Δεν ξερω τι λετε, εγω ακομα εχω πολυ ψωμι στο παιχνιδι εχω ασχοληθει με καθε ειδους sidequest που εχω βρει στον διαβα μου και να φανταστειτε απο την Παρασκευη δεν εχω προχωρησει καθολου το main story...Το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι πραγματικα δεν θελω να τελειωσει το παιχνιδι...
Σαφως δεν εχω ακομα ολοκληρωμενη αποψη, αλλα το παιχνιδι ευκολα για εμενα ηταν το παιχνιδι του 2010 και δικαιως πηρε το βραβειο απο αρκετα περιοδικα του χωρου.
Το θεωρω ΜΑΚΡΑΝ βελτιωμενο σε ολους τους τομεις με μονη εξαιρεση καποια στοιχεια RPG που κοπηκαν και με επιφυλαξη την ιστορια. Δεν θα ηθελα να μου σχολιασετε -αν θελει βεβαια κανεις- το κομματι της ιστοριας, ηδη εχω ακουσει πολλα και οφειλω να ομολογησω οτι μεχρι στιγμης καλα κανατε και με προετοιμασατε ετσι γιατι το ευχαριστιεμαι περισσοτερο το παιχνιδι.
Πρωτο και καλυτερο η ατμοσφαιρα του παιχνιδιου. Δεν συγκρινεται με το πρωτο. Χιλιες φορες οι πλανητες που επισκεπτεσαι (και τελικα ειναι παρα πολλοι) να ειναι ενδιαφεροντες και με μεγαλη ποικιλια, παρα ξεροτοποι που γυρνοβολας χωρις λογο και αιτια. Οι διαλογοι ειναι επισης πολυ βελτιωμενοι σε σχεση με το πρωτο. Δεν θα ξεχασω ποτε την τελευταια συνομιλια με τον Saren στο πρωτο παιχνιδι που ηταν απλα γελοια στην μια της εκδοχη. Σαφως κι εδω υπαρχουν χαζοδιαλογοι, λογικο ειναι, αλλα εχει προσεχθει αρκετα αυτο το κομματι. Για να μην μιλησω για το character development το οποιο θεωρω οτι ειναι ετη φωτος μπροστα απο το πρωτο.
Τωρα το combat system οπως ειπα και σε προηγουμενο μου μηνυμα εχει αλλαγες που χρειαζοταν να γινουν γιατι ειναι ενα παιχνιδι που το συστημα μαχης του βασιζεται στο shooting. Το πρωτο μερος ηταν εκνευριστικο που καθε 5 δευτερολεπτα ενιωθες την αναγκη να μπεις στο μενου. Εδω τα πραγματα ειναι πολυ μα πολυ καλυτερα. Ναι το απλοποιησαν αρκετα, αλλα σιγουρα θεωρω οτι οι 7 στις 10 αποφασεις που πηραν ηταν σωστες.
Γενικα με εχει μαγεψει το παιχνιδι. Πιανω τον εαυτο μου να συμπεριφερεται μεσα στο παιχνιδι σαν να ειναι ενας πραγματικος και υπαρκτος κοσμος. Και αυτο και μονο αρκει για να πω οτι ναι το ΜΕ2 ειναι ακριβως οτι ακουγα και προσωπικα με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Και ειμαστε τυχεροι που ηρθε στο PS3.
Αυτα!

Bookmarks