@psx3 ειχα μερες να μπω και τωρα ειδα τη συζητηση απο την αρχη, οσο διαβαζα τα πρωτα ποστς , ελεγα για μενα τα γραφει. Μετα το ξεκαθαρισες κιολας...

Εγω δεν θελω να εστιασει η σονι στα mp, γιατι τα φοβαμαι να σου πω την αληθεια. Υπηρχε ολοκληρη συζητηση πριν 5-6 χρονια αν το sp gaming πεθαινει.

Επιχειρηματικα το gaas μοντελο εχει πολυ μεγαλυτερη λογικη, απο το να βασιζεσαι στις οσες πωλησεις κανει ενα παιχνιδι στους 2-3 πρωτους μηνες της κυκλοφοριας, με τα οσα ρισκα αυτο συμπεριλαμβανει, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ακριβες ΑΑΑ παραγωγες.

Οι third party publishers σχεδον το ειχαν εγκαταλειψει το sp. Είδαμε τα περισσοτερα μεγαλα third party ip να προσπαθουν να περασουν mp mode. Dragon Age, Bioshock, Assasins Creed, Mass Effect, Metal Gear, Resident Evil ακομα και το God of War.

Λίγο το Witcher, λίγο το Zelda αλλα κυριως οι υπερπαραγωγες της σονι, κρατησαν το genre.

Εγω δε θεωρω οτι υπαρχει καμια ελλειψη στο mp genre και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να το ζηταμε και απο τη σονι, απο τη στιγμη που δινει το σχεδον μοναχικο της αγωνα να κρατησει το AAA sp gaming ζωντανο.

Προσωπικα δεν εχω καμια αμφιβολια οτι η σονι θα εστιασει περισσοτερο στο mp gaming αυτη τη γενια. Την προηγουμενη γενια εχτισε το brand name, τωρα θα κοιταξει να το εξαργυρωσει και να γινει αυτο χρειαζεται παιχνιδια που οι παιχτες θα συνεχιζουν να πληρωνουν και μετα την αρχικη αγορα. Αυτο ειναι το trend εδω και καιρο. Αυτο θα κανει και η σονι γιατι ειναι εταιρεια και ο σκοπος της ειναι να βγαζει χρηματα.

Αυτο δε σημαινει οτι θα πρεπει να το ευχομαι κιολας. Τα recoures δεν ειναι απειρα. Ένα mp success hit μπορει να ειναι αρκετο για να αλλαξει ολη η κατευθυνση της εταιρειας, γιατι εκει τα χρηματα μπορουν ευκολα να ξεφυγουν.

Προσωπικα θελω να βλεπω τα γραφικα των παιχνιδιων να εξελισονται και μακαρι η from software να ειχε τα resources της σονι, ωστε να ειχαμε ενα παιχνιδι που θα συνδυαζε το αγαπημενο μου gameplay με την οπτικη απολαυση που δινουν τα ΑΑΑ της σονι.

Απο πιου πιου mp, αλλο τιποτα...