Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα με sim racing games (σχεδόν υποχρεωτικά αφού δεν υπήρχαν στο PS4) και μετά το somewhat "semi sim" - mostly arcade DriveClub που να μην παρεξηγούμαστε μου άρεσε πολύ, πλέον έχω ξεχάσει να οδηγάω χωρίς βοηθήματα και τιμωρία στο παραμικρό λάθος και έτσι καταλήγω στους πρώτους αγώνες με οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης να οργώνω τα χωράφια, απλά και μόνο επειδή πάτησα λίγο στο χόρτο ή έδωσα φουλ ώθηση λίγο νωρίτερα από ότι έπρεπε. Όλα αυτά με τα assists on (είπα να παίξω στην μεσαία δυσκολία για αρχή, με μικρορυθμίσεις σε damage κλπ) και έτσι θα χρειαστεί ένας μικρός κύκλος εκμάθησης και προσαρμογής πάλι πριν διαπρέψουμε στις πίστες και όχι στα χωράφια και εμείς. Πάντως έχω την εντύπωση ότι παραείναι aggressive στο να σε τιμωρίσει σε κάθε λάθος που έχεις κάνει, εκτός και αν έχω πειράξει κάποια ρύθμιση και θέλει σουλούπωμα. Επίσης, μετά το eye candy DriveClub με εξωτερική cam (αλλά κάπως ασαφή για μένα με incar view) νομίζω ότι επιτέλους είναι πάλι καιρός να επιστρέψω στην υπέροχη in helmet cam που έχει το Project CARS και νομίζω είναι μάλλον η καλύτερη (για μένα τουλάχιστον). Έτρεξα μερικούς αγώνες για να δω τα μοντέλα, τα οποία είναι όμορφα αλλά μου μοιάζουν κάπως "πλαστικά" σε ορισμένα τους σημεία, μπορεί βέβαια να φταίει και ο συνδυασμός οχήματος με το χρώμα (κόκκινο Audi R8) αλλά και πάλι γενικά μου φάνηκαν ότι ήταν κάπως πιο "ψεύτικα" όλα, από το όχημα, στην πίστα, στους θεατές. Οι αποχρώσεις σε γρασίδι και βράχους νομίζω δείχνουν καλύτερα έτσι ξεβγαλμένα που ήταν σε κάνα δυο αγώνες που έτρεξα. Πρέπει να αποτινάξω από πάνω μου την υψηλή αισθητική του DC και να προσαρμόσω και το μάτι σε αυτή του Project CARS που είναι κάποια επίπεδα πιο κάτω στην τρέχουσα έκδοση.

Υ.Γ.1: εντυπώσης οδήγησης προ ρυθμίσεων αλά Odytsak's post πιο πάνω. Μετά είδα μία βελτίωση στην συμπεριφορά, χρίζει επιβεβαίωσης.

Υ.Γ.2: έτρεξα το Renault community event και παρότι έκανα τρεις - τέσσερις καθαρούς γύρους δεν με έχει κατατάξει σε χρόνους στον πίνακα. Am I missing something?