Page 19 of 27 FirstFirst ... 9151617181920212223 ... LastLast
Results 361 to 380 of 528

Thread: PlayStation 5 Pro - 07/11/2024 800 Euro (no disc/no stand included)

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Εγω νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα afterthought εκ μερους τους το pro patch. Δεν υπερχει περιπτωση η Sony να απαιτησε PSSR και οτι βγει διοτι αυτο λειτουργει εναντιον της. Περα απο αυτο ακομα και first party παιχνιδια της Sony με Pro patch δεν χρησιμοποιουν PSSR οπως το Horizon Forbidden West. Οποτε σιγουρα η Sony δεν το απαιτει. Απλα στη Bloober δεν δωσανε δεκαρα για το προ πατς.
    Ναι δεν το πιστευω κι εγω για τη Sony, υπερβαλλω, αλλα ρε συ γι αυτο ειπα οτι ασχοληθηκαν εστω και ελαχιστα - δλδ μπηκαν στη λογικη να βγαλουν το dymanic resolution, σκεφτηκαν τι fixed base resolution να βαλουν στο καθε mode, να προσθεσουν ambient occlussion κτλ.
    Δλδ ειδαν το αποτελεσμα και ηταν ευχαριστημενοι με αυτο? Ειναι να απορεις, δεν ξερω.

Εαν απο την αλλη ειδαν το αποτελεσμα και ειπαν, ελα μωρε ποιος θα παρει το Pro, χεστηκαμε, ειναι αλλο θεμα.
    Να πεταξαν δλδ το patch για να κανουν τικ αλλο ενα κουτακι χωρις να τους νοιαζει πραγματικα το αποτελεσμα. Αυτο δλδ ειναι ακομα πιο ελεεινο.

Απατσαριστο δλδ να το αφηνανε οπως ειχαμε πει, τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα τωρα.
    Last edited by gonzalez; 19-11-2024 at 18:45.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Performance mode: Στην ουσια το Quality mode του PS5 με φουλ raytracing στα 60 fps
    Quality mode: 8Κ στα 30 fps. To mode αυτο κανει downsample σε 4Κ screens για ακομα καλυτερη ποιοτητα σε σχεση με το 4Κ.

3. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

panos74gr (20-11-2024)

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Μα.....το PS5 Pro δεν έχει native 8Κ.

Αντιθέτως έχει "τεχνητό διπλασιασμό 4Κ" μέσω του πρωτοκόλλου DSC.

Οπότε δεν υπάρχει, per se, το λεγόμενο supersampling (η διαδικασία μεγαλύτερη ανάλυση να προβάλλεται σε οθόνη χαμηλότερης).

Πιο πολύ marketing talk μου ακούγεται το 8Κ30. Μπορεί μεν να "φαίνεται" καλύτερη η εικόνα, σε καμία περίπτωση όμως το μηχάνημα δεν μπορεί να εκπέμψει native 8K. (εδώ ρε παιδιά η Σονυ ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί πλήρως το HDMI 2.1 στο 4K/HDR mode: γνωρίζετε ότι δεν έχει το φουλ χρωματικό βάθος που προσφέρουν οι τηλεοράσεις; Ενώ το ΧσΧ υποστηρίζει από day 1. Και η Σονυ ούτε στο PS5 Pro υποστηρίζει το πλήρες χρωματικό βάθος του HDMI 2.1 HDR)

Όπου ακούτε/διαβάζετε 8Κ, απλώς αγνοήστε το.

Name
    Δημήτρης

Λευτερη νομιζω ειναι δεδομενο πλεον οτι οποτε αναφερομαστε σε 4K 8K κλπ δεν μιλαμε για native αναλυσεις αλλα upscaled με τον εναν τροπο ή τον αλλο.

Δεν ξερω για το Kallisto Protocol, το No Mans Sky που το δοκιμασε το Digital Foundry ειχε πολυ θετικες εντυπωσεις για το mode αυτο. Απο οτι θυμαμαι ελεγαν οτι το 8Κ mode εκανε render σε variable 6K αναλυση. Φανταζομαι αυτο με τη σειρα του αν εχεις 4Κ μονιτορ κανει αντιστοιχα downsample.

Γενικα ξεκαθαρα οι οροι 4Κ κλπ ειναι πλεον πλασματικοι. Το θεμα ειναι αν το αποτελεσμα που παιρνεις ειναι εφαμιλλης ή εστω παραπλησιας ποιοτητας με αυτο. Σε αρκετα παιχνιδια του Προ το PSSR fake 4K δειχνει πραγματικα καλυτερο απο το native 4K. Μιλαω τωρα για τιτλους που οντως τρεχουν σε 4Κ native στο PS5 οποτε μπορεις να κανεις ευκολα συγκριση.

Το Callisto ειναι το τριτο παιχνιδι με "8Κ" mode μετα τα GT7 και No Man's Sky.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Δεν διαφωνώ.

Όμως άλλο είπα, άλλο είπες. Σαν δύο παράλληλες ευθείες. Ισχύουν και οι δύο ταυτόχρονα.

Θυμάμαι χρόοοοονια πριν (2012; 2014) σε μια συνάντηση του φόρουμ, με είχε ρωτήσει μπροστά σε πολλά άτομα ο Παύλος/Dragonpaul "Λευτέρη θα δούμε ποτέ 4Κ από κονσόλα;" και είχα απαντήσει "αποκλείεται εκτός κι αν προσφερθεί με τρελή Video RAM (από μέσα μου εννοούσα 128GB), γαιδούρι CPU και GPU, ψύξη όσο ένα φορητό ψυγειάκι και τιμή 3.000 ευρώ....δηλαδή αποκλείεται τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια". Σημείωση: τότε δεν υπήρχαν DLSS, FSR κλπ, μιλούσαμε για native 4K. Έως τώρα η πρόβλεψη επαληθεύεται 10-12 χρόνια μετά.

Εντούτοις, η παπαρολογία (μαρκετινγκ + ψέμματα) με ενοχλεί από τις εταιρείες.

Η αλήθεια είναι πολύ περισσότερο εκτιμητέα απ' όσο πιστεύουν.

ΥΓ: Επίσης: δεν αναφέρθηκα στο fake 8K μόνο, αλλά τόνισα την εμμονή της Σονυ (ΠΣ5 + ΠΣ5 Προ) να μην υποστηρίζει το πλήρες χρωματικό βάθος του HDMI 2.1 μέχρι και σήμερα (μέσω software διορθώνεται).
    Last edited by Lefteris_X; 20-11-2024 at 12:10.

Name
    Δημήτρης

Για το χρωματικο βαθος του HDMI 2.1 δεν σχολιασα γιατι δεν υπαρχει κατι να σχολιασω γιατι οντως δεν το υποστηριζει. Ειναι απλα γεγονος. Τουτεστην σιωπηλα συμφωνω. Δεν υπαρχει κατι να κανω εγω ειναι στο χερι της Sony. Για το αλλο θεμα της αναλυσης θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω παρα πολυ στο τελευταιο που ειπες οτι η αληθεια ειναι πολυ περισσοτερο εκτιμητεα...

Λευτερη ολοι τα νουμερα κοιταζουν. Το οτι καποιοι λιγοι που ξερουν 5-6 πραγματα θα εκτιμησουν καλυτερα να ξερουν επι του πρακτεου τι σημαινει κατι δεν το αλλαζει αυτο.

Απο εκει και περα τωρα 4K τα λεγαμε και στο PS4 Pro με checkerboards κλπ ε δεν βρισκω που το παραξενο να ειναι οκ αυτο, αλλα οχι το οτι κανει με το "8Κ" το Pro.

Στην τελικη το Pro αυτη τη στιγμη κανει render τη συντριπτικη πλειψηφια των patched games σε χαμηλοτερες αναλυσεις απο το PS5... γιατι ετσι σχεδιαστηκε.

Προφανως το οποιο 8Κ mode μου ειναι αδιαφορο οπως και τι ειναι το πραγματικο νουμερο πισω απο ενα αποτελεσμα. Αυτο που με νοιαζει ειναι το αποτελεσμα. Μπορεις να μου φτιαξεις εναν upscaler που μπορει να παρει ενα 480p render και να το κανει 4Κ Like? Ειμαι μεσα με χιλια. Γλυτωσε οσους περισσοτερους πορους μπορεις και δωσε ολα τα υπολοιπα σε γραφικα. Χεστικα πραγματικα για native.

Ειναι μαρκετινγκ τρικ? Ε ναι ειναι. Αλλα χρονια τωρα ειναι οπως σωστα λες και εσυ.

Name
    Δημήτρης

By the way βγηκε το Pro Patch για το GT7 σημερα. Ειναι 32gb σε μεγεθος...

Ελπιζω να εχει παρει patch και το PSVR2 mode μπας και δουμε πως μεταφραζεται το upgrade του Pro και σε VR περιβαλλον, καθως μεχρι στιγμης δεν υπαρχει καποιο VR παιχνιδι που να εκμεταλλευεται το Pro. Ειλικρινα το γενικοτερο support της Sony στα ιδια της τα προιοντα με κανει να νιωθω οτι εχει πεσει παρα μα παρα πολυ τα τελευταια ετη.

Name
    Δημήτρης

Οπως φαινεται μεσα στο μενου του παιχνιδιου το "8K Mode" τρεχει σε variable resolutions up to 6K and then downsamples to 4K.

Θα το δοκιμασω σιγουρα απο περιεργεια.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

By the way βγηκε το Pro Patch για το GT7 σημερα. Ειναι 32gb σε μεγεθος...

Ελπιζω να εχει παρει patch και το PSVR2 mode μπας και δουμε πως μεταφραζεται το upgrade του Pro και σε VR περιβαλλον, καθως μεχρι στιγμης δεν υπαρχει καποιο VR παιχνιδι που να εκμεταλλευεται το Pro. Ειλικρινα το γενικοτερο support της Sony στα ιδια της τα προιοντα με κανει να νιωθω οτι εχει πεσει παρα μα παρα πολυ τα τελευταια ετη.
    Πρεπει να ειναι 4-5 PSVR2 games που εχουν πάρει pro patch, το kayak και το cubevr πχ. Aλλα οχι ακομα με pssr.
    .

Name
    Δημήτρης

^^ Eμ εκει ειναι ομως το ζουμι!

12. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

PDS (20-11-2024)

Name
    Δημήτρης

H CD Projekt Red βγηκε και δηλωσε οτι δεν ειναι στα σχεδια της αυτη τη στιγμη καποιο PS5 Pro patch.

Name
    Δημήτρης

Φοβερη δουλεια στο Callisto Protocol. Εξαιρετο το PS5 Pro upgrade. Δοκιμασα και το «8Κ» mode και οντως η ποιοτητα εικονας γινεται ακομα καλυτερη. Ομως για να καταλαβεις τη διαφορα πρεπει να πας παααρα πολυ κοντα στην τηλεοραση κατι το οποιο απλα δεν εχει νοημα.

Το 4Κ 60 fps ειναι πραγματικα υπεραρκετο και ιδανικο απο ολες τις αποψεις. Πραγματικα δεν χρειαζεται κατι παραπανω. Τρεχει με ολα τα raytracing effects και ειναι πεντακαθαρο. Και προσεξτε οτι προκειται για ενα παιχνιδι τιγκα στο σκοταδι και τις μεταλλικες επιφανειες. Οποτε ειναι ξεκαθαρο οτι το PSSR δουλευει μια χαρα αρκεί να χρησιμοποιουν την σωστη εκδοση οποια κι αν ειναι αυτη. Δεν υπαρχουν δικαιολογιες για κανενα Silent Hill 2 και κανενα Jedi Survivor.

15. The Following 4 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

AlexandrosQV (28-11-2024),cocous (21-11-2024),Nodens (21-11-2024),panos74gr (21-11-2024)

Cool Member Nodens's Avatar
    PSN ID
    Lord_Nodens

Ξεκίνησα κι εγώ χθες το Stellar Blade. To mode με το PSSR είναι απλά εκπληκτικό!!!

17. The Following 2 Users Say Thank You to Nodens For This Useful Post:

panos74gr (21-11-2024),Valkyre (21-11-2024)

PS4forums Addict cocous's Avatar
    PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Βγήκε και patch για GT 7 σήμερα. Εντωμεταξύ επιλέγω προτεραιότητα στην ανάλυση αλλά εμένα 60αρι μου φαίνεται. Τι να πω.

Στάλθηκε από το 2311DRK48G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by cocous View Post
    Βγήκε και patch για GT 7 σήμερα. Εντωμεταξύ επιλέγω προτεραιότητα στην ανάλυση αλλά εμένα 60αρι μου φαίνεται. Τι να πω.

Εγω πηγα το πρωι να το βαλω να δοκιμασω το PSVR2 αλλα δεν με εβαζε στους σερβερ ενα πραγμα...

Παντως αυτο που λες δεν το καταλαβαινω, εαν εβαλες να δωσει προτεραιοτητα στην αναλυση ειναι λογικο να τρεχει στα 60 fps. Ποσο περιμενες δηλαδη?

Name
    Δημήτρης

Aπο τα patch notes του GT7 update:

2. PlayStation 5 Pro
    - PlayStation 5 Pro support has been added, with the following features:
    » Added a mode that combines higher Image quality and frame rate performance by fully utilising the PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) for PlayStationΒοΏ½5 Pro;
    »Ray-tracing for reflections has been implemented during races. (Please note 'Prioritise Ray Tracing/Resolution' must be selected in the Display settings);
    »Support for 8K resolution;
    »Improvements to rendering quality in VR Mode;
    »Smoother video motion in VR Mode by utilising the VR Positional Reprojection function.
    Ανυπομονω πραγματικα να δοκιμασω το VR mode τωρα..!

21. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (21-11-2024),PDS (21-11-2024)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Aπο τα patch notes του GT7 update:

Ανυπομονω πραγματικα να δοκιμασω το VR mode τωρα..!
    Το ερώτημα ειναι το πόσο μπορεί να βελτιωθεί χωρις pssr, αν θες γραψε εντυπώσεις οταν δοκιμάσεις.

Επίσης αναρωτιέμαι αν περιμένουν κάποια νέα version του pssr για να το εφαρμόσουν και στο VR. Ισως τα μικρά θεματάκια που έχει αυτή τη στιγμή να φαίνονται πιο έντονα σε VR περιβάλλον. Αυτό ειναι μια υπόπθεση βέβαια χωρίς να έχω δοκιμάσει πως δείχνει, γιατι δεν έχω pro.
    .

23. The Following User Says Thank You to PDS For This Useful Post:

cocous (21-11-2024)

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

από ότι διάβασα το PSSR έχει περίπου 2ms κόστος, μπορεί στο vr που έχει να κάνει και render 2 εικόνες να παίρνει ακόμη πιο πολύ. Άρα σε ένα παιχνίδι που ειναι στα 90fps δηλαδή το κάθε frame έχει περιθώριο 11ms να υπολογιστεί, αν αφαιρέσουμε τα 2ms του PSSR αφήνουν 9ms για τα υπόλοιπα. Για κάποια παιχνίδια μπορεί να μην αρκούν και να επιλέγουν τελικά να πάνε με μια πιο συμβατική μέθοδο ΑΑ.

25. The Following User Says Thank You to panos74gr For This Useful Post:

PDS (21-11-2024)

PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Παιδιά δεν το κατάλαβα αυτό όσο αφορά το Ps5 pro. Εγώ δοκίμασα σε επιλογή ανάλυση και μου φαίνεται ότι παίζει 60αρι. Δεν έχω VRR στην τηλεόραση. Μήπως αυτό αφορά εάν θέλεις να παίξεις σε πάνω από 60fps? Το έβαλα και performance. Πάλι το ίδιο μου φαίνονταν.

PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Εγω πηγα το πρωι να το βαλω να δοκιμασω το PSVR2 αλλα δεν με εβαζε στους σερβερ ενα πραγμα...

Παντως αυτο που λες δεν το καταλαβαινω, εαν εβαλες να δωσει προτεραιοτητα στην αναλυση ειναι λογικο να τρεχει στα 60 fps. Ποσο περιμενες δηλαδη?
    Περίμενα να μην έφτανε ούτε 60
    Άρα αφορά για πάνω από 60 το συγκεκριμένο performance
    Εάν στο quality έχω 60αρι είμαι τέρμα ικανοποιημένος.

Bookmarks

Bookmarks