Το 30-40 χιλιάδες είναι υποθετικό νούμερο όπως υποθετική είναι και η όλη συζήτηση,
όλα θα είχαν να κάνουν με το πόσες προπαραγγελίες θα υπήρχαν σ' ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Συγνώμη δηλαδή αν έβγαζε σε παγκόσμιο επίπεδο 100.000 κομμάτια, θα έπαυε να είναι συλλεκτική; Θα σταματούσαν οι επιτήδιοι να κυνηγάνε το όποιο μικρό ή μεγαλύτερο κέρδος από τα όποια θύματα ήταν διατεθειμένα να πληρώσουν αδρά; Θα ήταν τόσο υπέρ της ίδιας της εταιρείας, όσο και των πελατών της σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται. Τώρα πόσες χώρες και φανατικοί οπαδοί της είναι διπλά αποκλεισμένοι, αφενώς λόγω μη διάθεσης της στην αγορά της χώρας τους, αφετέρου λόγω των τιμών στα διαδικτυακά "παζάρια" που έχουν πάει στον ουρανό. Αξίζει μία συλλεκτική την ημέρα της κυκλοφορίας της 40 ή 50 φορές πάνω την τιμή της; Φυσικά και όχι. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεφτικό του Οδυσσέα και είπα ήδη ένα νούμερο που κάλλιστα θα μπορούσαν να διαθέσουν και να παραμείνει παράλληλα συλλεκτική όντας ήδη λιγότερο από το 1% των συνολικών μέχρι τώρα πωλήσεων της κονσόλας και σαφώς κάποια στιγμή θα πέσει και στο 0,1% και θα παρέμενε συλλεκτικό.
Αν και εδώ θα πρέπει να διαφωνήσω ίσως και με το σκεφτικό και τον όρο συλλεκτικό και θα έπρεπε η εταιρεία να εστιάσει στο επετειακό - εορταστικό του χαρακτήρα και να έχουν την δυνατότητα περισσότεροι οπαδοί του brand να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή του. Θα μείωνε κάτι τέτοιο τον χαρακτήρα του; Όχι αντιθέτως νομίζω θα μείωνε στο ελάχιστο τα κακώς κείμενα και θα χαίρονταν πολλοί περισσότεροι οπαδοί της. Αυτή την στιγμή λίγοι εξαιρετικά προνομοιούχοι καρπώνονται κάτι το ας πόυμε ξεχωριστό και όλοι οι υπόλοιποι την έβγαλαν με ένα δωρεάν theme και χωρίς μάλιστα να έχουν δικαίωμα επιλογής στο αν ήθελαν να δώσουν και λεφτά για αυτή την έκδοση της κονσόλας αφού ουσιαστικά αποκλείστηκαν αυτομάτως από την πρωτογενή αγορά.
Δεν πειράζει όμως, εμείς σαν χρήστες θα επιβιώσουνε για ακόμη μία φορά, σε αυτόν τον απίστευτα σκληρό, άδικο και άσχημο κόσμο του gaming.![]()
Last edited by Nek_Food; 09-12-2014 at 12:05.
Παιδιά οτιδήποτε συλλεκτικό είναι και επένδυση το ότι έδωσε κάποιος 15.000$ για να πάρει κονσόλα το έκανε φαντάζομαι γιατί ξέρει ότι σε 5-10-20 χρόνια θα μπορεί να τη πουλήσει πχ 150.000$ δεν την πήρε για να παίζει όπως και δεν θα έδινε 15.000$ αν κυκλοφορούσαν 100.000 κομμάτια γιατί πάλι θα ήξερε ότι δεν είναι επένδυση που αξίζει να ποντάρει.
Τώρα το αν έπρεπε να κυκλοφορήσει κανονικά ή με προπαραγγελίες ή με κουπόνια είναι άλλο θέμα που μάλλον δεν την ενδιαφέρει τη Sony.
Ή απλα επειδη 15,000 γι αυτον δεν ειναι ιδιαιτερο ποσο (βαση των οικονομικων του) και επειδη του αρεσουν οι συλλογες.
Νομιζω η πλειοψηφια αυτων που δινουν αυτα τα ποσα το κανουν για λογους συλλογης και οχι για μεταπωληση στο μελλον. Σιγουρα καποιοι το κανουν επενδυση, αλλα οι περισσοτεροι νομιζω οχι.
psx3 (09-12-2014)
Σίγουρα κάποιοι μπορεί να το πάρουν και για συλλογή, μπορεί ακόμα και να γουστάρουν το χρώμα γιατί πάει με τα παπούτσια τους και επειδή δεν ξέρουν τι έχουν έδωσαν 15.000$ για να το πάρουν, υπάρχουν πολλοί λόγοι, λογικοί και μη, που μπορεί κάποιος να δώσει τόσα εγώ εκεί που εστιάζω είναι η τιμή η οποία δεν θα ήταν τέτοια αν κυκλοφορούσαν 100.000 κομμάτια που είπε ο Νεκτάριος.
Valkyre (09-12-2014)
Δεν με ενδιαφέρει αυτός που έδωσε 15Κ ή 20Κ γιατί το έκανε ή που τα βρήκε. Με ενδιαφέρει ότι μία ώρα γιορτής - πάρτι ουσιαστικά, αποκλείστηκαν πάλι οι συνήθεις ύποπτοι, τα geeks που υποστήριζαν και στήριζαν την εταιρεία, μέσα από το πάθος τους τόσο στις καλές όσο και στις κακές της στιγμές. Μπορεί να ήθελα και εγώ να πάρω μία συλλεκτική. Μπορούσα; Όχι, γιατί δεν είχα την δυνατότητα να βρεθώ στην έκθεση, γιατί δεν πουλιέται στην χώρα μου και προφανώς γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω παραπάνω από όσο αξίζει αυτή η κονσόλα. Πόσο είναι αυτό θα μου πεις; Όσο ακριβώς το κοστολόγησε και το ξεπούλησε η ίδια η εταιρεία σε όσους την διέθεσε. Τώρα τα 15 χιλιάρικα, συλλεκτικότητες και σε 20 χρόνια μπορεί να κάνει τα δεκαπλάσια μου είναι αδιάφορα, με ενδιαφέρει τι έγινε σήμερα και αυτό που έγινε έχει μια δόση φάουλ μέσα του για μένα. Χίλιες φορές να έβγαζαν 1.000 μόνο κομμάτια και να τα μοίραζαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του χώρου έστω και τσάμπα (βλ. συλλεκτική Uncharted 2) θα είχαν έτσι πραγματική συλλεκτική αξία, παρά αυτό το "ενδιάμεσο" σύστημα που διάλεξαν. Και τι διάβολο είναι τα 12.300 κομμάτια, γιατί αυτό το νούμερο και όχι 20.000 για να είναι στρογγυλό στα είκοσι χρόνια; Λέγαμε τα 650€ της Ισπανίας ότι είναι ακριβά αλλά θα πήγαιναν σε καλό σκοπό και βλέπω την ξεφτίλα να πουλιούνται σήμερα δυο μέρες μόλις μετά σε εξωφρενικές τιμές και το κέρδος να το καρπώνονται κάποιοι επιτήδιοι, προφανώς άσχετοι και με τον χώρο απλά τυχεροί ή από σχέδιο την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Τέλος πάντων και πολύ ασχοληθήκαμε με κάτι που όπως εξαρχής φάνηκε ΔΕΝ μας αφορούσε προφανώς.
Βασικά δεν πωλήθηκαν μόνο στο event αλλά και σε καταστήματα σε ορισμένες χώρες και σε ορισμένες ποσότητες, προφανώς εκεί μπορούσες να μπεις και να αγοράσεις με το καρότσι όσες ήθελες (πιθανόν στην έκθεση να υπήρχε κάποιο όριο στο πόσες κονσόλες δύναται να αγοράσει κάποιος).
Απαντάω και στον εαυτό μου σχετικά με το υπέροχο νούμερο των 12.300 κομματιών. Αντιστοιχή στην πρώτη επίσημη κυκλοφορία του original playstation που βγήκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 και λαμβάνοντας υπόψη το Αμερικάνικο πρότυπο για τις ημερομηνίες 12/3. Πως δεν το σκάφτηκα νωρίτερα, θα μου πεις όταν εσύ το πήρες πόσα χρόνια μετά άσχετη ημερομηνία που να πάει το μυαλό σου.
Last edited by Nek_Food; 09-12-2014 at 18:45.
Δεν ξέρω πως ακριβώς έφυγαν και τα 12.300 κομμάτια. Ξέρω όπως ανακοινώθηκε ότι η Ισπανία με προπαραγγελίες (που/πως/πότε) πήρε 350 κομμάτια. Προφανώς εκτός έκθεσης και site ήταν αυτά. Κάτι αντίστοιχο να έγινε και για άλλες χώρες, οπότε υπήρχαν πωλήσεις εκτός εκδήλωσης και τα κομμάτια που έσπρωξε η ίδια μέσω του site της στην Αμερική που εκεί δεν ξέρω αν είχε περιορισμό. Δεν ξέρω πως λειτούργησε ακριβώς, ακόμη μία ένδειξη κακής επαφής με το "κοινό" της νομίζω αφού μέσω του site της απόκλεισε τις αγορές εκτός Αμερικής (δεν αποστέλει εκτός ΗΠΑ) και στο εδώ κατάστημα (και όχι μόνο) δεν εμφανίστηκε ποτέ η κονσόλα προς αγορά. Τέλος πάντων 12.300 κομμάτια ήταν και τελείωσαν και εγώ δεν έχω 15 χήνες για να το αγοράσω από ebay, ούτε καν 10 ούτε 5 χήνες.
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τρολιά το άρθρο..
Sony's selling 20th Anniversary Edition PS4s for £19.94, but only in London
- - - Updated - - -Instead of just opening up online orders like it did in the US, Sony wants its first UK launch to be a more intimate affair. That's why it's opened a "PlayStation '94 Shop" on Bethnal Green Road in London, which will sell the limited-edition console to 94 fans for just £19.94, with all proceeds going to gaming-related charities. However, it's not quite as simple as just turning up. According to Sony, you'll also need to take one piece of PlayStation memorabilia -- a PSone controller, a retro Spyro poster or anything PlayStation-related from the nineties -- to get in the door. If you manage to get that far, you'll then need to utter the secret passphrase: "I crashed my Bandicoot."
http://www.engadget.com/2014/12/09/s...=rss_truncated
Ρε γμτ, αν μπορούσα να πάρω άδεια θα πήγαινα με το final fantasy vii στο χέρι. Αν και θα γίνει ο χαμός προφανώς.
Edit από ότι είπε ο Padpoet στο fb καλύφθηκαν όλες οι θέσεις για τις κονσόλες από τώρα... Θα περιμένουν 12 ώρες μέσα στον κωλόκαιρο. Βροχή, αέρας και σίγουρα κάτω από 10 βαθμούς...
Last edited by muku; 10-12-2014 at 02:10.
#PlayStation94Shop Backstage video - Jonathan Ross (10th of December 2014)
muku (10-12-2014)
Bookmarks