Page 20 of 138 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast
Results 381 to 400 of 2744

Thread: PlayStation 4 Pro

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by PDS View Post
    Αυτο που και παλι δεν θα αλλαξει ειναι η ευκολια που σου προσφερει η κονσολα.
    Για παραδειγμα εγω δεν θελω να χασω ουτε λεπτο κοπου για να ψαξω πως πρεπει να χτισω κατι για να μπορει να μου βγαλει καποια χρονια κτλ. Oταν ο αλλος μου δινει ετοιμη την αναβαθμιση εξακολουθει να μου ειναι ευκολια. Gamer ειμαι οχι συναρμολογητης Hardware.
    Αυτο η sony ξερει οτι δεν θα αλλαξει. Η ευκολια θα παραμεινει ευκολια και αν συνεχισει να υποστηριζει με καποια στανταρτς ποιοτητας το ps4, ουσιαστικα δεν χανεις κατι.
    Επισης δεν θελω να βαλω ενα τελαρο οπουδηποτε μεσα στο σπιτι μου, αλλιως δεν θα αγοραζα laptops τα τελευταια 10 χρονια.

Το αγκαθι για μενα ειναι το optimization και αν απο τα first party studios θα δουμε παλι πολυ καλη δουλεια στο ps4, απο τα third party το βλεπω χλωμο.
    Σε αυτο πονταρουν κιολας Βαγγελη. Στο γεγονος οτι δεν βαζουν εσενα να σχολεισαι με τις αναβαθμισεις, αλλα υποτιθεται το εχουν κανει αυτοι για εσενα με ενα πιο κλειστο κυκλωμα. Και ναι οντως ειναι ευκολια αν το δεις με το PC οπου πρεπει να ξερεις και 5 πραγματα για να κανεις σωστη δουλεια.

Απο την αλλη ομως, μπορεις να φανταστεις να βγαινει καθε 1-2 χρονια Playstation τι θα συμβει με τα παιχνιδια? Οι devs θα ξεκινανε την αναπτυξη ενος τιτλους στο devkit ενος Playstation late 2016 και θα ολοκληρωνουν το παιχνιδι το 2019 στο devkit ποιος ξερει ποιανου μοντελου... οτι ναναι μοιαζει το σκηνικο.

ΥΓ: Πλακα πλακα απο την καταστροφολογια των τελευταιων σελιδων που μιλαμε για κονσολες καθε χρονο (εγω δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο να γινει αυτο) τα εχουμε βαψει τοσο μαυρα, που στο τελος το "καθε 3 χρονια κονσολα" θα καταληξει να ειναι μια ανακουφιση...

PS4forums Addict Axilleas_GR's Avatar
    PSN ID
    Axilleas_GR
    Name
    Χάρης

Όσο προχωράει πάντως η συζήτηση και σαν late adopter? αισθάνομαι όλο και περισσοτερο κάπως έτσι :

Μου την έχει δώσει πολύ άσχημα όλο αυτό. Ακόμη και να θελήσω να πουλήσω την κονσόλα ποιός ακριβώς θα την αγοράσει αν δε βάλω τη τιμή πάτωμα? Λογικά κανείς. Με αυτή τη τακτική όχι ps4.5 δεν αγοράζω ούτε το ps9.5 καν. Δόξα το Θεό υπάρχουν και άλλα χόμπυ.

3. The Following User Says Thank You to Axilleas_GR For This Useful Post:

jk_blue_tiger (21-04-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by pictorino View Post
    Αυτό είναι άλλο θέμα, φυσικά καθένας κρίνει τι του είναι χρήσιμο και τι τον βολεύει και αναλόγως πράττει.
    Μαζι σου.

Σκεψου βεβαια την Valve και τα περιφημα steam machines που πανω κατω ειναι αυτο που παει να κανει η sony και η Valve πηγε να το κανει στο pc gaming. Αν δεν υπηρχε η αναγκη δεν θα το εκανε.

Θελω να πω οτι και valve ειδε οτι ο κοσμος εχει αναγκη την ευκολια. Το τι θελω εγω και εσυ λιγο μετραει. Αυτο που μετραει ειναι το τι θελει η μαζα. Και η μαζα θελει να της προσφερεις ευκολια.

Εφοσον η μαζα αυτο θελει, εκει παλι θα εχεις τα exclusives και παει λεγοντας.
    .

Quote Originally Posted by Axilleas_GR View Post
    Κατ' εμέ ή σωστή κίνηση είναι να τους δείξω το μεσαίο δάκτυλο, βουτηγμένο σε μπόλικο γρασο (ελέω εργασιας) και να τους στείλω στο διάολο. Θα κάνουν πααααααρα πολύ καιρό να ξαναδούν 40000000 πωλήσεις σε ένα προϊόν μέσα σε λιγότερο από 2.5 χρόνια. Δε πειράζει γουστάρω πάρα πολύ. Ευτυχώς έχω ένα σκασμό παιχνίδια να ασχοληθώ στο PS3. Plus θα δουν από εμένα του Αγίου ανήμερα.
    Αι σιχτίρ
    Ένα σχετικά φθηνό χόμπι είχαμε το ξεπατωσαμε και αυτό. Και ακόμη δεν έχω αρχίσει το βρισίδι να φανταστείς....
    Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Mε βρισκεις απολυτα συμφωνο, ps3 και πασης ελλαδος να ουμε, εχω κι εγω πολλα games ακομα για ξεζουμισμα. Η sony παει απο το κακο στο χειροτερο, το ps4 παρολο τα 40μυρια πωλησεις μετραει ηδη σχεδον τρια χρονια χωρις καποιο σοβαρο - ανταξιο των προσδοκιων - τιτλο, μας εχουν πηξει στα remaster, και αντι να ασχοληθει με το πως θα φτιαξει σοβαρα παιχνιδια οπως ειχαν οι προκατοχοι του, κανει κινηση αυτοχειριας. Θα χαρω πολυ να αποτυχει παταγωδως, πραγμα πολυ πιθανο. Τελειως αδικαιολογητη η κινηση αυτη μεσα στην τριετια. Δεν χρειαζεσαι ταβανι hardware για να κανεις καλους τιτλους, αναφεροντας καποια παραδειγματα οπως the last of us, gt6 κλπ του 2013-2014 τα οποια τρεχαν σε μηχανημα με τεχνολογια <2006 και ειδαμε τα αποτελεσματα τα οποια ειναι καταπληκτικα ακομα και για το 2016.
    Κι αν το κανει για το vr, θεωρω οτι μπορουσε πολυ ευκολα να το κανει διαθετοντας καποιο ξεχωριστο εξαρτημα για να μπορει να υποστηριξει την υπαρχουσα κονσολα χωρις να χρειαστει να βγαλει καινουρια. Ασε που νομιζω μοδα ειναι και το vr οπως και τα 3d κλπ. Για πολυ σκληροπυρηνικους δλδ, εδω ακουστικα μονο φορας και μετα απο λιγη ωρα θες να τα βγαλεις που λεει ο λογος.

Μεχρι στιγμης το PS4 το θεωρουσα την χειροτερη playstation κονσολα με διαφορά και τωρα η sony που ενω ειχε τα φόντα λογω μεγαλων πωλησεων να την κανει να φτασει ακομα και τα επιπεδα του ps2 φτιαχνοντας τιτλους που του αρμοζουν, καταφερνει και της βαζει ταφοπλακα, και αυτο λογω της απληστιας της.
    Last edited by trabakoulas; 21-04-2016 at 13:10.

Αργεί πολύ η εποχή που η Sony θα τρέχει τα παιχνίδια για λογαριασμό μας, στους servers της;
    Το μόνο που θα χρειάζεται από εμάς θα είναι ένα παμφθηνο τερματικό και γρήγορη σύνδεση στο ιντερνετ.
    Και φυσικά η πληρωμή μιας συνδρομής στο PSN...

Σε 4-5 χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ταχύτητες internet, κλπ) πιστεύω ότι δεν είναι ανέφικτη μια τέτοια προοπτική...
    Ίσως το Neo να είναι η τελευταία κονσόλα με τη μορφή που ξέρουμε. Το "if" του Yoshida σχετικά με την ύπαρξη PS5 (στο άρθρο που πόσταρε ο Λευτέρης παραπάνω) μπορεί να αναφερόταν σε αυτή την προοπτική, δηλ. gaming ως συνδρομητική υπηρεσία.

(υποθέσεις κάνω...)

7. The Following User Says Thank You to Ray Liotta For This Useful Post:

psx3 (24-04-2016)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Απο την αλλη ομως, μπορεις να φανταστεις να βγαινει καθε 1-2 χρονια Playstation τι θα συμβει με τα παιχνιδια? Οι devs θα ξεκινανε την αναπτυξη ενος τιτλους στο devkit ενος Playstation late 2016 και θα ολοκληρωνουν το παιχνιδι το 2019 στο devkit ποιος ξερει ποιανου μοντελου... οτι ναναι μοιαζει το σκηνικο.
    Εκει ακριβως ειναι το προβλημα και οχι στην αναβαθμιση κατ'εμε.

Στην αναβαθμιση θα ειναι αν σου πουν τελικα οτι η διαρκεια ζωης του ps4 θα παει απο τα 6 που ηταν να ειναι, στα 3.
    Εκει ναι τα μαμανε ολα.
    .

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Προσωπικά θα προτιμώ να παιδευτώ λίγο παραπάνω για να χτίσω ένα καλό μηχάνημα. Που ήδη το κάνω μιας και είμαι fan των desktop απλά το μηχάνημα που στήνω κάθε 5-6 χρόνια απλά δεν το στήνω για gaming (καρτα γραφικών <40€ )
    Το να είμαι συνέχεια σε μια φάση: να πάρω το PS η να περιμένω την επόμενη έκδοση που θα είναι καλύτερη, εμένα με κουράζει πάρα πολύ.
    Η Sony πραγματικά δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της...
    Αν έκραξα μια φορά την MS για το DRM εδώ θα κράξω 100.

Για μένα αν συμβεί αυτό τότε το console gaming Θα πεθάνει. Μετά πιστεύω θα δούμε συνδρομητικές υπηρεσίες, όπου η καθε εταιρεία θα έχει το δικό της store και ίσως να βγάζουν κονσόλες τύπου steam machines και να λένε πως το μηχάνημα μας είναι recommended για τα παιχνίδια μας. (αυτό για όσους θέλουν πιο απλές λύσεις από το να χτίσουν ένα δικό τους gaming pc.
    Spoiler!

Quote Originally Posted by trabakoulas View Post
    Μεχρι στιγμης το PS4 το θεωρουσα την χειροτερη playstation κονσολα με διαφορά και τωρα η sony που ενω ειχε τα φόντα λογω μεγαλων πωλησεων να την κανει να φτασει ακομα και τα επιπεδα του ps2 φτιαχνοντας τιτλους που του αρμοζουν, καταφερνει και της βαζει ταφοπλακα, και αυτο λογω της απληστιας της.
    Δεν νομίζω το PS4 να είναι η χειρότερη PS κονσόλα. Είπαμε τα έχουμε πάρει με το business model της Sony αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το PS3 ήταν πολύ πιο δύστροπο, αργό και προβληματικό σαν σύνολο μηχανήματος. Αυτό που φταίει δεν είναι το hardware, αλλά το ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουμε δεί πραγματικό AAA exclusive τίτλο (εντάξει έρχεται το U4 αλλά και πάλι), το GT είναι άφαντο, το GOW επίσης, και το ότι μόνο στη σκέψη οτι για να παίξεις τα επόμενα μεγάλα παιχνίδια "as intended", θα πρέπει να αναβαθμίσεις σε μια καινούργια αναβάθμιση της ΙΔΙΑΣ κονσόλας, έ αυτό εντάξει είναι για πολλές μούτζες και είναι οριστική ξενέρα για μένα προσωπικά που είχα παρατήσει εντελώς το χόμπυ απο τα τέλη του 2014 και έχω να αγοράσω νεο παιχνίδι απο τότε.

Ευτυχώς ο μοναδικός τίτλος που με αφορά πλέον, το 2Κ, θα τρέχει σε 60fps στο "peasant box" PS4 που ετσιθελικά η Sony του κάνει downgrade σε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Και μελλοντικά χτίζουμε ένα ωραίο enthusiast PC και ησυχάζουμε μια και καλή με το πολύ ανώτερο και δοκιμασμένο μοντέλο του Steam. Σούπερ τιμές, προσφορές, refunds, και-και-και. Έτσι και αλλιώς πλέον μέχρι και ο πιο αδαής έχει συνειδητοποιήσει οτι το console gaming της 8ης γενιάς που τρέχουμε, είναι ουσιαστικά βασισμένο πάνω σε PC machines με Sony/MS branding.

Και αυτό που λέει ο Yoshida οτι δεν είναι σίγουρος οτι θα υπάρξει PS5 είναι λογικό. Όλα θα πάτουν πάνω σε Windows PC's με ξεχωριστές πλατφόρμες για κάθε υπηρεσία (στην προκειμένη περίπτωση το Playstation brand θα γίνει subscription based service στο PC). Είδαμε που πάει το πράγμα με την κίνηση της MS να ενοποιήσει ουσιαστικα το Xbox με τα Windows και να κυκλοφορεί όλα τα μελλοντικά της exclusives και στις δύο πλατφόρμες.

Οπότε, χωνέψτε οτι το gaming όπως το ξέρατε κάπου εδώ αποχαιρετά. Για όσους συνεχίσετε το σπόρ καλά θα κάνετε να το συνειδητοποιήσετε, τα σημάδια τα είδαμε εδώ και μια δεκαετία επι X360/PS3. PC=μέλλον. Και ειλικρινά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνεται το "console" gaming απο εδώ και πέρα...
    Last edited by Tilemaxx; 21-04-2016 at 13:51.

11. The Following 3 Users Say Thank You to Tilemaxx For This Useful Post:

Axilleas_GR (21-04-2016),Error Flynn (21-04-2016),three_brothers1 (21-04-2016)

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Λοιπόν.. ας μιλήσει και κάποιος που δεν έχει ακόμα PS4

- Ως καταναλωτής, το θεωρώ πουστιά το ότι μας έσκασε αναβάθμιση "από το πουθενά". Όπως με είχε ξενίσει απίστευτα η αλλαγή από iPad 3 σε 4 (6 μήνες αντί για ένα χρόνο), έτσι με ξενίζει και το Neo. Είναι εκνευριστικό να σου δημιουργεί η οποιαδήποτε εταιρεία ανασφάλεια για το πότε είναι καλό να αγοράσεις ένα προϊόν. Πάντα υπάρχει ένας κίνδυνος (καλύτερη προσφορά, πτώση τιμής), αλλά μια τόσο μεγάλη αναβάθμιση μου κάνει λίγο "middle finger". Δεν είχαμε κανένα hint ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέραμε από την ΕΑ και την Sony είναι ότι η γενιά θα ήταν πιο μικρή (περίπου 5 χρόνια).

Επίσης, επειδή δεν σχολιάστηκε συγκεκριμένα νμζ από κάποιον, πραγματικά λυπάμαι όλους αυτούς που αγόρασαν κονσόλα με την προσφορά των Χριστουγέννων.

- Δεν πιστεύω ότι το PS4 χρησιμοποιήθηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σε καμία περίπτωση. Είχε και πιστεύω πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τομέα των γραφικών και των παιχνιδιών που μπορεί να δώσει ως κονσόλα.

- Δεν είμαι ούτε θετικός, ούτε αρνητικός στο θέμα της συχνής αναβάθμισης. Μου προξενεί ενδιαφέρον η όλη φάση. Από τη μία μου φαίνεται επικίνδυνο όλο αυτό με τις συχνές αναβαθμίσεις, από την άλλη είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί η βιομηχανία μέσα από αυτό και πως θα αλλάξουν τα δεδομένα στο gaming έμπρακτα.

- Γενιά κονσολών: Αυτό που περιμένω είναι μια βασική κονσόλα η οποία θα είναι ουσιαστικά η "νέα γενιά" και στην συνέχεια μια αναβάθμιση (ακριβώς ό,τι κάνει η Apple με τα 6, 6S κτλ). Αν γίνει έτσι και είναι όλα συμβατά μεταξύ τους, δεν μου φαίνεται και τόοοοοσο τραγικό.

- Για τους devs που κλαίγονται: Καταλαβαίνω ότι το Neo θα είναι πιο πολλή δουλειά για κάποιους. Με έχουν πείσει ότι θα είναι πολλή δουλειά όμως; Όχι. Μιλάμε για 2 παρόμοια μηχανήματα, ίδιες αρχιτεκτονικές, ίδιο λογισμικό που απλά θα χρειάζεται ένα patch. Από αυτά που ξέρουμε, είναι ο ίδιος επεξεργαστής σε υψηλότερη συχνότητα, λίγη παραπάνω RAM, και αυτό που μάλλον έχει την μεγαλύτερη (όχι μεγάλη) απόκλιση από το απλό PS4, θα είναι η GPU, η οποία θα είναι βασισμένη σε άλλο chip. Όλα αυτά δεν μου κάνουν με την καμία ως τρομερή διαφορά όσον αφορά το optimisation.

"Θα έχουμε delays επειδή δεν θα είναι optimised το παιχνίδι"

Παιδιά δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά εδώ και χρόνια δεν έχουμε delays επειδή το παιχνίδι τρέχει άσχημα στις κονσόλες (Unity, Just Cause κτλ κτλ). Κυκλοφορεί στην αγορά ως έχει, με bugs και και κακό frame-rate και το φτιάχνουν στην συνέχεια - αν το φτιάξουν. Οπότε το να λένε κάποιοι devs "είναι παραπάνω δουλειά", γιατί πριν που ήταν λιγότερη δουλειά την κάνανε; Σοβαρά studio δεν πιστεύω ότι θα έχουν προβλήματα. Οι καραγκιόζηδες τύπου Ubisoft είχαν προβλήματα λόγω αδιαφορίας έτσι κι αλλιώς οπότε και δεν δίνω σημασία.

-Για τους χρήστες που λένε πάω σε PC: παιδιά, σταματήστε τις υπερβολές.. (1) δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ακόμα για να βγάζουμε συμπεράσματα. (2) Βρισκόμαστε σε ένα forum που ζει για τα TLOU2, Uncharted, GTA, GT, GoW κτλ... ΜΕΓΑΑΑΛΗ κουβέντα το "κόβω τις κονσόλες". Πείτε το αφού βγουν τα παραπάνω.
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

13. The Following 6 Users Say Thank You to Leon_DiZ For This Useful Post:

AriStos13 (21-04-2016),Axilleas_GR (21-04-2016),Nerven (21-04-2016),panos74gr (24-04-2016),PDS (21-04-2016),psx3 (24-04-2016)

PS4forums Fanatic pictorino's Avatar
    PSN ID
    pictorino13pao

Quote Originally Posted by Tilemaxx View Post
    με το πολύ ανώτερο και δοκιμασμένο μοντέλο του Steam
    Επίσης, υπάρχει το gog, το uplay, το origin και δεκάδες ακόμα site από τα οποία αγοράζεις κωδικούς τους οποίους εξαργυρώνεις στα παραπάνω. Στο παιχνίδι πλέον μπαίνει και το windows store, απ' όπου θα πουλάει τα παιχνίδια της η MS.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Lnds500
    Συμφωνω σε ολα.
    Για το οptimisation δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος ομως.
    Ειναι επιπλεον δουλεια. Αν υπαρχει καποιος μαγικος τροπος για την μεταφορα τοτε με πειραζει πολυ λιγοτερο η ολη φαση.
    .

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Κι εγω συμφωνω με μια ομως παρατηρηση:

Δυστυχως πιανω τον εαυτο μου, να εχω παψει να ζω για ενα πολυ μεγαλο μερος των exclusives της Sony... Το καλυτερο exclusive του PS4 ειναι το Bloodborne και αυτο δεν ειναι 1st party τιτλος... βαλε και καταλαβε δηλαδη.

Δεν βλεπω σοβαρα καινουργια ΙΡ απο την Σονυ. Τα δε γνωστα ΙΡ εχουν ξεζουμιστει οσο δεν παει, αποδειξη οτι ξεμειναν απο ελληνικη μυθολογια στο GOW και ριχνουν μεσα τωρα τον Θορ και δεν θελω να σκεφτομαι τι αλλο, μπας και γινει δουλεια.

Το GT? Ανυπαρκτο πλεον για εμενα. Ο Καζουνορης ειναι Καζουνορης και εχει να αποδειξει σε εμενα πααααααρα πολλα πριν του βγαλω το καπελο.

Ακομα και το Uncharted, το λατρευω, θα το παρω day 1 και λογικα θα γραφω διθυραμβους, αλλα πρεπει να τελειωσει και αυτο. Να δουμε κατι νεο.

Γενικα καμμια επαφη η κατασταση με το PS3 για εμενα. Μοναδικες ελπιδες καποιες καινουργιες δουλειες απο Guerilla κλπ.

Νιωθω οτι τα exclusives πεθαινουν. Εχω περασει συντριπτικα μεγαλυτερο χρονο παιζοντας multi games και ειναι και τα αγαπημενα μου πλακα πλακα...

17. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

panos74gr (24-04-2016),teras1 (21-04-2016)

Έχουν ήδη πεθάνει τα exclusives σαν business model, το οποίο δεν είναι βιώσιμο πλέον. Πάνε οι εποχές που οι gamers χωρίζονταν σε 2 μεγάλα στρατόπεδα και ο κάθε console maker έβγαζε τους exclusive κράχτες του για να επικρατήσει. Πλέον με τόσες δεκάδες επιλογές, Steam, indies, handhelds, smartphones κτλ, το attention span του μέσου gamer δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν το 2000 π.χ.

Quote Originally Posted by Lnds500 View Post
    -Για τους χρήστες που λένε πάω σε PC: παιδιά, σταματήστε τις υπερβολές.. (1) δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ακόμα για να βγάζουμε συμπεράσματα. (2) Βρισκόμαστε σε ένα forum που ζει για τα TLOU2, Uncharted, GTA, GT, GoW κτλ... ΜΕΓΑΑΑΛΗ κουβέντα το "κόβω τις κονσόλες". Πείτε το αφού βγουν τα παραπάνω.
    Εγώ προσωπικά προτιμώ να ζω για τον εαυτό μου και για την τσέπη μου. Και σίγουρα θα μπορέσω να ζήσω χωρίς το TLOU, το GT, το GOW, κτλ. Το GTA απο PC ξεκίνησε και μια ζωή θα εξακολουθεί να βγαίνει σε PC. Το GT έχει ξεπεραστεί προ πολλού απο sims όπως Project Cars, Asseto Corsa κτλ. Και όπως προείπα, μην είσαι τόσο σίγουρος οτι σε 5 χρόνια δεν θα μπορείς να παίξεις το επόμενο μεγάλο game της ND στο PC σου...

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Valkyre
    Γενικα παρατηρεις οτι τα ΑΑΑ games/ακριβες παραγωγες δυσκολευονται να βγουν ακομα και οταν μιλαμε για multiplatform. Ποσο μαλλον τα exclusives.

Γενικα οσο βελτιωνονται τα γραφικα λογικο ειναι να υπαρχουν απαιτησεις για περισσοτερη δουλεια απο τους devs.

Δεν ειναι το ιδιο για παραδειγμα να φτιαχνεις το πρωτο GTurismo με το να ετοιμαζεις το τελευταιο για ps4. Ο καθρευτης ενος αυτοκινητου σημερα παιζει να χρειαζεται περισσοτερη δουλεια απο το ιδιο το αυτοκινητο του GT του psone, για να μη πω απο την πιστα και φανω υπερβολικος.

Υπαρχει η αναγκη να μεγαλωσει κι αλλο η αγορα/εσοδα και τελικα τα teams που κανουν παιχνιδια. Αν δεν τους φτανουν τα ρεκορ που σπαει το ps4, τοτε οντως κατι πρεπει να αλλαξει.

Απλα εγω θα προτιμουσα να μην γινει ετσι οπως το παει η sony.
    Αλλα ενα hardware που θα εχει Nintendo,sony και MS exclusives + ολα τα multiplatform και ας κραταει 5-7 χρονια.
    Βεβαια εκει χανεις τον ανταγωνισμο. Θα το παρουν ολοι ομως
    .

Quote Originally Posted by Ray Liotta View Post
    Αργεί πολύ η εποχή που η Sony θα τρέχει τα παιχνίδια για λογαριασμό μας, στους servers της;
    Το μόνο που θα χρειάζεται από εμάς θα είναι ένα παμφθηνο τερματικό και γρήγορη σύνδεση στο ιντερνετ.
    Και φυσικά η πληρωμή μιας συνδρομής στο PSN...

Σε 4-5 χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ταχύτητες internet, κλπ) πιστεύω ότι δεν είναι ανέφικτη μια τέτοια προοπτική...
    Ίσως το Neo να είναι η τελευταία κονσόλα με τη μορφή που ξέρουμε. Το "if" του Yoshida σχετικά με την ύπαρξη PS5 (στο άρθρο που πόσταρε ο Λευτέρης παραπάνω) μπορεί να αναφερόταν σε αυτή την προοπτική, δηλ. gaming ως συνδρομητική υπηρεσία.

(υποθέσεις κάνω...)
    Με την στροφή στο VR το cloud gaming απορρίπτεται. Εκτός και αν καταφέρουν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του φωτός εκεί στην Sony.

Γενικά πάντως το cloud gaming είναι χαζό σαν ιδέα. Πλέον έχεις φοβερές επιδόσεις με πάνφθηνα SoC, ενώ για να πετύχεις high-end cloud gaming οι server θα είναι τόσο ακριβοί που η υπηρεσία δεν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Εκεί που έχει θέση το cloud και θα το δούμε σίγουρα στην επόμενη δεκαετία είναι στο high-level NPC AI σε MMO worlds, όπου το latency δεν παίζει και τόσο καθοριστικό ρόλο.
    Last edited by michael92; 21-04-2016 at 14:29.

21. The Following User Says Thank You to michael92 For This Useful Post:

Ray Liotta (21-04-2016)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Εγώ προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς να παίξω κάποιο exclusive. Την κονσόλα την επιλέγω πρωτον για λόγους ευκολίας (την αγοράζω και για 5-6 χρόνια έχω το κεφάλι μου ήσυχο) και μετά για τους exclusive τίτλους.
    Που εκεί ναι προτιμώ το Playstation. Αλλά θα παίξω 1-2 exclusive το χρόνο. Οκ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά.
    Επίσης για να προλάβω όποιον πει πως και με το PS4 για 5-6 χρόνια θα παίζω Games το ξέρω. Αλλά δεν μου αρέσει αυτός ο διαχωρισμός και ειδικότερα αυτή η "ύπουλη" και ανήθικη τακτική. Αν μου έλεγε η Sony ξέρεις το PS4 για 3-4 χρόνια θα το κρατήσω και θα βγάλω μια αναβαθμισμένη έκδοση του.
    Ναι μεν θα με ενοχλούσε αλλά θα ήταν πιο "τίμιο" εκ μέρους της.

Θα μου πει εταιρεία που αποσκοπεί στο κέρδος και να είναι τίμια;;
    Εμένα με είχε κερδίσει και με αυτό η Sony ότι υποστήριζε τις κονσόλες της μέχρι τελευταία στιγμή. Δείτε πόσα exclusives βγήκαν τα 2 τελευταία χρόνια της ζωής του PS3 σε σχέση με το Xbox360.
    Και τώρα βλέπω πως όχι μόνο δεν υποστηρίζει το ps4 αλλά το χαντακώνει κιόλας....
    Spoiler!

23. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

Axilleas_GR (21-04-2016)

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

και απο εδω αρνητικες αποψεις, και να θυμισω οτι η εκπομπη ειναι χορηγια της Sony απ'οσο ξερω.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by Tilemaxx View Post
    μην είσαι τόσο σίγουρος οτι σε 5 χρόνια δεν θα μπορείς να παίξεις το επόμενο μεγάλο game της ND στο PC σου...
    Η κονσολα ηταν το βημα μπροστα στα 80s γιατι προσεφερε ευκολια κτλ. Δεν νομιζω οτι θα γυρισουμε 40 χρονια πισω και θα το βαφτισουμε βημα.

Το επομενο βημα μετα τις κονσολες ειναι λογικο να ειναι κατι διαφορετικο, που θα προσφερει ακομα μεγαλυτερη ευκολια και εσοδα. Αυτο το διαφορετικο σιγουρα δεν ειναι το pc με την μορφη που ειναι σημερα(πειρατεια, οχι ευκολια κτλ).
    .

Να προσθέσω επίσης οτι τα νέα κεντρικά της Sony Interactive Entertainment βρίσκονται στην Καλιφόρνια και φυσικά η εταιρεία διοικείται πλέον απο δυτικούς CEO. Έχει χαθεί δηλαδή ο "ηθικός κώδικας" των Ιαπώνων όπως και ένα μεγάλο μέρος της επιρροής που ασκούσαν στο PS εν γένει. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται αναφορικά με τις μελλοντικές πρακτικές του gaming τμήματος της Sony.

Quote Originally Posted by PDS View Post
    Η κονσολα ηταν το βημα μπροστα στα 80s γιατι προσεφερε ευκολια κτλ. Δεν νομιζω οτι θα γυρισουμε 40 χρονια πισω και θα το βαφτισουμε βημα.

Το επομενο βημα μετα τις κονσολες ειναι λογικο να ειναι κατι διαφορετικο, που θα προσφερει ακομα μεγαλυτερη ευκολια και εσοδα. Αυτο το διαφορετικο σιγουρα δεν ειναι το pc με την μορφη που ειναι σημερα.

Μην το βλέπετε σαν PC καθεαυτό πλέον, αλλά σαν πλατφόρμα. Πιο σωστά θα έπρεπε να πώ οτι το μέλλον του PS βρίσκεται στα Windows (όσο οξύμωρο ακούγεται αυτό). PC είναι γενικός όρος που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Δεν είναι το ίδιο το PC του '80 με αυτό του 2016, όπως και μια αντίστοιχη Smart TV με δικό της OS, Wifi κτλ δεν είναι η ίδια με μια τηλεόραση 10 ετών πρίν. Πλέον η μπάλα παίζεται με "πλατφόρμες" και "υπηρεσίες".

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Τα PC πάντα όμως καλώς ή κακώς είναι τεχνολογικά μπροστά από τις κονσόλες. Οι κονσόλες κάποτε ήταν plug & play και έβαζες το παιχνίδι και έπαιζες αμέσως. Τώρα θες να κάνεις account, να περιμένεις να κατέβουν τα διορθωτικά patch του κάθε game. Που προσωπικά δεν έχω τόσο πρόβλημα, αλλά είναι ένα βήμα πίσω (σε ευκολία) σε σχέση με τις κονσόλες μέχρι και την γενιά του ps2.
    Αντίθετα τα Pc του 2016 λόγω steam είναι πιο βολικά σε σχέση με τα pc του 1995. Παλιά το Install ενός game ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Τώρα είναι πιο απλή
    Spoiler!

Bookmarks

Bookmarks