Results 1 to 20 of 1372

Thread: PC Hardware / Gaming Thread

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by psx3 View Post
    Βασικά κι εγώ συμφωνώ ότι είναι στα τέτοια τους, τα λεφτά είναι λεφτά από όπου κι αν προέρχονται και η nVidia έχει κάνει diversify το portfolio της εδώ και χρόνια (AI, HPC, cloud, εξορμήσεις Πέτσινου σε self-driving cars κλπ.).
    Για να ειμαι ειλικρηνης μπορει να μοιαζει ετσι (σας το δινω), αλλα εγω δεν το βλεπω αυτο. Ανα καιρους εχω δει να κυκλοφορουν "mining" edition καρτες, αλλα they didnt do the trick, η απλα they didnt last that long. Παλι στο gaming γυριζει - αυτο ειναι το cash cow. Αλλωστε μη ξεχναμε και παλιοτερες "1060 mining editions" πως πηγανε (και ειδικα την εποχη που μπορουσες να βγαλεις ακομα bitcoins!)

Και επειδη η nvidia ειναι public traded company, μπορουμε να δουμε τα επισημα στοιχεια που μοιραζεται με τους επενδυτες στο investor.nvidia. Νομιζω ειναι ξεκαθαρο πως το gaming σαν segment κανει dominate και.. it only makes sense to double down on that. Εξου και η εκπληξη μου στην παραπανω ειδηση οτι κανουν consider ξανα καποιο mining segment, και εξου και η συμφωνια μου οτι ειναι θετικο αν γινει. Ειναι απλα win-win για την nvidia αυτο, hands down. Θα κρατησει και gamers, θα αυξησει και την πιτα.

---

Το ότι κονομάνε περισσότερα από miners/scalpers, παρά από PC(MR) gamers λέει πολλά... προτείνω να αλλάξει το Master Race σε Mining Race!

Εντωμεταξύ χωρίς πλάκα, ακόμα κι αν έχεις τούμπανο PC, δεν σε συμφέρει καλύτερα να κάνεις mining εκεί και να κονομάς, αντί να παίζεις video games; Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις και τα 2 μαζί (μιλάω για βαριά AAA games) ελέω multitasking capabilities.

Αν θες στο ενδιάμεσο να παίζεις video games, υπάρχει και το dedicated gaming machine που λέγεται... κονσόλα!

Είναι λάθος ο συλλογισμός μου ή μόνο εγώ το βλέπω έτσι;

Γιατί το PC hardware είναι τόσο overpriced στις μέρες μας, που αν δεν είσαι στοιχειωδώς έξυπνος να βγάζεις χρήματα από αυτό, τότε σε πιάνουν κορόιδο οι Intel/AMD/nVidia ελέω "gaming"...

Προσωπικά δεν θα απορήσω αν δω και τίποτα Sony/MS crypto coins στο μέλλον (π.χ. για πληρωμές στο εκάστοτε store), ειδικά για τις next-gen consoles που έχουν ενισχυμένη ψύξη (καμία σχέση με τις παλιές).
    Και ερχομαι και στο δευτερο point, λεφτα απο mining δεν θα βγαλεις. Η τουλαχιστον δε θα βγαλεις bitcoin πλεον (οι πιθανοτητες αυτο λενε). Αρα θα βγαλεις litecoin η ethereum και θα περιμενεις να κανει pick up. Ητοι ουτε τη ΔΕΗ δε θα πληρωσεις.

Kαι εχοντας πει ολα αυτα, εχοντας αγορασει μια 3090 χωρις να χω σκοπο να παιξω καποιο παιχνιδι (την θελω για επαγγελματικους σκοπους, αντε ισως να δοκιμασω Death Stranding που φαινεται λιγο solid), δεν θεωρω οτι εχεις καποιο λαθος οταν λες πως αξιζει να παρει καποιος ενα PS5 καλυτερα. Βεβαια γουστα ειναι αυτα, με το PC μπορεις να κανεις και αλλα πραγματα παραλληλα. Αλλα οπως και να χουν τα πραγματα η πικρη αληθεια ειναι οτι η εποχη που διανυουμε ειναι καθε αλλο παρα ιδανικη για την τεχνολογια (για να την εξερευνησεις/αγορασεις) στο συνολο της ασχετως PCMR η PS5MR

Banned Cool Member Ryzenlake's Avatar

Quote Originally Posted by Bost7 View Post
    Και ερχομαι και στο δευτερο point, λεφτα απο mining δεν θα βγαλεις. Η τουλαχιστον δε θα βγαλεις bitcoin πλεον (οι πιθανοτητες αυτο λενε). Αρα θα βγαλεις litecoin η ethereum και θα περιμενεις να κανει pick up. Ητοι ουτε τη ΔΕΗ δε θα πληρωσεις.
    WUT?

Κάτι δεν έχεις υπολογίσει σωστά μου φαίνεται. Από βδομάδα που θα παραλάβω λογικά θα βγάζω 40-45€ την μέρα, με κόστος ρεύματος περί τα 8-8.5€ (την ημέρα).

Quote Originally Posted by Ryzenlake View Post
    WUT?

Κάτι δεν έχεις υπολογίσει σωστά μου φαίνεται. Από βδομάδα που θα παραλάβω λογικά θα βγάζω 40-45€ την μέρα, με κόστος ρεύματος περί τα 8-8.5€ (την ημέρα).
    Μπορει να μη τα χω δει σωστα, δε λεω. Τι coins αν επιτρεπεται;

Banned Forum GOD psx3's Avatar

Με το ρεύμα έχεις υπολογίσει και τις κλίμακες κατανάλωσης;

Άλλη τιμή έχει η kWh από 0-800, άλλη από >800 και πάει λέγοντας...

Βρίσκεις στα ~1600 εύκολα αμά κοιτάς καθέ μέρα στα γνωστά Γερμανικά καταστήματα. Τσίμπησα 4. Βέβαια είναι σαπάκια 2*8pin μοντέλα αλλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, στο ορυχείο θα πάνε. Στο PC μου πήρα καλή 3pin υλοποίηση.
    Γιατί δεν του αρέσουν οι τιμές

3070 στα 630€ την θεωρώ τίμια. Τώρα αμα ψάχνεις συγκεκριμένο μοντέλο κλπα ε ναι οκ, θα βρείς πιο δύσκολα.
    Υποθέτω τις έχεις στο lowest power limit για mining, οπότε δεν παίζουν ρόλο τα power connectors. Εκτός κι αν θες να ζεστάνεις το σπίτι.

Για τις τιμές, προσωπικά δεν θέλω να πληρώνω πάνω από την MSRP.

€499 έδωσα για το PS5, ούτε ευρώ παραπάνω.

Έτσι κι εδώ, όταν η nVidia σου ανακοινώνει $700 MSRP για την RTX 3080, ε είναι λιγάκι κοροϊδία να την βλέπεις να πωλείται €900-1000 (τιμές μαγαζιών προ mining season).

Πες το και σκάλωμα αν θες, αλλά εδώ μέσα δεν νομίζω να βρεις κανέναν που θα δεχόταν να πληρώσει έστω και €50-100 πάνω από την MSRP το PS5.

Αυτό το πράγμα με την υπερτιμολόγηση των GPUs δεν το καταλαβαίνω (ξαναλέω: μιλάω για το καπέλο του retailer).

π.χ. Πλαίσιο

€499 είχε το PS5 (πριν εξαντληθεί), €900-1000 οι RTX 3080.

Και τώρα που έχει εξαντληθεί το PS5, δεν θα δεις (σοβαρό) μαγαζί να κάνει scalping... στις GPUs όμως κάνουν, ακόμα και χωρίς mining season!

Είναι επειδή το κοινό της PCMR είναι πιο δεκτικό στα καπέλα;

Δεν ξέρω, προσωπικά μου την βαράει άσχημα.

Υπενθυμίζω ότι το ευρώ είναι πάνω από το δολάριο, περίπου όσο και ο ΦΠΑ (μιας και στην Αμερική η MSRP δεν περιλαμβάνει sales tax).

Banned Cool Member Ryzenlake's Avatar

Με το ρεύμα έχεις υπολογίσει και τις κλίμακες κατανάλωσης;

Άλλη τιμή έχει η kWh από 0-800, άλλη από >800 και πάει λέγοντας...
    Eίμαι ήδη πολύ πάνω από 800 χωρίς το mining
    Κάπου 2200 με 2500 καταναλώνω το 4μηνο χωρίς mining.

Πες το και σκάλωμα αν θες, αλλά εδώ μέσα δεν νομίζω να βρεις κανέναν που θα δεχόταν να πληρώσει έστω και €50-100 πάνω από την MSRP το PS5.
    Nαι αλλά το PS5 κάνει 500€. Και εγώ σε αντικείμενο 500€, ειδικά οταν το παίρνω για VFM, δεν θα ψηνόμουν για καπέλο. Σε μια 3090 όμως ας πούμε, η έστω και στην 3080 που λες, ε ούτως η άλλος πας για ultra high end πράματα. Το MSRP της 3080 πάντως δεν είναι τα 700€, αυτό αφορά τις Founders edition. Τις οποίες FE αν τις βρείς ποτέ σε stock, τόσο θα τις πάρεις, 700€. Οι custom έχουν άλλο MSRP.

Και τώρα που έχει εξαντληθεί το PS5, δεν θα δεις (σοβαρό) μαγαζί να κάνει scalping... στις GPUs όμως κάνουν, ακόμα και χωρίς mining season!

Είναι επειδή το κοινό της PCMR είναι πιο δεκτικό στα καπέλα;
    Έχω την εντύπωση οτι δεν μπορεί να πουλήσει όσο θέλει το Πλαισιο το PS5. Νομίζω οι τιμές είναι ελεγχόμενες από αντιπροσωπεία. Άσχετα με αυτό βέβαια, δεν νομίζω να υπάρχει και αντίστοιχη έλλειψη με τις κάρτες. Δεν φαντάζεται τι γίνεται όσον αφορά τις GPU. Ξέρω κόσμο που παραγγέλνει εκατοντάδες 3080 κατευθείαν από εισαγωγέα στα 750€. Γίνεται της τρελής, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια ζήτηση για το PS5. Δεν υπάρχει φαντάζομαι κανείς που θα πάρει 20-30 PS5

Bookmarks

Bookmarks