-
Phil Spencer Comments on Bethesda Games Releasing Exclusively On Xbox and PC
http://twistedvoxel.com/phil-spencer...n-xbox-and-pc/
Νομίζω ο Φιλήμων σφράγισε αυτό που όλοι ΔΕΝ θέλαμε (αλλά ίσως το περιμέναμε).
Διαβάζοντας το (αν και ακόμη οι δηλώσεις του δεν είναι 100% σαφείς-αφήνει το περιθώριο μικρής κωλοτούμπας για αργότερα) καταλαβαίνω τα εξής:
1) ότι συμβόλαια είχαν υπογραφεί θα τηρηθούν (βλέπε DEATHLOOP)
2) Online games όπως FALLOUT 76 και ELDER SCROLLS ONLINE θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο PS.
3) Καινούρια games θα έρθουν αποκλειστικά όπου υπάρχει NETF.. εεε GAMEPASS ήθελα να γράψω (hint για GAMEPASS σε καμία NINTENDO???)
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος πως να ερμηνεύσω είναι το "And even in the future, there might be things that have, either contractual things or legacy on different platforms that we’ll go do"
Anyway, μετά από αυτές τις δηλώσεις θεωρώ ότι έγινε το αυτονόητο, δηλαδή να πάρει αποκλειστικά όλα τα καινούρια παιχνίδια που θα βγάλει η Bethesda.
Μεγάλη κίνηση αναμφισβήτητα, που βάζει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση στην πλάτη της SONY. Κάτι το οποίο επίσης αναμφισβήτητα είναι καλό, καθώς δεν θα την αφήσει να χαλαρώσει και να είναι καβάλα στο άλογο.
Έχω την εντύπωση ότι θα πάμε σε εποχές 360-PS3 όσον αφορά τις πωλήσεις των δυο μονομάχων.
Αυτό όμως που δε θέλω να δω είναι να χαντακώσει και αυτά τα υπερταλαντούχα studio, και να τα βάλει να ασχοληθούν με gaas και μαλακίες.