And thanks to tha vid,it pretty much confirms οτι το level cap ειναι το 81 αλλα σταματας να αποκτας perks γυρω στο 57(καθως εχει μονο 57 skill points απο οτι βλεπω για να ξοδεψει παρολο που ειναι 81)?
Παιδια οσο βλεπω videos στο yputube με το παιχνιδι,τοσο με πορωνει πραγματικα!
Αν δεν ειχα παρει το cod θα το αγοραζα τωρα κιολας! Τωρα παει για μετα τα χριστουγεννα!
Ελπιζω με το επομενο dlc να διορθωθουν και τα bugs που αναφερουν οι παικτες.
Cannondale trail sl5 2013...
Το ειπες και μονος σου βρε! 57 εχει για να ξοδεψει ακομα. Κοιτα προσεκτικα και θα δεις οτι εχει ηδη ξοδεψει αρκετα perks, προφανως πριν κανει το Infinite XP κολπο.
Αρα 81 levels = 81 perks
βεβαια εγω θα προτιμουσα να παραταγαν ολα τα bugs οπως ειναι μεσα στο παιχνιδι και απλα να εκαναν την εκδοση (τουλαχιστον την δικη μου) playable/enjoyable.... αλλα μαλλον ματαιος κοπος....
Last edited by Valkyre; 23-11-2011 at 12:53.
Toυλαχιστον δεν ειμαι μονος... το poll που ειχε κανει το IGN και το ειχε αφησει για 1-2 μερες ανοιχτο ειχε τα εξης αποτελεσματα:
26,000+ ατομα ψηφισαν οτι ειχαν προβλημα.
Συνολικα, το 75% (!!) αυτων που ψηφισαν ειχαν προβλημα και μολις το 25% ψηφισε οτι δεν ειχε κατι ιδιαιτερο. (βεβαια ποσοι απο αυτους τους 25% ειχαν προχωρησει στο παιχνιδι και ανοιξει ενα μεγαλο κομματι του κοσμου δεν το ξερουμε....)
Αν αυτο δεν ειναι ενδεικτικο της τραγικοτητας της υποθεσης Bethesda δεν ξερω τι ειναι...
^^Ελα ρε Val, αν ειναι δυνατον να καθεσαι να "απολογεισαι" για τα αυτονοητα. Πρεπει να εισαι τουλαχιστον deluded (για να μην πω τιποτα χειροτερο) για να μην εχεις πειστει οτι υπαρχει προβλημα και να πιστευεις το PR talking της καθε εταιριας. To ξερει παρα πολυ καλα η Bethesda, το ηξερε πριν καν κυκλοφορησει το παιχνιδι και ο,τιδηποτε αλλο απλα υποτιμα την νοημοσυνη μας. Last chance για το patch της επομενης εβδομαδας, αν μας κοροιδεψει παλι αρχιζουν τα οργανα.
Το θεμα δεν ειναι προσωπικο, εγω πχ δεν εχω αντιμετωπισει ακομα τοσο μεγαλο προβλημα αλλα θεωρω υποχρεωση μου να συντασσομαι με τους καταναλωτες.
Το παιχνιδι απο αυτα που εχω παιξει παει για προσωπικο game of the generation αλλα δεν εχει να κανει, ετερον εκατερον.
Πρέπει να λάβεις όμως υπόψη και το ποιοι θα έλαβαν μέρος στο poll. Είναι πολύ πιο πιθανό να βρήκαν το Poll αυτοί που είχαν πρόβλημα και έκαναν search "skyrim ps3 bugs" στο google πχ, παρά αυτοί που δεν είχαν πρόβλημα.
Μην παρεξηγηθείς, δε λέω ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα.
Πάντως στο pc δεν πρέπει να υπάρχει το συγκεκριμένο bug, just for the history. Στο pc μου παίζουμε με τον κολλητό μου παράλληλα, εγώ γύρω στις 25 ώρες, αυτός πάνω από 40, και δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια διαφορά.
Thanks Geodlord for the sig ^.^
Spoiler!
^^Το PC φυσικα και δεν εχει το εν λογω προβλημα. Αποκλειστικοτητα εχει το PS3 στο θεμα...
Το poll ειναι εξωφρενικα αντιπροσωπευτικο. Γιατι ναι οκ σιγουρα δεν το ειδαν ολοι για να ψηφισουν, αλλα απο αυτους σιγουρα υπαρχουν και ατομα που εχουν προβλημα αλλα δεν το ειδαν το poll για να ψηφισουν και αυτοι. Οποτε παει μια η αλλη. Το θεμα ειναι 2 μερες εμεινε ανοιχτο το πoll και μαζευτηκαν 26000 ατομα με προβλημα, συνολικα το 75% του poll. Αυτο σιγουρα λεει οτι το προβλημα ουτε "ορισμενοι" το εχουν οπως θελει να λεει η Bethesda ουτε τιποτα.
Το gamesradar προχωρησε την κοπια του και ιδου το αποτελεσμα:
![]()
Skyrim: So exactly how broken is the PS3 version? Er, you'd better take a look at this...
Clue: It's very broken
http://www.gamesradar.com/skyrim-exa...ter-take-look/
Last edited by Valkyre; 24-11-2011 at 12:44.
Ολα θα φανουν στο patch.Αν η Bethesda λυσει τα περισσοτερα προβληματα, θα αποκαταστησει μεγαλο μερος της φημης της.Αν μας κοροϊδεψει νομίζω οτι έκλεισε οσο χειροτερα αυτη τη γενια για τους ps3 users και μαλλον θα φαει ακυρο στην επομενη γενιά. Απλά υπομονή θελει να δουμε τι θα δουμε.Το 50 ευρω ειναι τεραστια υποθεση ειδικα για την Ελλαδα και δεν κανεις δεν πρεπει να αφηνουμε κανεναν να μας το κλεβει.Ψυχραιμια παντως δεν γινεται κατι αλλο.
Παντως αυτη η συνεχης συνδεση των κονσολων με το ιντερνετ πλεον εχει καταστρεψει τα θεμελια του gaming.Το 99,9% των παιχνιδιων που παρουσιαζουν προβληματα ειναι pc-αδικα και κατα δευτερο λογο multiplatform.Παρε στη μαπα ενα παιχνιδι να χαιρεσαι και θα σου φτιαξω το υπολοιπο σταδιακα.Δεν υπηρχε παλιοτερα ουτε για δειγμα ενα τετοιο παιχνιδι.Τωρα ολα φτιαχνονται στην πορεια.Και ενταξει μην λεμε μονο για το Skyrim που ειναι και σοβαρο το θεμα του, συμφωνοι.Εδω κραζουν για σαχλαμαρες διορθωσεις που δεν προσφερουν και τπτ και "αγχωνουν" τις εταιρειες μεχρι τελικης πτωσεως.π.χ Uncharted, GT5 με σαπια εσωτερικη καμερα οπου λυσσαξανε να βαλουν αυτη τη βλακεια και μας εβαλε και ο Καζανακης χαρτονια (ενω άλλα ειναι τα πραγματικα προβληματα στο κατω κατω) κ.ο.κ.
Και επιτηδες λεω τα θεμελια του gaming διοτι στα τριγυρω ειναι θεϊκη η διαδικτυακη συνδεση π.χ εκει που η κονσολα δεν ειχε 3D, ξαφνικά εχει κ.ά. Αλλα η ουσια του gaming εχει παει κατα διαόλου.
Satan has left his killing floor
PS4
Ακους εκει ο καζανακης να βαλει χαρτονια στο GT5
Το Skyrim ειναι αλλη κατασταση ομως, αφου ειναι multiplatform, σχεδιαζεται να δουλευει και να πιανει την καλυτερη αποδοση πρωτα στο PC, μετα στο Xbox και τελος στο Ps3, οπου δυστηχως παρουσιαζονται τα περισσοτερα προβληματα.
Μακαρι και πρεπει να το φτιαξουν με το patch, αν και η γνωμη μου εινα οτι αν ειναι θεμα μνημης RAM τελικα (μολις 256MB), δυσκολα να φτιαξει εντελως αφου και παλι δεν θα εχει την απαραιτητη μνημη για να τρεχει απροβληματιστα, νομιζω.
Παντως, μετα και μολις απο ενα μονο fast travel αρχιζουν τα προβληματα, τα οποια ομως μετα απο λιγο φτιαχνουν, στρωνει καπως. Στην αρχη ειναι εντονο το προβλημα με το framerate να πεφτει, αλλα αν περιμενεις λιγο, σταθεροποιειτε.
H Ram του PS3 δεν φταιει σε τιποτα θεωρω. Παιδια δεν πιστευω οτι ειναι και πυρινικη φυσικη τα γραφικα του Skyrim. Μιλαμε μερικες φορες λες και ειναι παιχνιδι επομενης γενιας.
Εγω προσωπικα ουτε υπερβολικα complex το θεωρω ουτε τιποτα οπως μπορει να το βλεπουν αλλοι. Θα συμφωνουσα μαζι σας αν δεν υπηρχαν loading times. Ομως υπαρχουν και υπαρχουν για καθετι που πας να μπεις. Σε πολεις εχεις loading σε dungeons εχεις loading κλπ κλπ. Οποτε? Σιγα τα ωα....πραγματικα σιγα τα ωα... ειναι καθαρα προβλημα προγραμματισμου και coding της engine.
Το μονο που δεν φταιει ειναι η Ram του PS3. Μια χαρα εχουμε δει παιχνιδια Open world να τρεχουν στο μηχανηματακι μας. To Skyrim δεν ανακαλυψε και τον τροχο...Η Bethesda απλα δεν ενδιαφερθηκε να κανει σωστα την δουλεια της. Θελω να πιστευω οτι γνωριζαν το θεμα και οτι απλα ειπαν να το κανουν release ετσι για να μην χασουν το deadline (απαραδεκτο) και οτι το patch οντως θα βοηθησει μιας και το θεμα ηταν γνωστο.
Βεβαια καποιος θα γυρισει και θα πει οτι αυτο το προβλημα υπαρχει απο το fallout 3 NV και δεν το εφτιαξαν ποτε.... οποτε....
^^Οποτε περιμενουμε να βγει το patch και να κρινουμε σε αυτη τη βαση πλεον, καλο ειναι φυσικα που εχει γινει Ο χαμος απο χρηστες (και οχι τοσο απο τα ΜΜΕ που ως γνωστον η μεγαλη πλειοψηφια ειναι in bed with the industry) μιας και εχει δημιουργηθει πιεση προς την Bethesda.
Θα δειξει λοιπον που παει η δουλεια με το patch, λογικα μεσα στο ΣΚ θα ανακοινωθει ποτε βγαινει.
Το δικο μου save file εχει φτασει ηδη btw τα 8.5 mb και δεν εχω κανει το τεραστιο playtime, ειμαι στις 25 ωρες περιπου, level 18.
Μου φαινεται ανεβαινει με ραγδαιο ρυθμο, και κανω save συνηθως μετα απο rest και σε κλειστους χωρους οπως εχει προταθει οτι βοηθαει. Εννοειται πως αυτα τα κανω για να παιζω αξιοπρεπως μεχρι να βγει το patch, μετα δεν υπαρχει περιπτωση να καθομαι να κανω ολοκληρες διαδικασιες για ενα save.
^^ To save μεγαλωνει σε μεγεθος οσο ανοιγεις περισσοτερα dungeons παιρνεις quests σκοτωνεις loot-αρεις κλπ κλπ.
Με λιγα λογια οτι και να κανεις μεγαλωνει. Αλλα πιο πολυ μεγαλωνει οσο ανακαλυπτεις τοποθεσιες στον χαρτη. Ακομα και να μην μπεις σε αυτες, το μεγεθος μεγαλωνει ραγδαια. Το εχω τεσταρει αυτο. Προχωρουσα και ανακαλυψα μια σπηλια. Κανω save ακριβως εξω απο αυτην, νατα τα 100kb. Μετα κανω fast travel σε μια πολη που εχω ξαναεπισκεφθει, κανω save και βλεπω πολυ μικρη αυξηση (6-7 kb μονο)
βασικα κατι που μπορει να βοηθησει ΠΟΛΥ οποιος παιζει σε PC, αν θελει να μας αφιερωσει λιγο χρονο. (nikolaszaax!!!)
Πολλοι υποθετουν οτι το προβλημα με το PS3 ειναι οτι ο κοσμος δεν γινεται "reset" ΠΟΤΕ. Δηλαδη αν σκοτωσεις ενα ατομο στην αρχη του παιχνιδιου, θα ειναι εκει και μετα απο 100 ωρες παιχνιδιου. Ολο αυτα τα data επιβαρυνουν και τα save και τα παντα. Στο PC καποια παιδια λενε οτι ο κοσμος γινεται reset καθε μια εβδομαδα (παιχνιδιου) περιπου ή μηνα δεν θυμαμαι τωρα. Στο Oblivion ηταν καθε 2 βδομαδες που γινονταν ολα τα dungeons κλπ reset.
Αν λοιπον καποιο παλουκαρι που παιζει στο PC μπορει να το τεσταρει να μας βοηθησει θα ειμαστε ευγνωμων! Το τεστ ειναι απλο μεν...βαρετο δε.... σκοτωνεις κατι και κανεις εκει διπλα του rest...και rest... και rest... μεχρι να περασει 1 εβδομαδα ή μηνας... αν εξαφανιστει τοτε προφανως το θεμα ειναι οτι στο PS3 ξεχασαν να το κανουν αυτο! Και μαλλον εκει ειναι το προβλημα. Εναλλακτικα και για να μην παιδευεται ο ανθρωπος, αν θυμαται ενα απο τα πρωτα πρωτα dungeons που επισκεφθηκε στο παιχνιδι και τσεκαρει αν εχει γινει reset μετα απο τοσο καιρο (σιγουρα θα εχει γινει αν ο παικτης εχει επενδυσει απο 20+ ωρες) μας αρκει. Αν δεν γινεται, τοτε μιλαμε για κακιστο προγραμματισμο γενικα της εκδοσης PS3 και ο Θεος βοηθος...
Απλα φανταστειτε οτι εχετε κανει εξαρχης να μην γινεται reset...τοσα dungeons τοσα πραγματα, ε ειναι λογικο να μπουκωνει και το save και το μηχανημα απο τις πληροφοριες...
Last edited by Valkyre; 24-11-2011 at 13:33.
^^Mιλαμε για συζητηση καταντια ετσι?
Ε ρε με τι καθομαστε και ασχολουμαστε...
Κοντος ψαλμος Bethesda, ελπιζω οχι κοντος εξαψαλμος.
Πάντως από το να βγάζουν στο PS3 ένα τόσο crappy thing και να τρώνε την τάπα οι χρήστες καλύτερα να μην το έβγαζαν καθόλου (ή έστω με καθυστέρηση), να γλιτώσει ο κόσμος τα λεφτά του και κυρίως τα νεύρα του. Μην γελιόμαστε καθόλου, υπάρχουν άνθρωποι που θα την φάνε την τάπα και αύριο ή του χρόνου και δεν θα ξέρουν από που τους ήρθε ή πως να το διορθώσουν (δεν είναι όλοι ολημερίς και ολονυχτίς online με gaming sites για συνεχή ενημέρωση). Κάποιοι δε μάλιστα μπορεί να μην έχουν καν την δυνατότητα ή την ευχέρεια, να μπουν να ρωτήσουν το γιατί ή να κατεβάσουν το όποιο patch του PS3 με ταχύτητες χελώνας.
To Skyrim το παρακολουθώ καιρό, από την αρχή με την χαρά και τον ενθουσιασμό μέχρι τώρα που γυρίζει τούμπα η διάθεσης αρκετών παικτών και προβληματίζομαι πολύ, τόσο από το παιχνίδι που θα ήθελα να δω όσο και από το που το πάει η βιομηχανία, η οποία μου φαίνεται εν γένει ότι όλο και πιο στραβά αρμενίζει.
Το θεμα με την λιγη μνημη του PS3 που αναφερα, νομιζω οτι εχει να κανει οχι τοσο με τα γραφικα του Skyrim σαν textures, animation, φωτισμοι κτλ, οπου ειναι παρα πολυ καλα σε γενικες γραμμες. Αλιμονο αν το PS3 δεν μπορουσε να δειξει τετοια γραφικα, οταν εχει ηδη δειξει καλυτερα. Απλα ειναι μεγαλο το παιχνιδι και με τοσα πολλα αντικειμενα και τον open world τεραστιο κοσμο του, που γινεται πολυπλοκο και δημιουργει προβληματα, σε βαθμο να μη τρεχει σωστα και ομαλα. Νομιζω πως ανεκαθεν αυτα τα παιχνιδια ηθελαν αρκετη μνημη για να παιζουν καλα. Να το ηξεραν αυτο στην bethesda και να το κυκλοφορουσαν προβληματικο, δεν νομιζω, αλλιως δεν θα το κυκλοφορουσαν καθολου αν ηταν ετσι. Οπως και να εχει το Ps3 νομιζω με 256mb Ram, εχει μεινει λιγο πισω...
Δεν φταίει το PS3, δεν φταίει η μνήμη του, ούτε οι hardware προδιαγραφές που έχει, καραμέλα που έχει λιώσει προ πολλού και υπάρχουν παιχνίδια που το αποδεικνύουν αυτό, τόσο exclusive όσο και multiplatform ακόμη και παρόμοιου μεγέθους/φιλοσοφίας. Άσε που παρουσιάζονται και στο 360 παρόμοια προβλήματα από ό,τι έχω πάρει γραμμή, άρα δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι και τον"κόσμο" του αλλά με την εταιρεία παραγωγής που είναι στον "κόσμο" της.
Αλλά ακόμη και να μην υπήρχε θέμα στις άλλες πλατφόρμες, είναι δεδομένο ότι προσπαθούν να κυκλοφορήσουν ένα παιχνίδι Α πλατφόρμας (PC), σε μία Β πλατφόρμα (PS3) με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές στον κώδικα, σε σημείο να μην λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ιδιοτροπίες και τον τρόπο λειτουργίας του. Λάθη επαναλαμβανόμενα και αναμενόμενα από ότι κρίνω, γιατί έχω την αίσθηση ότι η ίδια περίπου κουβέντα γινόταν και με το Las Vegas αλλά τότε δεν έφτασε σε τέτοιο βαθμό, σημάδι του ότι αντί να βελτιώνει - χειροτερεύει η κατάσταση (αν και δεν το παρακολουθούσα το θέμα γιατί δεν με έκαιγε όσο το Skyrim). Δεν γκρινιάζω γιατί είμαι κολλημένος με το PS3, εγώ στο 360 θα το πάρω κατά 99%, αλλά ενοχλούμαι από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν/φέρονται ορισμένες εταιρείες και δεν με ενδιαφέρει αν βγάζουν παιχνιδάρες, τι να το κάνω αν είναι unplayable ή μου προκαλούν προβλήματα από ένα σημείο και μετά. Και καλά άσε το MW3 που μπορεί να φας την τάπα σε ένα παιχνίδι max. 8 ωρών με "scripted storyline", εδώ μιλάμε για ώρες και ώρες παιχνιδιού με κάθε κίνηση σου να αλλάζει τον κόσμο γύρω σου, πολύ fail κατάσταση θυμάμαι πόσο σπάστηκα από το GT5 όταν μετά από δύο μήνες έχασα μέρος (ευτυχώς) της προόδου μου και επιπλέον δεν μπορούσα να παίξω καθόλου μέχρι να βγει το update λόγω του προβλήματος με το savesize.
Last edited by Nek_Food; 24-11-2011 at 14:10.
@criter Εχουμε πει η ram του PS3 δεν ειναι 256, ειναι στην ουσια 512. Και η ram δεν αποτελει προβλημα αν οι φωστηρες οι developers εκμεταλλευτουν την μεγαλη δυναμη του PS3 που ειναι ο Cell. Βαζω στοιχημα οιτ η Bethesda απλα πεταξε ολο το port πανω στην GPU οπως κανει με ολα της τα παιχνιδια με τα γνωστα αποτελεσματα. Γιατι δεν εχουν προβλημα αλλα open world παιχνιδια και εχει μονο το Skyrim? Πως γινεται αλλοι developers να στελνουν στον Cell να κανει σχεδον ολες τις δουλειες οπως φωτισμους, animations, εφφε καιρου, υπολογισμους physics, αφηνοντας ετσι ελευθερη την GPU να κανει απλα πραγματα και η Bethesda δεν μπορει να το κανει?
Ειναι απλο...γιατι δεν ασχοληθηκαν...τουλαχιστον οχι οσο πρεπει. Δεν θα καταλογησω τα σφαλαματα της Bethesda στην -οντως μικρη για τα σημερινα δεδομενα- Ram του PS3. Μια χαρα τα καταφερνει σε ολα τα παιχνιδια.
ΥΓ: Nek_food + rep τα ειπες καλυτερα απο εμενα για να ειμαι ειλικρινεις... λολ![]()
Bookmarks