Page 15 of 51 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast
Results 281 to 300 of 1012

Thread: Mass Effect 2

PS4forums Addict isildur83's Avatar
    PSN ID
    Durden83
    Name
    Νίκος

Μολις τωρα εκανα ενα τηλ στο μαγαζι που εκανα την παραγγελια εχθες,απλα για να βεβαιωθω οτι εγινε η αποστολη και οτι θα το παραλαβω σημερα.
    Ο υπαλληλος μου απαντησε οτι εγινε η αποστολη κανονικα απο εχθες αλλα υπαρχει ενα προβλημα...μου εστειλαν λαθος παιχνιδι αντι το Mass Effect 2!!!
    Οποτε αν ερθει ο courier μου ειπε να μην κανω παραλαβη και θα μου στειλουν αυριο το σωστο παιχνιδι.
    Αν δεν επαιρνα εγω τηλ δεν βλεπω να με ενημερωνε κανεις για αυτο το λαθος,θα το ανακαλυπτα μονος μου οταν θα ανοιγα την συσκευασια.
    Αυτη ειναι η πρωτη (και τελευταια) φορα που ψωνιζω απο το συγκεκριμενο καταστημα,ονομα δεν λεω.
    Οχι τιποτα αλλο αλλα αυριο που θα μου ερθει το παιχνιδι δεν θα μπορω να παιξω επειδη θα ειμαι με την γυναικα ολο το ΣΚ...

Τα νευρα μου!!!

ΥΓ - Sorry για το offtopic.

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Γιατι δε λες ονομα;

Πες να ξερουμε!
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789

Αν και δε διαφωνω οτι ειναι φανταστικο παιχνιδι και αυτο και ολα οσα εχει βγαλει η Bioware
    (σαν φαν των RPG της) για το θεο ομως ας αλλαξει πλεον το σεναριο.

Απο την εποχη του Neverwinter Nights μεχρι και το Mass Effect 2
    νιωθω οτι παιζω το ιδιο παιχνιδι σε αλλο Universe.

Aυτο συμπεριλαμβανει τα: Neverwinter Nights 1-2, Kotor 1-2, Jade Empire, Mass Effect 1-2,
    Μονο το Dragon's Age ξεφευγει σεναριακα.

Ολα τα υπολοιπα ενα κοινο μοτιβο: Ο αγνωστος κινδυνος που θα διαλυσει τα παντα,
    μια αναπαντεχη προδοσια και η δίκη του φιλου μας για να τον σωσουμε απο τους
    κακους δικαστες και τους απιστους συμπόλιτες.
    Last edited by hollow_83; 24-01-2011 at 07:36.

PS4forums Fanatic nikolaszax's Avatar
    PSN ID
    SOLIDUS-NICK-GR

Quote Originally Posted by hollow_83 View Post
    Αν και δε διαφωνω οτι ειναι φανταστικο παιχνιδι και αυτο και ολα οσα εχει βγαλει η Bioware
    (σαν φαν των RPG της) για το θεο ομως ας αλλαξει πλεον το σεναριο.

Απο την εποχη του Neverwinter Nights μεχρι και το Mass Effect 2
    νιωθω οτι παιζω το ιδιο παιχνιδι σε αλλο Universe.

Aυτο συμπεριλαμβανει τα: Neverwinter Nights 1-2, Kotor 1-2, Jade Empire, Mass Effect 1-2, Mass Effect 1-2.

Μονο το Dragon's Age ξεφευγει σεναριακα.

Ολα τα υπολοιπα ενα κοινο μοτιβο: Ο αγνωστος κινδυνος που θα διαλυσει τα παντα,
    μια αναπαντεχη προδοσια και η δίκη του φιλου μας για να τον σωσουμε απο τους
    κακους δικαστες και τους απιστους συμπόλιτες.
    Και το DA δεν ξεφευγει σεναριακα tbh.Ο κινδυνος του blight,η προδοσια του
    Spoiler!
    ,το landsmeet (aka μια αλλη μορφη "δικης" ) κτλ.Ειναι ενα "προβλημα"(οπως το παρει ο καθενας) που "κυνηγα" την συγχρονη bioware.Ουσιαστικα η μονη διαφορα του DA ειναι οτι η απειλη ειναι γνωστη (αλλα το DA:Awakening το ξαναγυρισε στην αορατη απειλη )
    Και στο παραπανω εχει ερθει το νεο στυλ αναπτυξης της ιστοριας που εχει υιοθετησει στα τελευταια της παιχνιδια,δηλαδη το "ξοδευω ολο το παιχνιδι μαζευοντας συντροφους/συμμαχους-πολλες φορες σε σημειο που να ξεχνιεται η αρχικη απειλη- ωστε να οδηγηθω στο τελικο sequence(τι και αν ο κοσμος πλησιαζει στην καταστροφη?Πριν λυσεις τα προβληματα τους ειτε ειναι φυλετικα ή οικογενειακα-Me2 pun- δεν προκειται να νοιαστουν)".Κατι που ελπιζω στο ME3 να αποφυγουν(βαρεθηκα να μαζευω party members tbh,εχετε εισαγει τοσα ατομα στο story ,χρησιμοποιειστε αυτα για το τελευταιο μερος).
    Last edited by nikolaszax; 23-01-2011 at 11:15.
    http://www.ps3forums.gr/vb/image.php?type=sigpic&userid=1588&dateline=1225298  939

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Δεν ξερω τι λετε, εγω ακομα εχω πολυ ψωμι στο παιχνιδι εχω ασχοληθει με καθε ειδους sidequest που εχω βρει στον διαβα μου και να φανταστειτε απο την Παρασκευη δεν εχω προχωρησει καθολου το main story...Το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι πραγματικα δεν θελω να τελειωσει το παιχνιδι...

Σαφως δεν εχω ακομα ολοκληρωμενη αποψη, αλλα το παιχνιδι ευκολα για εμενα ηταν το παιχνιδι του 2010 και δικαιως πηρε το βραβειο απο αρκετα περιοδικα του χωρου.

Το θεωρω ΜΑΚΡΑΝ βελτιωμενο σε ολους τους τομεις με μονη εξαιρεση καποια στοιχεια RPG που κοπηκαν και με επιφυλαξη την ιστορια. Δεν θα ηθελα να μου σχολιασετε -αν θελει βεβαια κανεις- το κομματι της ιστοριας, ηδη εχω ακουσει πολλα και οφειλω να ομολογησω οτι μεχρι στιγμης καλα κανατε και με προετοιμασατε ετσι γιατι το ευχαριστιεμαι περισσοτερο το παιχνιδι.

Πρωτο και καλυτερο η ατμοσφαιρα του παιχνιδιου. Δεν συγκρινεται με το πρωτο. Χιλιες φορες οι πλανητες που επισκεπτεσαι (και τελικα ειναι παρα πολλοι) να ειναι ενδιαφεροντες και με μεγαλη ποικιλια, παρα ξεροτοποι που γυρνοβολας χωρις λογο και αιτια. Οι διαλογοι ειναι επισης πολυ βελτιωμενοι σε σχεση με το πρωτο. Δεν θα ξεχασω ποτε την τελευταια συνομιλια με τον Saren στο πρωτο παιχνιδι που ηταν απλα γελοια στην μια της εκδοχη. Σαφως κι εδω υπαρχουν χαζοδιαλογοι, λογικο ειναι, αλλα εχει προσεχθει αρκετα αυτο το κομματι. Για να μην μιλησω για το character development το οποιο θεωρω οτι ειναι ετη φωτος μπροστα απο το πρωτο.

Τωρα το combat system οπως ειπα και σε προηγουμενο μου μηνυμα εχει αλλαγες που χρειαζοταν να γινουν γιατι ειναι ενα παιχνιδι που το συστημα μαχης του βασιζεται στο shooting. Το πρωτο μερος ηταν εκνευριστικο που καθε 5 δευτερολεπτα ενιωθες την αναγκη να μπεις στο μενου. Εδω τα πραγματα ειναι πολυ μα πολυ καλυτερα. Ναι το απλοποιησαν αρκετα, αλλα σιγουρα θεωρω οτι οι 7 στις 10 αποφασεις που πηραν ηταν σωστες.

Γενικα με εχει μαγεψει το παιχνιδι. Πιανω τον εαυτο μου να συμπεριφερεται μεσα στο παιχνιδι σαν να ειναι ενας πραγματικος και υπαρκτος κοσμος. Και αυτο και μονο αρκει για να πω οτι ναι το ΜΕ2 ειναι ακριβως οτι ακουγα και προσωπικα με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Και ειμαστε τυχεροι που ηρθε στο PS3.

Αυτα!

Ισχυουν τα οσα λες και γραφεις.

Απλα ενα μικρο παραπονακι απο ενα φαν της εταιρειας.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

@Val ή οποιοδήποτε άλλο μέλος που το έχει.
    Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό με τον κωδικό για το cerberus network? Σκεφτόμαστε με ένα φίλο μου να το αγοράσουμε μισό μισό και αναρωτιόμαστε αν θα μπορούμε να το παίξουμε και οι 2 με όλα τα καλούδια του. Στην ουσία όταν βάζεις register τον κωδικό για το cerberus network σε βγάζει στο ps store για να κατεβάσεις τα extras? Είναι αυτά τα extras tied to an account? Αν δεν ξέρεις παίζει να το δοκιμάσεις σήμερα και να μας πείς; Απλά τρέξτο στο Αμερικάνικο account σου και αν σου βγάλει το comic στην αρχή παει να πει ότι δεν είναι tied.
    Thanks προκαταβολικά!

PSN ID
    SOLIDUS-NICK-GR

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Δεν ξερω τι λετε, εγω ακομα εχω πολυ ψωμι στο παιχνιδι εχω ασχοληθει με καθε ειδους sidequest που εχω βρει στον διαβα μου και να φανταστειτε απο την Παρασκευη δεν εχω προχωρησει καθολου το main story...Το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι πραγματικα δεν θελω να τελειωσει το παιχνιδι...

Σαφως δεν εχω ακομα ολοκληρωμενη αποψη, αλλα το παιχνιδι ευκολα για εμενα ηταν το παιχνιδι του 2010 και δικαιως πηρε το βραβειο απο αρκετα περιοδικα του χωρου.

Το θεωρω ΜΑΚΡΑΝ βελτιωμενο σε ολους τους τομεις με μονη εξαιρεση καποια στοιχεια RPG που κοπηκαν και με επιφυλαξη την ιστορια. Δεν θα ηθελα να μου σχολιασετε -αν θελει βεβαια κανεις- το κομματι της ιστοριας, ηδη εχω ακουσει πολλα και οφειλω να ομολογησω οτι μεχρι στιγμης καλα κανατε και με προετοιμασατε ετσι γιατι το ευχαριστιεμαι περισσοτερο το παιχνιδι.

Πρωτο και καλυτερο η ατμοσφαιρα του παιχνιδιου. Δεν συγκρινεται με το πρωτο. Χιλιες φορες οι πλανητες που επισκεπτεσαι (και τελικα ειναι παρα πολλοι) να ειναι ενδιαφεροντες και με μεγαλη ποικιλια, παρα ξεροτοποι που γυρνοβολας χωρις λογο και αιτια. Οι διαλογοι ειναι επισης πολυ βελτιωμενοι σε σχεση με το πρωτο. Δεν θα ξεχασω ποτε την τελευταια συνομιλια με τον Saren στο πρωτο παιχνιδι που ηταν απλα γελοια στην μια της εκδοχη. Σαφως κι εδω υπαρχουν χαζοδιαλογοι, λογικο ειναι, αλλα εχει προσεχθει αρκετα αυτο το κομματι. Για να μην μιλησω για το character development το οποιο θεωρω οτι ειναι ετη φωτος μπροστα απο το πρωτο.

Τωρα το combat system οπως ειπα και σε προηγουμενο μου μηνυμα εχει αλλαγες που χρειαζοταν να γινουν γιατι ειναι ενα παιχνιδι που το συστημα μαχης του βασιζεται στο shooting. Το πρωτο μερος ηταν εκνευριστικο που καθε 5 δευτερολεπτα ενιωθες την αναγκη να μπεις στο μενου. Εδω τα πραγματα ειναι πολυ μα πολυ καλυτερα. Ναι το απλοποιησαν αρκετα, αλλα σιγουρα θεωρω οτι οι 7 στις 10 αποφασεις που πηραν ηταν σωστες.

Γενικα με εχει μαγεψει το παιχνιδι. Πιανω τον εαυτο μου να συμπεριφερεται μεσα στο παιχνιδι σαν να ειναι ενας πραγματικος και υπαρκτος κοσμος. Και αυτο και μονο αρκει για να πω οτι ναι το ΜΕ2 ειναι ακριβως οτι ακουγα και προσωπικα με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Και ειμαστε τυχεροι που ηρθε στο PS3.

Αυτα!
    Το μεγαλο μου προβλημα με το νεο συστημα πλανητων ηταν οτι η χρηση τους ηταν στην συντριπτικη τους πλειοψηφια για να γινουν shooting battlefields .Περιμενα μεγαλυτερη ποικιλια εκει οπως πχ ενα sidequest με ενα(δεν θυμαμαι δυστηχως ποτε ειναι αυτο και αν το εχεις κανει ή οχι,οχι οτι ειναι τιποτα σπουδαιο σαν spoiler βεβαια)
    Spoiler!
    ,ε ηθελα και αλλα τετοια κομματια.

Τα εχω πει για τους χαρακτηρες παντως,τεραστια βελτιωση και με εκανε να αγαπησω και χαρακτηρες του πρωτου που μου ηταν αδιαφοροι εκει,μεχρι και
    Spoiler!
    .
    Αληθεια ποιο ειναιτ ο love interest σου ?Αν παντως ακολουθησεις αυτην που εχω στο spoiler τοτε εχεις να ριξεις πολυ γελιο με τις αντιδρασεις της.Πραγματικα ειναι λες και βγηκε απο καποιο anime η love συμπεριοφρα της XD.

Απο ολους τους χαρακτηρες του 2ου τους μονους που δεν συμπαθησα ειναι τους Jacob(που τον βρηκα απλα λιγο καλυτερο απο τον παντελως αδιαφορο Kaidan του πρωτου.Κατι που δεν λεει πολλα) και τα issues του καθως και τον Warlord(το λεω με το κωδικο του ονομα αν δεν τον εχεις παρει ακομα)
    Spoiler!
    και ειχε μετριο/κακο development imo και σιγουρα ειναι μυρια κατωτερος απο τον αντιστοιχης φυλης χαρακτηρα του 1ου παιχνιδιου(που ειναι σιγουρα απο τους καλυτερους γενικα ,και ισως ο καλυτερος χαρακτηρας του 1ου).Περα απο αυτους οι υπολοιποι ηταν κλασσεις ανωτεροι του 1ου imo.

Τωρα οσον αφορα την ιστορια μην περιμενεις τιποτα περισσοτερο απο το main story.Οτι βλεπεις αυτο ειναι .Περισσοτερο development εχει η ιστορια απο τα loyalty missions,οπου ειναι και το ζουμι των σημαντικων αποφασεων παρα στο main story XD.
    Last edited by nikolaszax; 24-01-2011 at 14:06.
    http://www.ps3forums.gr/vb/image.php?type=sigpic&userid=1588&dateline=1225298  939

Πραγματικα χαιρομαι που σου αρεσει τοσο πολυ το παιχνιδι Val και μακαρι να μπορουσα να συμμεριστω τον ενθουσιασμο σου αλλα μου ειναι αδυνατο.

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by enstikto View Post
    @Val ή οποιοδήποτε άλλο μέλος που το έχει.
    Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό με τον κωδικό για το cerberus network? Σκεφτόμαστε με ένα φίλο μου να το αγοράσουμε μισό μισό και αναρωτιόμαστε αν θα μπορούμε να το παίξουμε και οι 2 με όλα τα καλούδια του. Στην ουσία όταν βάζεις register τον κωδικό για το cerberus network σε βγάζει στο ps store για να κατεβάσεις τα extras? Είναι αυτά τα extras tied to an account? Αν δεν ξέρεις παίζει να το δοκιμάσεις σήμερα και να μας πείς; Απλά τρέξτο στο Αμερικάνικο account σου και αν σου βγάλει το comic στην αρχή παει να πει ότι δεν είναι tied.
    Thanks προκαταβολικά!
    1 κωδικος ειναι που κανεις redeem για να κατεβασεις το DLC (απαραιτητο πριν ξεκινησεις το παιχνιδι το εχω σημειωσει!)

Αρα θα πρεπει και οι δυο να το κατεβασετε απο τον λογαριασμο καποιου και να ειστε σιγουροι οτι δεν ειναι το account ενεργοποιημενο σε πανω απο 5 διαφορετικα PS3.

@ Nικολα,επιλεκτικα ανοιξα καποια spoiler καποια αλλα δεν το ρισκαρα

Καταλαβαινω τι λες, αλλα ακομα κι ετσι να ειναι με εχει μαγεψει με την δουλεια που εχει γινει οσον αφορα τον κοσμο. Αυτο που λες με τους πλανητες, και επειδη εχω ασχοληεθι με πολλα sidequest εχουν ποικιλια, και μαλιστα πολυ καλυτερη απο το πρωτο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο η εκδοση του PS3 που εχει περισσοτερα εξτρα αλλα δεν ειναι μονο η αποστολη που λες που ηταν πρωτοτυπη

Spoiler!

Ειλικρινα δεν εχω βαρεθει τις αποστολες τις θεωρω εξαιρετικα ποικιλες. Σιγουρα υπαρχουν απλες αποστολες αλλα ακομα και αυτες οταν τις ολοκληρωσεις θα οδηγησουν σε κατι καινουργιο πιο μετα.

Επισης το minning που καταλαβαινω γιατι θα ηταν βαρετο στην αρχικη εκδοση ειναι πολυ πιο γρηγορο και σου δινει περισσοτερα resources με καθε find.

Quote Originally Posted by AgentPrinny007 View Post
    Πραγματικα χαιρομαι που σου αρεσει τοσο πολυ το παιχνιδι Val και μακαρι να μπορουσα να συμμεριστω τον ενθουσιασμο σου αλλα μου ειναι αδυνατο.
    Σιγουρα φιλε μου, γουστα ειναι αυτα, εγω ημουν και σε διαθεση για space opera στο φουλ! Αλλα νομιζω πως εκανες λαθος που διαλεξεις soldier class. Πραγματικα λιγο που επαιξα με soldier ειναι οντως βαρετο το παιχνιδι. Ο Vanguard ειναι μια εκπληκτικη μιξη και τωρα που το charge Μου ειναι στο φουλ, πραγματικα το gameplay με πωρωνει με τον πανικο που σπερνω!
    Last edited by Valkyre; 24-01-2011 at 14:31.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Ωραία! Μιά χαρά! Thanks!

PSN ID
    SOLIDUS-NICK-GR

Spoiler!
    Απο αυτες που ανεφερες νομιζω μονο το
    Spoiler!
    ηταν στο main game XD.Τα οχηματα(το firewalker dlc εννοεις μαλλον) τα προσθεσαν μετα με dlc οποτε δεν ειχα την δυνατοτητα να τα δοκιμασω.
    Φυσικα μπορει να μην θυμαμαι καλα (πχ "stealth" θυμαμαι μονο μια loyalty mission να ειχε) αλλα αν οντως ειναι ετσι τοτε καταλαβαινεις γιατι ειχα προβλημα με την ποικιλια .

PS4forums Addict isildur83's Avatar
    PSN ID
    Durden83
    Name
    Νίκος

Report: Mass Effect 2 PS3 save files easily corrupted [Update]

A number of posts on the Bioware forums suggest PlayStation 3 owners are suffering from failed Mass Effect 2 save files, resulting in loss of progress and data across all playthroughs.

Multiple users have reported console freezes followed by the failure of the game to recognise saves upon reboot. On examination, save data has apparently been found to be corrupted.

No guaranteed work around has been found, as one bad save seems to bork the whole save file, blocking access to earlier saves or other playthroughs; even back ups on removable drives have ailed to restore access to data.

[Update] CVG has dug of a forum post with a response from BioWare. Producer Jesse Houston is asking affected players to assist in identifying the issue by providing the following information:

– Where the crash occurred that caused the save to become corrupt
    – How many levels in a row you played beforehand
    – How long you were playing concurrently beforehand
    Presumably replies should be posted to the error discussion thread.

Thanks, GamesRadar.
    Το 'φαινομενο' του Castlevania ηρθε και στο Mass Effect 2.
    Ευτυχως δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο με το save file μου!
    Ειμαι 22 ωρες παιχνιδιου μεχρι τωρα και αν γινει corrupt το save μου...η το PS3 η το παιχνιδι θα σπασω στα σιγουρα!
    Να ελπιζουμε σε καποιο update....συντομα?

Οτι επαθα και με το GT5, ευτυχως φτιαχνετε αλλα ο τροπος ειναι
    ανορθοδοξος.

Name
    Δημήτρης

Oυτε εγω εχω αντιμετωπησει προβλημα, παντως να θυμισω κατι σημαντικοτατο, τα saves γινονται backup σε στικακι οποτε προτεινω μετα απο καθε session να σωζετε το παιχνιδι. Στο castlevania νομιζω και ειδικα στο GT5 τα πραγματα ηταν χειροτερα γιατι δεν σε αφηνε να κανεις backup το save σου.

Με το Update το αφεραιασν και στο GT5 (το DRM των Save), για το Castlevania
    δε ξερω. Βεβαια ρε γμτ κονσολα ειναι και οχι PC, αν ειναι να
    κανουμε και εκει καθε τρεις και λιγο backup.

Αχ πανε τα καλα χρονια με τις κασσετες.

Elite mania's Avatar
    PSN ID
    mania83

Valkyre η καποιος αλλος,επειδη δεν εχω ασχοληθει καθολου με την σειρα αλλα εχω ψηθει τον τελευταιο καιρο,αξιζει να παιξω πρωτα το me1 πριν παρω το 2ο για το ps3 η οχι?Δηλαδη η ιστορια του συνεχιζεται?

Ναι αξιζει και με το παραπανω και ναι συνδεονται μεταξυ τους.

Elite mania's Avatar
    PSN ID
    mania83

^^^^
    Να σαι καλα φιλε μου.Οποτε θα το τσιμπησω σημερα.Αφου η ιστορια συνεχιζεται οπως λες,καλυτερα να το παρω απ την αρχη.Ευχαριστω.

PSN ID
    SOLIDUS-NICK-GR

Oυτε εγω εχω αντιμετωπησει προβλημα, παντως να θυμισω κατι σημαντικοτατο, τα saves γινονται backup σε στικακι οποτε προτεινω μετα απο καθε session να σωζετε το παιχνιδι. Στο castlevania νομιζω και ειδικα στο GT5 τα πραγματα ηταν χειροτερα γιατι δεν σε αφηνε να κανεις backup το save σου.
    απο το post του isildur
    even back ups on removable drives have ailed to restore access to data.
    O_o.why?.....
    Και τα πλαιοτερα saves επισης?Wtf δηλαδη,αντε οταν ενα παιχνιδι εχει ενα μονο save slot αλλα σε πολλα να επηρεαζει και τα υπολοιπα?

@mania
    Αξιζει imo.Θα σου δωσει μια πολυ καλυτερη εισαγωγη του κοσμου και δεν θα μπεις "κρυος" στο 2ο μερος σε αυτον + το οτι θα δεις τα γεγονοτα απο πρωτο χερι που το comic ειτε δεν αναφερει καλα/καθολου ειτε δεν μπορει να σου μεταφερει τα ιδια συναισθηματα.Ολοι πιστευω πρεπει να παιξουν τουλαχιστον την τελευταια mission του me1 .

Bookmarks

Bookmarks