Page 10 of 108 FirstFirst ... 678910111213142060 ... LastLast
Results 181 to 200 of 2156

Thread: Nintendo Wii U

PS4forums Fanatic georgios's Avatar
    PSN ID
    georgios78

to kako me pola games opos to uncharted, GOW ktlp, ine oti ine poli cinematika mikra ke me ligo gameplay. san interactive tenies. logiko ine na exi fovera grafika to uncharted afu ine toso linear

lipi to vathos ke to gameplay omos. polis kosmos den to katatasi sta games gia agora.

mia ke milame gia N, kseri na dini games gemata ke me poli gameplay.
    "EVERY GAME IS BETTER THAN NO GAME"

from the book "Alien Interview", the words of the alien captured in area 51

Moderator Nek_Food's Avatar
    PSN ID
    Nek_Food

Αναγνωρίζω αυτό που λέει κάποιος φίλος πιο πριν σε απάντηση δικού μου post ότι μπορεί το Wii U λόγω του controller του να μην είναι για μένα, ίσως επειδή το move/motion/kinect δεν μου άρεσαν και παραμένω πιστός στον κλασικό χειρισμό, ίσως γιατί τον θεωρώ πιο εύκολο να υλοποιήσεις πολλές λειτουργίες με αυτόν και φυσικά πιο ακριβή για τα παιχνίδια που ασχολούμαι, για αυτό και δεν με άγγιξε ιδιαίτερα ομολογώ η παρουσίαση αυτή. Επίσης ναι είμαι οπαδός της υπέροχης και κρυστάλλινης HD εικόνας. Δοκιμάστε όσοι παίζετε σε TFT και έχετε CRT τηλεόραση (ίδιου μεγέθους) να βάλετε το PS3/Xbox 360 σε αυτήν, δεν είναι πια αποδεκτή εικόνα για τα μάτια αυτή, εγώ όταν το δοκίμασα σοκαρίστηκα με την διαφορά στην ποιότητα της εικόνας και το ξέχασα.

Για το χειριστήριο αυτό πάντως που έκλεψε τις εντυπώσεις και σήκωσε το βάρος της παρουσίασης της Nintendo, τί σχόλιο έχω; Δεν θα πω για κόστος, επιδόσεις, ευκολία χρήσης, αν θα είναι ιδανικό για casual ή/και hard core παίκτες, αν θα αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε, απλά να πω ότι πιστεύω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βγει σαν ξεχωριστό αξεσουάρ όπως έγινε με το kinect (άντε και το move). Άποψη μου... δεν είδα κάτι τρομερό σε αυτό δηλαδή, ούτε κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει το Wii με αυτό. Απλά προφανώς η Nintendo το χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ίππο ώστε να εισχωρήσει στις μάζες και να σπρώξει το επόμενο μοντέλο της κονσόλας της, όπως ακριβώς έπραξε με το Wii. Not a bad idea if you ask me... δοκιμασμένη αλλά ακριβώς επειδή το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο και πλέον όλοι περίμεναν να δουν μια κονσόλα να βρυχάται και να βγάζει τα νύχια της στους αντιπάλους (όχι τόσο του σήμερα όσο κυρίως του αύριο - διάρκεια στον χρόνο και δύναμη έναντι των επόμενων μοντέλων Sony/MS) και όχι ένα ακόμη κατά την ταπεινή μου γνώμη casual χειριστήριο. Βασικά η ίδια η Nintendo είχε προετοιμάσει τον κόσμο για κάτι τέτοιο νομίζω.

Το ερώτημα παραμένει, η Nintendo από χειριστήρια δείχνει να ξέρει, από κονσόλα όμως έχει σκοπό να φτιάξει μία που να ανήκει στην 8η γενιά νωρίτερα από τους άλλους (όπως έκανε η microsoft με την 7η γενιά) ή μία που θα ανήκει στην 7,5 γενιά; Ωστόσο, βάσει παρελθόντος η nintendo δεν γνωρίζω να προχώρησε σε πολλές και ουσιαστικές αλλαγές στο hardware του Wii. Έβγαλε ένα και καλό και τέρμα. Η microsoft έβγαλε τουλάχιστον 3 (και μισό) σημαντικά revisions είτε λόγω προβλημάτων, είτε λόγω αναβαθμίσεων, μία από τα ίδια και η Sony. Ξεκίνησαν με ένα τούμπανο μηχάνημα - ακριβή τεχνολογία με το να χάνουν λεφτά ανά πώληση και τώρα πια κατάφεραν να βγάζουν κέρδη από τις κονσόλες που πουλάνε. Το Wii δεν ήταν τούμπανο, έβγαζε κέρδη από την αρχή και δεν παρουσίασε ποτέ κανένα σημαντικό πρόβλημα, οπότε γιατί ξαφνικά να αλλάξει νοοτροπία η Nintendo; Εγώ δεν θα άλλαζα, το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο νομίζω και η παρουσίαση όπως έγινε αυτό το μήνυμα μου πέρασε. Σε γνωστά και ασφαλή μονοπάτια, ήτοι το συμπέρασμα μου είναι μάλλον κονσόλα που θα ανήκει σε ενδιάμεση γενιά/τεχνολογία/επιδόσεις και μάλλον θα στοχεύει περισσότερο τους ίδιους αγοραστές λίγο πολύ - τους κατόχους του Wii (εξού ίσως και οι αυξημένες συμβατότητες των accessories).
    Last edited by Nek_Food; 15-06-2011 at 10:21.

Quote Originally Posted by georgios View Post
    .....polis kosmos den to katatasi sta games gia agora.......
    http://www.vgchartz.com/worldtotals....=50&sort=Total

Nαι πούλησε λιγότερα από τα CoD που πουλάνε σαν ζεστά ψωμιά και από 3 θρύλους του playstation.

PS4forums Addict dlevel's Avatar
    PSN ID
    dlevel

Quote Originally Posted by PDS View Post
    Moλις μου απαντησες.

Σε προηγουμενες γενιες,δεν θα χρειαζοταν καν να βαλεις το ''αν'' και το ''αμα''.Θα εκανε καραμπαμ η διαφορα ακομα και αν εβλεπες το next gen σε 50p..

Για μενα θα ειναι τεραστια απογοητευση αν το αλμα ειναι αυτο τελικα.
    Θα μιλαμε για την χειροτερη κατ'εμε ''νεα γενια'' ολων των εποχων στον τεχνικο τομεα.
    Για εμένα -δυστυχώς- η νέα γενιά οπτικά θα ρίξει το βάρος στο 3D, δεν νομίζω οτι μπορεί σε 2-3 χρόνια να ξεφύγει πολύ απο τα τωρινά high end games ( uncharted 2-3 κλπ. ) και ξαναλέω μιλάω οπτικά και μόνο, πέρα του 2nd gen 3d κλπ. που σίγουρα θα είναι καταπληκτικό, αλλα και κουραστικό για εμένα συνέχεια με γυαλιά και ψιλοκοντά στη tv κλπ.

Δηλαδή και το tech demo με τις 3 gtx580 κλπ. δεν είναι ΤΟΣΟ εντυπωσιακό πια, εννοώ οτι με 10 φορές πιο δυνατό μηχάνημα δεν είδαμε κάτι τρελό.

Και νομίζω οτι η ψαλίδα κλείνει σιγά σιγά, δεν γίνετε νομίζω για αρκετά χρόνια ακόμα να πάθουμε αυτό που παθαίνουμε αν βάλουμε ενα παιχνίδι ps2 που απλά είναι unplayable ( για πολλούς ) τώρα πια που έχουν συνηθίσει σε αυτή την γενιά games. Εννοώ οτι δε νομίζω σε 4-5 χρόνια να βάλεις Uncharted 2 (6 χρονών game τότε) και να πεις απαπαπα χάλια γραφικά.

PSN ID
    georgios78

Quote Originally Posted by nikon View Post
    http://www.vgchartz.com/worldtotals....=50&sort=Total

Nαι πούλησε λιγότερα από τα CoD που πουλάνε σαν ζεστά ψωμιά και από 3 θρύλους του playstation.
    na simiothi omos oti ixe vgi bundle sto release me tin konsola ke exun vgi ala 2-3 bundle me uncharted. malista ena prosfata ksana mana bundle me uncharted 2 platinum ke dirt. autoi pu pernun to bundle den simeni aparetita oti thelun uncharted. apla thelun to ps3. prospathun na anevasun tis polisis tu me kathe tropo giati exun katalavi oti voithai to marketing.

ke kati akoma. sto uncharted oi mises polisis egina se platinum eno kapia ala pulane ton kirio ogo me to release

kalo ine piso apo ena ksero numero na vlepume ke 2 pramata...

ego den pistevo oti me tosa games to ximona ine proti protereotita ton hardcore
    Last edited by georgios; 15-06-2011 at 10:39.

na simiothi omos oti ixe vgi bundle sto release me tin konsola ke exun vgi ala 2-3 bundle me uncharted.
    Όπως και για το GT5 και για το MGS.
    ke kati akoma. sto uncharted oi mises polisis egina se platinum
    Έχεις κανένα στοιχείο γι'αυτό;;;

PSN ID
    georgios78

Όπως και για το GT5 και για το MGS.
    erxese sta logia mu. ta perisotera exclusive tis sony mono etsi pulane. den exun pisi ton poli kosmo

Έχεις κανένα στοιχείο γι'αυτό;;;
    apo to site pu mu dikses

http://gamrreview.vgchartz.com/sales...among-thieves/

des ti pulise tis 10 protes vdomades ke des meta to total

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

na simiothi omos oti ixe vgi bundle sto release me tin konsola ke exun vgi ala 2-3 bundle me uncharted. malista ena prosfata ksana mana bundle me uncharted 2 platinum ke dirt. autoi pu pernun to bundle den simeni aparetita oti thelun uncharted. apla thelun to ps3. propathun na anevasun tis polisis tu me kathe tropo giati exun katalavi oti voithai to marketing.

ke kati akoma. sto uncharted oi mises polisis egina se platinum eno kapia ala pulane ton kirio ogo me to release

kalo ine piso apo ena ksero numero na vlepume ke 2 pramata...
    Ειλικρινα εχω βαρεθει να ακουω τις ανακριβειες σου και να εχεις και την εντυπωση οτι ειναι γεγονοτα που ισχυουν.

Περιμενω λοιπον απο εσενα link που να λεει οτι "sto uncharted oi mises polisis egina se platinum eno kapia ala pulane ton kirio ogo me to release"

Eπισης και τα Mario Galaxy ειχαν γινει bundle με το Wii και συμφωνα με την λογικη την δικη σου πολυς κοσμος αγοραζε το Wii οχι το Μαριο. Αρα και το Μαριο δεν ειναι system seller αρα και του Mario οι πωλησεις ειναι "πλασματικες".

Μπορουμε να αναφερουμε την αποψη μας καλλιστα, αλλα αν εχουμε σκοπο να παρουσιασουμε την αποψη μας ως γεγονος, θελουμε και αποδειξεις.

erxese sta logia mu. ta perisotera exclusive tis sony mono etsi pulane. den exun pisi ton poli kosmo

apo to site pu mu dikses

^^Αυτο ειναι στοιχειο?? Πλακα κανεις? Αυτο ισα ισα ειναι στοιχειο πιο πολυ εναντιον της αποψης σου παρα υπερ...ασε που δεν ειναι στοιχειο...εξακολουθει να ειναι "υποθεση"... εκτος και αν θες να πεις οτι το παιχνιδι μετα απο 10 βδομαδες εγινε platinum κατι το οποιο επουδενι δεν ισχυει. Επισης εκει που μιλαγαμε για Uncharted 2 εσυ το γυρισες στο Uncharted 1.

Μαθε λοιπον οτι και το Mario Galaxy 2 πουλησε πολυ λιγοτερα απο το πρωτο (ενω το Uncharted 2 πουλησε καλυτερα απο το 1), εγινε και εκεινο bundle με το Wii συνεπως οτι λες ειναι αρες μαρες κουκουναρες και απλα εχεις την εντυπωση ή μαλλον την ψευδαισθηση οτι εχεις δικιο. Δεν πειραζει...υπαρχει θεραπεια γι αυτο...
    Last edited by Valkyre; 15-06-2011 at 11:19.

Forum GOD djpar's Avatar
    PSN ID
    DJ-Paris7
    Name
    Πάρης

[offtopic] ποσο γουσταρω να βλεπω καβγα valkyre και georgios [/offtopic]

PSN ID
    georgios78

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Ειλικρινα εχω βαρεθει να ακουω τις ανακριβειες σου και να εχεις και την εντυπωση οτι ειναι γεγονοτα που ισχυουν.
    mi me berdevis me ton eauto su dimitri.
    1. su thimizo to fiasko me to to forza pu dialaluses oti exi pari metries vathmologies sto metaciitc ke telika ixe pari 93 peripu an thimame
    2. ala ke tora pano sti furia su na pisis oti to wii den exi elpides parasirthikes apo to nek gia ta 2 xronia mexri na vgi to wii u xoris na exume idea

fail 1

Eπισης και τα Mario Galaxy ειχαν γινει bundle με το Wii και συμφωνα με την λογικη την δικη σου πολυς κοσμος αγοραζε το Wii οχι το Μαριο. Αρα και το Μαριο δεν ειναι system seller αρα και του Mario οι πωλησεις ειναι "πλασματικες".
    lathos. i nintendo den kani bundle tus titlus pu pulane pragmatika poli

fail 2 and counting
    Last edited by georgios; 15-06-2011 at 13:54.

Name
    Δημήτρης

To πρωτο λινκ απο ενα προχειρο google search...

http://www.nextag.com/nintendo-wii-m...e/compare-html

Νομιζω ειναι αποδεδειγμενο πολλακις οτι δεν ξερεις να γραφεις, δεν ξερεις να συζητας και κυριοτερο ολων δεν ξερεις πως να εχεις τροπους. Γραφεις μονιμως νομιζοντας οτι εισαι εσυ και μετα ο Θεος, νομιζεις οτι η γνωμη σου η αποψη σου ειναι γεγονος παντα και οτι ποτε μα ποτε δεν εχεις αδικο, εκτροχιαζεις τις συζητησεις οπως σε βολευει καθε φορα και πρακτικα μου δινεις την εντυπωση οτι μιλαω με εναν ανθρωπο ο οποιος του λες μαυρο και σου λεει ασπρο.

Fail ξεfail, επρεπε να εστιασεις κυριως στο "βαρεθηκα" του ποστ μου γιατι αυτο ηταν το ζουμι Γιωργο. Βαρεθηκα και δεν ξανασχολουμαι απλα.

Forum GOD the master's Avatar
    PSN ID
    Kuromajo__
    Name
    リーナ

ελατε ρε παιδια take it easy

Forum GOD muku's Avatar
    PSN ID
    muku0-400
    Name
    Vladimir

Quote Originally Posted by NickTG View Post
    Παίρνω την καλύτερη περίπτωση. Την 4870. Νομίζω άλλωστε αυτή έχει ακουστεί ότι θα μπει.

Κάποιο link με τους devs που το λένε;
    Τα video είναι πολύ πρώιμα για να δούμε τις δυνατότητες.

Αυτό που έδειξε η Epic δεν είναι το standard.
    Μιλάμε για κάτι που έτρεχε σε 3 GTX580.
    Σε 3 τέτοια κτήνη:

Ένα σύστημα με 1 τέτοια τραβάει όσο ρεύμα θέλουν τα PS3, 360 και Wii μαζί.
    Μη μιλήσω καν για την ψύξη και το χώρο που θέλουν.

Είναι μικρές οι διαφορές στο Samaritan από τα τωρινά παιχνίδια;
    Το έχεις δει καλά το demo;
    http://www.videogamer.com/news/xbox_...n_board_2.html

http://www.industrygamers.com/news/w...-ps3---report/

Σου είπα αυτά είναι rumors δεν σημαίνει ότι θα ισχύουν, αλλά υπάρχουν και σε links αφού τα θέλεις. Το χειροπιαστό παράδειγμα είναι τα βίντεο που είδαμε από την E3 που δεν έδειξαν κάτι να αντικρούει το επιχείρημα του 50% δυνατότερο του ps3.

Σε 2 χρόνια από τώρα νομίζεις ότι αυτές οι κάρτες κτήνη που έδειξες δεν θα μπορούν να μπουν να κατασκευαστούν σε ένα τσιπάκι με επαρκή ψύξη και κατανάλωση? Επίσης ότι ένα pc χρειάζεται 3 τέτοιες για να τρέξει το tech demo δεν σημαίνει ότι και μια κονσόλα θα χρειάζεται τις ίδιες κάρτες.

Επίσης γιατί παίρνεις την καλύτερη κάρτα από την σειρά? Δεν ανέφεραν πουθενά ποια θα βάλουν, απλά ότι θα είναι με custom RV770 πυρήνα. Αν αναφέρθηκε 4870 συγκεκριμένα θα ήθελα ένα link.

Quote Originally Posted by DarkUSS View Post
    H Unreal Engine τρέχει και στις τωρινές κονσόλες, σε iPhone, iPad και ένα σωρό άλλες συσκευές, αφού είναι σχεδιασμένη να έχει τρομερό scalability οπότε δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτό το tech demo θα μπορεί να τρέχει στο PS4.
    Αυτό που έκανε πολύ απλά η Epic ήταν να εμπλουτίσει την δημοφιλή μηχανή της με νέες λειτουργίες για να μην μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Frostbite 2.0, Cryengine 3). Από εκεί και πέρα οι developers την "pusharουν" όσο μπορούν κάθε φορά ανάλογα με το hardware στο οποίο δουλεύουν.

To DX11 είναι απλά ένα API, δεν λέει πολλά για την ισχύς της εκάστοτε GPU που το υποστηρίζει. Υπάρχουν ένα σωρό κάρτες στο PC που υποστηρίζουν DX11 και μάλιστα μερικές είναι πάμφθηνες, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να τρέξουν το Samaritan demo, ούτε ότι είναι πιο ισχυρές από ακριβότερες κάρτες που υποστηρίζουν μέχρι DX10 για παράδειγμα.
    Αυτό το tech demo, ήταν για να παρουσιάσουν τις δυνατότητες στην επόμενη γενιά συστημάτων. Αυτές θα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους και αυτό που λέω είναι ότι η απόκλιση δεν μπορεί να είναι τεράστια. Κάτι ξέρουν για να το λένε.

Το DirectX 11 έχει μερικές σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχο του. Μια από αυτές είναι ότι δίνονται tessellation shaders στους devs. Ο λόγος που ανέφεραν για την υποστήριξη DX11 στην Crytek, είναι για να δείξουν προς τα που θα κινηθεί η επόμενη γενιά. Οι δυνατότητες που τους δίνονται μέσα από την τεχνική, η οποία πλέον ειναι προγραμματίσιμη στο υλικό είναι τεράστιες και κάποια πράγματα που ήταν αδύνατα μέχρι τώρα θα αρχίζουν να γίνονται στάνταρντ τα επόμενα χρόνια. Νομίζω εκεί εστίαζε η δήλωση της Crytek και όχι στο να δείξει ότι απλά θα υπάρχει directx 11 κάρτα στο νέο xbox που όπως είπες βρίσκεις και με 30Ε. Προφανώς θα έχει κάτι αρκετά δυνατό που θα βασίζεται στο directx 11.

PSN ID
    georgios78

To πρωτο λινκ απο ενα προχειρο google search...

http://www.nextag.com/nintendo-wii-m...e/compare-html
    itan poli proxiro omos to search

pali sti furia su na apodiksis oti exis dikio den prosekses oti auto ine custom bundle ke oxi to official. den iparxi tetio bundle dimitri

double fail exis spasi konter

Νομιζω ειναι αποδεδειγμενο πολλακις οτι δεν ξερεις να γραφεις, δεν ξερεις να συζητας και κυριοτερο ολων δεν ξερεις πως να εχεις τροπους.
    xrisimipio paromio tropo ke ifos me to sinomiliti mu panta. prospatho na kratao to idio epipedo gia na sinenooumaste

Fail ξεfail, επρεπε να εστιασεις κυριως στο "βαρεθηκα" του ποστ μου γιατι αυτο ηταν το ζουμι Γιωργο. Βαρεθηκα και δεν ξανασχολουμαι απλα.
    apo tin sigxroni dimosiografia to mathes auto? leme oti thelume ke meta varethika. distixos apantithikes gia na sximatizun ke oi tritoi mia apopsi
    Last edited by georgios; 15-06-2011 at 13:55.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Καλά, πότε θα καταλάβετε την απάτη των Direct X απο τότε που τα έβγαλε η MS το 1996 περίπου, για να "πάρει" με το μέρος της το σύνολο των devs, που προτιμούσαν την απείρως ανώτερη αρχιτεκτονική του OpenGL και φυσικά την τεχνοτροπία του "χτυπάω μέταλλο" στα τσιπ;

Μετά απο 16 περίπου χρόνια, οι devs στα PCs έχουν φρίξει με την ανικανότητα των Direct X API, που "φιμώνουν" τα τσιπ γραφικών, προς χάρη της συμβατότητας των παιχνιδιών σε ένα μεγάλο φάσμα τσιπ γραφικών. Εσείς τι νομίζετε (αν το νομίζετε), ότι τα τσιπ στις κάρτες του PC (ή του Mac) αποδίδουν ότι έχουν να αποδώσουν; Αν έτσι το νομίζετε, απέχετε μακράν απο την πραγματικότητα. Μετά βίας τα τσιπ να αποδίδουν το 20% με 30% των δυνατοτήτων τους, καθώς φιμώνονται απο το API που λέγεται Direct X.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω λόγω χώρου το τι εστί Direct X και πόσο ανάπηρο είναι σε σχέση με Assembly ή δομημένο pre-emptive κώδικα (κάτι που δεν προσφέρεται επακριβώς στα Direct X, με τα εκατομμύρια layer και interactions με υποσυστήματα των Windows abstuct layers / interupts που έχουν και "κόβουν" δύναμη).

Απλά κρατήστε στο μυαλό σας, ότι το πιο απαράδεκτο επιχείρημα για κάποιον που γνωρίζει 5 πράματα, είναι περί Direct X.

Πχ. Αυτά που ανακάλυψε η MS και έδωσε στα Direct X 8 (και μερικά στο Direct X 9), η ομάδα Team ICO τα έδινε στο ICO του 2001 (development 1998-2001), στο PS2, μέσω assembly. Κουκουρούκου με power rangers δηλαδή κυρία MS. Αυτά περί Direct X και κατά πόσο πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας.

Τέλος, αρκετοί PC devs έχουν εκφράσει την αηδία τους πλέον με το φίμωμα των Direct X και προσπαθούν (με μπροστάρη την AMD / ATI) να καταφέρουν να επιστρέψουν στο "χτύπημα μετάλλου", γράφοντας στα @@ τους τα Direct X.

Name
    Δημήτρης

θυμαμαι τον πολεμο μεταξυ OpenGL (Carmack Doom 3) και DirectX (Gabe Newel Half Life 2) τοτε που ασχολιομουν... η ταδε καρτα ειναι καλη στο opengl η ταδε στο directx.

Τωρα να υποθεσω απο το μηνυμα σου οτι το opengl πεθανε ε? Δεν εχω ιδεα γι αυτο ρωταω.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

η κόντρα Δημήτρη OpenGL και Direct X εκτυλίχθηκε μεταξύ 1996 και 1999 εποχές Quake και Tomb Raider 2 σε κάρτες Voodoo 1/2 και nVIDIA Riva 128, NEC PowerVR 1/2 και κάποιες άλλες....(πολύ πριν το 2003-4 του Doom3 και Half Life 2). Μετά όλα είχαν αποφασιστεί, καθώς η MS είχε το σύνολο των devs στο τσεπάκι της. Λίγοι είχαν μείνει να υποστηρίζουν το OpenGL.

Και όχι, το OpenGL δεν έχει πεθάνει, ζει και βασιλεύει, άλλοτε (σπανίως όμως γιατί εκεί πέφτει "χτύπημα μετάλλου") μέσα σε παιχνιδομηχανές (Wii και PS3) και φυσικά σχεδόν σε όλες τις φορητές κονσόλες, κινητά τηλέφωνα (OpenGL ES 1.0, 2.0, 3.0 λίαν συντόμως). Συνοπτικά τα είπα, υπάρχουν ελλείψεις, αλλά είπαμε. Το έχω σκίσει στα μεγάλα ποστ!

PS4forums Fanatic Ezio's Avatar
    Name
    Γιάννης

Όταν λες "χτύπημα μετάλλου", τι εννοείς; Ότι οι developers εκμεταλλεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα την κάρτα γραφικών;

Forum GOD muku's Avatar
    PSN ID
    muku0-400
    Name
    Vladimir

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Καλά, πότε θα καταλάβετε την απάτη των Direct X απο τότε που τα έβγαλε η MS το 1996 περίπου, για να "πάρει" με το μέρος της το σύνολο των devs, που προτιμούσαν την απείρως ανώτερη αρχιτεκτονική του OpenGL και φυσικά την τεχνοτροπία του "χτυπάω μέταλλο" στα τσιπ;

Μετά απο 16 περίπου χρόνια, οι devs στα PCs έχουν φρίξει με την ανικανότητα των Direct X API, που "φιμώνουν" τα τσιπ γραφικών, προς χάρη της συμβατότητας των παιχνιδιών σε ένα μεγάλο φάσμα τσιπ γραφικών. Εσείς τι νομίζετε (αν το νομίζετε), ότι τα τσιπ στις κάρτες του PC (ή του Mac) αποδίδουν ότι έχουν να αποδώσουν; Αν έτσι το νομίζετε, απέχετε μακράν απο την πραγματικότητα. Μετά βίας τα τσιπ να αποδίδουν το 20% με 30% των δυνατοτήτων τους, καθώς φιμώνονται απο το API που λέγεται Direct X.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω λόγω χώρου το τι εστί Direct X και πόσο ανάπηρο είναι σε σχέση με Assembly ή δομημένο pre-emptive κώδικα (κάτι που δεν προσφέρεται επακριβώς στα Direct X, με τα εκατομμύρια layer και interactions με υποσυστήματα των Windows abstuct layers / interupts που έχουν και "κόβουν" δύναμη).

Απλά κρατήστε στο μυαλό σας, ότι το πιο απαράδεκτο επιχείρημα για κάποιον που γνωρίζει 5 πράματα, είναι περί Direct X.

Πχ. Αυτά που ανακάλυψε η MS και έδωσε στα Direct X 8 (και μερικά στο Direct X 9), η ομάδα Team ICO τα έδινε στο ICO του 2001 (development 1998-2001), στο PS2, μέσω assembly. Κουκουρούκου με power rangers δηλαδή κυρία MS. Αυτά περί Direct X και κατά πόσο πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας.

Τέλος, αρκετοί PC devs έχουν εκφράσει την αηδία τους πλέον με το φίμωμα των Direct X και προσπαθούν (με μπροστάρη την AMD / ATI) να καταφέρουν να επιστρέψουν στο "χτύπημα μετάλλου", γράφοντας στα @@ τους τα Direct X.
    Από το 1996 μέχρι σήμερα το API έχει αλλάξει πλήρως. Τα τσιπάκια στο MacOS πως ακριβώς φιμώνονται από το DirectX? Σίγουρα πάντως στα PC το hardware δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε να αποδώσει αλλά σε αυτό δεν οφείλεται το directX απόλυτα. Άλλωστε υπάρχει και το OpenGL για όποιον αισθάνεται φιμωμένος

Επίσης έχεις μιλήσει με κανέναν dev και σου έχει πει ότι παρακαλάει να γυρίσει σε assembly? Αν κάθε φορά που έβγαινε μια καινούρια αρχιτεκτονική, έπρεπε το κάθε studio να γράφει το δικό του API που θα επικοινωνεί με το υλικό σε assembly θα έβγαινε ένα παιχνίδι κάθε 10 χρόνια. Το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί assembly για optimization σε κάποια λειτουργία είναι γεγονός. Αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί όλoς ο κώδικας επικοινωνίας με το υλικό με assembly. Αν ήταν έτσι η Sony αντί να χρησιμοποιεί OpenGL στο SDK της θα έγραφε το δικό της API. Και μετά θα την χτυπούσαν οι Eponymous devs αντί για τους Anonymous...

Αυτά. Το DirectX 11 το ανέφερα για το Xbox 720 ή όπως αλλιώς λέγεται για να δείξω που θα κινηθεί η νέα γενιά. Προφανώς και η MS θα προτιμήσει το API της. Τόσο το DX11 όσο και το OpenGL 4 υποστηρίζουν tessellation shaders. Προς τα εκεί θα κινηθεί η νέα γενιά και το Wii U έμεινε στην απ'έξω ήδη.

apo to site pu mu dikses

Ότι σου είπε ο Δημήτρης ισχύει Γιώργο ούτε στα λόγια σου έρχομαι (το αντίθετο μάλιστα) ούτε σε 10 εβδομάδες γίνεται platinum ένα παιχνίδι.

Bookmarks

Bookmarks