Βάλτο στο κατάλληλο νήμα με το calibration της τηλεόρασης για να το δούνε περισσότερα παιδιά.
Βάλτο στο κατάλληλο νήμα με το calibration της τηλεόρασης για να το δούνε περισσότερα παιδιά.
@alelo
Ρίξε αν θέλεις μία ματιά στο παρακάτω βίντεο μήπως έχει αυτό που θέλεις, δες και τα σχόλια των χρηστών από κάτω καθώς κάποιοι προτείνουν μικροαλλαγές:
LG B7 OLED PS4 PRO SETTINGS
settings for SDR GAME MODE AND HDR GAME MODE ON THE LG B7 OLED
Ναι το έχω κοιτάξει αυτό. Αυτό που παρατηρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ κάποιες σκηνές είναι όπως πρέπει σε άλλες δεν είναι . Οπότε πιστεύω πως είναι θέμα παιχνιδιού και συνδυασμού PS4 pro. Θα προσπαθήσω να τεσταρω και με xbox x το ίδιο παιχνίδι και θα γράψω εντυπώσεις
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Εχω την ιδια τηλεοραση και πιστεψε με ειναι απο τις καλυτερες τηλεορασεις που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα. Αν κατι φταιει το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει η τηλεοραση σου (εκτος αν ειναι ελλατωματικη κατι απιθανο). Το HDR παιζει απο παιχνιδι σε παιχνιδι. Αλλα παιχνιδια εχουν καλυτερη εφαρμογη αλλα οχι. Δεν ξερω για το Tomb Raider αλλα πολυ πιθανο να ειναι απλα κακο το HDR του.
Aπο εκει και περα, οι ρυθμισεις της τηλεορασης (της καθε τηλεορασης) παιζουν καθοριστικο ρολο στην εμπειρια που θα εχεις. Ιδιως τωρα που εχουμε SDR settings HDR settings και διαφορετικα settings για games / movies ε ειναι λιγο μυλος. Ή θα πρεπει να ασχοληθεις και να κατσεις να προσπαθησεις να βγαλεις ενα αποτελεσμα που σε ικανοποιει διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ για ρυθμισεις και ποιοτητες ή απλα θα πληρωσεις εναν επαγγελματια TV calibrator (υπολογισε κανα 100ρικο οτι θελει) να ερθει να κανει ολη την δουλεια για εσενα.
Απο εκει και περα εγω μπορω να σου δωσω ενα spreadsheet που μπορει να λειτουργησει ως κατευθυντηρια οδος, αλλα σε καμμια περιπτωση αυτο δεν αποτελει σωστο καλιμπραρισμα μιας και καθε τηλεοραση ειναι διαφορετικη, ακομα και ιδιο μοντελο να ειναι, και αρα απαιτει ειδικες ρυθμισεις για το τελειο. Τουλαχιστον ομως αυτο το spreadsheet θα σε βαλει σε σωστη πορεια για ενα καλο αποτελεσμα.
https://docs.google.com/spreadsheets...vVCCXtgFw/edit
Επισης, ετσι απλα επειδη το συζηταμε, το HDR προσωπικα μου φαινεται σαν κακογουστο αστειο μπροστα στο Dolby Vision... κριμα που δεν το υποστηριζουν οι κονσολες και τα παιχνιδια....
Nek_Food (19-09-2018)
Φίλε μου έχω πολλές ώρες όσων αφορά για το setting της τη. Ολα τα είχα μια χαρά ρυθμισμένα. Σίγουρα θα ήθελα παραπάνω φωτεινότητα στο hdr αλλά οκ. Και περνώ χθες το tomb raider και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αυτό που περίμενα. Έκανα το λάθος να πειράξω τις ρυθμίσεις για να το βελτιώσω.
Δηλαδή στο game hdr mode θες να μου πεις δεν είναι μουντή η εικόνα και το μαύρο γκρι?
Που? Στο Tomb Raider? Δεν ξερω δεν το εχω. Αν μιλας γενικα, φυσικα και οχι δεν ειναι μουντη η εικονα και το μαυρο γκρι. Εχω παιξει παιχνιδια με κακο HDR παντως. Δεν φταιει η TV αν ο αλλος εχει πεταξει μεσα της πλακας HDR.
Να πω και κατι αλλο ομως που μαλλον αρκετοι εχουν παρεξηγησει με το HDR, και αυτο επειδη πεφτει πολυ μαρκετινγκ να ειμαι ειλικρινεις. Το HDR δεν εχει σκοπο να σε τυφλωσει απο την φωτεινοτητα... δεν κρινεται ενα HDR implementation αν ειναι καλο απο το ποσο φωτεινο ειναι. Κρινεται απο το αν αποδιδει μια φυσικη εικονα με εντονες λεπτομερειες και σωστα χρωματα εκει που πρεπει.
Αν θες να δεις πραγματικα καλο HDR δες το planet earth 2. Ή δες πολλα youtube βιντεος που εχουν τετοιο σκοπο.
Παιχνιδια με καλο HDR δοκιμασε τα God of War, Horizon. Δεν εχω δοκιμασει πολλα ομως.
Καλά δεν το συζητώ αν βάλω το planet Earth ότι σκοτώνει το hdr. Στο God of war όντως ήταν καταπληκτικό. Όχι ξέρω τι συμβαίνει με το hdr δεν περιμένω να τυφλοθω περιμένω φυσικότητα αλλά επειδή έχω χρόνια πλάσμα μετά oled 910v και τώρα την b7 και όταν έχεις καλό μάθει στην υπέροχη εικόνα και μετά βλέπεις τις απαράδεκτες αποδόσεις στο hdr ε σου έρχεται Κάπος.
Καλά η διαφορά από sdr σε hdr είναι εμφανείς στην φυσικότητα που αποδίδει .
Υπενθυμίζω ότι έχουμε συγκεκριμένο thread για τις αλλαγές στα διάφορα μοντέλα PS4.
Τα τελευταία posts μεταφέρθηκαν εκεί.
Λοιπον επειδη θα γιενι η μεταβαση στο Pro θελω την γνωμη σας...ελεγα οτι θα περιμενα μεχρι την limited του Kingdom Hearts3 αλλα πεφτει μακρια ΟΠΟΤΕ εχουμε και λεμε:
1η επιλογη:
Στην αρχη αυτο το κοκκινο μου εκανε λιγο μπαμ στο ματι αλλα απτα βιντεο το εκτιμησα λιγο καλυτερα....Glossy η πανω φετα και οι αλλες ματ...Γενικα μια ξεχωριστη limited οτι και αν σημαινει αυτο..
Και 2η επιλογη Red dead redemption bundle...Κλασσικο μαυρο που δεν με μαρεσει και παρα πολυ γιατι ειχα και το λευκο fat...Στα θετικα η τιμη του σε σχεση με την limited spider man και οτι ειναι η πιο φρεσκια εκδοση 72xx...
Τι λετε?Η 72xx εχει αξιολογες βελτιωσουλες?απο θεμα θορυβου θα ειναι στα ιδια επιπεδα πανω κατω?
Επισης ημουν στο public συνταγματος πριν καναν μηνα και μου φαινεται ειχα δει την limited pro spiderman διαθεσιμη εκει...αν περασει κανεις και το θυμηθει ας ριξει μια ματια να μ πει
Spoiler!
Εγώ φίλε μου έδωσα το παλιό pro cuh-70xx το πρώτο που ειχε βγεί γιατί παρά έκανε θόρυβο. Σκεφτόμουν να πάρουν το cuh-71xx που ήταν ποιο αθόρυβο από το αρχικό αλλά και αυτό ακουστικά πολλά παράπονα για coil whine. Δεν υπάρχουν πολλά για το καινούργιο μοντέλο αλλά από αυτά που είδα σε κάποια βίντεο στο YouTube σίγουρα είναι ποιο αθόρυβο από το cuh-70xx που είχα. Ελπίζω να υπάρχει περαιτέρω βελτίωση. Με που το πάρω θα ανεβάσω και βίντεο στο YouTube για περισσότερες λεπτομέρειες.
Και κάτι άλλο που για εμένα είναι θετικό όταν θα βγει το ps5 θα μπορέσω να το πουλήσω ποιο εύκολα γιατί θα είναι ποιο φρέσκο σαν μοντέλο.
Στάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
chronohill (23-10-2018)
^^ εγω δεν νομιζω να το πουλησω το 4 εκτος αν παιζει οοοολα τα παιχνιδια το 5!
Επειδη θα γινει η αγορα εκει black friday θα αποφασισω εκει γυρω αναλογως τις επιλογες...Αν βρω παντως το spiderman pro limited μαλλον θα το χτυπησω σε σχεση με το RDR2 bundle...αν δεν το βρω θα παρω την δευτερη επιλογη...
Spoiler!
Αγορασε κανεις το πακετο με το παιχνιδι red dead redemption 2 που ειναι στην ουσια και το νεο cuh-7215b μοντελο να μας πει εντυπωσεις απο τη κονσολα.
Ειδικα αν ειχε και παλιοτερα ps4pro που πιστευω θα δει καλυτερα τις διαφορες που εχει με αυτο το τελευταιο μοντελο ps4pro.
Σήμερα πήρα την δικιά μου και άλλαξα το cuh-7015b που είχα και πήρα το cuh-7215b. Η διαφορά είναι μεγάλη σε θέμα θόρυβου. Πολύ ποιο ήσυχη και πλέων υποφερτή στο pes2019 από την αρχική που είχα ( cuh-7015b ) . Στο red dead ίσα που ακούς τον ανεμιστήρα.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και βίντεο στο YouTube.
Την δουλεψες αρκετες ωρες σερι ή μερικα λεπτα?
Καλο θα ηταν να δοκιμασεις να την δουλεψεις σε καποιο βαρυ παιχνιδι π.χ. το red dead redemption 2 οχι το pes 2019 και να μας πεις εντυπωσεις.
Εγω θα σου προτεινα αφου την εχεις και δουλευει κοντα 2ωρες και πανω σερι να κλεισεις ολους τους ηχους και να ακουσεις αν τελικα κανει τον θορυβο που εκανε η παλια cuh-7016b η νεα cuh-7215b
Ανέφερε το pes2019 γιατί σε αυτό το παιχνίδι το cuh-7015b ζοριζόταν πολύ. Έπαιξα το rdr για 2:30 ώρες και πραγματικά η κονσόλα κυρία λέμε.
Το Pes 2019 μετά το good of war είναι το παιχνίδι που δεν μπορούσα να παίξω χωρίς ακουστικά , σαν αεροπλάνο εκανε η κονσόλα. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο βαρύ παιχνίδι.
και στη νέα 7215 δεν ακούγετε τόσο;;;;
είναι όμως ζέστη;;;
αν δεν ξέρεις βάλε χέρι σου δύο πίσω μέρος της κονσόλας και δες ο αέρας που βγαίνει από τη κονσόλα μετά από 3 ώρες παιχνιδιού αν είναι απλά χλιαρός ή ζεματάει.
Ναι είναι πολύ ποιο αθόρυβη η κονσόλα. Είχα μείνει μερικές μέρες με το slim και εκεί κατάλαβα τι πάει να πει ήσυχη κονσόλα.
Ο αέρας είναι ζεστός που βγαίνει από πίσω αλλά η κονσόλα δεν είναι τόσο ζεστή όσο η cuh-7016b. Το βράδυ θα λιώσωred dead οπότε θα επανέλθω με λεπτομέρειες.
Ρε παιδιά μην ψάχνετε το "μαγικό" SKU. Δεν υπάρχει. Αν δεν δείτε αλλαγή σχήματος, ανακοίνωση ότι το pro θα πάει στα 14,12,10 nm πάλι θύματα στην "λοταρία" θα είστε και φυσικά το χαμηλό QA της Sony ή cost cutting. Το μόνο στο οποίο μπορεί να επέμβει η Sony είναι το fan profiles - fan RPM curve-RPM/Temp και τίποτα άλλο. Ούτε το σασί έχει αλλάξει, ούτε στο "καινούργιο" σασί/SKU ανοίξανε καμία τρύπα παραπάνω.
Εν προκειμένου τα pro έχουν centrifugal fans από τις Nidec και Delta. Με την Nidec δεν έχω εμπειρία αλλά η Delta είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει σε fan στα 25 χρόνια που ασχολούμαι με PC - Building κλπ. από Northbridge fans μέχρι embedded συσκευές τα Delta fans είναι πραγματικά ότι χειρότερο έχω κληθεί να αντιμετωπίσω σε θέματα θορύβου και αξιοπιστίας.
Περαιτέρω references μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω:
https://www.resetera.com/threads/lau...7#post-7082875
https://assemblergames.com/threads/p...2/#post-890177
Αυτά...
6Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε είσαι εσύ.
Κι εσύ πως ξέρεις τι έχει αλλάξει στο νέο μοντέλο cuh-7215b?
Εδώ δεν έχει βγει ακόμα κανένας(Π.χ. digital foundry που είναι και από τα πιο αξιόπιστα κανάλια youtube ή ακόμα και το άτομο στο βίντεο που έχεις παραθέσει στο ποστ σου) να ανοίξει το νέο μοντέλο της κονσόλας για να δούμε τι έχει αλλάξει μέσα εσύ το έκρινες κιόλας.
Τι να πω εγώ προσωπικά περιμένω να βγει κάποιος που άνοιξε πραγματικά το νέο μοντέλο και να πει πραγματικά τι αλλάξανε στη sony και το νέο ps4pro cuh-7216b για να έχω άποψη και όχι πριν.
Last edited by fits79; 27-10-2018 at 22:55.
Bookmarks