Page 60 of 169 FirstFirst ... 105056575859606162636470110160 ... LastLast
Results 1,181 to 1,200 of 3378

Thread: Xbox Series S | X

Default [Next-Gen] Xbox Series X (Νοέμβριος 2020)

Quote Originally Posted by hakoo View Post
    Ρε συ σαφεστατα, προφανως και ειναι καλυτερα να βγει ενα next gen halo σε 1-2-3 χρονια απο τωρα απο το να βγει αυτο το πραγμα που εδειξαν. Αλλα δυστυχως και παλι ειναι αστειο αυτο που συμβαινει, το τελευταιο παιχνιδι που εβγαλε η 343 ηταν ποτε; Το 2015;
    Δεν νομιζω η Sony να ειχε βαρυ πυροβολικο σιωπηλο για 5 χρονια και να παρουσιαζει μετα αυτο το πραγμα.
    Αν μη τι αλλο δειχνει οτι κατι δεν παει καλα σε τομεα που ξερει οτι ειναι απο τους βασικους που εχει μεινει πισω (first party) και υποτιθεται ολα θα αλλαξουν.
    Το λιγοτερο που επρεπε να εχει κανει ηδη για να καθησυχαστουν λιγο οι fans (δεν λεω για να πεισει ps users καν) ειναι να εχει παρουσιάσει ενα υπερτουμπανο next gen halo, ειχε 5 χρονια μπροστα της και με το xbone παρατημενο στην ουσια εδω και χρονια. Δεν ειναι οτι ειχε και κατι αλλο σημαντικο.
    Αλλα ουτε καν αυτο δεν εκανε, συμφωνω απολυτα με τον Slay που λεει οτι μονιμως κατι αλλο βαζουν προτεραιοτητα αντι γι αυτο που θελει ο κοσμος.
    Και μιλαμε και για τον δικο τους κοσμο ετσι;
    Δεν διαφωνω.
    Προσωπικα συγχώρησα τα λάθη της Ms σε αυτη τη γενιά, αλλα πλεον εχω πολυ μεγάλες απαιτήσεις που αν δεν ικανοποιηθούν θα βρεθώ απέναντι.
    Δευτερο σερί συγχωροχάρτι δεν παιζει ουτε γ αστειο.
    Σε αυτη τη γενιά δεν εχει ουτε μα ουτε μου.
    Αν δεν δω απο νωρίς μεγάλα βήματα εμπρός που θα ειναι προς την κατεύθυνση να κλείσει η ψαλίδα με τη Sony (οχι τοσο σε πωλήσεις αλλα σε ποιοτητα αποκλειστικών παιχνιδιών) η αγορά PlayStation για μενα θα ειναι μονόδρομος.
    Και επειδη το halo ειναι το αγαπημενο μου franchise (εχω διαβάσει μέχρι και novels για να μαθω ολη την ιστορια) αν δε βγει στο x που διαθέτω ενας τρόπος να το παιξω θα βρεθεί.
    Επίσης Συμφωνω με Αυτο που λενε πολλοι.
    «Πως ειναι δυνατόν να είδαν αυτο το gameplay video και να επιτρέψουν να αναπαραχθεί δημόσια.»
    Ειναι άκρως ανησυχητικό αυτο .

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Giannis1979; 12-08-2020 at 11:38.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Ειλικρινά και τι δεν θα έδινα να ήμουν ανάμεσα στα στελέχη και φυσικά τον Θείο Phil την ώρα που παίρνουν αποφάσεις.

Δηλαδή ακόμα και ο πιο άσχετος με την βιομηχανία καταλαβαίνει ότι "κάτι δεν πάει καλά" με το προμοτάρισμα του XsX και τη γενικότερη στρατηγική (κάνεις launch χωρίς παιχνίδια; βασίζεσαι να πουλήσεις κονσόλες με gamepass μέτριων παιχνιδιών και BC; ).

Έχουν κάψει τους εγκεφάλους τους εκεί μέσα;

Είναι λες και δεν ενδιαφέρονται καθόλου.

Ωραίο το κράξιμο που ρίχνω στην MS και δικαιολογημένα πιστεύω, αλλά ας το δω/δούμε κάπως πιο "μεστά" το θέμα. (όποιος δεν ξέρει την λέξη "μεστά" αποβάλλεται από την τάξη χααχαχαχ)

Έχεις ρίξει δουλειά (εργατοώρες) για να φτιάξεις την κονσόλα.
    Έχεις ρίξει λεφτά πολλά.
    Έχεις ρίξει εργατοώρες στο BC (άσχετα αν είναι συμπληρωματικό και όχι το main attraction της κονσόλας).
    Κάλεσες το DF να κάνει τεχνική ανάλυση (στον βαθμό που του επέτρεψες βέβαια) στην κονσόλα.
    Όταν κάλεσες το DF του επέτρεψες να δείξει τη δυνατότητα να έχεις 3 παιχνίδια ταυτόχρονα σε standby και να τα εναλλάσσεις μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια η προετοιμασία του μηχανήματος είχε από πίσω της αρκετή δουλίτσα. (δεν εστιάζω στην τσιγκουνιά/τεμπελιά της MS όσο αφορά τον standard και πλέον ξεπερασμένο SSD+controller, είναι άλλου είδους συζήτηση)

Και εν τέλει;

Όπου το "εν τέλει" είναι τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Με ελκυστικά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ πουλάνε οι κονσόλες.
    Όχι τώρα, αλλά ΠΑΝΤΑ.

Οπότε;

Τι κάνεις;

Έχεις ρίξει τόση δουλειά...........αλλά στα παιχνίδια ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ;

Και αυτό δηλαδή, τι;

Δεν το ήξερες 1 χρόνο πριν;

6 μήνες πριν;

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην το ήξερες.

Οπότε τι έκανες για αυτή τη κατάσταση;

Αποφάσισες να δείξεις το Halo Infinite; Το οποίο χάλασε την "εικόνα" του Halo, αλλά ζημίωσε ΚΑΙ την "εικόνα/perception" του XsX ως "η δυνατότερη κονσόλα των 12TF" ;;;

Απορώ ώρες ώρες αν πραγματικά τα μεγαλοστελέχη με αρχηγό τον Θείο Phil ενδιαφέρονται για την κονσόλα και γενικώς το τμήμα Xbox ή απλώς ενδιαφέρονται να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους.

Νταξ, κοροϊδεύω το XsX (πιστεύω με το δίκιο μου), αλλά έχω αρχίσει να το λυπάμαι.
    Καλή η καζούρα......

....αλλά ρε γμτ, ΟΚ, είπαμε: ΟΧΙ ρε παιδιά (παιδιά = Θείος Phil + μεγαλοστελέχη Xbox) και τόση αδιαφορία.
    ΌΧΙ τόση τσαπατσουλιά.
    ΌΧΙ τόσο άρπα-κόλλα.
    ΌΧΙ τέτοιος εμπαιγμός των υποψήφιων αγοραστών.

Και μετά θα απορούν (πάλι, για 4η συνεχόμενη γενιά) "γιατί ξαναχάσαμε την γενιά από τη Σονυ;".

Έλα μου ντε;
    Γιατί άραγε;

3. The Following 3 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020),Slay (12-08-2020),Snk (12-08-2020)

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Οκ... Τι θα εκανες εσύ όμως με τα χαρτιά που έχεις;

Ανελαβες το Xbox τμήμα στα μέσα της γενιάς και έπρεπε να σώσεις το απόλυτο μπ******ο.

Το κάνεις, πείθεις ολόκληρη Microsoft να αλλάξει στρατηγική και να ρίξει χρήμα στο Xbox, αγοράζεις studio και τα βάζεις να φτιάξουν exclusives.

Επειδή όμως για να βγουν αυτά τα exclusives θες 5, 6 και 7 χρόνια φτάνει η στιγμή του launch και κάτι πρέπει να δείξεις...

Για εμένα εκεί είναι το πρόβλημα.. είναι τέτοια η βιομηχανία που θέλει χροοοοονια για να δεις τους καρπούς των κόπων σου. Imo στο Xbox θα τα δούμε στα μισά της γενιάς και αν είναι καλά. Γιατί παίζει και αυτό.

Δεν μου φαίνεται περίεργο το ότι έδειξαν αυτά που έδειξαν. Ο χρόνος περνάει και βγαίνουν νέες κονσόλες, κάτι πρέπει να δειξεις. Προφανώς θα τους βόλευε πολύ περισσότερο να βγουν σε 2-3 χρόνια οι νέες κονσόλες αλλά...
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Forum GOD Christos33's Avatar
    PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Quote Originally Posted by odytsak View Post
    Μα τι να το κάνεις το Xbox? Δεν έχει Fall Guys
    Πλάκα κάνω δεν έχω ιδέα αν θα ξαναπάρω, μου έσπασε τα αρχ*** το τελευταίο καιρό ο μικρός με luigi mansion 3 κ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω λεφτά, οπότε μου εκατσε ανταλλαγή κ την εκανα με switch.
    Η αλήθεια είναι θα μου λείψει το sea of thieves γιατί ο υπολογιστής δεν το αντέχει αλλά δεν πειράζει ίσως βολευτώ κ εγώ με κανένα zelda

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

xbox:Christoforo7s

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Λεωνίδα συμφωνώ, απλα ο Spencer μιλάει πολύ και λέει πολλες φορές υπερβολές.
    Δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και μετά πολύς κόσμος απογοητεύεται.
    Εγώ πριν 2-3 χρόνια που έγραφε στο Twitter και γενικα δήλωνε για μια τεράστια παρουσίαση στην Ε3 και τελικά ήταν μια από τα ίδια.
    Από τότε δεν ξανασχοληθηκα με δηλώσεις του συγκεκριμένου.
    Και τώρα με το series X κάνει πάλι παρόμοιες δηλώσεις. Ε τα ακούει ο κόσμος και ενθουσιάζεται και μετα βλέπει το Halo βλέπει πως η κονσόλα θα βγει χωρίς launch τίτλους και απογοητεύεται.
    Όταν δείχνεις κονσόλα τόσο νωρίς και όταν διαφημίσεις και επιμένεις πως το Halo θα ειναι launch τίτλος και δεν έχεις έστω ένα backup plan, έναν μικρότερο τίτλο πχ για launch τότε την πατάς (επικοινωνιακά πάντα).
    Και αυτό για μένα είναι το θέμα του Spencer και εν γένει του Xbox. Επικοινωνιακά είναι ο,τι να'ναι

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Spoiler!

7. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020)

PSN ID
    Lefteris_X

Μπορώ να σου πω άνετα τι θα έκανα.

Θα έκανα αυτά που είπες πιο πάνω, σίγουρα. (θα αγόραζα ή θα έφτιαχνα εξ αρχής νέα στούντιο, θα τους έριχνα χρήμα με το τσουβάλι και θα ξεκινούσαν την παραγωγή ΑΑΑ τίτλων).

Πότε όμως θα το έκανα αυτό ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ;

Το 2018, 2019;

Ε, αυτοκτόνησα. Έχασα ΚΑΙ την επόμενη γενιά.

Οπότε;

Θα το έκανα από το 2016 αυτό.

Όταν θα μου πρότειναν να αναλάβω το τμήμα Xbox θα τους έλεγα "το αναλαμβάνω ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση ότι: α) θα μου δώσετε τόσα χρήματα (συγκεκριμένος αριθμός), γιατί: β) θα αγοράσω τα τάδε στούντιο. Αν δεν μου δώσετε ΑΠΟ ΤΩΡΑ τα χρήματα, δεν αναλαμβάνω την θέση". (έλα μου όμως που ο μισθός είναι μεγάλος; )

Αυτό προϋποθέτει όμως ότι ΠΡΙΝ κάνω την κουβέντα για να αναλάβω το τμήμα, θα πρέπει να είχα ΗΔΗ μιλήσει με τα στούντιο από μόνος μου και κλειδώσει τις συμφωνίες. (βλέπε Φιλ Χαρισσον που του έφυγε ο κώλος από το 1992 να μιλάει με στούντιο και ΑΥΤΟΣ ήταν που έκλεισε την συμφωνία-εξαγορά του τεχνικού κολοσσού στο gaming που λέγεται Psygnosis)

Επίσης θα έκανα την εξής μαγκιά ΜΑΖΙ με όλα τα παραπάνω:

θα πήγαινα σε μεγάλα 3rd party στούντιο / publishers (επιπέδου ΑΑΑ) και θα τους έλεγα "πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια θέλετε για να βγάλετε τον τάδε/δείνα τίτλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο XsX; "

Και that's it.

Θα είχα πάρει τα σώβρακα της Sony.

Απλό ε;
    Last edited by Lefteris_X; 12-08-2020 at 12:09.

9. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020)

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Quote Originally Posted by Leon_DiZ View Post

Ανελαβες το Xbox τμήμα στα μέσα της γενιάς και έπρεπε να σώσεις το απόλυτο μπ******ο.
    Δεν ισχύει αυτό Λεωνίδα, απο το 2013 είναι υπεύθυνος ο Spencer για το Xbox, όποτε όλες οι αποτυχίες του Xbox τα τελευταία 7 χρόνια είναι κυρίως δικές του, αποκορύφωμα το χθεσινό. Σε ΚΑΘΕ Ε3 έβγαινε ο Spencer και έλεγε οτι η Χ χρονιά θα είναι η καλυτερη του Xbox, και ΚΑΘΕ φορα αυτό δεν γινόταν. Και το σοκαριστικό είναι οι Xbox fans δεν τον θεωρούν υπεύθυνο, μόνο τον Mattrick βρίζουν. Και όμως ο Spencer αυτή την φορά τα σκάτωσε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο τον Mattrick. Αυτή την φορά ΔΕΝ υπαρχουν DRM policies να τις κάνουν κολωτούμπα, δεν υπάρχει Kinect να αφαιρεθεί, και δεν μπορείς μαγικά να εμφανίσεις ένα νέο 1st party game απο το πουθενά.

Ο Mattrick τουλάχιστον έιχε εξασφαλίσει ενα Ryse που αν και ήταν μετριο τελικα παιχνίδι, ήταν graphical showcase για την νέα γενιά. Το XSX τι ακριβώς έχει αυτή την φορά? το Medium? (ταιριαστό και προφητικό ίσως όνομα) Αλλα αυτό παθαίνεις όταν βάζεις όλα τα αυγά σου σε ένα καλάθι (Gamepass), και επιλέγεις όλες τις 3rd party συνεργασίες με βάση αυτό.

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by Christos33 View Post
    αλλά δεν πειράζει ίσως βολευτώ κ εγώ με κανένα zelda
    Ποπω, θα κακοπεράσεις

Banned Forum GOD psx3's Avatar

Το κάνεις, πείθεις ολόκληρη Microsoft να αλλάξει στρατηγική και να ρίξει χρήμα στο Xbox, αγοράζεις studio και τα βάζεις να φτιάξουν exclusives.

Επειδή όμως για να βγουν αυτά τα exclusives θες 5, 6 και 7 χρόνια φτάνει η στιγμή του launch και κάτι πρέπει να δείξεις...

Για εμένα εκεί είναι το πρόβλημα.. είναι τέτοια η βιομηχανία που θέλει χροοοοονια για να δεις τους καρπούς των κόπων σου. Imo στο Xbox θα τα δούμε στα μισά της γενιάς και αν είναι καλά. Γιατί παίζει και αυτό.

Δεν μου φαίνεται περίεργο το ότι έδειξαν αυτά που έδειξαν. Ο χρόνος περνάει και βγαίνουν νέες κονσόλες, κάτι πρέπει να δειξεις. Προφανώς θα τους βόλευε πολύ περισσότερο να βγουν σε 2-3 χρόνια οι νέες κονσόλες αλλά...
    Θα ξεκινούσα να χτίζω studios πολύ νωρίτερα, όχι στα τέλη της παρούσας γενιάς. Ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες (long AAA development cycles).

Spoiler!

^ Το ότι δείξανε τέτοιο Hali (δείτε στο background τα τουβλάκια Minecraft, δεν είναι μόνο ο Craig) και ο Phil έδωσε το ΟΚ για pre-alpha footage (ούτε καν beta) ΚΑΙ έχτιζε ψεύτικο hype (θα ρίξουμε μικρόφωνα επί σκηνής) ΚΑΙ ένιωθε πολύ "σίγουρος" (σιγά ρε Phil, μην σκίσεις κανά καλσόν!) μετά την παρουσίαση της Sony, ε πάει πολύ νομίζω τόση κοροϊδία, ακόμα κι αν είσαι ταγμένος/βαμμένος οπαδός του XBOX επί μια 20ετία σερί.

Όπως το βλέπω εγώ, η MS έκανε κοιλιά στο θέμα exclusives. Ενώ ξεκίνησε με τέτοια το 2013, κάπου στα μέσα της γενιάς τα φόρτωσε στον γάιδαρο.

Τα ίδια περίπου είχαν συμβεί και επί PS360 εποχής. Δυνατό ξεκίνημα το 360 με killer apps, μέτριο/χλιαρό το PS3 (τα πρώτα 3 χρόνια είχε γίνει meme το "PS3 has no games"). Στα μέσα της γενιάς (2009-2010) αρχίζει να παίρνει κεφάλι το PS3 (gaming focus, Slim SKU, δυνατά exclusives με πλήρη αξιοποίηση του Cell που έτρωγε καζούρα πιο πριν, PS+ IGC), ενώ στο 360 προμόταραν το Kinect και τα πρώην killer apps τους είχαν εμφανή πτώση ποιότητας (βλ. Gears of War Judgment).

Γενικώς η MS στο console gaming είναι λίγο "τζούφια" (ξεκινάει δυνατά, αλλά πέφτει στο 2ο μισό), σε αντίθεση με την Sony που είναι πιο "Duracell" στον μαραθώνιο. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
    Last edited by psx3; 12-08-2020 at 12:17.

12. The Following 3 Users Say Thank You to psx3 For This Useful Post:

Lefteris_X (12-08-2020),mihalis13 (12-08-2020),Slay (12-08-2020)

PSN ID
    Lefteris_X

Έχει δίκιο ο Slay.

Για κάποιο περίεργο λόγο είχα στο μυαλό μου ότι ο Σπένσερ ανέλαβε το 2016 (γι' αυτό στο προηγούμενο ποστ έγραψα ότι όλα θα τα έκανα από το 2016).

Ο Slay όμως μου υπενθύμισε ότι ο Σπένσερ ανέλαβε από το 2013 (άντε πες από τα τέλη 2013-αρχές 2014).

Από το 2014 έπρεπε να ξεκινήσεις να φτιάχνεις ΑΑΑ για το Xbox One X, ώστε το 2017 που βγήκε να είχες δυνατά χαρτιά για να σώσεις κάπως την υφιστάμενη γενιά.
    Όταν βγήκε το Xbox One X εντελώς ξεβράκωτο από παιχνίδια αποκλειστικά-showcases κατάλαβα ότι έχει καταδικάσει ΚΑΙ την επόμενη γενιά του Xbox.

Είσαι από το 2014 και δεν έχεις κλειδώσει συμφωνίες.......άντε πες για το Xbox One X ότι δεν προλαβαίνεις (που προλάβαινες άνετα, αλλά ας του το χαρίσουμε)......

................οπότε δεν έχεις κλειδώσει συμφωνίες από το 2014, άντε πες από το 2015, για την επόμενη γενιά;

Και ακόμα δεν σε έχουν όχι απλώς απολύσει, αλλά στείλει στην Αλάσκα να κόβεις δέντρα;

Τι συζητάμε ρε παιδιά;

Ιδιοχείρως ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ το Xbox.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020),Slay (12-08-2020)

PS4forums Fanatic Ezio's Avatar
    Name
    Γιάννης

Εγώ και κάτι επιπλέον που θα έκανα θα ήταν το να έκανα συμφωνίες για indie και AA παραγωγές. Για παράδειγμα, θα μπορούσε το Series X να είχε στο launch 2 ή 3 indie, ενδιαφέροντα όμως, όπως το Ori ή το Cuphead, και κανά δυο ΑΑ παραγωγές, από καμιά Crytek, ή καμιά Square Enix, Platinum κτλ. Το λέω αυτό γιατί θα μπορούσαν να βγουν πιο γρήγορα στην αγορά σε σχέση με ΑΑΑ παραγωγές, που δεν ξεκίνησαν αρκετά γρήγορα, το αντίθετο βασικά.

16. The Following User Says Thank You to Ezio For This Useful Post:

mihalis13 (12-08-2020)

PSN ID
    Lefteris_X

@Ezio

Αυτό που λες είναι 3ης, 4ης προτεραιότητας. Ναι, να κάνεις συμφωνίες για indies + AA.

Αλλά με αυτά ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ.

Πως να το κάνουμε τώρα; ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ.

Μελέτησε ρε ΜΑΛΑΚΑ Σπένσερ τα λεγόμενα case studies των προηγούμενων γενεών.
    Με ποιον τρόπο, καλώς και κακώς, διαχειρίστηκαν οι εταιρείες τις κονσόλες τους ανά τα έτη.
    Ώστε να αποφύγεις παρόμοια λάθη και να μιμηθείς τις σωστές κινήσεις.
    Δεν είναι rocket science κύριε ΜΑΛΑΚΑ!

Η κονσολο-βιομηχανία δεν είναι φρέσκο πράγμα. Υπάρχει 45 χρόνια. Να πούμε 40 χρόνια; Να πούμε 35 χρόνια; (έλευση 1985 NES στις ΗΠΑ)
    Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ case studies.

Και εσύ τι κάνεις;

ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ.

Καμία δικαιολογία.
    ΚΑ-ΜΙ-Α.

18. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020)

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    @Ezio

Αυτό που λες είναι 3ης, 4ης προτεραιότητας. Ναι, να κάνεις συμφωνίες για indies + AA.

Αλλά με αυτά ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ.

Πως να το κάνουμε τώρα; ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ.
    Έτσι ακριβώς.

Κι εγώ προσωπικά μπορεί να θεωρώ καλύτερο παιχνίδι το Resogun από το Killzone Shadow Fall, αλλά δεν παύει να είναι indie παιχνίδι (όχι της πλάκας όμως τεχνικά, αλλά καταλαβαίνετε πως το λέω).

Χρειάζεται κι ένα AAA tech demo/showcase day 1 (ακριβώς αυτό ήταν το KZSF) για να πειστεί η μάζα να βάλει το χέρι στην τσεπούλα για next-gen κονσόλα... τα AAA είναι το "κυρίως πιάτο" και τα indies το "ορεκτικό" για να το πούμε και σε όρους ταβέρνας.

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Έχει δίκιο ο Slay.

Για κάποιο περίεργο λόγο είχα στο μυαλό μου ότι ο Σπένσερ ανέλαβε το 2016 (γι' αυτό στο προηγούμενο ποστ έγραψα ότι όλα θα τα έκανα από το 2016).

Ο Slay όμως μου υπενθύμισε ότι ο Σπένσερ ανέλαβε από το 2013 (άντε πες από τα τέλη 2013-αρχές 2014).

Τι κάνεις ρε υπερφίαλε-παρλαπίπα από το 2014;
    Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι έιναι ακόμα χειρότερα, και εξηγουμαι. Ο Mattrick έφυγε Ιουλιο 2013 απο την MS, ο Spencer χρίστηκε επίσημα Head of Xbox τον Μάρτιο του 2014, αλλα στο μεσοδιάστημα ήταν αυτός που ανέλαβε άνεπίσημα την θέση του Mattrick. Ομως το ωραίο ξέρεις ποιο είναι? ότι η προηγούμενη θέση του Spencer απο το 2008 ήταν Head of Xbox Studios.

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by Ezio View Post
    Εγώ και κάτι επιπλέον που θα έκανα θα ήταν το να έκανα συμφωνίες για indie και AA παραγωγές.
    Αυτό ακριβώς έκαναν, για να μπορούν να γεμίσουν το Gamepass, αλλα console Launch χωρις ΑΑΑ exclusive που να δειχνει την δύναμη της κονσόλας δεν νοείται.

21. The Following 2 Users Say Thank You to Slay For This Useful Post:

Lefteris_X (12-08-2020),psx3 (12-08-2020)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Δεν πουλάς Λευτέρη, συμφωνώ. Αλλά ούτε αυτό δεν έκανε ο Φιλ. Έστω μερικά indie games και να τα έχεις αποκλειστικά στην κονσόλα σου αν δεν προλαβαίνεις ΑΑΑ games.
    Για μένα σίγουρα είναι και πολιτική της MS. Δεν την νοιάζει το Xbox, σου λέει απλά να πουλήσουμε συνδρομές. Εδώ τα παράτησε στα κινητά που μιλάμε για τεράστια αγορά. Πόσο να ασχοληθεί με τις κονσόλες;
    Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν έχει κέρδη και τι κέρδη έχει από το game pass το Xbox; Επίσης οι developers που βάζουν τα παιχνίδια τους στο game pass πως πληρώνονται; Παίρνουν λεφτά με την συμφωνία ή κάποιο ποσοστό ανάλογα τα downloads;
    Η λογική λέει πως μπαίνει μέσα πάντως (εδώ το Spotify δεν έχει ακόμα κέρδος με τόσους συνδρομητές)

Spoiler!

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Μπορώ να σου πω άνετα τι θα έκανα.

Θα έκανα αυτά που είπες πιο πάνω, σίγουρα. (θα αγόραζα ή θα έφτιαχνα εξ αρχής νέα στούντιο, θα τους έριχνα χρήμα με το τσουβάλι και θα ξεκινούσαν την παραγωγή ΑΑΑ τίτλων).

Πότε όμως θα το έκανα αυτό ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ;

Το 2018, 2019;

Ε, αυτοκτόνησα. Έχασα ΚΑΙ την επόμενη γενιά.

Οπότε;

Θα το έκανα από το 2016 αυτό.

Όταν θα μου πρότειναν να αναλάβω το τμήμα Xbox θα τους έλεγα "το αναλαμβάνω ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση ότι: α) θα μου δώσετε τόσα χρήματα (συγκεκριμένος αριθμός), γιατί θα αγοράσω β) τα τάδε στούντιο". Αυτό προϋποθέτει όμως ότι ΠΡΙΝ κάνω την κουβέντα για να αναλάβω το τμήμα, θα πρέπει να έχει ΗΔΗ μιλήσει με τα στούντιο από μόνος μου. (βλέπε Φιλ Χαρισσον που του έφυγε ο κώλος από το 1992 να μιλάει με στούντιο και ΑΥΤΟΣ ήταν που έκλεισε την συμφωνία-εξαγορά του τεχνικού κολοσσού στο gaming που λέγεται Psygnosis)

Επίσης θα έκανα την εξής μαγκιά ΜΑΖΙ με όλα τα παραπάνω:

θα πήγαινα σε μεγάλα στούντιο / publishers (επιπέδου ΑΑΑ) και θα τους έλεγα "πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια θέλετε για να βγάλετε τον τάδε/δείνα τίτλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο XsX; "

Και that's it.

Θα είχα πάρει τα σώβρακα της Sony.

Απλό ε;
    Απλό για εμάς να το λέμε αλλά άντε τώρα να το κάνεις στη Microsoft που είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για το gaming και το Xbox brand. Συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνει πιο νωρίς και το έχω ξαναπεί ότι έπρεπε να ξεκινήσει από την εποχή του 360, ούτε καν το 2016. Τότε που έσκιζε το Xbox τμήμα και μπορούσε να παζαρεψει ότι "είμαι market leader κτλ", τότε έπρεπε να ειχαν κάνει καλές εξαγορές. Αλλά τότε δεν τους ένοιαζε το τμήμα gaming.

Τεσπά για εμένα ο Spencer πληρώνει τις αμαρτίες άλλων και θα κριθεί στα μέσα και προς το τέλος της τωρινής γενιάς.

(sorry παιδιά είμαι από κινητο, τα διαβάζω και τα υπόλοιπα αλλά δεν βολεύει το Tapatalk)
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

PSN ID
    Lefteris_X

ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧ

Τι μου λες ρε συ Slay;

Πω πωωωωω!

Ε, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η "μαμά" ΜΣ είναι απλώς στα @@ της για το Xbox. Δεν την νοιάζει καθόλου.

Βάζεις αυτόν τον μαλάκα, που γάμησε την Rare από το 2008 να φτιάχνει βίβα πινιάτα για το Kinect να γίνει αρχηγός;;;;

Again: είναι πασιφανές ότι η μαμά MS ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
    Last edited by Lefteris_X; 12-08-2020 at 12:59.

25. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020)

PSN ID
    Lefteris_X

Απλό για εμάς να το λέμε αλλά άντε τώρα να το κάνεις στη Microsoft που είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για το gaming και το Xbox brand. Συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνει πιο νωρίς και το έχω ξαναπεί ότι έπρεπε να ξεκινήσει από την εποχή του 360, ούτε καν το 2016. Τότε που έσκιζε το Xbox τμήμα και μπορούσε να παζαρεψει ότι "είμαι market leader κτλ", τότε έπρεπε να ειχαν κάνει καλές εξαγορές. Αλλά τότε δεν τους ένοιαζε το τμήμα gaming.

Τεσπά για εμένα ο Spencer πληρώνει τις αμαρτίες άλλων και θα κριθεί στα μέσα και προς το τέλος της τωρινής γενιάς.

(sorry παιδιά είμαι από κινητο, τα διαβάζω και τα υπόλοιπα αλλά δεν βολεύει το Tapatalk)
    Όχι βρε συ Λεωνίδα, δεν είναι έτσι.

Δεν πληρώνει τις αμαρτίες άλλων.

Έχει ο ΙΔΙΟΣ τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Μισοκατέστρεψε το X360, κατέστρεψε ολοκληρωτικά το Xbox One (OG, S, X) και όπως όλα δείχνουν θα καταστρέψει και το XsX/S.

Αν θέλεις και έχεις όρεξη να μελετήσεις μπορώ να σε παραπέμψω σε case studies για την SEGA εποχής Megadrive (πριν το βγάλει, αλλά και κατά την διάρκεια ζωής του), για την Nintendo (πριν, κατά, μετά ζωής των NES/SNES/N64/GC/Wii, λολ φαντάσου ότι έχω το μανιουαλ του Switch πριν βγει στο σκληρό μου, επί εποχής NX) και άλλων εταιρειών.
    Θυμήσου μόνο την μαλακία της ζωής της που έκανε η Nintendo με τη Sony: λόγω της μαλακίας της η Sony έβγαλε το PS1 και από τότε άλλαξε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ το σκηνικό των κονσολών.

Γι' αυτό σου λέω: ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ τα μεγαλοστελέχη της μαμάς MS γενικώς και ολοσχερώς για το τμήμα Xbox.

ΥΓ: Λεωνίδα, δεν στο παίζω έξυπνος αλλά "ήμουν εκεί" όταν όλα λάμβαναν χώρα. Τα έζησα στο πετσί μου, για ΟΛΕΣ τις εταιρείες.

Quote Originally Posted by mihalis13 View Post
    Για μένα σίγουρα είναι και πολιτική της MS. Δεν την νοιάζει το Xbox, σου λέει απλά να πουλήσουμε συνδρομές. Εδώ τα παράτησε στα κινητά που μιλάμε για τεράστια αγορά. Πόσο να ασχοληθεί με τις κονσόλες;
    Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν έχει κέρδη και τι κέρδη έχει από το game pass το Xbox; Επίσης οι developers που βάζουν τα παιχνίδια τους στο game pass πως πληρώνονται; Παίρνουν λεφτά με την συμφωνία ή κάποιο ποσοστό ανάλογα τα downloads;
    Η λογική λέει πως μπαίνει μέσα πάντως (εδώ το Spotify δεν έχει ακόμα κέρδος με τόσους συνδρομητές)
    Δεν έχει κέρδος το Game Pass:

https://www.gamespot.com/articles/xb.../1100-6480241/

Και μην ψαρώνετε με τα μεγάλα νούμερα συνδρομητών που ανακοινώνουν:

https://www.theverge.com/2020/4/29/2...-2020-earnings

Το 90% δεν παίζει να έχει δώσει πάνω από $1, δηλαδή όσο ένα cheeseburger.

200 παιχνίδια έχει, για κάνε την διαίρεση να δεις πόσο βγαίνει. Μισό cent έκαστος; Απλά δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Η MS εις γνώση της αιμορραγεί χρήμα, είτε για να τραβήξει κόσμο (best case scenario) από αλλού, είτε για να κρατήσει τον ήδη υπάρχον (worst case scenario) στο οικοσύστημά της (PC/XBOX).

Αυτές οι υπηρεσίες για να είναι κερδοφόρες θέλουν τεράστιες οικονομίες κλίμακας. Και το Netflix χασούρα έχει/είχε για αρκετά χρόνια, απλά κάποιοι (επενδυτές/μέτοχοι) ρίχνουν χρήμα και περιμένουν να έρθουν καλύτερες μέρες.

Έχετε δει projections μεγαλοστελεχών που μιλάνε για 2-3 δις gamers; Μόνο με τέτοια νούμερα συνδρομητών μπορεί να γίνει βιώσιμο ένα τέτοιο σχήμα, κι ας δίνει ένα 10άρικο τον μήνα έκαστος. Ή εναλλακτικά αν πήξουν τα παιχνίδια στα MTX και αλλάξουν το gameplay loop (προς το χειρότερο φυσικά!), έτσι ώστε να σε πείθει να τα σκας συνέχεια (βλ. τακτικές mobile gaming).

Προς το παρόν έχουμε 200 μύρια console/hardcore gamers που είναι πρόθυμοι να τα σκάνε full price για AAA games... τα δις κόσμου που λιμπίζονται είναι από τον mobile χώρο, με παιχνίδια του χαμού που είναι τσάμπα (Android) ή κοστίζουν ελάχιστα (iOS).

Και σας το λέω από τώρα για το μέλλον (κάντε το bookmark, δεν έχω πρόβλημα):

Αν τυχόν τραβήξουν την πρίζα στο XBOX division και έρθει το Game Pass (και) στο PS5, η MS θα θέσει σκληρούς όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Sony: υποχρεωτικά XBL sign-in και DirectX/Direct3D στο PS5.

Θα τα δεχτεί αυτά η Sony; Θα δεχτεί τέτοιο δούρειο ίππο στην πλατφόρμα της;

Οι παλιότεροι θυμόμαστε τι συνέβη επί εποχής Dreamcast με τα WinCE και πως σκύλευσαν το κουφάρι του Dreamcast για να φτιάξουν το OG XBOX (δείτε το Duke χειριστήριο από που έχει επιρροές, δεν είναι τυχαίο).

Όσοι είμαστε σκεπτικοί με την MS έχουμε τους λόγους μας λόγω της προϊστορίας της. Είναι να μην μπλέξεις μαζί της σαν εταιρική οντότητα, ρουφάει τα πάντα σαν μαύρη τρύπα.

28. The Following 4 Users Say Thank You to psx3 For This Useful Post:

Lefteris_X (12-08-2020),mihalis13 (12-08-2020),sndev (12-08-2020),WolfRathmA (12-08-2020)

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Όχι βρε συ Λεωνίδα, δεν είναι έτσι.

Δεν πληρώνει τις αμαρτίες άλλων.

Έχει ο ΙΔΙΟΣ τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Μισοκατέστρεψε το X360, κατέστρεψε ολοκληρωτικά το Xbox One (OG, S, X) και όπως όλα δείχνουν θα καταστρέψει και το XsX/S.

Αν θέλεις και έχεις όρεξη να μελετήσεις μπορώ να σε παραπέμψω σε case studies για την SEGA εποχής Megadrive (πριν το βγάλει, αλλά και κατά την διάρκεια ζωής του), για την Nintendo (πριν, κατά, μετά ζωής των NES/SNES/N64/GC/Wii, λολ φαντάσου ότι έχω το μανιουαλ του Switch πριν βγει στο σκληρό μου, επί εποχής NX) και άλλων εταιρειών.
    Θυμήσου μόνο την μαλακία της ζωής της που έκανε η Nintendo με τη Sony: λόγω της μαλακίας της η Sony έβγαλε το PS1 και από τότε άλλαξε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ το σκηνικό των κονσολών.

Γι' αυτό σου λέω: ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ τα μεγαλοστελέχη της μαμάς MS γενικώς και ολοσχερώς για το τμήμα Xbox.
    Αυτό για το 360 και το One δεν ξέρω από πού προέκυψε. Ξέρουμε ότι για το One + Kinect ευθύνεται ο Mattrick και τις αλλαγές τις εκανε ο Spencer.

Επίσης από το '14 μέχρι τώρα ο Spencer έχει ανέβει στην ιεραρχία της Microsoft οπότε φαντάζομαι ότι η πρόταση για εξαγορές ήρθε από εκεινον ως "ανωτατο στελεχος" πλεον. Αργά μεν, τότε μπορούσε δε..

Όπως είπα δεν με εκπλήσσει η τωρινή εικόνα του τμήματος, περιμένω να δω τι θα γίνει απο τη μέση της γενιάς και μετά.

PSN ID
    Lefteris_X

Για την Ιστορία, η MS όχι απλώς κατέκλεψε την SEGA/DreamCast αλλά εσκεμμένα την εξαπάτησε (είχε συμφωνία να φτιάξει όλο το ονλινε infrastructure για το DreamCast, με τρόπαια και μυριάδες άλλα στοιχεία και ως ανταλλαγή η MS θα έμπαινε στο R&D της SEGA για να εκπαιδευτεί πως φτιάχνεται μια κονσόλα......και πριν 6 μήνες κυκλοφορίας της κονσόλας είπε στην SEGA "sorry, δεν έχω ετοιμάσει τίποτα".........όλως τυχαίως λίγο μετά βγαίνει το Xbox με το Xbox Live......το οποίο ήταν ολόιδιο με το online infrastructure που είχε υποσχεθεί για το DC).
    Έχω αποδείξεις για όλα τα παραπάνω.

Δόλια εταιρεία.

Πέραν των ιστορικών δεδομένων, πάμε παρακάτω.

Gamepass στην PS πλατφόρμα δεν βλέπω ποτέ των ποτών.
    Αν θέλει η Sony, επαναλαμβάνω: ΑΝ θέλει, μπορεί να δημιουργήσει το δικό της gamepass.

Αλλά τέτοιες υπηρεσίες ΔΕΝ βγάζουν χρήματα (πρόσφατο παράδειγμα: Apple Arcade το οποίο παίζει σε ΟΛΕΣ τις iOS συσκευές και ΟΛΟΥΣ τους Mac υπολογιστές, έναντι πινακίου φακής. Έχετε δει όμως τα παιχνίδια; Πάρε το ένα και βάρα το άλλο).

Ο λόγος που συνεχίζει και υπάρχει το Netflix, παρόλο που αιμορραγεί οικονομικώς, είναι εντελώς άλλος: μπίζνα στο χρηματιστήριο.
    Βγαίνουν ΠΟΛΛΑ χρήματα από τις πωλήσεις/αγορές μετοχών (μετοχικού κεφαλαίου).
    Γεγονότα που οι απλοί καταναλωτές αγνοούν.
    Δεν παίζει ρόλο αν μια εταιρεία ματώνει οικονομικώς: όσο πιο πολύ αυξάνονται τα assets της (εν προκειμένω: αυξανόμενος όγκος σε ταινίες/σειρές, άσχετα αν είναι αμφιβόλου ποιότητας) αυκομειώνεται η μετοχή. Έτσι "παίζονται" πολλά εκατομμύρια/δισεκατομμύρια στις μετοχές.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω;

Ότι η MS, όπως προσφάτως και η Apple (Ap. Arcade), έτσι και η CBS (peacock), Disney κλπκλπ δεν ενδιαφέρονται να βγάζει κέρδη το τμήμα του online streaming (αν βγάζει ακόμα καλύτερα, το εκλαμβάνουν ως έξτρα μπόνους), αλλά ενδιαφέρονται να αυξάνεται η κεφαλαιακή αξία της μαμάς εταιρείας στο χρηματιστήριο. Και να "παίζονται" παιχνίδια μετοχών που ΕΚΕΙ είναι το πολύ χρήμα.
    Ο κοσμάκης όμως αυτά δεν τα γνωρίζει.
    Δεν είναι υποχρεωμένος κιόλας να τα γνωρίζει.

Δυστυχώς όμως, ο κοσμάκης κρίνει από τα "εύπεπτα" νούμερα: βλέπει "έχει τόσα εκατομμύρια συνδρομητές το gamepass, οπότε καλό θα είναι, κάτσε να βάλω κι εγώ".

Και κάπως έτσι ο "ταραμάς που ταίζουν τον κοσμάκη" πάει σύννεφο.

Μην τρώτε αμάσητες τις μούφες τους.

Ντροπή όμως για την MS.
    Και κρίμα για το Xbox.

Αχ και να με έκαναν διευθυντή.
    Αχ!

Θα είχα κάνει τη Σονυ να τρέχει και να μην φτάνει!

31. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

psx3 (12-08-2020)

Bookmarks

Bookmarks