Page 69 of 114 FirstFirst ... 195965666768697071727379 ... LastLast
Results 1,361 to 1,380 of 2278

Thread: PlayStation VR - Virtual Reality Headset

PS4forums Addict stratisd's Avatar
    PSN ID
    stratisd

Το ιδιο παρατηρω και εγω, ενω στην αρχη το δοκιμασα στο Golden Hall και μεσω γνωστου εχω παιξει 2-3 παιχνιδια, βλεπω οτι εχει πεσει ο αρχικος ενθουσιασμος. Ηδη υπαρχουν 3-4 αγγελιες κατω απο 400 ευρω στο Ελληνικο διαδυκτιο και μου κανει εντυπωση. Οφειλεται στα χαμηλης αναλυσης γραφικα ή στην ελλειψη τιτλων;

Advanced Member Alex's Avatar
    PSN ID
    Alex_Hellas
    Name
    Αλέξης

Εγώ πιστεύω ότι οφείλετε στο ότι δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι.Και αυτοί που υπάρχουν έχουν αρκετα υψηλή τιμή για την διάρκεια τους.
    Εγώ το έχω περιπου ένα μήνα και μέχρι τώρα έπαιζα σχεδόν μόνο τα ντέμο και λίγο το φλιπερ(το μόνο που αγόρασα).Δεν ήθελα να δώσω 60 η και 20 ευρώ για παιχνίδια 2-3 ωρών.Τώρα με τις προσφορές πήρα το Here they lie και το Gunjack με 11.5 και 5 ευρώ και επιτέλους θα παίξω ένα πλήρες παιχνίδι!

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Σίγουρα λογω των παιχνιδιών και επίσης οτι δεν εχει βγει κάποιος τίτλος ΑΑΑ μέχρι στιγμής.
    Επίσης εδω και καιρό δεν υπάρχει σε κανένα ράφι ώστε να το αγοράσει και άλλος κόσμος.
    Πάντως προσωπικά κάπως έτσι περίμενα να ειναι τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της κυκλοφοριας του.
    Υπερβολικός ενθουσιασμός και μετα ησυχία.
    Ολα θα εξαρτηθούν απο τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Spoiler!

4. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

PDS (28-12-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Εχουμε πλεον 2 γεματους μηνες κυκλοφοριας και δεν βλεπω ουτε κουβεντα ιδιαιτερη να γινεται (οχι μονο εδω, γενικα) ουτε ο κακος χαμος που αρκετοι φανταζονταν. Ρωταω κανονικα, απλα παρακολουθω 2 φορουμ, αυτο εδω και το GAF και ομολογω μου εχει κανει εντυπωση ποσο χαμηλων τονων ειναι η ολη ιστορια γυρω απο αυτο.
    Δεν νομιζω. Στο neogaf το thread του PSVR εχει διπλασια ποστς απo το thread του PSpro(το οποιο ξεκινησε 3 μηνες πριν απο αυτο του psvr).
    Εδω οι ιδιοι ειμαστε που το εχουμε αγορασει. Δεν υπαρχουν αλλα κομματια Ελλαδα.

Εχει παντα κινηση στο thread του Gaf, αν και αυξηθηκε τελευταια νομιζω.Λογο εορτων μαλλον. Παρολο που που σχεδον παντου εχουν θεματα με διαθεσιμοτητα. Δεν εχει δωσει πολλα κομματια η Sony γενικα.

Αυτο που λειπει απο το VR κατ'εμε(και το συνειδητοποιησα ακομα περισσοτερο με το london heist) ειναι οι καπως πιο ακριβες παραγωγες. Το Θεμα ειναι οτι για να εχεις ακριβες παραγωγες πρεπει να πουλησεις και εκτος απο το γεγονος οτι εχουν δωσει λιγα κομματια δεν μπορουν να το διαφημισουν ιδιαιτερα το VR. Η εμπειρια στο μπαρ δεν περιγραφεται σε ενα βιντεο(λεω ενα παραδειγμα στο london heist).
    .

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Βασικά είναι και νεκρή περίοδος για κυκλοφορίες τώρα. Βγήκαν τα πρώτα δείγματα για VR και τώρα οι περισσότεροι περιμένουν το Resi 7. Από εκεί και πέρα βέβαια...
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

7. The Following User Says Thank You to Leon_DiZ For This Useful Post:

PDS (28-12-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Σωστα, αλλα εχω και την εντυπωση οτι το attach rate ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το κλασικο του ps4. Δλδ παιχνιδι ανα συστημα. Οποτε αυτοι που εχουν PSVR εχουν απαιτησεις για περισσοτερα παιχνιδια=περισσοτερη διψα=περισσοτερη γκρινια ή και απογοητευση.

Εχω ηδη 5 παιχνιδια στο psvr και θελω οσο γινεται περισσοτερα(λεφτα δεν υπαρχουν), ενω στο ps4 στην ιδια περιοδο ειχα το ενα του bundle και δεν καιγομουν για παραπανω.

Επισης καποιοι δεν αντεχουν με τιποτα το VR σε θεμα ναυτιας. Ε αυτοι θα το πουλησουν.

Quote Originally Posted by mihalis13 View Post
    Σίγουρα λογω των παιχνιδιών και επίσης οτι δεν εχει βγει κάποιος τίτλος ΑΑΑ μέχρι στιγμής.
    Το system seller του PSVR ειναι το...VR προς το παρον. Αν μεινει σε αυτο θα εχει προβλημα. Χρειαζεται ΑΑΑ τιτλους αποκλειστικα για αυτο. Και δεν εννοω μονο ακριβες παραγωγες, αλλα και πετυχημενες ακριβες παραγωγες.
    .

9. The Following User Says Thank You to PDS For This Useful Post:

mihalis13 (29-12-2016)

PS4forums Fanatic james9's Avatar
    PSN ID
    king_james9t
    Name
    Δημήτρης

Με αφορμη ενα pm που δεχτηκα χτες να πω οτι τελικα δεν ημουν και τοσο οπισθοδρομικος. Μαλλον ο κοσμος ηταν πιο ενθουσιωδης απο οτι επρεπε -αν και λογικο πιστευω-. Βλεποντας και τις αγγελιες στο ινσομνια να πληθαινουν , καποιες μαλιστα απο παιδια εδω μεσα που τις πρωτες μερες εγραφαν διθυραμβους. Οταν βλεπεις καποιον που ειχε τοσο ενθουσιασμο στην αρχη να πουλαει το vr 2 μηνες μετα με χασουρα , αυτο κατι λεει.

Ναι καλο το immersion , ωραια εμπειρια, σιγουρα εχει μελλον αν βγει το v2 καποια στιγμη , σε χαμηλοτερη τιμη και με τουλαχιστον αξιοπρεπη παιχνιδια .

Ειναι αστειο να διαβαζω για φλιπερακια , για vr worlds , για tech demo των 20-30 ευρω και αλλα τετοια . Παιχνιδια δεν υπαρχουν .

Οσοι το εχουν παρει περιμενουν το Resi σαν μανα εξ ουρανου και δε διαφωνω ισως ειναι καλο στο vr με βαση το ντεμο που επαιξα. Αρκει ομως ? ΘΑ βγουν και αλλα τετοια παιχνιδια? Ε οταν και αν βγουν εδω ειμαστε να το ξανασυζητησουμε. Και επειδη ειχαμε πιασει την κουβεντα πολλες φορες με τον pds , ειλικρινα δε με αφορα το προιον και το πως θα τα παει στην αγορα. Καταλαβαινω οτι καποιοι εχουν δωσει 500 ευρω με τα παρελκομενα και θελουν να στηριξουν την επενδυση τους αλλα πως να το κανουμε, το vr βρισκεται σε βρεφικη ηλικια ακομα και τα cons ειναι περισσοτερα απο τα pros.

Στο μελλον για καποια adventure 1ου προσωπου θα ειναι καλη φαση , οταν πεσει η τιμη, οταν βελτιωθει η αναλυση , οταν αλλαξει η καμερα και διαφορα αλλα "οταν".. Αυτη τη στιγμη ειναι τοσο χρησιμο οσο ενα smartwatch για να κανω εναν "αστοχο" παραλληλισμο. Εντυπωσιακο να το σκαλιζεις στην αρχη , ασχολεισαι ωρες μαζι του, μετα λιγοτερο και στο τελος κοιτας μονο την ωρα, αλλα εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα.

Spoiler!

11. The Following 4 Users Say Thank You to james9 For This Useful Post:

king2009 (30-12-2016),Leon_DiZ (29-12-2016),Snk (29-12-2016)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by PDS View Post
    Δεν νομιζω. Στο neogaf το thread του PSVR εχει διπλασια ποστς απo το thread του PSpro(το οποιο ξεκινησε 3 μηνες πριν απο αυτο του psvr).
    Εδω οι ιδιοι ειμαστε που το εχουμε αγορασει. Δεν υπαρχουν αλλα κομματια Ελλαδα.

Εχει παντα κινηση στο thread του Gaf, αν και αυξηθηκε τελευταια νομιζω.Λογο εορτων μαλλον. Παρολο που που σχεδον παντου εχουν θεματα με διαθεσιμοτητα. Δεν εχει δωσει πολλα κομματια η Sony γενικα.

Αυτο που λειπει απο το VR κατ'εμε(και το συνειδητοποιησα ακομα περισσοτερο με το london heist) ειναι οι καπως πιο ακριβες παραγωγες. Το Θεμα ειναι οτι για να εχεις ακριβες παραγωγες πρεπει να πουλησεις και εκτος απο το γεγονος οτι εχουν δωσει λιγα κομματια δεν μπορουν να το διαφημισουν ιδιαιτερα το VR. Η εμπειρια στο μπαρ δεν περιγραφεται σε ενα βιντεο(λεω ενα παραδειγμα στο london heist).
    Βαγγελη δεν ξερω κατα ποσο παρακολουθεις το GAF και σε τι βαθμο, αλλα μπορω με μεγαλη βεβαιαοτητα να σου πω οτι οχι, δεν υπαρχει αρκετη κινηση για τα δεδομενα του GAF στο θεμα του VR. Ειμαι καθημερινα στο φορουμ, ξερω πως λειτουργει και τι συνηθειες εχει και με περισσια βεβαιοτητα μπορω να πω οτι ουτε θρεντ γινονται για το VR σε βαθμο που να δηλωνει ενθουσιασμο ή επανασταση, ουτε και γενικοτερα συζητιεται σε αλλα θρεντ σε τετοιο βαθμο.

Για να σου δωσω να καταλαβεις κανε το εξης απλο. Πηγαινε στο GAF και βαλε PSVR και ψαξε title threads. Και δες τι θα σου βγαλει. Τσεκαρε ποσα θρεντ θα σου βγαλει και ποτε εγιναν τα last posts.

Αυτο που θα δεις, για δεδομενα GAF ειναι απογοητευτικο. Moνο ενα θρεντ εχει ουσιαστικη κινηση, το κεντρικο, και αυτο για δεδομενα GAF και παλι ειναι απογοητευτικο. Το FFXV εχει 3 βδομαδες που ανοιξε το θρεντ και εχει πολυ περισσοτερες σελιδες.

Δεν ειπα εγω ποτε οτι γινεται ντορος για το Pro αλλα επειδη το ειπες εκανα το αντιστοιχο search PS4 Pro και εβαλα παλι title threads απο περιεργεια. H διαφορα ειναι εμφανης. Υπαρχουν περισσοτερα θρεντ που εχουν κινηση για το Pro και το κεντρικο θρεντ δεν εχει κινηση για τον απλουστατο λογο οτι ανοιγουν πολυ συχνα θρεντς που αφορουν το Pro και οι περισσοτεροι ασχολουνται με συγκριτικα τεστς γραφικων, οποτε το κεντρικο θρεντ λιγο σημασια εχει για τους περισσοτερους. Οι συζητησεις ειναι μοιρασμενες σε πολλα θρεντ. Δεν ειναι αλλωστε και νεο μηχανημα το Pro με την λογικη οτι ειναι και λειτουργει ακριβως οπως ενα PS4, οποτε ουτε ιδιαιτερες απορριες ερωτησεις υπαρχουν.

Πασρολαυτα ποτε δεν μιλησα για το Pro εγω να το ξανασημειωσω.

Εαν το PSVR ειχε κανει την φασαρια που ολοι περιμεναμε το πρωτο μερος που θα το διαπιστωνε καποιος αυτο ειναι το GAF. Ομως ουτε νεα θρεντ ανοιγονται, ουτε συζητηση γινεται ιδιαιτερη και υπαρχει γενικοτερη ησυχια.

Μπορει και εδω η κοινοτητα μας να ειναι μικρη, αλλα και εδω, για να γεμισει μια σελιδα χρειαστηκε να περασουν 2 βδομαδες. Ναι η τιμη ειναι ψηλη ναι δεν υπαρχει αρκετη διαθεσιμοτητα, αλλα ποτε αυτο δεν θα εμποδιζε τον κοσμο να ξερογλυφεται ή να συζηταει για το προιον. Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα θα ηταν που θα το καναμε αυτο.

Nομιζω οτι την πιο σωστη κουβεντα την ειπαν τα παιδια που μιλησαν για αξιολογους τιτλους. Που δεν υπαρχουν. Επισης θα το ξαναπω και ας διαφωνειτε ολοι, τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνιδια που ολοι καιγονται να παιξουν δεν μπορουν ουτε τωρα ουτε στο μελλον να μεταφερθουν στο VR. Εδω ειμαστε και θα δουμε κατα ποσο θα εχουν υποστηριξη VR παιχνιδια οπως το Last of Us 2, Mass Effect Andromeda, God of War, Horizon, Cyberpunk κλπ.

Και εφοσον δεν θα γινει αυτο, δεν νομιζω οτι θα βοηθησει την πορεια του VR. Ο κοσμος θελει να μιλαει για παιχνιδια. Εκει ειναι το ενδιαφερον του. Δεν ξερω πως ακριβως η Σονυ εχει σχεδιασει το VR πλανο στο μυαλο της, αλλα για να πετυχει θα πρεπει να φτιαχτουν παιχνιδια με αποκλειστικο γνωμονα το VR. Και θα πρεπει να γινουν απο μεγαλα ονοματα και οχι δευτεροτριτοκλασατους developers. Οχι gimmicks και παιχνιδια που σκοπο εχουν να εντυπωσιασουν για 5 λεπτα και μετα να τα σβησεις απο τον δισκο.

Το ερωτημα ειναι, ποιοι πρωτοκλασατοι developers ειναι διατεθιμενοι να αφιερςσουν τον χρονο και τους πορους και ολη τους τη μαεστρια να βγαλουν μια αποκλειστικα ΑΑΑ VR εμπειρια? Θα το κανει η Naughty Dog? Θα το κανει η CDProject? Θα το κανει η Bioware?

Οι πρωτες εντυπωσεις για την δημοτικοτητα του VR δεν μπορω να πω οτι δειχνουν ενθαρρυντικες. Το ειχα πει και πιο παλια, δεν μπορω να βρω πως ακριβως θα πιασει το στοιχημα του VR, και με αυτα που βλεπω μεχρι στιγμης μαλλον θα προσπεραστει ισως και πιο γρηγορα απο οτι εγινε με τo motion controlled gaming... και οχι δεν θα χαρω να συμβει αυτο γιατι η Σονυ εχει επενδυσει παρα πολλα και θα αποτελεσει μεγαλη ζημια γι αυτην αν του χρονου τετοια εποχη η ολη συζητηση για το VR θα ειναι αραια και που μερικες κουβεντες.

13. The Following 6 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

DJTaurus (29-12-2016),james9 (29-12-2016),king2009 (30-12-2016),Leon_DiZ (29-12-2016),Snk (29-12-2016)

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Πλάκα πλάκα έχει το ίδιο θέμα που είχε με το PSP/Vita.

Δεν έχει studio αποκλειστικά για VR. Και τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί το κόστος ανάπτυξης ΑΑΑ παιχνίδι για VR είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό σε μια φορητή κονσόλα.

Και η ND να έβγαζε ένα VR only παιχνίδι, μέσα θα έμπαιναν.

Δεν θέλω να αποτύχει το VR αλλά δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό να πετύχει αν συνεχίσει έτσι.
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

PSN ID
    king_james9t
    Name
    Δημήτρης

Πρεπει να καταλαβει και η σονυ αλλα πιο πολυ οι gamers οτι δεν μπορουν να συνεχισουν να ονειρευονται ΑΑΑ τιτλους σε vr τουλαχιστον στο αμεσο μελλον. Να μου πει καποιος οτι θα βγει το Firewatch με τα ιδια γραφικα σε VR να πω ναι ειναι μια φανταστικη ιδεα. Ή το Everybody's Gone to Rapture.

Ναι εκει θα αξιζε η εμπειρια. Αλλα μετα ποσο θα κοστολογηθει το παιχνιδι? Γιατι το Firewatch εκανε 20 ευρω. Αν το βαλεις 40 ευρω επειδη ειναι VR τοτε δεν θα το παρω . Αλλα ακομα και ετσι σε τι κοινο απευθυνονται αυτα τα παιχνιδια? Περιορισμενο , τοσο που ακομα και 40αρια να σκαμε καποιο για το Firewatch, το vr θα μπαινει μεσα . Ασε που αυτα τα παιχνιδια δεν ειναι κραχτες. Φαυλος κυκλος δηλαδη.

Θα ξαναπουν καποιοι Resi 7. Να μην γινω μαντης κακων , μπορει να ειναι καλο το παιχνιδι αλλα με αυτο το aliasing εγω δεν μπορω να παιξω οσο καλη και αν ειναι ατμοσφαιρα.

Spoiler!

16. The Following 2 Users Say Thank You to james9 For This Useful Post:

king2009 (30-12-2016),panos74gr (29-12-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

@James.
    Δεν εισαι οπισθοδρομικος. Θελεις να αποτυχει οτιδηποτε δεν σου κανει και αυτο φαινεται και χτυπαει ασχημα. Καλοπροαιρετα στο λεω οτι κανει μπαμ. Οπως επισης για καποιον λογο εχεις την αναγκη να φανει οτι δικαιωθηκες. Aν τα παρουμε τα ποστς απο την αρχη (σε συγκριση τουλαχιστον με τις δικες μου αποψεις) επεσες εξω και συνεχιζεις να πεφτεις εξω. Τελευταια βεβαια το γυριζεις στο οτι δεν ειναι ετοιμη ακομα η τεχνολογια(αντιλαμβανομενος οτι εκανες λαθος αρχικα) ενω πριν δεν σου εκανε καθολου. Κατι ειναι και αυτο.

Στην αρχη μου πιαστηκες απο τον πρωτο που εγραψε για θολουρα και χαρηκες ενω τα επομενα ποστς σε διεψευσαν και τωρα πιαστηκες απο ενα pm. Ε δν γινεται ετσι.

Τα αρνητικα facts για το VR ειναι τα εξης.
    1) δεν εχει ακομα βιβλιοθηκη σημαντικη οπως δεν ειχε και το ps4 στην αρχη του.
    2)Υπαρχει προβλημα ναυτιας που πραγματικα δεν ξερω πως μπορει να βρουν λυση στο μελλον για αυτο. Αυτος ειναι και ενας λογος που καποιοι το πουλανε.
    3)αναλυση καμερας που δεν βοηθα στο tracking και στο VR gaming που ξεφευγει απο τον καναπε.
    4)συμφωνω μαζι σου οτι βρισκεται σε βρεφικη με τα pros και τα cons του αλλα επετρεψε μου ως κατοχος να ξερω καλυτερα ποια ειναι η αναλογια.

Εσενα το τριτο απο οτι κτλβα δεν σε απασχολει παρολο που εχεις γκρινιαξει για αυτο. Θυμαμαι οτι εισαι του gaming για καναπε οποτε γκρινιαξες για να γκρινιαξεις. Ειναι ενας περιορισμος που θα επρεπε να σε χαροποιει αν σε ενδιαφερει το VR, αλλα δεν...
    Οταν γινεις σταθερος εστω και λιγο στις αποψεις σου και αφησεις λιγο το hating στην ακρη μπορουμε να συζητησουμε πιο σοβαρα. Οσον αφορα εμενα οτι εχω γραψει στις πρωτες εντυπωσεις ισχυει και τωρα. Μετρημενες με θετικα αρνητικα.

Και οπως ειχα κλεισει τοτε(στις εντυπωσεις) κλεινω και εδω και συμφωνω μαζι σου σε αυτο τουλαχιστον οτι χρειαζεται παιχνιδια. Το γραφω αλλωστε και πιο πανω. Το software θα κρινει την πορεια του.

Ακομα και να αποτυχει παταγωδως ρε συ ειναι disgusting να χορευεις χλαπατσικα πανω απο το πτωμα του. Γιατι θα το εκανες και το ξερεις.

Αν δεν σου αρεσει κατι δεν το αγοραζεις, εινα απλο. Δεν παρακαλας να αποτυχει και να μην διασκεδασουν οι αλλοι. Με βλεπεις να ειμαι στο thread του PRO και να το κραζω επειδη δεν εχω? Τεσπα.
    .

PSN ID
    king_james9t
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by james9 View Post
    To οτι εχει πεσει ολη η βιομηχανια πανω του δε λεει κ πολλα. Μπορει να πιασει και να εφαρμοστει πολυ καλα σε ταινιες , πολυ περισσοτερο σε πορνο που πεφτει πολυ χρημα. Το να πιασει στη βιομηχανια του gaming εγω ρισκαρω να πω οτι δεν το βλεπω γιατι οπως προειπα αλλαζει τον τροπο που παιζουμε.

Μασκες , καλωδια , ακουστικα , απομονωση απο το περιβαλλον. Δωρεαν να μου το δωσεις θα το δοκιμασω αλλα δεν θα μου γινει συνηθεια. Σιγουρα θα εχει το κοινο του αλλα το να γινει mainstream το βλεπω δυσκολο.

Κ ας αφησουμε τις συνηθειες. Τα παιχνιδια που εχουμε δει ως τωρα ειναι αστεια με ελαχιστες εξαιρεσεις οι οποιες δεν δικαιολογουν την επενδυση 400€. Να δωσω τοσα λεφτα για να παιξω ενα walking simulator ή να πεταω αετο και να λεω πωπω τι ωραια φαινεται για 5' πριν βαρεθω , το θεωρω βλακεια.

Το move ειναι αποτυχια οπως το kinect. Το οτι ποτε δεν υπηρξε σοβαρο παιχνιδι να το υποστηριζει και το οτι τοσα χρονια μετα καποιοι λενε " α ωραια τωρα με το vr θα ξεθαψω απο το υπογειο και εκεινα τα move που ειχα παρει" δεν το κανουν επιτυχημενο προιον.
    @pds Αυτες ηταν οι αρχικες μου ενστασεις πριν το πιασω στα χερια μου. Αν βγαλεις τα καλωδια κλπ που δεν τα ξανα ανεφερα γιατι καποιους οντως δεν τους πειραζει , το οτι δεν εχει παιχνιδια το ελεγα απο τοτε. Το οτι τα move ηταν αποτυχια και το οτι τα ξεθαβετε απο το υπογειο ισχυει επισης.

Δεν αλλαξαν πολλα λοιπον , ισα ισα εβαλα και αλλα γιατι το δοκιμασα και εχω δικη μου αποψη.

Τωρα εσυ οποτε γραφω κατι κανεις επιθεση γιατι θεωρεις οτι ευχομαι να αποτυχει. Μου ειναι παντελως αδιαφορο. Πατωσει ή οχι προβλημα για αυτους που εδωσαν λεφτα , οχι για μενα. Βεβαια εγραψαν και αλλοι πανω κατω τα ιδια με εμενα πιο πανω αλλα βλεπω μονο εμενα αναφερεις γιατι ειμαι biased.

Ας πουν λοιπον οι υπολοιποι απο εδω μεσα που το βαζουν αγγελια στο ινσομνια γιατι το πουλανε. Ή ας μας πουν καποια αλλα παιδια γιατι λενε οτι "δεν εχει παιχνιδια".

Και στο εχω ξαναπει , αν εσυ το γουσταρεις ασε εμενα να λεω. Παρολαυτα καθε φορα πεταγεσαι να το υπερασπιστεις με χαρακτηρισμους.

Over and out , θα επανελθω να "επιβεβαιωθω" οταν το βαλεις και εσυ αγγελια για να αποδειχτει οτι ειχες δικιο οτι μπαινω για να αυτοεπιβεβαιωνομαι.

Το οτι ο Val σου ειπε οτι στο gaf δεν κουνιεται φυλλο ασχολιαστο. Ο Lds ειπε οτι δεν υπαρχουν παιχνιδια ασχολιαστο.

Ελπιζω να μην γινω εγω υπευθυνος που δεν βγαινουν παιχνιδια , μονο αυτο δε μου εχεις πει ακομα.

Spoiler!

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Σημασία έχει τι παιχνίδια βγαίνουν για την κάθε πλατφόρμα.
    Λέμε το PSVR δεν έχει παιχνίδια στην αρχή της κυκλοφορίας του όπως και το PS4.
    Αντικειμενικά το PSVR δεν έχει παιχνίδια. Όχι δεν έχει αρκετά, δεν έχει κανένα παιχνίδι. Όλα στην ουσία είναι demo και παρουσίαση των δυνατοτήτων του.
    Για μένα αυτό είναι το πρόβλημα του.
    Το PS4 δεν είχε τίτλους με το τσουβάλι αλλά είχε αρκετά παιχνίδια. Το έχω από Day One και δεν μπορώ να πως πως έτρωγε σκόνη, κάθε άλλο μάλιστα.
    Έχω δοκιμάσει το PSVR ναι είναι εντυπωσιακό σαν πρώτη εμπειρία, αλλά μετά τουλάχιστον για μένα δεν έχει κάτι να μου δώσει. Δεν ξέρω αν θα αποτύχει ή όχι, αλλά αν ένα studio δεν αποφασίσει να μπει μέσα δε νομίζω να δούμε σωστά παιχνίδια αποκλειστικά για VR.
    Προσωπικά θεωρώ πως θα δούμε ΑΑΑ Games που απλά θα έχουν και VR support (Resi 7).
    Spoiler!

20. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

james9 (29-12-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Βαγγελη δεν ξερω κατα ποσο παρακολουθεις το GAF και σε τι βαθμο, αλλα μπορω με μεγαλη βεβαιαοτητα να σου πω οτι οχι, δεν υπαρχει αρκετη κινηση για τα δεδομενα του GAF στο θεμα του VR. Ειμαι καθημερινα στο φορουμ, ξερω πως λειτουργει και τι συνηθειες εχει και με περισσια βεβαιοτητα μπορω να πω οτι ουτε θρεντ γινονται για το VR σε βαθμο που να δηλωνει ενθουσιασμο ή επανασταση, ουτε και γενικοτερα συζητιεται σε αλλα θρεντ σε τετοιο βαθμο.
    Το Gaf το παρακολουθω καθημερινα και το Thread του PSVR εχει την ιδια κινηση με το παρελθον με 2πλασια ποστς απο το παλιοτερο thread του PRO.
    Καινουρια threads πως να υπαρχουν? Για συζητησεις για την πλοκη του PSVR worlds? Δεν εχει παιχνιδια ακομα που μπορεις να συζητησεις. Παρολα αυτα υπαρχουν αρκετα ηδη εκτος του βασικου. Για το robinson που ειναι ενα μικρο παιχνιδι απλα λιγο μεγαλυτερο απο τα αλλα υπαρχει thread για παραδειγμα. Αυτα δεν εχουν απαραιτητα τιτλο PSVR, απλα γραφουν τον τιτλο του παιχνιδιου.

Εν τελη νομιζω οτι μετραει και το περιεχομενο αυτων των ποστς. Τα 99 στα 100 για το PSVR ειναι θετικα ποστς. Για το PRO θα ελεγα οτι ενα οτι ειναι τα 80.

Αυτο που θα δεις, για δεδομενα GAF ειναι απογοητευτικο. Moνο ενα θρεντ εχει ουσιαστικη κινηση, το κεντρικο, και αυτο για δεδομενα GAF και παλι ειναι απογοητευτικο. Το FFXV εχει 3 βδομαδες που ανοιξε το θρεντ και εχει πολυ περισσοτερες σελιδες.
    Με την λογικη σου το pspro ειναι απογοητευση με τις 8 χιλιαδες ποστς που ανοιξε και 3 μηνες πριν απο αυτο του VR. Αφου το FFXV του κανει πλακα.
    Υπαρχει και ενα συγκεκριμενο thread που καποιος κατοχος με ps4 θελει να παει σε pro η VR και ολοι γραφουν ομοφωνα να παει σε PSVR btw.
    Aυτα μαζι δειχνουν οτι εκανες τραγικη επιλογη?

Μπορει και εδω η κοινοτητα μας να ειναι μικρη, αλλα και εδω, για να γεμισει μια σελιδα χρειαστηκε να περασουν 2 βδομαδες. Ναι η τιμη ειναι ψηλη ναι δεν υπαρχει αρκετη διαθεσιμοτητα, αλλα ποτε αυτο δεν θα εμποδιζε τον κοσμο να ξερογλυφεται ή να συζηταει για το προιον. Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα θα ηταν που θα το καναμε αυτο.
    Θα χαιρομουν να σε δω ρε Δημητρη οταν ολοι εγραφαν που θα βρω PSVR ψαχνω και δεν βρισκω. Τοτε θα μετραγα περισσοτερο αυτο που λες τωρα.
    Τεσπα. Εσυ περιμενεις δηλαδη οτι για τους επομενους 3 μηνες που δεν θα υπηρχε διαθεσιμοτητα οι ιδιοι ανθρωποι θα εγραφαν καθε μερα μα που θα βρω PSVR? Ηταν ξεκαθαρα νομιζω τα καταστηματα ''απο του χρονου παιδια''. Ακομα και στα μικρα να ρωτησεις αυτη την απαντηση θα παρεις.

Nομιζω οτι την πιο σωστη κουβεντα την ειπαν τα παιδια που μιλησαν για αξιολογους τιτλους. Που δεν υπαρχουν. Επισης θα το ξαναπω και ας διαφωνειτε ολοι, τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνιδια που ολοι καιγονται να παιξουν δεν μπορουν ουτε τωρα ουτε στο μελλον να μεταφερθουν στο VR. Εδω ειμαστε και θα δουμε κατα ποσο θα εχουν υποστηριξη VR παιχνιδια οπως το Last of Us 2, Mass Effect Andromeda, God of War, Horizon, Cyberpunk κλπ.
    Συμφωνω εδω μαζι σου για τους αξιολογους τιτλους.
    Ποιος ειπε ομως οτι θα μεταφερθουν αυτα τα παιχνιδια στο PSVR. Και στο εγγυωμαι οτι ΔΕΝ προκειται να μεταφερθουν γιατι ΔΕΝ γινεται να μεταφερθουν και για τεχνικους λογους αλλα κυριως για την ναυτια. Αυτο που μπορει να γινει ειναι να κανουν παιχνιδια για PSVR πανω στα συγκεκριμενα assets και μεχρι εκει.

Και εφοσον δεν θα γινει αυτο, δεν νομιζω οτι θα βοηθησει την πορεια του VR. Ο κοσμος θελει να μιλαει για παιχνιδια. Εκει ειναι το ενδιαφερον του. Δεν ξερω πως ακριβως η Σονυ εχει σχεδιασει το VR πλανο στο μυαλο της, αλλα για να πετυχει θα πρεπει να φτιαχτουν παιχνιδια με αποκλειστικο γνωμονα το VR. Και θα πρεπει να γινουν απο μεγαλα ονοματα και οχι δευτεροτριτοκλασατους developers. Οχι gimmicks και παιχνιδια που σκοπο εχουν να εντυπωσιασουν για 5 λεπτα και μετα να τα σβησεις απο τον δισκο.
    Και παλι μαζι σου εδω.
    Παντως πανω στον φοβο των περισσοτερων οτι θα βγαινουν ΑΑΑ games για PSVR σε βαρος του PS4 (και ησουν ενας απο αυτους Δημητρη θυμαμαι) ειχα διαφωνησει και κατι που ειχα πει και παλιοτερα ισχυει. Κυριως indie παραγωγες θα εχει το PSVR και τουλαχιστον μεχρι τωρα αυτο βλεπουμε. Ειναι αληθεια οτι η ΑΑΑ παραγωγες κανουν την διαφορα ομως. Αυτο που πιστευω οτι θα δουμε ειναι ΑΑΑ παραγωγες σε μικροτερη συχνοτητα απο το κλασικο PS4 πλαισιωμενες με indies.

Το ερωτημα ειναι, ποιοι πρωτοκλασατοι developers ειναι διατεθιμενοι να αφιερςσουν τον χρονο και τους πορους και ολη τους τη μαεστρια να βγαλουν μια αποκλειστικα ΑΑΑ VR εμπειρια? Θα το κανει η Naughty Dog? Θα το κανει η CDProject? Θα το κανει η Bioware?
    Η sony εκτιμαται οτι διεθεσε κοντα ενα εκατομμυριο psvrs παγκοσμιως. Οποτε η απαντηση ειναι προς το παρον κανεις απο αυτους.

Οι πρωτες εντυπωσεις για την δημοτικοτητα του VR δεν μπορω να πω οτι δειχνουν ενθαρρυντικες.
    Εδω διαφωνω καθετα οριζοντια τα παντα ολα. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ ανωτερες απο αυτες που περιμενα οτι θα ειναι. Πολυ ανωτερες και απο τις δικες μου εντυπωσεις αν θες. Θεωρω οτι ημουν πολυ συγκρατημενος σε αυτα που περιμενα απο το VR.
    Ειμαι σε θεση να βλεπω αντιδρασεις βλεποντας πολλους που το εχουν δομιμασει σπιτι μου. Οι περισσοτεροι που βρισκονται εκτος gaming με ρωτησαν ποσο κανει και εδειξαν ενδιαφερον να το αγορασουν. Το ιδιο βλεπεις σχεδον καθε μερα σε ποστς στο neogaf. Ακομα και οι αντιδρασεις εδω στο φορουμ με εξεπληξαν.

Εν τελη, το PSVR σε συγκριση με το PRO συζητιεται πολυ περισσοτερο αν βαλουμε και την μεταβλητη της διαθεσιμοτητας των 2.

Εγω θελω να πετυχει φυσικα ως κατι επιπλεον, οχι να αντικαταστησει το παραδοσιακο gaming.
    Εσυ και ο James παραδοσιακα θελατε να αποτυχει. Ειστε 2 ατομα. Ελπιζω να μεινουν ικανοποιημενοι οι περισσοτεροι
    .

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Να κάνω μια ερώτηση;
    Για ποιο λόγο συγκρίνουμε PSVR με PS4 Pro;; Και ποιο συζητιέται περισσότερο;;
    Να είχε βγει PS5 να καταλάβω τι σύγκριση...
    Τώρα όμως γιατί;;;
    Spoiler!

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by mihalis13 View Post
    Να κάνω μια ερώτηση;
    Για ποιο λόγο συγκρίνουμε PSVR με PS4 Pro;; Και ποιο συζητιέται περισσότερο;;
    Να είχε βγει PS5 να καταλάβω τι σύγκριση...
    Τώρα όμως γιατί;;;

Υποθέτω γιατί είναι PS hardware και βγήκανε σχεδόν μαζί.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Quote Originally Posted by Lnds500 View Post
    Υποθέτω γιατί είναι PS hardware και βγήκανε σχεδόν μαζί.
    Ναι, αλλά το ένα (PSVR) είναι καινούριο hardware και λογικό να συζητιέται σε φόρουμ παραπάνω μιας και ακόμα και ένας που δεν σκοπεύει να το αγοράσει μπορεί να ρωτήσει εντυπώσεις από ήδη κατόχους, γιατί μιλάμε για μια νέα εμπειρία. Καλή κακή δεν έχει σημασία.
    Στο ps4 pro ξέρουμε όλοι πάνω κάτω πως θα είναι. Υπάρχει ολόκληρο FAQ από την ίδια τη Sony.
    Όπως και είναι λογικό το PS4 Pro να έχει παραπάνω πωλήσεις από το PSVR το οποίο και πάλι δεν σημαίνει κάτι για τα 2 αυτά προϊόντα.
    Λογικό το ένα να συζητιέται παραπάνω, λογικό και το άλλο να κάνει καλύτερες πωλήσεις.

Απλά ρώτησα γιατί θεωρώ πολύ άτοπη την σύγκριση των 2 προϊόντων....
    Spoiler!

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

@pds Αυτες ηταν οι αρχικες μου ενστασεις πριν το πιασω στα χερια μου. Αν βγαλεις τα καλωδια κλπ που δεν τα ξανα ανεφερα γιατι καποιους οντως δεν τους πειραζει , το οτι δεν εχει παιχνιδια το ελεγα απο τοτε. Το οτι τα move ηταν αποτυχια και το οτι τα ξεθαβετε απο το υπογειο ισχυει επισης.

Δεν αλλαξαν πολλα λοιπον , ισα ισα εβαλα και αλλα γιατι το δοκιμασα και εχω δικη μου αποψη.
    Oχι τα πρωτα ποστ σου ηταν αυτα:
    Spoiler!

To post σου που εκανες quote ηταν σαφως πιο μετρημενο οταν πλεον ειδες οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι και εστιασες αλλου το hating.

Τωρα εσυ οποτε γραφω κατι κανεις επιθεση γιατι θεωρεις οτι ευχομαι να αποτυχει. Μου ειναι παντελως αδιαφορο. Πατωσει ή οχι προβλημα για αυτους που εδωσαν λεφτα , οχι για μενα.
    ''Ενταξει 37 ειμαι ελπιζω να μην το υλοποιησουν ωσπου να φτασω 60 ,μεχρι τοτε ελπιζω να ειμαι gamer''

To οτι θες να αποτυχει λοιπον το ξεκαθαρισες εσυ απο την αρχη, δεν ειναι κατι που εγω πιστευω.

Quote Originally Posted by james9
    Και στο εχω ξαναπει , αν εσυ το γουσταρεις ασε εμενα να λεω. Παρολαυτα καθε φορα πεταγεσαι να το υπερασπιστεις με χαρακτηρισμους.
    Εχω θεμα με το hating δεν μπορω να μην απαντησω σορρυ. Εσυ με ειπες πειραματοζωο αν το ξεχνας πρωτος. Και αλλο να πεις οτι ειναι πειραματικη η πρωτη φαση(που ειναι οπως ηταν και το 3D to 94 με τα καλα και τα κακα του) και αλλο να δειχνεις λυπηση για εμας τα πειραματοζωα. Αν ειχες φροντισει απο την αρχη να θελεις να συζητησεις και οχι να θαψεις και να προσβαλεις τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.

Το οτι ο Val σου ειπε οτι στο gaf δεν κουνιεται φυλλο ασχολιαστο. Ο Lds ειπε οτι δεν υπαρχουν παιχνιδια ασχολιαστο.
    Ο Val μαζι με σενα απο την αρχη ηταν αρνητικος στο VR και μονο σαν ιδεα(αν δεν κανω λαθος ησασταν οι μονοι που το κραζατε απο την αρχη). Παρόλα αυτα σχολιασα, ποιο ασχολιαστο? Εχεις την αποψη μου απο τη μια, εχεις και αυτη του Val απο την αλλη. 2 διαφορετικες αποψεις και εσυ απλα επιλεγεις να κρατησεις την αποψη του Val ως fact. Δεν με εκπλησσει.
    Παμε παρακατω.

Για τα παιχνιδια δεν σχολιασα???? Πριν απο το ποστ σου εχω απαντησει ηδη στον Lnds500 για τα παιχνιδια, στο ποστ σου απαντησα για τα παιχνιδια, στο ποστ του Val σχολιασα επισης για τα παιχνιδια, στο ποστ του mihalis13 σχολιασα για τα παιχνιδια . Αν ειναι να κερδισεις τις εντυπωσεις με αυτον τον τροπο καντο. Δεν εχει καποιο νοημα ομως.

Γραφω τα θετικα και τα αρνητικα και ξαναλεω οτι οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι εκει και δεν δειχνουν ουτε υπερενθουσιασμο ουτε τπτ, εσυ θα πεταχτεις οταν μυριστεις αιμα. Και θα το ξανακανεις.

Φυσικα και δεν εξαρταται απο εσενα το αν θα το ευχαριστηθω το PSVR και απο κανεναν αλλον, με τσιγκλας ομως και οταν το κανεις θα απαντω
    .

PSN ID
    king_james9t
    Name
    Δημήτρης

@PDS Σου αρεσει ή οχι εισαι πειραματοζωο. Ακομη και πρακτικα με το θεμα ναυτιας , "εσυ" θα κανεις εμετο πρωτος ωστε να το βελτιωσουν για να το παρω εγω αργοτερα. Μονος σου το ειπες οτι εχει θεμα και πρεπει να το φτιαξουν .

Τα πρωτα ποστ μου που κουοταρες ειναι απο τοτε που οπως γραφω ημουν 37. Τωρα ειμαι 40 συγνωμη που μπορει καποιες αποψεις να αλλαζουν , εσυ σιγουρα ειχες αποψη εμπεριστατωμενη απο την αρχη, μαλλον εισαι insider. Βεβαια δεν βλεπω τι παραξενο ελεγα οτι πολλοι της γενιας μου δε θα ασχοληθουν (ισχυει).

Συνεχιζεις και συγκρινεις το Ps4 με το Vr , στο λενε και αλλοι οτι δε στεκει . Κονσολα vs περιφερειακο , μηλα vs πορτοκαλια. Μια κονσολα που θες δε θες ειχε 5-10 παιχνιδια και ηξερες οτι θα κανει παπαδες vs ενος περιφερειακου που κανεις δεν ξερει που θα καταληξει και που μπαινει αγγελια στο διμηνο . Οκ συνεχισε να λες ψεματα στον καθρεφτη δικο σου θεμα.

Εγω με τον Val ειμαστε hater επειδη εκφραζουμε καποιες τεκμηριωμενες ενστασεις ενω εσυ εισαι υπερμαχος της προοδου της τεχνολογιας που οποιος πει κακο για το vr γινεται αμεσως Hater.

Επειδη εχω το θαρρος της γνωμης μου επιμενω οτι σε αυτη τη ζωη vr οπως το φανταζονται οι πολλοι δεν θα δουμε. Indies και παιχνιδια με υποστηριξη Vr ισως.

Διαβασε και ποστ κανενος αλλου και ξαναλεω ρωτα και αυτους που το πουλανε γιατι το κανουν ? Εσυ θες να πετυχει και θες να μας πεισεις εγω οπως σου ειπα αδιαφορω. Τα ιδια ελεγα με το Kinect , ουτε κρυο ουτε ζεστη , οποιος το πληρωσε ας προσεχε.

Spoiler!

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Βαγγελη, νομιζω καταστρεφεις την οποια συζητηση προσπαθει να γινει και εχεις βαλει καποιες ταμπελες που προσωπικα με ενοχλουν.

Δεν θα μπω λοιπον στην διαδικασια και θα κλεισω εδω γιατι το τραβας με τους χαρακτηρισμους για το ατομο μου και δικαιωμα δεν εχεις κανενα.

Εγω ουτε hating εκανα ουτε τιποτα. Αν ηθελα να κανω hating ειχα 2 μηνες και απλετο χρονο να το κανω. Δεν το εκανα γιατι περιμενα ειλικρινα να δω πως θα εξελιχθει η κατασταση.

Ειχα και εχω προβληματισμους για το κατα ποσο μπορει ή οχι το VR να υλοποιηθει σαν οικιακη συσκευη με εναν αξιολογο τροπο οσον αφορα στο gaming.

Ουτε ενας εκ των προβληματισμων αυτων φαινεται να εχει λυθει ή αποδειχθει οτι ειναι αβασιμος. Και φυσικα και το δοκιμασα. Περιμενα να δω αν ο αρχικος ενθουσιασμος θα δικαιωθει. Δεν εγινε αυτο, δεν συζητιεται το VR με βαση τον ενθουσιασμο που προαναγγελαμε.

Τωρα αν εσυ επιθυμεις να μπαινουν ολοι εδω μεσα και να μιλανε μονο με αισιοδοξια και διθυραμβους για το PSVR, μαλλον θα οδηγησει στο να κρυβομαστε πισω απο τα δαχτυλα μας. Προσωπικα θα σου κανω την χαρη και θα απεχω απο αυτο το θρεντ (οπως και απειχα αλλωστε) και θα παρω και το biased hating μου (μιας και εσυ εισαι ο ορισμος της αντικειμενικοτητας) και θα σου αδειασω την γωνια. Αλλωστε νιωθω οτι μοναδικο ποστ που θα μπορουσε για εσενα να εχει αξια απο την μερια μου εδω μεσα ειναι να πω "το PSVR ειναι πραγματικα επανασταση". Οτιδηποτε αλλο απλα θα ξεκινησει την αναγνωση του κειμενου μου κατευθειαν απο την σκοπια του "biased" "hater" και φυσικα οδηγει σε παντελως ακυρες συγκρισεις (βλεπε Pro) και φθηνους χαρακτηρισμους.

28. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

james9 (29-12-2016)

Bookmarks

Bookmarks