Page 11 of 84 FirstFirst ... 7891011121314152161 ... LastLast
Results 201 to 220 of 1678

Thread: Uncharted 4: A Thief's End

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    @ viper

Μαλλον οχι... στο neogaf αναφερθηκε αυτο (το ανεφερα εγω ακριβως ετσι) και οπως κι εγω, ετσι και ολοι θεωρουν οτι απλα το σκηνικο ειναι "χαμενοι στην μεταφραση". Βασικα ο δημοσιογραφος του εν λογω αρθρου δεν μπορει να διακρινει την διαφορα μεταξυ in-engine και real time. και απλα του ειπαν "ναι οτι ειδατε ειναι in engine στο PS4" και φσικα αυτος θεωρησε οτι εννοειται οτι ειναι real time.

Οπως και να εχει η ND επισημα δεν το λεει οποτε δεν ειναι. Ειναι απλα γραφικα απο pre rendered cutscene με in engine assets. Το ΑΑ παιδια ειναι στον ΘΕΟ κυριολεκτικα... δεν παιζει αυτο το πραγμα να ειναι real 100% gameplay ποιοτητα γραφικων.

@ enstikto

Μπα???? τελικα ειχα δικιο??? Τι μας λες....!!

Oχι ομως οτι δεν μας σεβαστηκαν , λολ το χοντρυνες!
    Για εμένα μαζί πάνε αυτά. Μας θεωρούν δεδομένους οπότε μας πετάνε ψίχουλα για να τσιμπάμε (=δεν μας σέβονται) και με ενοχλεί αυτό...

Όσο για το αν είχες δίκιο, είχες ημί-δίκιο. Απο εκείνο το βράδυ στο είπα ότι έχεις δίκιο σε πολλά που λες. Αλλά δεν θεωρώ ότι η ms έδειξε καλύτερα παιχνίδια ή ότι είχε καλύτερο conference. Αν δεν είχαμε τον comic book guy και τον μπούλη νέο ceo στην sony conf θεωρώ οτι δεν θα υπήρχε καν θέμα για το ποιά ήταν καλύτερη...

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Quote Originally Posted by Viper View Post
    Καποιος που γνωριζει απο τεχνικες λεπτομερειες, το eurogamer ελεγε οτι λειπει η λεξη κλειδι-real time. Αυτοι εδω λενε οντως οτι ειναι real time+in engine.

Με απλα ελληνικα, να πεσει το σαγονι στο πατωμα ή οχι?
    μηπως απλα το eurogamer εννοει οτι θα επρεπε να το γραφει, ενω δεν το γραφει?

Editor Viper's Avatar
    PSN ID
    kamenos13
    Name
    Κώστας

Δεν καταλαβα την ερωτηση

Τι εννοεις, θα επρεπε να το γραφει? Αν δεν ηταν real time, γιατι να το γραφει?

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Εννοειτε δεν ειναι 100% real gameplay !Μα γνωριζουμε και ποσο κοντα φτανει η ND τα παιχνιδια της! το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι amazing!!

5. The Following User Says Thank You to obione For This Useful Post:

PDS (11-06-2014)

PSN ID
    Slay2012

Quote Originally Posted by Viper View Post
    Δεν καταλαβα την ερωτηση

Τι εννοεις, θα επρεπε να το γραφει? Αν δεν ηταν real time, γιατι να το γραφει?
    λεω οτι επειδη σημερα ειδαμε και αυτο...
    they also confirmed that the entire trailer was running in real time on the PlayStation 4 and it was all in-engine.
    ισως το ιδιο ακριβως να ηξερε και το eurogamer και να λεει οτι θα επρεπε και να το γραφουν κιολας, μιας και καποιες φορες αυτα τα trailer δεν ειναι real-time.

7. The Following User Says Thank You to Slay For This Useful Post:

Viper (11-06-2014)

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Παιδιά δεν ξέρουμε, μπορεί στο ps4 με τα 5GB GDDR5 και το παιχνίδι εγκατεστημένο στο hard disk να πάνε από pre rendered cutscenes σε εντελώς realtime όπως είχε και το infamous, όπως θα έχει και το the order.

Στο ps3 είχαν prerendered cutscenes για να κρύβουν τα loading times και γιατί ήθελαν να έχουν παρα πολύ καλά character/enviroment models.
    Τώρα στο ps4 μπορεί αυτοί οι λόγοι να μην ισχύουν.

Μάθαμε, ότι ο nate που είδαμε στο teaser έχει διπλάσια πολύγωνα από τον Joel στο PS4 και ήδη μας φαίνεται ότι έχει εκπληκτική ποιότητα, άρα μπορεί να βγάζουν τόσο καλά real time character models όσο θα ήθελε και ένα cut sccene.
    Επίσης το παιχνίδι θα είναι ήδη στον σκληρό δίσκο και άρα με ένα πολύ καλό streaming engine μπορεί να μην χρειάζονται να καλύπτουν τα loading times, αλλά τα levels να φορτώνονται στο backround.

Μην ξεχνάτε ότι είχαν δηλώσει ότι το blueray δεν έχει αρκετό χρόνο για τα prerendered cutscenes του TLOU σε 1080p άρα είναι σχεδόν μονόδρομος τα πιο πολλά cutscenes να τα κάνουν in engine, realtime.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

o Slay και άλλα παιδιά που ασχολούνται με το 3D modelling θα ξέρουν τα παρακάτω επεξηγηματικά, οπότε ας τα προσπεράσουν.

Λοιπόν. Με όσο μπορώ πιο απλοποιημένα λόγια, θα πρέπει να γίνουν γνωστά και πάνω από όλα κατανοητά πως δουλεύουν κάποια πράματα στην δημιουργία γραφικών, ώστε να καταλάβουμε τι είδαμε στο τρέηλερ του Uncharted 4 αλλά και εν γένει από εδώ και πέρα στην τεχνολογική/gaming ζωή μας. Λίγη υπομονή μόνο και όλα θα πάνε καλά

Όταν σχεδιάζεται ένα παιχνίδι, έχουμε το τρισδιάστατο μέρος και το δισδιάστατο (υπάρχει και το ξεχωριστό κομμάτι των εφφέ, που είναι άλλη ιστορία τελείως). Το δισδιάστατο κομμάτι, επι το πλείστο είναι εικόνες σχεδιασμένες στο χέρι ή από πραγματικές φωτογραφίες πχ σε Corel Draw / Photoshop (λέμε τώρα! αλλά είπαμε, όσο μπορώ τα λέω με απλά λόγια), οι οποίες καταλήγουν να είναι οι "υφές" (textures) που χρησιμοποιούνται μέσα στο τρισδιάστατο κομμάτι του παιχνιδιού. Έτσι, ως τώρα έχουμε καταλάβει ότι υπάρχουν κάποια άτομα που μονίμως "ζωγραφίζουν" ή ρετουσάρουν φωτό, για χρήση εντός παιχνιδιού. Πάμε τώρα στο τρισδιάστατο κομμάτι. Σε αυτό, διάφορα άτομα σχεδιάζουν σα να πλάθουν με πηλό (απλά λόγια), σιγά-σιγά και επίπονα το τρισδιάστατο μοντέλο (3D object) για κάθε τι που βλέπουμε εντός παιχνιδιού - το πόσο πολύπλοκο ή όχι είναι ένα object δεν μας αφορά επί του παρόντος. Τα μοντέλα λοιπόν, είναι όπως είπα ότι βλέπουμε: από τις πέτρες, ρόδες, ανθρώπινους χαρακτήρες, πόρτες, κτήρια, γέφυρες, δρόμοι, δέντρα, κλπκλπ. Από ότι πιο μικρό έως ότι πιο μεγάλο σε όγκο βλέπουμε εντός παιχνιδιού. Οι σχεδιαστές των 3D Object αφού τελειώσουν με το πλάσιμο ενός μοντέλου, πχ μια πέτρα, έχουν στα χέρια τους μόνο το τρισδιάστατο "σκαρί" του τελικού αποτελέσματος. Αυτό το σκαρί δεν έχει χρώματα, δεν έχει "υφές" επάνω του, δεν έχει τίποτα. Ο 3D σχεδιαστής όμως, έχει λάβει τις ολοκληρωμένες υφές από τους δισδιάστατους σχεδιαστές.

Οπότε πάμε στο κύριο κομμάτι, αφού έχουμε καταλάβει πως έχουμε τις "ζωγραφιές"/"υφές" και τα 3D μοντέλα, μπορούμε να συνεχίσουμε.
    Τώρα, ο 3D σχεδιαστής, "εφαρμόζει" πάνω στον σκελετό/σκαρί του 3D object την εκάστοτε ζωγραφιά/υφή κι έτσι, έχουμε μια πέτρα με σκαρί και υφή. Μετά, ο 3D σχεδιαστής πρέπει να ορίσει κάποιες "τιμές" (ειδικές ανά πρόγραμμα σχεδίασης), για τις "ιδιότητες" του αντικειμένου, για παράδειγμα τον βαθμό που απορροφά το φως, τον βαθμό που το αντανακλά, κλπκλπ.
    Ακόμα όμως δεν βλέπουμε τίποτα στην οθόνη. Γιατί; Διότι για να δει η "κάμερα" κάτι (ο gamer) δηλαδή, θα πρέπει να κάποιος να ανάψει τα φώτα - κυριολεκτικά! Ο 3D σχεδιαστής, στην τελική φάση βάζει τα φώτα για να φωτιστεί η σκηνή του, για το παράδειγμά μας, για να φωτιστεί η πέτρα. Όταν λοιπόν έχει βάλει και τον φωτισμό, στήσει και την κάμερα εκεί που θέλει, τότε πατάει το μαγικό κουμπάκι, που για ΑΥΤΟ ΤΟ μπουρδελάκι διαβάσατε ΟΛΑ τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ και αυτό είναι το σημείο-κλειδί ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ γίνεται λόγος για real-time και όλο real-time και ο κόσμος δεν ξέρει τι να ερμηνεύσει. Αυτό το κουμπάκι λέγεται "Render". Και αυτό που κάνει, είναι το πρόγραμμα να πλακωθεί στους υπερ-πολύπλοκους υπολογισμούς και μετά από κάποια ώρα (πιο μετά περί ώρας διάρκειας), βγάζει το τελικά αποτέλεσμα που βλέπουμε στο παιχνίδι. Την πέτρα, με τα γραφικά της, τις υφές της, τον φωτισμό και τις αντανακλάσεις όλα τα κομφόρ. Το καταλάβαμε πως πάει; 2D σχεδιαστής + 3D σχεδιαστής, παράγουν ζωγραφιές, υφές, σκαρί μοντέλου, τιμές για ιδιότητες, φωτισμό, κάμερα και......κουμπάκι Render, και το πρόγραμμα + υπολογιστής......υπολογίζει (calculate) τα πάντα, και βγάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ελπίζω να τα έχουμε καταλάβει όλα ως τώρα. Αν τα έχουμε καταλάβει, συνεχίζουμε (μην ανησυχείτε, ολοκληρώσαμε σχεδόν).

Το παραπάνω παράδειγμα με την πέτρα, όταν κάνεις κλικ το κουμπί render θα σου αποδώσει 1 τελική φωτογραφία (πχ. jpeg για να καταλάβουμε). Για να δημιουργήσεις κίνηση, θα πρέπει να κινήσεις την κάμερα που έλεγα παραπάνω, πχ. γύρω γύρω από την πέτρα. Πρώτα όμως αποφασίζεις, στα πόσα frame per second θέλεις να είναι το τελικό animation. θέλεις να είναι στα 30fps? Στα 60 fps? Ας πούμε ότι θέλεις το animation της κάμερας γύρω από την πέτρα να είναι στα 60 fps και να διαρκεί 5 δευτερόλεπτα η περιστροφή 360 μοιρών. Τότε για κάθε δευτερόλεπτο, χρειάζεσαι 60 καρέ (frame), με πιο απλά λόγια θέλεις 60 Render τελικές jpeg φωτογραφίες για κάθε δευτερόλεπτο, άρα 5 δευτ. X 60 φωτό = 300 φωτογραφίες.

Όταν λοιπόν πατάμε το κουμπί Render, ΠΑΝΤΑ ο υπολογιστής ή συστοιχίες υπολογιστών, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να το ολοκληρώσει. Όσο πιο αδύναμος/δυνατός είναι ο/οι υπολογιστές και όσο πιο απλά/πολύπλοκα είναι τα γραφικά, τόσο αυξάνεται ή μειώνεται ο χρόνος που απαιτεί το Render.

Στα παιχνίδια όμως, ο κώδικας του παιχνιδιού ΑΠΑΙΤΕΙ με το που κάνει μια κίνηση ο gamer, άμεσα να ανταποκρίνονται τα γραφικά.

Έτσι, τα παιχνίδια όταν παίζουμε, στην πραγματικότητα από "πίσω" βρίσκεται ένα πρόγραμμα που κάνει μονίμως Render ότι βλέπουμε, σα να είναι μόνιμα πατημένο και κολλημένο εκεί το κουμπί Render, αλλά χωρίς το μηχάνημα να χρειάζεται καθόλου χρόνο για να "μαγειρέψει" το τελικό αποτέλεσμα. Με το που φορτώνει (loading/streaming) υφές/μοντέλα από τον οπτικό ή/και σκληρό δίσκο, απευθείας το πρόγραμμα του παιχνιδιού "παράγει" τα γραφικά, χωρίς καμία καθυστέρηση ή αλλιώς zero wait state. Επειδή όμως το zero wait state ήταν δύσκολο πριν 25 χρόνια να το μάθει ο κόσμος, το μετονόμασαν σε real time = σε πραγματικό χρόνο. Αυτό δηλαδή που σας εξήγησα, ρουφάω τα "υλικά" από το μέσο και άμεσα τα μαγειρεύω και τα προβάλλω στην οθόνη. Ουσιαστικά είναι μια συνεχής και ασταμάτητη αλυσίδα το real-time: ρούφηγμα-μαγείρεμα-προβολή.

Όμως το πρόγραμμα ενός παιχνιδιού δεν τραβάει δύναμη από την κονσόλα ΜΟΝΟ για τα γραφικά real time, αλλά χρειάζεται γμσετα δύναμη για ένα ΚΑΡΟ άλλα πράματα, όπως οι μυριάδες τεχνητές νοημοσύνες (NPC, καιρικές συνθήκες, δυναμικές των ρούχων, lip sync κλπκλπ) και ΚΥΡΙΩΣ τραβάει δύναμη από την κονσόλα για να "διαβάζει" όσο μπορεί πιο γρήγορα τις κινήσεις του gamer από το joypad (ή τιμόνι ή Move κλπκλπ) και να τις μεταφέρει μέσα στο πρόγραμμα του παιχνιδιού.

Αυτή η τελευταία παράγραφος, είναι το λεγόμενο "γραφικά από real-time gameplay".

Όταν όμως λέμε "real-time in-engine".....τι εννοούμε;

Ότι ο 2D + 3D σχεδιαστής, έχουν φτιάξει υφές, μοντέλα, χρώματα, φωτισμό, κάμερα, εφφέ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Ούτε μισή γραμμή προγραμματισμού για οτιδήποτε άλλο. Μόνο τα γραφικά αυτά τα συγκεκριμένα. Τα έφτιαξαν και μετά, στο δικό τους νέο 3D πρόγραμμα που έφτιαξαν για το PS4, πάτησαν το κουμπί Render για ένα animation στα 60 fps. Πήραν μετά όλες τις jpeg φωτό από το τελικό Render και τις έδεσαν σε ένα βίντεο. Το "in-engine" που λένε είναι το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει για το PS4, που κάνει το τελικό Render (αν τώρα κάνει και μοντελοποίηση / σχεδιασμό, δεν μας πειράζει, είναι μια άλλη κουβέντα αυτή), και που μετά από περαιτέρω προγραμματισμό, θα είναι το πρόγραμμα του Uncharted 4 που θα τρέχει από "πίσω" για την παραγωγή των γραφικών. Το "real-time" που λένε, είναι ότι: πάτησαν το κουμπί Render και το PS4 έβγαλε σε πραγματικό χρόνο (μηδενική καθυστέρηση) το ρουφάω-μαγειρέυω-προβάλλω.

Τώρα ελπίζω να έγινε μια για πάντα κατανοητό τι σημαίνει real-time, Render και in-engine real-time.

Η Naughty Dog επειδή όμως δεν είναι παπάρας, δεν ξέρει αν το τελικό πρόγραμμα που θα τρέχει από πίσω από το Uncharted 4, θα συνεχίζει να κάνει το ρουφάω-μαγειρεύω-προβάλλω στα 1080p + 60 fps όταν θα του προσθέσει και τις μυριάδες άλλες γραμμές προγραμματισμού για.........το κυρίως παιχνίδι (δηλαδή τα πάντα, από χειρισμό και δυναμικές, έως τεχνητές νοημοσύνες και online διαχείριση).

Οπότε, είπε ότι είναι in-engine real-time δηλαδή, "έχουμε γράψει ένα πρόγραμμα που κάνει Render (ρουφάω-μαγειρύεω-προβάλλω) σε πραγματικό χρόνο αυτή την ποιότητα γραφικών που θα δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε. Πως δημιουργήσαμε το βίντεο; Πατήσαμε το Render στο πρόγραμμα που έτρεχε στο PS4 και άμεσα το μηχάνημα ρούφαγε-μαγείρευε-προέβαλλε. Παράλληλα, ότι βλέπαμε στην οθόνη, το κάναμε capture ως βίντεο με ένα άλλο μηχάνημα. Αυτό το βίντεο είναι που σας παραθέτουμε. Ευελπιστούμε το τελικό παιχνίδι να διατηρήσει αυτή την ποιότητα και στα 60 fps."

Σόρρυ για το υπερ-τεράστιο ποστ, αλλά δυστυχώς κάποια τεχνολογικά πράματα, όταν τα απλοποιείς αναγκαστικά πολλαπλασιάζονται οι λέξεις, ειδάλλως γίνεται ακραία παραπληροφόρηση, κάτι που δεν θέλω να κάνω. Προτιμώ το γεγονός ότι αρκετοί δεν θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν αυτό το σεντόνι (πάπλωμα βασικά) και το σέβομαι απόλυτα, όσοι όμως έχουν το κουράγιο και την υπομονή να το διαβάσουν (και τους ευχαριστώ), θέλω να πιστεύω πως μια για πάντα στην τεχνολογική ζωή τους θα είναι καλυμμένοι για αυτές τις έννοιες. Άιντε, γιατί μου φαίνεται κάνω την δουλειά που θα έπρεπε εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια να έκαναν, αραιά βέβαια όχι συνεχώς, οι συνάδελφοί μου του εξωτερικού, ώστε να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται μπροστά στα μάτια του και να ξέρει να κρίνει αυτά που του σερβίρουν οι εταιρείες. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μεταδοθεί η γνώση, εκτός από την μελέτη/διάβασμα, όσο και αν είναι κουραστικό.
    Last edited by Lefteris_X; 11-06-2014 at 20:21.

10. The Following 22 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

AgentPrinny007 (11-06-2014),BillyFlo81 (12-06-2014),Desmond (11-06-2014),dinospao (11-06-2014),DJTaurus (12-06-2014),Dragonpaul (11-06-2014),euromaster (11-06-2014),Ezio (11-06-2014),FotisGRC (11-06-2014),hakoo (16-06-2014),james9 (11-06-2014),kostasb13 (11-06-2014),lpapostolis (23-06-2014),mihalis13 (11-06-2014),Nek_Food (12-06-2014),Pavlos Laganas (11-06-2014),sakis1984 (11-06-2014),Slay (12-06-2014),spyke333 (11-06-2014),Starlord (12-06-2014),Valkyre (11-06-2014),Viper (11-06-2014)

PSN ID
    constantineobi

u litle show off ...lmao!!

PS4forums Fanatic Ezio's Avatar
    Name
    Γιάννης

Λευτέρη, για άλλη μια φορά έγραψες ποστ διαμάντι, από μένα ένα ευχαριστώ όχι μόνο γι' αυτό το post, αλλά και για άλλα post σου γενικότερα. +rep εννοείται.

edit: δυστυχώς δεν με αφήνει για rep, θα στο δώσω όταν μπορέσω.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by enstikto View Post
    Εγώ πάντως όσο περισσότερο το σκέφτομαι μου φαίνετε όλο και περισσότερο fail το trailer που έδειξαν...
    Μας έδειξαν ένα απολύτως τίποτα στην πραγματικότητα με όμορφα γραφικά... και εμείς κάνουμε σαν τρελοί για αυτό...
    Δεν ξέρω... νιώθω λίγο σαν να μην μας σεβάστηκαν...
    Σαν να σκέφτηκαν "είναι τόσο fanboys/πορωμένοι με το franchise οπότε ότι και να τους δείξουμε με καλά γραφικά θα το πάρουμε το hype μας"....
    Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος αλλά έτσι νιώθω και δεν μου αρέσει σαν συμπεριφορά αυτή....
    Παντα αυτο εκαναν.
    Ολα τα uncharted και το TLOUS ,ειχαν τετοια in engine teasers δευτερολεπτων.
    Ηταν απολυτα αναμενομενο και με μαθηματικη ακριβεια κιολας, οτι το το ιδιο θα εκαναν και τωρα
    .

PSN ID
    Lefteris_X

Εζιο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αυτό που μετράει για εμένα πάντως είναι να σου έμεινε έστω και ένα κατιτίς από όλο το κατεβατό, το οποίο να σε βοηθήσει να "οχυρώνεσαι" ως καταναλωτής + gamer από τις "παπάτζες" έκαστης εταιρείας publisher - δημοσιογράφου (πληρωμένου ή ανίδεου) - ομάδας dev - εταιρείας PR.

obione, ελπίζω να κάνεις πλάκα (έχω ένα "θεματάκι" στην σωστή ερμηνεία του ύφους του κειμένου αρκετές φορές ) όταν λες ότι επιδεικνύομαι, οπότε ναι, θα το πάρω ότι το λες αστειευόμενος. Αυτό που σίγουρα όμως δεν κατάλαβα, είναι γιατί σου έχει φύγει ο κ*λος στο γέλιο (lmao = laughing my ass off αν θυμάμαι καλά).....ειλικρινά δεν έχω καμία τάση να αρπαχτώ ή να θιχτώ, απλά εκφράζω απορία γιατί πολύ απλά, όπως ήδη είπα, έχω ένα "θεματάκι" (δυσκολία να το πούμε; ) να ερμηνεύω το ύφος του γραπτού λόγου, ιδιαίτερα σε μορφή ποστ. Οπότε άντε ας πούμε ότι ΟΚ, το "litle (sic) show off"είναι πλακίτσα κ' το δέχομαι έστω και με το ζόρι..(άσχετα και αν προσωπικά δεν πιάνω το "νόημα" της πλακίτσας, γιατί στην τελική μαλάκας ήμουν που κάθισα και έγραψα όλα αυτά άλλη όρεξη δεν είχα; )..............αλλα το "lmao", ειλικρινά obione, δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι θέλεις να εκφράσεις.

Να πάω παρακάτω / προσπεράσω ή να περιμένω απάντηση (απευθύνομαι και στον obione και εν γένει προς τους συνφορουμίτες) ;;;

επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και ας γίνεται κουραστικό, γιατί το κείμενο δεν είναι real-time () βίντεο να δείτε πως δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση/διάθεση/ύφος, ότι: δεν έχω τσαντιστεί, ούτε θιχτεί, ούτε τίποτα εριστικό, ούτε το πάω λάου-λάου για να αρπαχτώ με τον obione. Απλά........α) δεν μπορώ να ερμηνεύσω το ύφος σε αυτά τα σημεία που περιγράφω παραπάνω και, β) ώρες - ώρες, σαν κι αυτή καλή ώρα, αναρωτιέμαι αν κάνω λάθος που κάθομαι και γράφω ότι γράφω και όπως το γράφω...

EDIT: Ευχαριστώ όπως είπα τον Ezio, αλλά ξέχασα να ευχαριστήσω και τα παιδιά που μου έδωσαν +rep. Όχι ότι νοιάζομαι για του είδους τις βαθμολογίες (πόσο συνολικό σκορ έχω κλπ), αλλά μέσω του +rep σε ποστ που έχω προσπαθήσει να ενημερώσω για κάτι, με όσο πιο απλά λόγια δύναμαι, σημαίνει ότι το άτομο που μου έδωσε το +rep, διάβασε το ποστ και του φάνηκε -έστω και λίγο- χρήσιμο και προπάντων ενημερωτικό / πληροφοριακό για κάποια πράματα σημαντικά. Ευχαριστώ πολύ λοιπόν παιδιά, όχι τόσο για το +rep (λολ) αλλά για το ότι κρίνατε πως σας έμεινε κάτι θετικό από αυτό που διαβάσατε.

EDIT 2: obione, άστο, άστο να πάει στο διάολο. Πέρασε και η ώρα, δεν έχει και νόημα κιόλας. Είπες ότι είπες, σίγουρα εσύ ξέρεις τι ήθελες να πεις, εγώ από την άλλη όχι, όμως πιο το νόημα πλέον; άστο λοιπόν να πάει στο διάολο. Πάμε παρακάτω.
    Last edited by Lefteris_X; 11-06-2014 at 23:27.

PS4forums Fanatic Ezio's Avatar
    Name
    Γιάννης

Μου έμειναν πράγματα, κυρίως αυτά που είπες μετά το σημείο που αναφερόσουν στον φωτισμό (δεν μου ήταν αδιάφορα τα προηγούμενα, απλώς μου τράβηξαν πιο πολύ την προσοχή τα παρακάτω). Επίσης, τρομερά θετικό για το uncharted 4 ότι θα έχει, αν κατάλαβα καλά το post σου, στα cutscenes (αν και όχι ακόμα στα 60 fps) την ποιότητα γραφικών που είχε το trailer της E3. Προσωπικά βέβαια, θα ήθελα το παιχνίδι να ήταν στα 30 fps με όσο το δυνατόν καλύτερα γραφικά είναι δυνατόν να ρουφηχτούν-μαγειρευτούν-προβληθούν σε αυτά τα fps, παρά στα 60 fps με χειρότερα γραφικά.

PSN ID
    Slay2012

και αλλη μια επιβαιβεωση απο το Beyond3d οτι αυτο που εδειξαν απο το Uncharted ηταν real-time , τιποτα pre-render.

http://forum.beyond3d.com/showpost.p...&postcount=265

17. The Following 3 Users Say Thank You to Slay For This Useful Post:

Ezio (12-06-2014),Leon_DiZ (12-06-2014),Viper (12-06-2014)

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by Slay View Post
    και αλλη μια επιβαιβεωση απο το Beyond3d οτι αυτο που εδειξαν απο το Uncharted ηταν real-time , τιποτα pre-render.

http://forum.beyond3d.com/showpost.p...&postcount=265

Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Eξακολουθει να ισχυει βεβαια οτι θα δουμε αναλογες In engine-in game διαφορες οπως παλιοτερα.Που αυτο τελικα ειναι καλο γιατι θα πλησιασει αυτην την εικονα.
    .

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Μοιαζει πραγματικα απιστευτο αλλα ολο και πληθαινουν οι πληροφοριες οτι επροκειτο για κανονικο real time υλικο.... Ακομη και το digital Foundry βρηκε ψεγαδια που το υποδηλωνουν αυτο...

δεν εχω λογια εαν πιασω το χειριστηριο μου και δω τετοια γραφικα την ωρα που παιζω... Ειναι απλα insane...

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=835985&page=1

21. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Viper (12-06-2014)

PS4forums Fanatic kostasb13's Avatar
    PSN ID
    kostasb13
    Name
    Κώστας

Οκ, για τον Drake, ικανους τους εχω εκει στην ND να μας δωσουν ενα τετοιο μοντελο χαρακτηρα. Και παρομοια προφανως και στον Sully και τους λοιπους.
    Ομως το γυρω περιβαλλον και κυριοτερα η βλαστηση ειναι unreal...για τα δεδομενα που ξερω εγω και εχω δει μεχρι σημερα στο videogaming. Αυτο που δειχνει το τρειλερ απο τη μεση και μετα και εκει που παει η καμερα στα δεξια ειναι κατι που απεχει πολυ απο οτιδηποτε εχουμε δει μεχρι σημερα. Πολυ ομως, ειναι κατι που εγω προσωπικα μονο με cgi cutscenes μπορω να το συγκρινω.

PSN ID
    constantineobi

Εννοειται δεν ειναι κοροδευτικο σχολιο ρε συ!καθε αλλο!
    Οταν ενας αφιερωνει τοσο χρονο και γνωσεις σε ενα Post ειναι δυνατον ???

Γιαυτο και το Lmao!! Μην περνεις στην κυριολεξια της λεξεις στα ελληνικα δεν θα Βγαλουν το ιδιο νοημα!

ΕΙναι αρνητικος θαυασμος!! Εχω εκφρασει και στο παρελθον οτι καποιοι εδω μεσα κανουν φοβερη δουλεια καρατωντας low prof

PSN ID
    Lefteris_X

Καλημέρα!

Κώστα (obione), εμ στο είπα, δεν στο είπα ότι έχω ένα θέμα με την κατανόηση του ύφους; Ε, πήγα κι εγώ και μετέφρασα το lmao λέξη προς λέξη και...μπουρδούκλωμα!

anyway, όλα καλά.

επιστρέφοντας στα περί U4 και NDog..........οι άνθρωποι απλά κάνουν τα τεστ τους τώρα. Το πιστεύω ότι δεν ξέρουν από τώρα αν θα αντέξει το engine, μετά από όλα όσα θα του βάλουν μέσα, να αποδώσει 1080p/60fps. Όμως έχω καλή πίστη στην ομάδα.

Όπως το έχω δηλώσει πολλές φορές, τα 60 fps τα θεωρώ υποχρεωτικά για κάθε είδους gameplay, πλην των point-and-click 2D adventures (Sierra On-Line, Lucasflim). Ίσως να "φταίει" το γεγονός ότι είμαι "παιδί των coin-op" και "έμαθα" ότι τα 60 fps είναι ο de facto τρόπος απεικόνισης ενός videogame. Όμως, θεωρώ πως τα 60 fps είναι το σημείο που κάθε παιχνίδι αποκτά φυσικότητα, ροή ομαλή σαν "νερό" που λέμε, η αίσθηση του χειρισμού γίνεται σαν φυσιολογική επέκταση του joypad (δεν το περιγράφω καλά, αλλά η αίσθηση από την ανταπόκριση στον χειρισμό είναι ακαριαία σε ότι κάνεις), τα γραφικά "ρέουν" άνετα σα να μην τρέχει τίποτα.

Πριν από 12 χρόνια περίπου, όταν είχαν βαλθεί τα διάφορα μεγάλα (και πληρωμένα σε μεγάλο βαθμό) site του εξωτερικού, να κάνουν ερωτήσεις προς τους αναγνώστες "30fps και καλύτερα γραφικά; ή 60 fps με υποχωρήσεις στα γραφικά; " το θεώρησα ύψιστη πουστιά. Γιατί; Διότι, όντας μαθημένος από τα coin-op, ήξερα πολύ καλά, ότι αφής στιγμής θέσεις στον προγραμματιστή/στες τον όρο "60 fps ακατέβατα" θα σκίσει τον κώλο του να βγάλει ένα engine, που με τον όρο των 60 fps, θα προσπαθήσει να αποδώσει όσο το δυνατό καλύτερα γραφικά. Κι έτσι, θα πιέζει και ξανάπιέζει εαυτόν και engine, να βγάλει ολοένα και καλύτερα γραφικά.
    Ενώ αν ο προγραμματιστής/ομάδα ΔΕΝ έχει αυτόν τον όρο (των 60 fps), πολύ απλά αρχίζουν οι σχεδιαστές να φορτώνουν ότι γραφικό γουστάρουν, μετά οι πρώτοι πάνε να σηκώσουν όλο αυτό το "φόρτο" γραφικών, τραβάνε τα μαλλιά τους, ζητούν εδώ κι εκεί downgrade στα asset του παιχνιδιού για να πετύχουν έστω με το ζόρι τα 30 fps κλειδωμένα......και αρχίζει το πανηγύρι μεταξύ σχεδιαστών - προγραμματιστών πάνω σε μια μπάρα ισορροπίας, μεταξύ γραφικών και 25-30 κυμαινόμενο frame rate (με dips και spikes στα fps).

Προσωπικά, είμαι υπέρ των 60 fps, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "νέα" σχολή φιλοσοφίας (old is the new..."new") με αποτέλεσμα σιγά-σιγά τα 60 fps να θεωρούνται πάλι το de facto στην δημιουργία παιχνιδιών (πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων), ενώ οι σχεδιαστές θα ανακαλύψουν πάλι την τέχνη "σχεδιάζω μέσα στα πλαίσια που μου δίνει ο προγραμματιστής" και όχι όπως είναι το σημερινό μπέρδεμα "σχεδιαστής κ' προγραμματιστής προσπαθούν να βρουν την άκρη στον Μίτο της Αριάδνης" που πολλές φορές έχει τα γνωστά αποτελέσματα (λίγα παιχνίδια έχουν καρφωμένα οτι-και-να-γίνει-στην-οθόνη 30 fps, για τα 60 fps τα μετράμε στα δάχτυλα).

Τώρα με μηχανήματα που έχουν την απαραίτητη δύναμη + το γεγονός ότι μπορείς σε αυτά (ή μάλλον σε αυτό: PS4) να "χτυπήσεις μέταλλο" στον προγραμματισμό (ήτοι λαμβάνεις όσο το δυνατό περισσότερη δύναμη από τα τσιπ), θέλω να ελπίζω πως τα 60 fps θα επιστρέψουν με εντονότερη συχνότητα στα παιχνίδια.

Ευελπιστώ η Naughty Dog με τους 2 τίτλους (το ρεμάστερ TLOU και το U4) στα 60 fps, θα δώσει το "στίγμα" των 60 fps. Ξέχασα και το MGS V που κι αυτό θα είναι στα 60 fps (όπως και το Ground Zeros είναι επίσης). Πχ. φαντάζεστε ένα Red Dead Redemption πως θα ήταν στα 60 fps; Ο καλπασμός του αλόγου, η κινητικότητα των ζώων, το animation των χαρακτήρων, η φυσικότητα στις κινήσεις της κάμερας στα ανοιχτά τοπία...ας ελπίσω/σουμε ότι το επόμενο που ετοιμάζει η ομάδα ανάπτυξης για το PS4 να είναι στα 60 fps.

Τώρα......ας πάνε κάποιοι να παίξουν ραλλάκι στα 30 fps σε κάποιο άλλο μηχάνημα......και να θεωρούν ότι ΑΥΤΟ είναι αυθεντική διασκέδαση. Αν και, τώρα που το σκέπτομαι, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει το ρητό. Οπότε, αν κάποιος γουστάρει την Γεωργία Βασιλειάδου ποιος είμαι εγώ να του πω ότι κάνει λάθος;

25. The Following 4 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

chronohill (12-06-2014),lpapostolis (23-06-2014),sakis1984 (12-06-2014),Viper (12-06-2014)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Το κοιταω το ξανακοιταω, διαβαζω στο neogaf, γυρω γυρω, ψαχνομαι...

Δεν ειναι οτι ειμαι απιστος Θωμας, ουτε οτι δεν θελω να ειναι αληθεια. Αλλα ο εγκεφαλος μου, αυτα που εχω δει και γενικα οτι ξερω, δεν με αφηνουν να το πιστεψω οτι αυτο το πραγμα ειναι αληθινο.... δειτε απλα το δεντρο στα δεξια του Drake.... μοιαζει να εχει περισσοτερα πολυγωνα απο οσα εχει ολο το Uncharted 2. Βλεπουμε ξεχωριστα τις τριχες του κεφαλιου και ακομα και στα φρυδια του Drake διακρινουμε μικρες σταγονες νερου. Το ΑΑ ειναι κυριολεκτικα στον θεο, αποδειξη οταν η σκηνη γυρναει και δειχνει την βλαστηση και ακομα και αν εστιασεις στο βαθος (οπου λογικα θα φαινονταν ΑΑ προβληματα) δεν μπορεις να βρεις ιχνος... Η ποιοτητα των σκιων ειναι επισης απο αλλο πλανητη.

Και μαζι με ολα αυτα υπολογιζεις και αλλα 2 πραγματα: 1080p και 60 frames per second...

Απλα τα videogame "μαθηματικα" μου δεν βγαζουν σωστο αποτελεσμα...

Ειναι εξωφρενικο να ειναι αληθινο. Στην κυριολεξια πιστευω οτι ρεζιλευει ακομα και το The Order 1886...και ειναι στα 60 μαμημενα frames per fucking second!

No fucking way.

Bookmarks

Bookmarks