Όταν λοιπόν προσπαθεί κάποιος να μοιράσει γνώση, και αντιμετωπίζει αντιπαραθέσεις βασισμένες σε έλλειψη γνώσεων ή/και σε βιωματικές εμπειρίες, από μέσα του νιώθει σαν μαλάκας που σπατάλησε χρόνο και κόπο να μεταδώσει γνώση.
ΟΚ, επειδή άλλαξαν ΑΡΔΗΝ οι εποχές και οι άνθρωποι, μπορεί κάποιος να πει "εμένα στα @@ μου ρε φίλε τι ξέρεις και εν γένει για την τεχνολογία των παιχνιδιών, ή ακόμα και για ολόκληρη την τεχνολογία. Έχω την τεχνολογία στην ζωή μου, απλώς και μόνο γιατί η τεχνολογία είναι αναγκαστικά παντού εδώ και χρόνια. Αλλά δεν με ενδιαφέρει, δεν με ελκύει, οπότε και που τα λες, ποσώς με ενδιαφέρουν."
Και κάπου εκεί τίθεται το θέμα: μάλλον στα fora εδώ και 16-18-20 χρόνια περίπου γίνεται ένας αχταρμάς από άτομα κάθε προελεύσεως. Συνεπώς λογικό να συμβαίνουν διενέξεις όπως εδώ και κάποιες σελίδες. Χώρια που η λέξη "Ιντερνετ" σημαίνει κάτι διαφορετικό για εμένα που μπαίνω από το 1985, κάτι τελείως διαφορετικό για κάποιον που μπήκε όπως η μάζα στα mid-τέλη 90ς (επειδή ήταν της μόδας) και πάλι ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο για τον πιτσιρικά που ασχολήθηκε μετά το 2002. Καλά, για τον νεαρό (ή και μεγάλο ηλικιακά) μετά το 2008-2010 που είναι συνέχεια σε youtube για να "ενημερωθεί" δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκλιση στα μυαλά, αντίληψη, βάση συζήτησης, σε οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.
Bookmarks