Το FF X-2 για εμένα ήταν ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ στη σειρά. Αν κρίνω από αυτο, ένα ff xiii-2 θα είναι κωμωδία!
P.S Καταραμένο Platinum!
Το FF X-2 για εμένα ήταν ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ στη σειρά. Αν κρίνω από αυτο, ένα ff xiii-2 θα είναι κωμωδία!
P.S Καταραμένο Platinum!
Πάντως για το XIII έχουμε πει πολλάκις ότι έχουν υπόλοιπο ιστορίας, πόλεων, τοποθεσιών, κλπ για να βγάλουν και δεύτερο παιχνίδι, τώρα πως θα το ονομάσουν είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.
To FF XIII τελικά δεν ήταν κακό όπως το περιμέναμε. Ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, πολύ γραμμικό αλλά εντάξει, ήταν Final Fantasy όπως και να το κάνουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν Final Fantasy. Για μια συνέχεια δεν θα έλεγα όχι αν ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο ή ακόμα καλύτερα αν το κάνουν ακόμα πιο παραδοσιακό. Ο κόσμος, οι χαρακτήρες είναι όλα μια χαρά. Απλά μετά από αυτό τον τερματισμό δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν για να δώσουν πνοή εκ νέου στην ιστορία.
Εμένα πάντως που δεν είμαι και 100% φαν των RPGs (και πολλές φορές ομολογώ ανάλογα την όρεξη μου βαριέμαι και τα πολλά μπλα - μπλα) μου άρεσε, αν και ολίγον η επανάληψη με κούρασε και δεν το πλατίναρα ή έκανα όλες τις αποστολές στην Gran Pulse πως την έλεγαν. Παρόλα αυτά, έκανα κάποιο farming σε δυο τρία σημεία για να "χτίσω" τους χαρακτήρες μου και ίσως αυτό να με ψιλοκούρασε. Κατά τα άλλα δεν θα με χαλούσε ένα παρόμοιο FF αλλά και εγώ θα το ήθελα λιγότερο γραμμικό και λίγο πιο ελεύθερο πλην όμως όχι επαναλαμβανόμενο όπως στο Gran Pulse, ήτοι θα ήθελα κάποιες αποστολές λίγο πιο διαφορετικές από το τράβα σκότωσε το τάδε, δεν ξέρω κάποιου είδους puzzle κάτι να ξεφεύγεις από το προχώρα, σκότωσε, προχώρα, σφάξε, προχώρα, αναβάθμισε και σκότωσε, κλπ.
Εμενα τελικα δε μου αρεσε, και ποτε δε το τελειωσα οσες ευκαιρειες και να του εδωσα.
Πανευκολο, κακο στορυ,κακοι χαρακτηρες, αδιαφορο συστημα μαχης, 0 δυνατοτης εξευρευνησης μεχρι και
το 11ατο chapter, αλλα και παλι βαρετο ακομα και εκει.
Θα πω οτι το FFXIII ειναι για τα RPG οτι το RE5 για τα Horror.
Μαζι με το Χ-2 το βαζω στα ασχημα της σειρας.
Φυσικα προσωπικη εκτιμηση.
Last edited by hollow_83; 21-12-2010 at 14:38.
^^ Για να λες ότι ήταν πανεύκολο μάλλον δεν το έπαιξες και πολύ ίσως λόγω προκατάληψης από τα όσα ακούγονταν. Εγώ ήμουν από αυτούς που το έκραζαν από όλα αυτά που ακούγονταν αλλά τελικά με εξέπληξε ευχάριστα. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν ήταν, είχε σίγουρα τις πιο δύσκολες μάχες στη σειρά για το main story πάντα. Τα missions δεν τα έκανα και δεν ξέρω. Αλλά στο story σε κανένα άλλο παιχνίδι της σειράς δεν έχασα τόσες φορές ούτε δυσκολεύτηκα να περάσω κάποιο boss τόσο πολύ. Τώρα για τα άλλα είναι προσωπικό γούστο του καθενός και μένα με χάλασε πάντως που δεν είχες δυνατότητα να γυρίσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου και να βρεις μυστικά όπως στο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με υψηλή ποιότητα παραγωγής και πολύ καλό story και storytelling. Σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνεις με το X-2.
^^ Kι εγω στην ιδια φαση με εσενα ημουν Vlad αν θυμασαι. Εκραζα αλλα στο τελος εξεπλαγην με ευχαριστο τροπο. Σαφως και το παιχνιδι ειχε σημαντικα προβληματα, αλλα δεν ηταν τραγικο και σιγουρα το καλυτερο παιχνιδι της SE αυτην την γενια, που εκτος απο αυτο μονο μετριοτητες εχει προσφερει...
το χ-2 δεν ήταν και τόσο άσχημο , απλά για βγάλεις κάποιο νόημα από την ιστορία έπρεπε να είχες παιξει το 10 (προφανώς) και να είχες δίπλα σου ένα οδηγό ώστε να τα κάνεις όλα με τη σωστή σειρά και το σωστό τρόπο γιατί αλλιώς γεγονότα και cutscenes δεν ενεργοποιούνταν ποτέ και τίποτα δεν έβγαζε νόημα στο τέλος.
Στο ΧΙΙΙ τώρα είμαι στις 30 ώρες και το βρίσκω πάρα πολύ καλό. Τελειο δεν είναι ούτε είναι τόσο καλό όσο το 10, αλλά δεν νομίζω να υπάρξει έτσι κι αλλιώς κάτι αντιστοιχο του 10 ποτέ, αλλά έχει στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Οι χαρακτήρες και οι σχέσεις μεταξύ τους ας πουμε είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε videogame. Γραμμικό είναι όσο και το 10 με τη διαφορά ότι δεν μπορείς να παίζεις blitzball σε κάθε savepoint.
Γραμμικό καθολου δεν ήταν το xii αλλά το θεωρώ το χειρότερο final fantasy παρ' όλο που δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό πάνω του. Είναι αντικειμενικά καλό παιχνίδι αλλά και τόσο άψυχο.
Αντίθετα το 13 έχει αυτό το μαγικό άγγιγμα , έχει ψυχή και χαρακτήρα, είναι ένα γνήσιο final fantasy. Κρίμα μόνο που λείπει η μουσική του Uematsu.
Το χω ξεκινησει 4 φορες και το χω αφησει και τις τεσσερεις στο Gran Pulse,
Chapter 11 αν δεν απατωμαι.
Μεχρι εκει δυσκολευτηκα σε συγκεκριμενα σημεια (Alexander, Bahamut και στον barthandelus)
και δυσκολια του τυπου δυο τρια game over, μεχρι να βρω σωστο συνδυασμο των Paradigms.
Φυσικα και το ξαναλεω εχει να κανει και με προσωπικη αποψη.
TO 10 δε λεω οτι ηταν απο τα καλυτερα, μια απο τα ιδια ηταν, αλλα ηταν καλο σε κραταγε, και ειχε
και epic battles για οποιον αντεξε να ανοιξει ολη την αρενα.
Για μενα το Best ειναι το 6 μετα το 7 μετα το 5 και μετα το 9.
Το 8 και το 10 απλα αντιγραψαν την επιτυχια του 6-7 με το δικο τους τροπο.
Last edited by hollow_83; 21-12-2010 at 14:49.
^^ Για ποιο λογο ξεκιναγες και σταματαγες παντα στο Gran Pulse? Ισα ισα εκει ειναι που γινεται παραδοσιακο final fantasy χωρις linear gameplay. Ακομα και αν βαριοσουν να κανεις τα extra quests Μπορουσες να τα αποφυγεις ολα και να παιξεις κατευθειαν τα 2 chapters να δεις απλα πως τελειωνει. Εφαγες ολο τον γαιδαρο και κολλησες στην ουρα?![]()
Η αληθεια πως δε ξερω το λογo. Με κουραζει το παιχνιδι, με απωθει, νιωθω
οτι παιζω σ'ενα κακογραμμενο εργο και δυστυχως επειδη το κανα με το ζορι
παντα η αντοχη μου τελειωνε εκει στο Gran Pulse.
Θα του δωσω ενα last chance τωρα που χω 4ημερη αδεια να το τελειωσω γιατι το τελευταιο Play μου ειναι και καλο (λογικο μετα απο τοσα Restart) απλα και μονο για να δω τι τελικα γινεται.
^^ Ε ναι ρε συ κι εγω θα βαριομουν απιστευτα αν εφτανα λιγο πριν το τελος, το παραταγα και μετα φτου κι απο την αρχη για 4 φορες!!
Παιξε απο εκει που εισαι τσακα τσακα 2 κεφαλαια, τελειωσε το, ετσι για να λες απλα οτι δεν πηγαν τσαμπα 4 σχεδον ολοκληρα playthrough τοσες ωρες!![]()
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα ρετρο gamer και τα καινουρια
ισως τα κοιταω με περιεργο ματι και ισως και να κατανταω μακακας
στο πως τα αντιμετωπιζω. (Γι'αυτο βαζω προσωπικη εκτιμηση).
Προσφατα τελειωσα το 6 και ετοιμαζομαι για Chrono Trigger γνησια σε
SNES.
Εγώ αυτά τα παίζω σε Emulator!
Η αλήθεια είναι πως με εξέπληξε πολύ θετικά το παιχνίδι, δεν είχα όρεξη ούτε να το βάλω μέσα κι ας το βρήκα μεταχειρισμένο στα 10 ευρώ.
Μόλις το τελείωσα κι έχω αρχίσει το άπειρο farming για το plat, αλλά το παιχνίδι όντως αξίζει πολύ. Οι ενστάσεις μου πολλές (όπως κάτι απαράδεκτα europop κομμάτια στο gameplay) αλλά έχουν αναφερθεί και από πολλούς άλλους, αλλά το παιχνίδι παρα-αξίζει.
Το Χ-2 ήταν πολύ Spice-Girls για τα γούστα μου.
Πάντως οι χαρακτήρες σε κάθε παιχνίδι γίνονται ακόμη πιο metrosexual κάτι που με ενοχλεί.
Δεν γίνεται από Cloud, Vincent, Cid, RedX, Tifa κλπ να με πας στον Hope και σε 3 γκομενοχαρακτήρες (άσχετα αν τα σπάει η Light).
Nα σταθω λιγο στο post σου. Κακο παιχνιδι δεν ειναι, καλο θα το ελεγα.
Απο κει και περα, αρκετες ενστασεις. Στο οτι "ηταν FF οπως και να το κανουμε" θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Κοσμος μικρος, χαρακτηρες αδιαφοροι με ελαχιστες εξαιρεσεις, για μενα το χειροτερο FF cast ever με μεγαλη διαφορα αποτο δευτερο (εξαιρειται το x-2 που δεν λογιζεται καν ως ff). Μονο στην καλλιτεχνικη διευθυνση θυμιζε FF, σε τιποτα αλλο. Και δεν μιλαω μονο για τη γραμμικοτητα, και το FFX ηταν γραμμικο αλλα απο ενα σημειο και μετα μπορουσες να κανεις παρα πολλα πραγματα, με πληθος απο sidequests (πραγματικα και οχι γιαλατζι οπως τα hunts), κρυφες περιοχες, items, hidden aeons, minigames και πολλα πολλα αλλα. Για τα προηγουμενα FF δεν το συζητω, ακομα περισσοτερα. Μια δουλεια που σε ελαχιστα πραγματα θυμιζε FF, τουλαχιστον για τα δικα μου κριτηρια.
Από gameplay άποψη σίγουρα ήταν αλλαγμένο πολύ, προς το χειρότερο. Μόνο το σύστημα μάχης ήταν πρωτότυπο και αρκετά εντυπωσιακό αλλά όχι απαραίτητα ταιριαστό για ένα FF. Από ατμόσφαιρα, σενάριο, εξέλιξη όμως, όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα Final Fantasy.
Αν δεν έχεις το Skip Frames όμως οι μάχες κουράζουν τη σήμερον ημέρα. Πολύ καλή επιλογή το Chrono Trigger!
τωρα με το knights of the crystals facebook θα παρω την εκδικηση μου απο το μαγαζακι της squarenix
To τερματισα και εγώ. Οι εντυπώσεις μου παραμένουν οι ίδιες με τις αρχικές, παρα πολύ καλό παιχνίδι, όχι το καλύτερο της σειράς αλλά που καλύτερο από τους 2 προκατοχους του(Χ-2 και ΧΙΙ). Η ιστορία δυστυχώς στο τέλος δεν είναι τόσο καλή όσο θα μπορουσε να είναι , έχει σοβαρά προβλήματα στην αφήγηση , αν δεν διαβαζεις datalog θα χάσεις την μπάλα γρήγορα, το τραγούδι της Leona Lewis εντελώς ξεκάρφωτο , καμια σχέση με το υπολοιπο μουσικό θέμα του παιχνιδιού και μαλλον μπήκε για λόγους διαφημιστικούς και μόνο. Η τετευταία πίστα ήταν αρκετα σπαστική με τους εχθρούς να έχουν υπερβολικά πολλά hit points και τα cheap deaths από το death spell των Cieth ενώ δεν παρουσιαζαν καποια δυσκολια. Απλά έπαιρνε χρόνο για να τους φας.
Είναι το πιο δύσκολο FF που έχω παίξει αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό όπως λέγεται. Γενικά δεν θα το χαρακτήριζα δύσκολο παιχνίδι και δεν κόλησα πουθενα. 59 ώρες μου πήρε αλλά το άφησα και κάποιες φορές μέσα στο μενού χωρίς να πατήσω pause.
Κι εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου δύσκολο. Ζήτημα να πέθανα 3-4 φορές και νομίζω όλες ήταν σε μάχες με eidolons.
Πάντως ακόμα και αν σου άρεσε πολύ το παιχνίδι καταφέρνουν λίγο λίγο να σε κάνουν να το σιχαθείς για να πάρεις το plat.
Άντε πάμε, 2-3 dark matter ακόμα και τελείωσα!
Bookmarks