Αυτό το δεν ταίριαζε ανάμεσα στα αλλα τι εννοείς δεν μπορώ να καταλάβω
Τα final fantasy είναι ξεχωριστά το καθένα με διαφορετικό universe που δεν έχει καμια σχέση με το προηγούμενο και αυτήν είναι η μαγια του...
Με αυτά τα δεδομένα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τον κόσμο και να βάλουν ότι φαντασία τους κατεβει...
Ούτε το 10 δεν ταίριαζε με vii και viii.. αυτό τι πάει να πει?
ισα ισα το κάθε ff έχει την δικη του προσωπικότητα και αυτό είναι το νόημα..
Και λίγα για το λατρεμένο 9![]()
^^ μην λες τετοια... λατρεμενο το 9? Συμφωνα με τον φιλο ειναι συμπτωση που ολοι εδω (και οι περισσοτεροι) το διασκεδασαμε το παιχνιδι...
Γιατί κολλας στην darkila τώρα? είπαμε το καθένα έχει το δικό του κλίμα και τον δικό του κόσμο... αν κινούταν σε ένα μοτίβο δεν θα είχαν αυτό το μοναδικό feeling... και άμα ξαναπαίξεις το 9 εκτος από τον πανέμορφο παραμυθένιο κόσμο θα δεις πως είχε και αυτό πολλές καταθλιπτικές σκοτεινές και απόκοσμες περιοχές..
Μια χαρά αγαπήθηκε το ff9 από το κοινό και για παρα πόλους είναι και το αγαπημένο ff...αρνητικά σχόλια από τους fans θα βρείς σίγουρα αλλα στον βαθμό που βρίσκεις και με το 7 και με το 8...
Καθαρά υποκειμενικά σχόλια και σε καμια περίπτωση αυτήν η κατακραυγή που λες...Αν κάποιοι το έκραξαν πολυ μάλλον δεν κατάλαβαν την ιδεολογία final fantasy...
Έχει το δικό του κλίμα το κάθε ένα αλλά δεν ήταν ποτέ chibi final fantasy. Το Bravely Default παράδειγμα σαν RPG είναι 100% FF αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι σαν να προσπαθώ να μιλήσω για τον ελέφαντα στο δωμάτιο για το πως απομακρύνθηκε δραστικά από ότι έκαναν τα FF μέχρι τότε. Δεν θέλω να μειώσω το παιχνίδι γενικά (και γιαυτό δεν καταλαβαίνω γιατί ο Valkyre είναι τόσο επιθετικός απέναντι μου) θέλω να σημειώσω πως ήταν ήταν ένα καλό rpg αλλά δεν αρκεί να κάνεις ένα καλό rpg για να κάνεις ένα FF.
Τώρα σχετικά με το reception δεν μπορώ να πίσω κάποιον που δεν ήταν εκεί με ένα link μιας και μιλάμε για παιχνίδι του 2000. Αν πάρουμε το meta το παιχνίδι είναι 9/10 με 300 user reviews και από την άλλη το "επαίσχυντο" XIII είναι ένα "τραγικό" 7.8/10 με 1800 reviews.
Με άλλα λόγια όσοι το έπαιξαν τους άρεσε αλλά η αλήθεια είναι πως το στυλ του αποξένωσε πολύ κόσμο. Είναι σαν το DmC για παράδειγμα, κοινό και κριτικοί ήταν υπέρ αλλά αυτοί που ασχολήθηκαν ήταν ένα μικρό δείγμα. Να αναφέρω ξανά πως το ΙΧ ξεκίνησε σαν ένα side story και όχι αριθμημένο FF και μετά τα αποτελέσματα που παραθέτω παρακάτω στο τιμόνι της σειράς επέστρεψε ο Yoshinori Kitase (VII, VIII, X).
FF VIII ~7.8 million copies
FF IX ~5.3 million copies
FF X ~8 million copies
Last edited by DigitalDevilSummoner; 29-06-2013 at 15:39.
το ffix οταν βγηκε ο κοσμος ουτε καν ειχε ιδεα τι εστι metacritic, ουτε καν υπηρχε, ουτε και ηταν το ιντερνετ τοσο διαδεδομενο.... Tο οτι μονο 900 users εχουν θυμηθει να πανε να γραψουν την εντυπωση τους για το παιχνιδι , σε σχεση με το προσφατο ffxiii του 2010, δεν ειναι ενδεικτικο...
Και απο ποτε επισης οι πωλησεις μεταφραζονται σε ποιοτητα? Μηπως θες να μας πεις οτι το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων ειναι το WiiSports και το COD? Επειδη πουλησαν τα περισσοτερα κομματια εβερ?
αλλα ακομα κι ετσι να το παρεις, the sad moment where 5,3 million copies is considered "μικρο δειγμα" σε σχεση με τα 7.8....
το καλο ειναι οτι με την τεραστια ιδεα που εχεις -απο οτι φαινεται- για τον εαυτο σου, πραγματικα πιστευεις οτι ο λογος σου, ευαγγελιο....δεν πειραζει, σωτηρια δεν υπαρχει, μπορεις να ζεις και να νομιζεις οτι η υποκειμενικη σου αποψη αποτελει γεγονος. Καθολου αλλαζωνικο.
Άνθρωπε μου καλέ σου έκανα τίποτα ?
Διαστρεβλώνεις συνεχώς αυτά που λέω. Είπα κάτι συγκεκριμένο για τον Zidan, πως είναι ο μόνο ανθρωπόμορφος chibi πρωταγωνιστής, μου είπες γενικά " ολα ειχαν ανθρωπομορφα πλασματακια χαρακτηρες....". Σου είπα πως το παιχνίδι αν και είναι πολύ καλό rpg δεν ταιριάζει στην σειρά σαν αριθμημένο FF, μου μίλησες γενικά για "ποιότητα" λες και προσπαθώ να το θάψω. Μίλησα για τις πωλήσεις του VIII & X άρχισες να μου λες για το COD.
Είπα πως το παιχνίδι ξεκίνησε σαν spin off, με άλλη ομάδα και άλλον παραγωγό από ότι τα VII, VIII, ο οποίος γύρισε για το Χ. Ο παραγωγός του ΙΧ και η ομάδα του έφυγαν. Ναι όταν έχεις 30% πτώση στις πωλήσεις προφανώς δεν είχες αποδοχή. Στην τελική, το ίδιο ακριβώς έγινε με το XII, είπα εγώ πως δεν ήταν καλό παιχνίδι ? Στο ΙΧ άλλαξαν άρδην την αισθητική, στο ΧΙΙ άλλαξαν άρδην το battle system. Τι από αυτά είναι υποκειμενική άποψη ? H καταστροφή της Alexandria στο τέλος του δεύτερου cd δεν ήταν αντιπροσωπευτική για τον τόνο του παιχνιδιού.
Κάποιος μου πέταξε το meta σαν απόδειξη αποδοχής, του απάντησα με τα παραδείγματα του XIII και του DmC. Έχεις μεγάλη αποδοχή αλλά σε μικρό δείγμα μιας και αποξένωσες μέρος του κοινού σου. Και το FF X που τότε βγήκε επίσης μέσα στον χρόνο, αλλά συγκέντρωσε 550 user reviews.
Αν σε πρόσβαλα να σου ζητήσω συγνώμη. Δεν ήμουν αναλυτικός, δεν ήμουν συγκεκριμένος ? Τι άλλο να πω ο π**στης !?
To FFIX σαφως και ειναι ενα παραδοσιακο FF με ολα τα mechanics που ειχαν καθιερωσει τη σειρα, δεν ξεφυγε καθολου απο τις αρχες του franchise. world map, npcs, towns, minigames, turn based party battle, sidequests, fmvsκτλ. Τα παντα εκει και μαλιστα αρκετα πιο δουλεμενα απο αλλα κλασικα FF.
Τωρα αν σε καποιους δεν αρεσε το art direction οκ, δεν σημαινει οτι το παιχνιδι δεν ηταν παραδοσιακο FF. Eιναι ιδια περιπτωση με αυτους που λενε οτι το Wind Waker ξεφυγε απο το franchise επειδη artistically ηταν διαφορετικο με cell shaded γραφικα ενω στην πραγματικοτητα ειναι εντελως hardcore zelda. To δεν μου αρεσε ο πρωταγωνιστης ξερω γω δεν εχει την παραμικρη σχεση με το αν το παιχνιδι ηταν FF η οχι.
Εγω προσωπικα επειδη θυμαμαι τα reviews της εποχης το FFIX ειχε αποθεωθει απο κοινο και κριτικους σε αντιθεση με το VIII που ειχε παρει αρκετα αρνητικα σχολια (αν και εξαιρετικο εννοειται).
Παιδια δεν υπαρχει λογος να αρπαζομαστε, ηρεμια και ας πεσουν λιγακι οι τονοι αλλιως συζητηση δεν μπορει να γινει.![]()
Last edited by hakoo; 29-06-2013 at 16:43.
Εδώ διαφωνώ και το έχω αναφέρει από το πρώτο μου post. Τα Final Fantasy είναι παραπάνω από κοινά rpg. Ένα καλό rpg δεν είναι ικανό για να κάνει το παιχνίδι Final Fantasy. Τα secret of mana, chrono trigger, bravely default, Lost Odessy που έχουν αυτά που ανέφερες δεν είναι αρκετά για να είναι Final Fantasy.
Ναι αλλα απλα δεν γινεσαι κατανοητος με αυτο που λες, στο ειπαν και πριν τα παιδια. Το οτι δεν μπορεις κι εσυ ο ιδιος να εξηγησεις τι ειναι αυτο που το κανει να μην συγκαταλεγεται στα παραδοσιακα FF μιλωντας μονο για το art direction και τον κεντρικο χαρακτηρα (αυτος δεν ειναι λογος που του αφαιρει ποιοτητα και χαρακτηριστικα FF αλλα likability απο συγκεκριμενους χρηστες οπως εσυ πχ) δειχνει οτι προκειται για μια εντελως προσωπικη σου αποψη. Θεμιτο βεβαια, φτανει να το εκφραζεις ετσι.
Εγω για παραδειγμα υποστηριζω αναλογο επιχειρημα για το FFXIII αλλα δινω συγκεκριμενους λογους, παραθετω την απουσια συγκεκριμενων mechanics και χαρακτηριστικων που λειπουν.
Μα πάλι διαστρεβλώνεις αυτό που είπα. Το ότι το παιχνίδι ήταν παραμύθι και δεν είχε τον δραματικό και σκοτεινό τόνο των προηγουμένων και των επόμενων δεν είναι κάτι αμελητέο και θέμα υποκειμενικής απόδοχής του artwork. Ήταν άλλη ομάδα στο κάτω κάτω. Δεν είναι υποκειμενικό το ότι θυμίζει πιο πολύ Bravely Default από ότι όποιο άλλο FF.
Και συνεχίζεις να κολλάς στα mechanics. Αν για σένα τα Final Fantasy είναι απλά καλά rpg πάω πάσο, για μένα δεν είναι, είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι αυτό που λέει ο τίτλος "Final Fantasy".
Last edited by DigitalDevilSummoner; 29-06-2013 at 16:59.
Aυτο που περιγραφεις ονομαζεται "δεν μου αρεσε το σεναριο και το art direction" και οχι "δεν ειναι Final Fantasy τιτλος".
Επισης εχεις μια ταση να νομιζεις οτι ολοι διαστρεβλωνουν αυτα που λες. Μηπως (επειδη συμβαινει με ολους οσους εχουν παρει μερος σε αυτη τη συζητηση) εσυ δεν εκφραζεσαι με αρκετη σαφηνεια? Τελος, "παλι" δεν μπορω να διαστρεβλωνω κατι με μονο ενα post να εχει προηγηθει απο μενα.
Last edited by hakoo; 29-06-2013 at 17:11.
Συνεχιζεις να αναπτυσσεις την προσωπικη σου αποψη, δεν απαντας σε κατι συγκεκριμενο κατα τη γνωμη μου. Υποβαθμιζεις τα mechanics που ειναι πραγματα απτα και συγκρισιμα με αντικειμενικα κριτηρια και κολλας στο τι θεωρει ο καθενας παραμυθι και πως ερμηνευει τον τιτλο Final Fantasy, πραγματα που ειναι εντελως υποκειμενικα και δεν μπορεις να στηριξεις πανω σε αυτα το αρχικο σου επιχειρημα (οτι δλδ το FFIX δεν θα επρεπε να συγκαταλεγεται στα παραδοσιακα FF).
Που κολλάει το Fallout ?
Δεν υποβαθμίζω καθόλου τα mechanics, τα secret of mana, chrono trigger, bravely default, Lost Odessy και ένα κάρο άλλα rpgs του 90 για σένα είναι FF.
Και δεν έδωσα ερμηνεία έκανα μετάφραση. Αυτό που πόσταρα είναι πολύ απτό. Το IX μοιάζει πολύ λιγότερο με όλα τα άλλα από ότι μοιάζουν μεταξύ τους.
Ελπιζω απλα να εχεις αντιληφθει οτι "διαφωνεις" με οοολο το φορουμ. Ισως να σου λεει κατι αυτο για την "σιγουρια" σου.
Και για να απευθυνθω στα "συγνωμη" σου, εχω δηλωσει πολλακις οτι σεβομαι απολυτα την καθε αποψη που μπορει να εχει καποιος οσο διαφορετικη και να ειναι απο την δικη μου, και ποτε δεν θα προσπαθησω να μεταπεισω για το αντιθετο, αρκει να εκφραζει την γνωμη του ετσι ακριβως... με την αντιληψη οτι μιλαει υποκειμενικα και προσωπικα. Κατα τετοιον τροπο λοιπον, απεχθανομαι οταν γινεται διατυπωση μιας αποψης λες και ειναι γεγονος, παγκοσμια αληθεια ή δεν ξερω γω τι... Απεχθανομαι την υπεροψια, και ο τροπος που διατυπωνεις την αποψη σου ειναι τετοιος.
Αξιοπιστες πηγες που να αποδεικνυουν οτι το FFIX δεν ανηκε ή δεν ταιριαζε να λεγεται FF ειναι μονο στην φαντασια την δικη σου. Και ξαναλεω δεν εχεις παιξει μαλλον κανενα FF πριν το VII, διοτι το ΙΧ εφερε πισω στοιχεια που ο κοσμος διακαως ηθελε και ελειπαν απο τα VII και VIII.
Το οτι οι πωλησεις ηταν χαμηλοτερες ηταν αναμενομενο διοτι το PSone ηταν στην δυση του εκεινη την περιοδο και πολλοι περναγαν σε μεταβατικο σταδιο. Aσε που με καθε σηκουελ ειναι λογικο να πεφτουν οι πωλησεις... οπως το VIII πουλησε σχεδον 2 εκατ λιγοτερα απο το VII ετσι εγινε και με το IX. Γιατι το Χ ειχε καλυτερα νουμερα? Μα γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ειναι το πρωτο FF που κυκλοφορει σε νεα κονσολα (PS2) και ο κοσμος ειναι σουπερ ενθουσιασμενος για τα γραφικα κλπ κλπ. Και μαντεψε τι εγινε οταν βγηκε το ΧΙΙ? Πουλησε 2 εκατ λιγοτερα... ετσι πανε αυτα τα πραγματα.
Ελπιζω τελος, επειδη σου αρεσει να βλεπεις στατιστικες, να ειδες οτι το ΙΧ εχει το καλυτερο metacritic/gameranking απο καθε αλλο Final Fantasy.
Σε λιγο θα μας πεις οτι το παιχνιδι με 5,3 εκατ ειναι και αποτυχημενη επενδυση... τι αλλο θα ακουσουμε...
ΥΓ: εντελως αστειο το γεγονος οτι παραθετεις εικονες απο παιχνιδι PSone για να το συγκρινεις με εικονα που διαλεξες απο το PS2. Ωραιος. Μας επεισες. Εβγαλες 2 εικονες απο παιχνιδια 50+ ωρων και τις παρουσιασες σαν ενδεικτικες του συνολου...
Λες και αμα θελω δεν μπορω εγω να σου βαλω μια φωτο με τον Tidus να ειναι μεσα στα λιβαδια με τα λουλουδια και τα Τσοκομπο... ΤΙΓΚΑ DARK σκηνικο σε λεω...
Last edited by Valkyre; 29-06-2013 at 17:41.
Προσπαθεις να επιχειρηματολογησεις για το σεναριο και το περιεχομενο ενος παιχνιδιου βασιζομενος στην ακριβη μεταφραση (στα Ελληνικα κιολας)? Really?
If so σε συμβουλευω να μην παιξεις το "Μαζικη Συνεπεια" αν περιμενεις να ειναι για την οικονομικη κριση και να μην δεις τον "Βασιλια των λιονταριων" αν περιμενεις να δεις documentary.
Με το Fallout ο Person νομιζω οτι μαλλον θελει να μας πει οτι το ξεχεσαμε με τα offtopic και εχει και δικιο.
Valkyre (29-06-2013)
Bookmarks