Οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ΕΑ δεν είναι χαζοί. Έκαναν τόση προσπάθεια για να φτιάξουν το tactical defence και δεν αφήνουν επιλογή στους gamers να το απενεργοποιήσουν στο online game κάτι θα ξέρουν για να δούμε. Καταρχήν είναι δύσκολο να κάνεις άμυνα στο fifa 12 σωστά? Λάθος, απλά θέλει εξάσκηση και χρόνο μην κολλάτε με το fifa 11 που απλά παταγατε ένα Χ και παίρνατε αμέσως την μπάλα. Οι ατάκες "που πας ρε φίλε έχουμε παίξει και άμυνα" μετά από ένα καλό τάκλιν δεν θα ακούγονται και τόσο στο μικρό βρώμικο δωμάτιο σας.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το tactical defence έχει 4 κουμπιά που πρέπει να συνδυαστούν καλά για να καταφέρουμε να κόψουμε τον επίδοξο messi. Το Χ είναι το λεγόμενο pressure «ο αμυντικός κρατάει 2 μέτρα απόσταση από τον επιθετικό και του δίνει χώρο». To Ο είναι το τάκλιν. Το R2 είναι το τρέξιμο και το R1 είναι το λεγόμενο κάλεσμα συμπαίκτη για μαρκάρισμα ή απλά δύο σε έναν. Το πάτημα του τελευταίου κουμπιού είναι η επιλογή μετά από μια γρήγορη σκέψη του τύπου «έλα να τον γαμ… ρε μαλ…» ή «Βοήθεια , βοήθεια» ή το πιο συνηθισμένο «Πίσω ήμαστε μπουρδ…».
Μελλοντικός fifaboy: Τι 4 κουμπιά είσαι τρελός;;;
Mouzakas: Όχι…
Μελλοντικός fifaboy: Εγώ το μόνο που θέλω να κάνω είναι να πατάω ένα Χ να παίρνω την μπάλα να πατάω L1 τρίγωνο και μετά Ο και να το παστέλι.
Mouzakas: …Είναι πιο απλά τα πράγματα μην τρελαίνεσαι.
Δηλαδή με τα custom κουμπιά της EA θα πρέπει να πατάμε X για να ενεργοποιηθεί το tactical defence μετά R1 για το δύο σε έναν και μετά πολύ απλά το Ο στο σωστό χρόνο για να κάνουμε τάκλιν. Τόσο απλό.
Επειδή όλοι όμως έχουμε συνηθίσει να πατάνε το σουτ για το δύο σε έναν αυτό που προτείνω είναι να αλλάξουμε τα κουμπιά για την άμυνα:
R1 να γίνει το Ο(σουτ)
Χ να γίνει το R1 και
Ο(σουτ) να γίνει το Χ
Έτσι θα πατάμε το R1 για να ενεργοποιηθεί το tactical defence το O(σουτ) για το δύο σε έναν και το Χ για τάκλιν.
Μελλοντικός fifaboy: Ναι αλλά τι κάνω όταν θέλω να τρέξω και να κάνω tactical defence μαζί; Θα πρέπει να πατήσω...R2 και R1 μαζί; Ποιος είμαι…;
Mouzakas: Αυτό δεν χρειάζεται, γιατί να τρέξεις ΚΑΙ να αφήσεις και χώρο στον αντίπαλο. To tactical defence το χρησιμοποιούμε μόνο από το κέντρο και πίσω. Αν θέλουμε να πάρουμε την μπάλα στην επίθεση τρέχουμε προς τον παίχτη και πατάμε το τάκλιν. Είναι δύσκολο αλλά μερικές φορές γίνεται.
Μελλοντικός fifaboy: Ουάου mouzaka μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά;
Mouzakas: Όχι φυσικά πάνω απ’όλα ήμαστε Έλληνες ας είναι καλά τα Forum της EA.
Υ.Σ. Tsako όσο και να μας πονέσει το φιφα πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Τίποτα δεν έγινε σε μία μέρα. Θέλω να μπαίνω στο psn και να βλέπω tsakos21 is playing Fifa 12 και όχι PES 12 DEMO. FFS!!!

Reply With Quote
και τα μικροbags τυπου οταν ο σπικερ λεει "this is the final wistle" πριν ακουστει η σφυριχτρα του διαιτητη..το ποδοσφαιρακι ειναι τουμπανο! 

Bookmarks