Page 55 of 91 FirstFirst ... 54551525354555657585965 ... LastLast
Results 1,081 to 1,100 of 1816

Thread: Final Fantasy XV

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

^Ας ελπίζουμε να μην αλλάξουν πάλι

Έχω αρχίσει να ανησυχώ με αυτά που λέει ο Tabata για το gameplay..
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Quote Originally Posted by Lnds500 View Post
    Έχω αρχίσει να ανησυχώ με αυτά που λέει ο Tabata για το gameplay..
    Σε τι αναφερεσαι?

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by AgentPrinny007 View Post
    Σε τι αναφερεσαι?
    Μέχρι τώρα δεν ξέραμε ότι το παιχνίδι θα παιζόταν όπως το Kingdom Hearts... για action-RPG δεν μου βγάζει πολύ νόημα απλά να κρατάς πατημένο ένα κουμπί. Δεν είναι shooter. Πρέπει να το διευκρινίσουν άμεσα αυτό.

Σύστημα μάχης

Did they explain how the combat works in the stream? Because that sounds terrible.. =|
    they explained that when you hold the guard button it automatically dodge, and when you hold the attack button it automatically attacks.

Also the combination attack with the partner is automatically pops up when you get the situation.

He didn't want to go into the details of the battle today. He did say that they made that you can do various actions with very easy control.
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Πιστευω πως ειναι νωρις ακομα για να βγαλουμε συμπερασμα. Αλλα απο τη στιγμη που το ολο θεμα εχει περασει απο τον Νομουρα δεν θα ανυσηχουσα καθολου. Ειναι μανουλα σε οτι αναφορα το gameplay των παιχνιδιων που εχει ανακατευτει.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Μέχρι τώρα δεν ξέραμε ότι το παιχνίδι θα παιζόταν όπως το Kingdom Hearts... για action-RPG δεν μου βγάζει πολύ νόημα απλά να κρατάς πατημένο ένα κουμπί. Δεν είναι shooter. Πρέπει να το διευκρινίσουν άμεσα αυτό.
    Δεν ξερω αν καταλαβα πληρως αυτο που θελεις να πεις παντως δεν ηταν ψιλοσαφες οτι θα επαιζε παρομοια με το KH? Δλδ θα εχει dedicated button για attack (press X to win ) και απλα θα επιλεγεις υποθετω τα spells real time η θα τα εχεις κανει assign στα buttons. Εγω το θεωρησα δεδομενο οτι ειναι real time slashing το gameplay παντως απο το πρωτο πρωτο gameplay trailer που ειχαν δειξει. Για μενα δεν ειναι κακο απαραιτητα...
    Το Type-0 πως ειναι Μανθο? Καπως ετσι δεν ειναι κι αυτο?

Low quality το video αλλα τα γραφικα φαινονται εκπληκτικα, ειδικα τα μοντελα ειναι απιστευτα (δεν μου αρεσει καθολου ο σχεδιασμος των χαρακτηρων βεβαια, anyway). Συνεχιζει βεβαια το gameplay να μου φαινεται υπερβολικα αργο και δυσκινητο.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by hakoo View Post
    Δεν ξερω αν καταλαβα πληρως αυτο που θελεις να πεις παντως δεν ηταν ψιλοσαφες οτι θα επαιζε παρομοια με το KH? Δλδ θα εχει dedicated button για attack (press X to win ) και απλα θα επιλεγεις υποθετω τα spells real time η θα τα εχεις κανει assign στα buttons. Εγω το θεωρησα δεδομενο οτι ειναι real time slashing το gameplay παντως απο το πρωτο πρωτο gameplay trailer που ειχαν δειξει. Για μενα δεν ειναι κακο απαραιτητα...

Low quality το video αλλα τα γραφικα φαινονται εκπληκτικα, ειδικα τα μοντελα ειναι απιστευτα (δεν μου αρεσει καθολου ο σχεδιασμος των χαρακτηρων βεβαια, anyway). Συνεχιζει βεβαια το gameplay να μου φαινεται υπερβολικα αργο και δυσκινητο.
    Το Kingdom Hearts (1) εγώ δεν το θεωρώ "press X to win". Δεν ξέρω πως και σε ποιά δυσκολία το παίζουν αυτοί που το λένε. Αν το συγκρίνουν με FF (που είναι "press up/down -> select command to win") τότε ναι, προφανώς ένα ARPG έχει πολύ παραπάνω button mashing από ένα turn based τίτλο. (2) HOLD the attack button. Το Kingdom Hearts δεν ήταν ποτέ έτσι και βσκ δεν μπορώ να σκεφτώ ARPG μηχανισμούς που να κολλάει το να κρατάς πατημένο κάποιο πλήκτρο.

Και ναι, και το Type-0 είναι όπως το KH.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Ουτε εγω το θεωρω, εχει ομως πολυ button mashing η αληθεια ειναι. Και φυσικα θεωρω οτι το XIII ηταν απιστευτο button masher στο 90% των μαχων πλην bosses. Μπορουσες practically να εχεις προεπιλεξει ενα quick attack και να το σπαμαρεις συνεχως με X,X,X,X,X = WIN
    Ναι δεν ειδα το HOLD, οντως ακουγεται weird...Παιζει να ειναι για αλλη μια φορα χαμενος καποιος στην μεταφραση? Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να λειτουργησει κατι τετοιο ουτε εγω...

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

HD!!

22:35 και μετά.

- - - Updated - - -

Ουτε εγω το θεωρω, εχει ομως πολυ button mashing η αληθεια ειναι. Και φυσικα θεωρω οτι το XIII ηταν απιστευτο button masher στο 90% των μαχων πλην bosses. Μπορουσες practically να εχεις προεπιλεξει ενα quick attack και να το σπαμαρεις συνεχως με X,X,X,X,X = WIN
    Ναι δεν ειδα το HOLD, οντως ακουγεται weird...Παιζει να ειναι για αλλη μια φορα χαμενος καποιος στην μεταφραση? Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να λειτουργησει κατι τετοιο ουτε εγω...
    Νομίζω ότι το XIII είναι το μόνο παιχνίδι ever που συνέχιζα να παίζω ενώ είχα αλλάξει το TV source και έβλεπα τηλεόραση... Απίστευτα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Oλα κι ολα το συστημα μαχης του FFXIII ηταν για εμενα παρα πολυ καλο. Το ειχα πει και στο review μου τοτε. Ηταν μεν fast pased, αλλα ειχε δυσκολες μαχες. Hakoo ειλικρινα απορρω πως λες οτι απλα εκανες σπαμ ενα πληκτρο και εβγαζες τις μαχες. Εκτος και αν ειχες κανει τρελο grinding και ειχες γινει overpowered. Το παιχνιδι ειχε πολυ δυσκολα encounters. Σιγουρα οχι ολα, προφανως και υπηρχαν πολλα encounters τα οποια ηταν απλα press X to win, αλλα ποιο RPG δεν εχει τετοια? Ειναι λογικο να υπαρχουν ευκολες μαχες, να νιωθεις και λιγακι οτι γινεται ο χαρακτηρας σου powerful.

Eτσι ειναι.

Το μονο προβλημα που ειχα οσο αναφορα το gameplay του Type-0 ειναι οτι απο ενα σημειο και μετα το παιχνιδι θεωρουσε οτι εχεις γινει ο μαστερ στο να αποφευγεις τις επιθεσεις με αποτελεσμα καποια boss να σε σκοτωνουν με μια κινηση... Σε συνδιασμο μαλιστα με το γεγονος οτι στα συγκεκριμενα ο μοναδικος τροπος να τα νικησεις ηταν να τρεχεις ολη την ωρα γυρω γυρω για να βρεις καποιο ανοιγμα στην αμυνα τους με τη μορφη κοκκινου στοχου και αυτο σε κλασματα δευτερολεπτου... Δεν ξερω τι θα κανουν με την εκδοση για το PS4 αλλα πραγματικα δεν θα ηθελα να δω κατι τετοιο στο FF γιατι δεν προσφερει και πολυ στο tactical κομματι...

11. The Following User Says Thank You to AgentPrinny007 For This Useful Post:

hakoo (20-09-2014)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Hakoo ειλικρινα απορρω πως λες οτι απλα εκανες σπαμ ενα πληκτρο και εβγαζες τις μαχες.
    To 80% των μαχων οταν κανεις την σουμα στο τελος ειναι για grinding, δεν μιλησα σε καμια περιπτωση για τα bosses η για το story progression που σε καποια σημεια ναι ειναι δυσκολο. Ε λοιπον σε αυτες τις μαχες (που επαναλαμβανω σε ενα rpg που θα κανεις δεδομενα farming ειναι πολλεεεεεεες ωρες) ειδικα οταν ανεβαινεις λιγο level δεν χρειαζεται να κανεις και πολλα X,X,X,X αντε και κανα paradigm shift και τελος.
    Το συστημα μαχης ηταν πολυ ωραιο (στα bosses ηταν απολαυση) δεν αντιλεγω αλλα η προκληση ηταν περιορισμενη, οταν κατι μπορεις να το σκοτωσεις με X,X,X δεν μπαινεις ευκολα στην διαδικασια να αλλαξεις paradigm, να αλλαξεις εξοπλισμο κτλ. Μπορουσες literally σε low level εχθρους να ξεκινησεις encounter, να παλεψεις, να παρεις το xp απο την οθονη της νικης (με Χ κι αυτο ) και να προχωρησεις χωρις καν να εχεις πατησει αλλο button (directional η κανονικο). Στους πιο δυσκολους αντε να εκανες κανα paradigm shift σε ολο το encounter.
    Σε αυτο το παιχνιδι δεν ξερω τι με εκνευρισε περισσοτερο, η Vanille η το Χ.
    Ok τροπος του λεγειν, το X να σου τυχει, η Vanille να μην σου τυχει.
    Last edited by hakoo; 20-09-2014 at 15:31.

PS4forums Fanatic spartan's Avatar
    PSN ID
    air23gr

Οταν βγει αυτο το παιχνιδι στην ιαπωνια!!!το ps4 θα πουλησει πολυ πραγμαααα(το hype εχει φτασει στον θεο πραγματικα)

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

The guy who works at Famitsu posted on the Italian board the summary of the Famitsu interview. I'm gonna trust him and we can easily confirm in a few days. I'm gonna translate only a part of it:

http://forum.spaziogames.it/board/th...7#post22332007

C
    redits to Prokanon.

- The game started as an action game like KH, but things changed, it's still action, but at the same time more similar to the main series. They want to give to the player the full control of what's happening during the fight.
    - Every party member has a different style, can combo with them, each of them are better against different enemies.
    - Duscae will be ready for march.
    - Duscae is a region of the world.
    - No spoiler in the demo, mostly to show the battle system, big surprise at the end for the fans.
    - A lot to explore, can drive manually or letting the CPU drive.
    - Is it open world? Yes, FFXV will have a massive world to explore, thanks to the next-gen consoles.
    - Demo is 70%-80% done, the final version will be better.
    - Prompto is Selphie (sorry, my interpretation), Noctis is not the reserved lonewolf guy he was before.
    - Block button, auto-attack and warp button.
    - They changed the look of Ignis.
    - S-E wants to expand the world on Vita and mobile, meaning it would be great to connect to it outside of the TV.
    - The plot is simple, the party must retrieve a stolen crystal from an enemy country.
    - No comment on Luna, key character as important as Noctis.
    - More info at the Jump Festa 2015.

Μάλιστα... χάρισμα τους το παιχνίδι λοιπόν από εμένα.

Γιατι?

Edit*
    Α καλα τα γραφικα ειναι CGI level. Πως το καταφεραν αυτο? Το animation επισης φοβερο! Πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο Trailer. Οι combo επιθεσεις πολυ ωραιες και το teleprtation!! o Noctis λεει δεν ειναι Lone Wolf λεει, τι ακριβως εννοει? Φοβερα πραγματα ειδαν τα ματια μου παντως, ξαναχαζευω τωρα τα τοπια και το day-night καθως και τη βροχη! Σε 3 μηνες θα εχουμε το επομενο update!!

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτη την παρουσιαση! I AM EXCITED!
    Last edited by Roy; 20-09-2014 at 17:27.

16. The Following User Says Thank You to Roy For This Useful Post:

spartan (20-09-2014)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Εμενα δεν μου αρεσει το attack animation. To dodge δειχνει οολυ ωραιο αλλα το attack μοιαζει να μην ειναι τοσο fluid με ολα αυτα τα "κομπιασματα" την ωρα της μαχης. Τα γραφικα πολυ ομορφα αλλα ξαναλεω τα τοπια δεν ειναι κατι σπουδαοο. Οι χαρακτηρεσ τα εφφε και ο φωτισμος ειναι αυτα που το κανουν να ξεχωριζει.

Δεν ξερω για τα γυρω-γυρω, προσωπικα μου μοιαζουν πολυ καλα και αυτα! Ελπιζω να βγει το Game πριν τον Μαρτιο του 16! Θα μου αρεσε πολυ η εναλλαγη απο Uncharted 4 σε αυτο!

PS4forums Fanatic spartan's Avatar
    PSN ID
    air23gr

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Εμενα δεν μου αρεσει το attack animation. To dodge δειχνει οολυ ωραιο αλλα το attack μοιαζει να μην ειναι τοσο fluid με ολα αυτα τα "κομπιασματα" την ωρα της μαχης. Τα γραφικα πολυ ομορφα αλλα ξαναλεω τα τοπια δεν ειναι κατι σπουδαοο. Οι χαρακτηρεσ τα εφφε και ο φωτισμος ειναι αυτα που το κανουν να ξεχωριζει.
    Μεχρι να βγει το παιχνιδι (2016)εχουμε ακομα πολλα περιθωρια βελτιωσης να δουμε.

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by Roy View Post
    Γιατι?

Edit*
    Α καλα τα γραφικα ειναι CGI level. Πως το καταφεραν αυτο? Το animation επισης φοβερο! Πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο Trailer. Οι combo επιθεσεις πολυ ωραιες και το teleprtation!! o Noctis λεει δεν ειναι Lone Wolf λεει, τι ακριβως εννοει? Φοβερα πραγματα ειδαν τα ματια μου παντως, ξαναχαζευω τωρα τα τοπια και το day-night καθως και τη βροχη! Σε 3 μηνες θα εχουμε το επομενο update!!

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτη την παρουσιαση! I AM EXCITED!
    Ετσι ακριβως!!!απο τεχνικης μορφης ειναι κλασης ανωτερο απο την πρωτη εκδοση του που ειχε πρωτοεμφανιστει( στην Ε3 2013)μιλαμε για πραγματικο next gen τιτλο.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by Roy View Post
    Γιατι?
    Γιατί 8 χρόνια τώρα μας μιλάνε για fast-paced gameplay, εξέλιξη του Kingdom Hearts κτλ. Όχι για "auto attack / auto defence".

Μας έχει 8 χρόνια η Square στο περίμενε με ένα project με καταπληκτικούς συντελεστές και concept - το οποίο από side το μετέτρεψαν στο μεγαλύτερό τους project ever, άσχετα αν πάντα τους "ανησυχούσε" ως main entry το Versus, με το hype να είναι στο Θεό και όλα τα γνωστά. Εκεί λοιπόν που βλέπουμε φως στο tunnel, διώχνουν εντελώς άδοξα τον Nomura και αλλάζουν τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.... Σου λέει, "τώρα που το έχουμε έτοιμο το hit [ελέω Nomura] ας το κάνουμε ό,τι θέλουμε, έτσι κι αλλιώς θα πουλήσει" (γιατί hit θα είναι, το ξέρουμε όλοι). Οπότε αντί να κοιτάξουν να ολοκληρώσουν το όραμα του δημιουργού, θα το "προσαρμόσουν" σε κάτι πιο "safe". Πλήρης εκμετάλλευση. Τόσα χρόνια δουλειάς και αναμονής για να βγει κάτι μπασταρδεμένο.

Παράλληλα, τον Nomura τον έχουν βάλει να δουλεύει στο μόνο σίγουρο money-maker project που έχουν.. το επόμενο κολοσσιαίο project της εταιρείας - το οποίο αναβαλλόταν συνεχώς για να ολοκληρωθεί το XV. Και κερατάς...

Κρατάω πισινή μέχρι να δω πως παίζεται το παιχνίδι αλλά έχω χάσει το ενδιαφέρον μου με τις ηλιθιότητές τους. Αν ήμουν ο Nomura και τους έβλεπα να το π**^%$ από όλες τις μεριές, πολύ απλά θα παράταγα το KH και όλα και θα έφευγα. Και ας μην έβγαινε ποτέ το KH 3 (ναι, το λέω εγώ αυτό).

- - - Updated - - -

Btw, τον Απρίλιο κατοχυρώθηκε αυτή η πατέντα στο όνομα της Square

“One Button to Rule Them All” – Square Enix Awarded Patent for Single-Button System

The present invention provides a game apparatus that can cast various attacks only by pressing the same operating button without performing any complex operation. In an attack method setting screen, attack method setting panels are displayed arranged. Each attack method setting panel is provided with a positional condition display area that displays a positional condition regarding the positional relationship between a player character and an enemy character, and an attack method display area that displays an attack method performed on the enemy character by the player character.

Οσον αφορα το Gameplay δε μπορουμε να ξερουμε αν αυτο το συστημα δουλευοταν απο την αρχη. Ιδιο μου φαινεται με αυτο που εδειξαν πριν 1 χρονο και 3 μηνες(Ε3 2013). Στο προηγουμενο trailer δε φαινοταν, αλλα τωρα στην παρουσιαση που ειδαμε, εχει την ιδια ταχυτητα με περυσι.

Αρα δε νομιζω οτι το αλλαξαν, ετσι το σχεδιασε ο Νομουρα λογικα. Eπισης ποτε δεν περιμενα να παταω L2 και R2 για να κανει combo σε Final Fantasy. Ολα τα χρονια που ηταν Turn Based ουσιαστικα μονο Χ πατουσα. Μεχρι στιγμης δε με ξενερωνει κατι πολυ
    Last edited by Roy; 20-09-2014 at 18:33.

Απο που προκύπτει οτι αλλάζουν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού επειδή έφυγε ο Νομούρα; Εδώ και τόσο χρόνια το ίδιο battle system μας δείχνουν.

Bookmarks

Bookmarks