Quote Originally Posted by Kapa View Post
Κοίτα οι a7-a7ii δεν είναι ακριβές για τα χαρακτηριστικά τους. Βέβαια το ακριβό είναι υποκειμενικό.
Ειναι ποιο ακριβες απο οσα μπορω αυτη την στιγμη να διαθεσω εγω, αλλα δεν ειναι μονο αυτο, το κυριοτερο προβλημα ειναι οι πολυ ακριβοτεροι φακοι. Στις dslr περα του οτι ακομα και οι μαμισιοι φακοι ειναι φτηνοτεροι, εχει και πολλαπλες επιλογες απο τριτους κατασκευαστες. ΟΚ φετος καπως αρχιζουν τα πραγματα να βελτιωνονται και για την sony (Τamron 28-75 2.8) αλλα εχει ακομα δρομο μπροστα της.

Ο 50αρης που λες, δεν είναι της κατηγορίας 50αρης nikon. Είναι κατώτερος και πολύ πιο αργός λόγω κατασκευής.
Το αργος φανταζομαι αναφερεται στην ταχυτητα εστιασης, που ισχυει μεν αλλα απο την αλλη ο φακος της σονυ δεν ειναι 3-4 φορες καλυτερος, για να θελουν τοσα πολλα περισσοτερα χρηματα, ενω ο αντιστοιχος της canon ειναι και STM και κοστιζει σχεδον τα μισα απο αυτον της Nikon. Ενταξει καποιοι πρεπει να πληρωσουν και το R&D νεων φακων, απλα δεν προτιθεμαι εγω.
Γενικά βλέπω ότι καλύπτεις όλο το φάσμα, οπότε είσαι μια χαρά. Αν συνεχίσεις σε nikon σώμα, κοιτα φακούς προς sigma μεριά.
προς το παρον δεν προβλεπω αλλα εξοδα για φακους, σε 1-2 χρονια το ξανακοιταω.
Η nikon θεωρώ κομματάκι δύσκολο να ασχοληθεί με aps-c αισθητήρα σε mirrorless.
Εγω νομιζω οτι δεν εχει επιλογη απο το να ασχοληθει και με APS-C. Η Canon εχει την σειρα Μ, με την Μ50 να εχει αποσπασει παρα πολυ θετικες κριτικες, η Sony αντιστοιχα με την σειρα 6000, ενω μην ξεχναμε και την Fuji που εχει μακραν το καλυτερο APS-C συστημα , τοσο καλο ετσι ωστε να το χρησιμοποιουν και διασημοι φωτογραφοι.