Originally Posted by
Axilleas_GR
Καθυστερημένα λίγο σου απαντώ και συγνωμη. Διαφωνούμε στο ότι πλέον δε θεωρώ χαζές τις κινήσεις και από τις δύο εταιρειες. Για αυτό και το "μαλακια" σε εισαγωγικά. Το μοντέλο της μιας κονσόλας ανά επτά χρόνια πολύ απλά αποτελεί παρελθόν. Και έχει ήδη ισχύσει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας. Από τα κινητά, τις τηλεοράσεις μέχρι και την αυτοκινητοβιομηχανία. (Εκει τα πράγματα είναι και χειρότερα)
Δε σου συγκρίνω φυσικά τα παραπάνω με το gaming αλλά σαν γενική εικόνα σε όλα τα πράγματα που αφορούν τεχνολογία γίνεται το ίδιο. Δε βλέπω το λόγο που δε θα πρέπει να γίνει και στις κονσόλες. Ειδικά τώρα που πλέον δε χρησιμοποιούνται custom chips.(χρήματα για RnD γιοκ)
Γιατί γίνεται αυτό? Διότι διαφορετική η παγκόσμια οικονομία το 1996-2000, διαφορετική το 2000-2006, διαφορετική το 2009-2015 και πάει λέγοντας. Σε γενικές γραμμές και οι δύο προσπαθούν να διευρύνουν τη πελατειακή τους βάση, με τη Sony να το έχει και μεγαλύτερη ανάγκη κιόλας, σύμφωνα με τις ανάγκες που επιτάσσει καθε εποχη.
Αυτό δε μπορεί να γίνει με το μοντέλο επταετίας. Άρα πάμε σε ένα μοντέλο 3-4 ετών προσφέροντας υποστήριξη και στη προηγούμενή κονσόλα.
Όποιος μπορεί αναβαθμίζει σε κάθε revision, όποιος δε μπορεί ή δε θέλει και πάλι χαμένος δε βγαίνει αν μείνει με το αρχικό ps4 πλεον. Και στο λέω εγώ που είμαι late adopter.(η κονσόλα μου ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει) Υπάρχει και η επιλογη μελλοντικοτερης αναβάθμισης. Ούτως ή άλλως κατά το 2019 θα βγει το επόμενο μοντέλο από το pro. Και δεν έχει να κάνει με το αν το στηρίζουμε εμείς η όχι. Προσωπικά δε θα αναβαθμίσω σε pro. Όχι γιατί έχω απογοητευτεί αλλά γιατί αισθάνομαι ότι μου είναι περιττό, εκτός από τους οικονομικούς λόγους κιόλας.
Και οι δύο θα τηρήσουν ότι έχουν πει θέλω να πιστεύω. Ειδικά η Microsoft δε νομίζω ότι θα θέλει να περάσει και δεύτερο damage control μέσα σε μια τετραετία. Τις κόστισε αρκετά σε πωλήσεις για να αρχίσει τις παπαριες εκ νέου σε μια περίοδο που δείχνει να έχει τάσεις ανάκαμψης. Πότε βέβαια δε μπορεί να είναι σίγουρος κανείς για τίποτα. Προσωπική εκτίμηση αποτελούν τα παραπάνω.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Bookmarks