Το δωρεάν plus PS4 παιχνίδι του Ιανουαρίου.
Τρίτη 7 στο αμερικάνικο Plus και Τετάρτη 8 στα ευρωπαϊκά.
http://<a href="https://www.youtube....XvqbDiWZA0</a>
Printable View
Το δωρεάν plus PS4 παιχνίδι του Ιανουαρίου.
Τρίτη 7 στο αμερικάνικο Plus και Τετάρτη 8 στα ευρωπαϊκά.
http://<a href="https://www.youtube....XvqbDiWZA0</a>
Έχουμε νς φάμε πολύ indie στην μάπα για αρκετό καιρό ακόμα απο το plus του PS4.
Αν εξαιρέσουμε το DriveClub (που κι αυτό θα είναι μια πετσοκομμένη plus έκδοση)
για τουλάχιστον κανένα 6μηνο θα βλέπουμε μόνο indies,
στο Vita περιμέναμε ένα χρόνο για να δούμε free plus games
οπότε από το τίποτα μια χαρά είναι κι αυτά.
Εαν τα παιχνιδια ειναι αναλογης ποιοτητας με τα Resogun και Contrast εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα εαν προερχονται απο indies, εαν μου εδιναν για παραδειγμα το Trine 2 θα πηδαγα απο την χαρα μου.
Θα συμφωνήσω με τον Slay αν και το Trine 2 δεν περίμενα και το Αγόρασα....
Αν δεν ήταν μόνο 350ΜΒ θα το είχα διαγράψει ήδη από τον σκληρό να μην πιάνει χώρο,
δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, ανάβω φωτιές, βάζω παγίδες κλπ αλλά με το που πέφτει day 1 η νύχτα με τρώνε και game over.
Υποτίθεται ότι πρέπει ν'αντέξεις όσες περισσότερες μέρες γίνεται...
Δεν έχω πάρει χαμπάρι τι πρέπει να κάνεις... :P
Εφαγα κάτι χαζά, άναψα και ένα πυρσό.. και μετά βαρέθηκα!
εμενα εγινε και delete,το παιχνιδι ειναι αυστηρα για vita και κινητα
Ενταξει πιστευω οτι το εβαλαν στο ps+ γιατι επρεπε κατι να βαλουν.
Το θεωρω παιχνιδι τουαλετας σε κινητο ή ταμπλετα.
Mε το λίγο που ασχολήθηκα αυτό που κάνεις είναι να επιβιώνεις κάθε νύχτα δίπλα στις φωτιά μέχρι να ξημερώσει, την ημέρα μαζεύεις υλικά και όταν βρεις πέτρες και χρυσό κατασκευάζεις ένα μηχάνημα που δημιουργεί πιο περίπλοκα πράματα από όπλα, εργαλεία, φράκτες, τροφή, παγίδες και διάφορα άλλα, εγώ άντεχα μέχρι 8 day αλλά μετά μου την πέσανε το βράδυ παρόλο που ήμουν στην φωτιά νυχτερίδες και δεν κατάφερα να τις εξοντώσω, αν χάσεις και save να έχεις κάνει πριν από λίγο χάνεται αυτομάτως, το save είναι μόνο αν βαρεθείς και θέλεις να συνεχίσεις αργότερα. Τώρα αν χάσεις και ξανά παίξεις τα XP που έχεις μαζέψει από όλες τις φορές που παίζεις προστίθενται αλλά την παρτίδα την ξεκινάς από την αρχή σε ένα καινούριο χάρτη που δημιουργείται τυχαία.
Μεγάλη πατάτα, το έσβησα και εγώ ήδη. Καλομάθαμε με τα Resogun και Contrast και ήρθε αυτό να μας προσγειώσει... Ας ελπίσουμε να μας δώσουν κανα Trine 2 σύντομα.
Mια από τα ίδια κι εγώ, εντάξει έβαλα μερικά ξύλα στη φωτιά πέρασε η νύχτα, έφαγα κάτι για να μη πεθάνω από την πείνα,
ξανανύχτωσε, ξανάναψα φωτιά κλπ κλπ, έφαγε το delete του και ησύχασε. :P
Το κατέβασα χθες τη χάλι μαύρο είναι αυτό...
Εγώ έπαιξα λιγάκι και έβγαλα μερικές βραδιές πριν πεθάνω από τα πολλά μανιτάρια που έτρωγα για να μείνω ζωντανός. Βέβαια επειδή είχα ενεργοποιήσει έναν βωμό κάτι, με επανέφερε εκεί χωρίς όλα μου τα πράγματα τα οποία ήταν άλλα δίπλα στον βωμό άλλα παραπάνω πεταμένα σε στοίβες. Έτσι έσπευσα να τα μαζέψω, βλέπω μπροστά μου ένα ζουζούνι, του την πέφτω και μου την πέφτει ένα ολόκληρο μελίσσι και πέθανα οριστικά. Έχει τον χαβαλέ του, πρέπει να ψάξω να δω τί θέλει πριν παραδώσω αμαχητί, άλλωστε δεν είναι ότι έχω και τα περίσσια παιχνίδια να παίξω στο PS4 (θα μου πεις θα μπορούσα να τελειώσω το BF4 και να μπω online, αλλά δεν έχω και πολύ όρεξη για πολλές ώρες παιχνίδι αυτή την περίοδο). Πάντως χάλι μαύρο δεν ξέρω, μήπως είναι νωρίς; Βλέπω ότι και καλές βαθμολογίες έχει μαζέψει και καλά σχόλια από τους χρήστες. ΟΚ, από επεξήγηση του τί πρεπει να κάνεις δεν είδα να βοηθάει πολύ αλλά ίσως να είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Θα ήταν υπέροχο νομίζω αν ήταν cross platform - cross play με το vita. Τέλος πάντων, εγώ δεν έχω σκοπό να το σβήσω ακόμη. Τον επόμενο μήνα λογικά στο plus θα μας σερβίρουν ζόμπι με το Outlast (εκτός και αν βάλουν το Secret Ponchos), οπότε επειδή δεν είμαι φαν θα συνεχίσω με το don't starve.
Το κατέβασα εχθές αλλά δεν πρόλαβα να παίξω(μιας και παίζω 2Κ14 και gravity rush) και με αυτά που διαβάζω φοβάμαι να πατήσω το start όταν γυρίσω από τη δουλειά.
Α, ναι τώρα που διάβασα για το start. Εγώ είχα πρόβλημα με το Don't Starve. Το είχα βάλει από το site (μέσω της ταμπλέτας αλλά όχι από το App) να κατεβαίνει και όταν άναψα το PS4 ξεκίνησε κανονικά μόνο του. Έπαιξα κλασικά ένα Veteran στο Resogun και μέχρι να τελειώσω είχε ολοκληρωθεί μέχρι και η εγκατάσταση. Αλλά όταν επέλεξα να το παίξω, είχε ένα λουκετάκι και μου έγραφε ότι πρέπει να έχω τον σωστό χρήστη για να παίξω και ότι δεν έχω δικαίωμα χρήσης του. Το έκανα μία, δύο, είπα μπας και το κατέβαζα ξανά. Επειδή όμως παίζοντας Resogun είχε παραδώσει πνεύμα το DS4 και συνέχισα με το δεύτερο που έχω, λέω μπας και έχει φάει κανένα κουλό κόλλημα (άσχετα αν ήμουν ακόμη με το κανονικό account). Έκανα Log Out και ξανά Log In και πήγα να παίξω το παιχνίδι αλλά αυτή την φορά μου πέταξε ένα νέο error με κάτι νούμερα (38κάτι δεν θυμάμαι), εκεί που ήμουν έτοιμος να αρχίσω τα σιχτίρια και να το σβήσω, ξαναπατάω το Χ για να δοκιμάσω μία τελευταία φορά και ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι. Πολλά κουλά θα δούμε με τις άδειες χρήσεις μου φαίνεται και στο PS4.
Καλημέρα.
Κάθισα να ασχοληθώ λιγάκι, εχτές το βράδυ. Επειδή είχα μαλακιστεί μαζί του λίγο στον Μακ (για κανά 10λεπτο), είπα να δω τι παίζει και σε μεγάλη οθόνη, στο PS4 και με το DS4.
Καταρχήν, μεγάλη παπαριά ο χειρισμός. Πατάς L2 για να βγει το μενού με τις κατασκευές, αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται στο background, όμως εσύ δεν ελέγχεις τον παίκτη. Ήτοι, όταν σε κυνηγάει κάτι και εσύ θες να φτιάξεις κάτι (πχ. ένα τσεκούρι ή έναν πυρσό ή μια φωτιά)......απλά μέχρι να πατήσεις L2, να βρεις αυτό που θες να φτιάξεις και μετά να το φτιάξεις, απλά δέχεσαι χτυπήματα χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Δεύτερη παπαριά: πατάς το R2 για να μπεις στο κάτω μενού με τα αντικείμενα (inventory), ναι μεν το παιχνίδι τώρα κάνει pause, αλλά ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ την λέξη "tutorial" την ξέρεις; Τι σκατά να κάνω ΟΛΑ αυτά που έχω; ΟΚ, τα διάφορα υλικά μπορώ να τα κάνω εργαλεία, επειδή έκαστο μου δείχνει τι σόι υλικά χρειάζεται. Αλλά τα φαγώσιμα που συλλέγω ΠΩΣ σκατά ξέρω ότι το ένα γεμίζει ενέργεια καρδιάς, το άλλο ενέργεια δύναμης και το άλλο εγκεφαλική ενέργεια; Δηλαδή με γαμάς κανονικά ρε παιχνιδάκι; Με κοροιδεύεις στα μούτρα μου δηλαδή. Με έκανε να θυμηθώ παιχνίδια στους 8-bit home υπολογιστές, που επειδή ήταν πριν 30 χρόνια, η έννοια "tutorial" ήταν άγνωστη - μέρος του gameplay ήταν να ανακαλύψεις......ποιο είναι το gameplay. ΟΚ για τότε. Αλλά για το 2014; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Έφτασα μέχρι και 4η μέρα.....και θα μπορούσα παρακάτω, αλλά είχε πάει 1:30 το βράδυ και έπρεπε να την πέσω λόγω πρωινού ξυπνήματος. Νυχτερίδες συνάντησα, αλλά στο σούρουπο όχι στην πλήρη νύχτα. Απλά έτρεχα προς μια κατεύθυνση μέχρι που έφυγαν. Στην πλήρη νύχτα χρησιμοποιώ πλήρη φωτιά (μικρή) και με βγάζει ολόκληρη.
Αυτό όμως που δεν κατάλαβα με ΤΙΠΟΤΑ, είναι τι χρειάζεται να εφεύρω, κατόπιν να φτιάξω και για ποιον λόγο. Να πω ρε φούστη μου ότι έχεις τα πολλά resources ώστε να πλακωθείς στον πειραματισμό = κάποια στιγμή από το συνδύασε/φτιάξε θα μάθεις τι σκατά γίνεται. Έλα μου όμως, που όχι μόνο δεν έχεις πολλά υλικά διαθέσιμα, ακόμα και αν τα βρεις δεν μπορείς να τα κουβαλάς όλα (πολλές φορές μου είπε ότι δεν μπορεί να κουβαλήσει κ' άλλα), έχεις και τον μικρό χρόνο διάρκειας της ημέρας να σε πιέζει.
Επίσης, ανακάλυψα και μια σπηλιά, αφού διέλυσα έναν βράχο. Μπαίνεις κανονικά μέσα στην σπηλιά, όπου εκεί........δεν πρόλαβα να καταλάβω τι ρόλο βαράει η σπηλιά, καθώς έβρισκα υλικά, κατάλαβα ότι πρέπει να κρατάς μονίμως πυρσό ή να ανάβεις φωτιές (λογικό γιατί η σπηλιά είναι κατασκότεινη).......αλλά είδα και κάποια περίεργα δίποδα creatures (σε στυλ Half Life 2) να φυλάνε φωλιές με αυγά (τα οποία μπορείς να πάρεις).......βέβαια με 2 κινήσεις τους με σκότωσαν για πλάκα (δεν είχα και πολλή ενέργεια). Στις σπηλιές μάλλον παίζει κάτι πιο βαθύ (αλληγορικά και κυριολεκτικά).
Παράλληλα, βρήκα στον κανονικό κόσμο / τερραίν, ένα "τετράγωνο οικόπεδο" με 4 μπαστούνια / παλούκια που φέρουν κεφάλια γουρουνιών και στο κέντρο υπάρχει ένα κενό, το οποίο μπορείς να "κατασκευάσεις" άνευ κόστους και κατόπιν εμφανίζεται (σα να "αναδύεται") μια πλάκα πέτρας. Και φυσικά, ανάθεμα αμα σου λέει το παιχνίδι γιατί το έκανες αυτό. Σε κάποια φάση λοιπόν, εκεί που ήμουν στην σπηλιά και με σκότωσαν........εμφανίστηκα (respawn) στην πέτρα/πλάκα! Χωρίς να τελειώσει το παιχνίδι, απλά με εμφάνισε εκεί και μου σκόρπισε γύρω μου λίγα από τα υλικά που είχα (περί το 1/4 όσων είχα πριν με σκοτώσουν). Το ίδιο έγινε (respawn) και σε κάποιες άλλες φάσεις που με σκότωσαν μέλισσες στον κυρίως κόσμο (όχι σε σπηλιά δηλαδή). Προφανώς αυτές οι πέτρες / πλάκες είναι κάτι σαν chekck/respawn points? Και αν όντως είναι, τότε γιατί με σκότωναν και εμφανιζόμουν εκεί, ενώ σε κάποια φάση με σκότωσαν και game over? ΓΑΜΩ τα tutorial που δεν υπάρχουν ΛΕΜΕ!
Γενικά, δεν μπορώ να κατατάξω τι "θέλει να πει ο ποιητής".
ΛΟΛ, το Batman που έπαιζα κάαααααααποτε στον Spectrum και ήταν 3D isometric η κάμερα και με σχεδόν με κανένα tutorial, ήταν πιο εύκολο να καταλάβεις. Ακόμα και το Batman VS Joker VS Penguin στην Amiga του 1988, που ήταν καθαρόαιμο puzzle/arcade/adventure, ήταν πιο εύκολο να το εμπεδώσεις. Και μίλησα για 2 παιχνίδια που θεωρούνταν ΠΑΛΟΥΚΙΑ, αλλά δεν σε έκαναν να αισθάνεσαι μαλάκας, μη αντιλαμβανόμενος τι σκατά πρέπει να κάνεις.
Πήγα από τα νεύρα μου βραδιάτικο να το σβήσω από τον σκληρό, αλλά μετά είπα άστο γμσέτο είναι μόλις 300-κάτι ΜΒ, ίσως στο μέλλον να το ξαναπαλέψω, ελέω απίστευτης έλλειψης νέων demo για το PS4.
Εφαγα μεγαλο κολλημα εχτες με το παιχνιδακι το οποιο ειναι ενα πολυ καλο strategy game που προσπαθεις να επιβιωσεις μου θυμισε civilization παρολο που ειναι πολυ διαφορετικο.
Το δοκίμασα κανα 10λεπτο και έφαγε delete με τη μια. Τέτοια παιχνίδια δεν τα μπορώ με τίποτα, μου φαίνονται ανούσια και βαρετά
Δεν θυμαμαι να εχω παιξει ποιο βαρετο παιχνιδι, καμια εννοια ενος στοχου, απλα μαζευεις υλικα, στηνεις φωτιες και προσπαθεις να επιβιωσεις, γενικα στα περισσοτερα συμφωνω με τον λευτερη, αν και επαιξα αρκετη ωρα (δωστου αλλη μια ευκαιριαααα...) δεν βλεπω να το ξαναπαιζω.
Αυτό με το λουκετάκι το συνάντησα στην IGN εφαρμογή, πάνω σε διάφορους πειραματισμούς που έκανα στην αρχή με την κονσόλα,
κάποια στιγμή διέγραψα το αμερικάνικο account να δοκιμάσω διάφορα και μετά το ξαναπρόσθεσα στην κονσόλα (συνεχίζοντας εννοείται να είναι primary),
ενώ όλα συνεχίζουν να παίζουν κανονικά η IGN εφαρμογή βγάζει μονίμως λουκέτο,
έχω δοκιμάσει από επανεκκινήσεις, login logout, διαγραφή user, διαγραφή αρχείου, κατεβάσματα, εκ νέου κατεβάσματα
αλλά δεν γίνεται τίποτα, εξακολουθεί και βγάζει λουκέτο.
Δοκίμασα με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, ή τις κατεβάζει και παίζουν (nba, amazon κλπ)
ή δεν τις κατεβάζει καθόλου π.χ. netflix.
To ign δεν μπορώ να καταλάβω τι σκάλωμα έφαγε και αρνείται πεισματικά να τρέξει.
Θεός, :yes:
λύθηκε το πρόβλημα, παίζει κανονικά τώρα,
απλά να συμπληρώσω ότι το κάθε account έχει ξεχωριστό restore licenses,
το λέω γιατί προς στιγμήν νόμιζα ότι δεν δουλεύει αλλά όταν άλλαξα από το βασικό account στο αμερικάνικο και έκανα restore το λουκετάκι έφυγε,
θέλει δηλαδή το restore να γίνει από το account που έχει τα δικαιώματα χρήσης.
psx3 ρωστάω +rep.
Βλέπω έχουμε καλομάθει όλοι να μας παίρνει το παιχνίδι από το χεράκι. Βρίσκω τα πιο πολλά σας σχόλια άδικα, αλλά αυτά είναι γούστα.:blink:
To Don’t Starve είναι Survival Game. Η μισή χαρά είναι να ανακαλύψεις τις διάφορες πτυχές του παιχνιδιού. Η άλλη μισή είναι να καταφέρεις να επιβιώσεις. Όσο για τα mechanics δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Λίγο λογική θέλει.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Καλό είναι να παίξετε το παιχνίδι χωρίς να ανατρέξετε σε guides και videos. Αν τα δείτε σε ένα κείμενο η σε ένα βίντεο χάνεται η μαγεία της ανακάλυψης που είναι και το μισό παιχνίδι. Εγώ θα προσπαθήσω να σας πω μόνο τα βασικά χωρίς πολλά spoilers για να μπορέσετε να επιβιώσετε τις πρώτες μέρες ώστε να μην αισθάνεστε χαμένοι.
Ορίστε μερικά tips για να αντέξετε, όσοι το παίζετε, το παίξετε ή του δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Βγαλμένα από τη ζωή και το θάνατο στο Don't Starve.
Γενικές πληροφορίες για τα mechanics του παιχνιδιού και για τα Hunger, Life και Mind του ήρωα.
Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιβιώσεις αρκετά ώστε να βρεις τον τρόπο να γυρίσεις στον κόσμο σου. Το παιχνίδι ξεκινάει απλά αλλά μετά αναπτύσσεις μέχρι και μαγεία για να αντέξεις στον πολύ μεγάλο κόσμο που έχει για να εξερευνήσεις και να μπορείς να πολεμήσεις τα πολλά πλάσματα που θα συναντήσεις. Απαιτεί στρατηγική, οργάνωση, πειραματισμό και αυτοσυγκράτηση.
Αν νομίζεις ότι μπορείς να αφήσεις τις μέρες να περνάνε και απλά να τρως και that's it... χα... ξανασκέψου το, δεν παίζει.
Αν θέλεις αφιέρωσε ένα playthrough για να μάθεις τι κάνουν τα αντικείμενα που μπορείς να κατασκευάσεις και τι υλικά χρειάζονται. Έλεγξε τα αντικείμενα και δες ποίες επιλογές σου δίνουν. Γενικά μάθε το interface και τι επιλογές έχεις. Οι επιλογές των αντικειμένων αλλάζουν ανάλογα με το τι έχεις μπροστά σου. Μην ξεχνάς πως όταν σε κυνηγάνε δεν μπορείς να κατασκευάσεις πράγματα πράγμα λογικό, οπότε να είσαι πάντα προετοιμασμένος.
Τα αντικείμενα που αφήνουμε κάτω δεν χάνονται εκτός αν είναι φαγώσιμα οπότε και σαπίζουν και γίνονται mold η οποία και αυτή χάνεται μετά από λίγο διάστημα, όπως και η στάχτη (να την μαζεύετε θα την χρειαστείτε).
Στο παιχνίδι υπάρχει η έννοια της υπερβολικής εκμετάλλευσης μιας πηγής που οδηγεί στον αφανισμό της. Δηλαδή φυτά και πλάσματα που τα κυνηγάμε πολύ ενδέχεται κάποια στιγμή να εξαφανιστούν από τον κόσμο. Παράδειγμα. Αν συναντήσεις αράχνες και τις σκοτώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν σκοτώσεις ΚΑΙ την φωλιά τους τότε θα πάψουν να βγαίνουν από εκεί και θα χαθεί αυτή η πηγή των υλικών.
Crafting.
Όλα τα αντικείμενα μπορείς να τα κάνεις κάτι, ακόμα και τις τρίχες από το μούσι σου. Αλλά...
Δεν έχει νόημα να μαζεύεις ότι βρίσκεις μπροστά σου στην αρχή, διότι ο χώρος που έχεις είναι λίγος και δεν έχεις να τα κάνεις κάτι χωρίς το Science Machine ή το Alchemy device. Αν μαζέψετε κάτι ή δείτε κάτι σε μια συνταγή, που δεν ξέρετε τι υλικό είναι , μην αγχώνεστε, κάποια στιγμή θα το βρείτε μπροστά σας.
Τα πιο πολλά πράγματα κάνουν stack στα 40 τεμάχια. Τα πιο βαριά (βλέπε logs) στα 20 τεμάχια.
Κάθε φορά που συμπληρώνεις τα απαιτούμενα υλικά για κάποιο αντικείμενο το παιχνίδι σε ειδοποιεί με έναν ήχο και στην αριστερή μπάρα πρασινίζει το εικονίδιο της κατηγορίας στην οποία ανήκει. Αργότερα όταν φτιάξεις τις "επιστημονικές" μηχανές τα εικονίδια των κατηγοριών θα έχουν μια λαμπίτσα στο κάτω δεξιά μέρος. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει αντικείμενο που του οποίου μπορείς να φτιάξεις το πρωτότυπο. Ο σκοπός του πρωτοτύπου είναι να μπορείς να κατασκευάζεις το αντικείμενο χωρίς να χρειάζεται να είσαι δίπλα σε κάποια από τις μηχανές.
Το φαγητό.
Δεν την πέφτεις σε κανένα πλάσμα στην αρχή, πέρα από τις γαλοπούλες. Δεν έχει νόημα γιατί αυτά που πετάνε τα πλάσματα και πάλι δεν μπορείς να τα κάνεις τίποτα χωρίς το Science Machine ή το Alchemy device. Άσε που δεν έχεις όπλο και πανοπλία. Για τα κουνέλια χρησιμοποιείς Traps. Αν δεν θυμάσαι που έχεις... "παρκάρει" τα traps σου... δες τον χάρτη, τα δείχνει.
Δεν είναι ανάγκη να τρώμε τα πάντα. Είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείς μια διατροφή από 2-3 βασικά αγαθά παρά να γεμίσεις με 2-3 τεμάχια από το κάθε τι που βρίσκεις μπροστά σου. Γλυτώνεις πολύτιμο χώρο στο inventory σου. Τι πρώτες μέρες αλλά και γενικά μπορείς να τη βγάζεις πέρα κυρίως με burries μαγειρεμένα. Το πρόβλημα είναι όταν έχει πέσει η ζωή σου (το εικονίδιο με την καρδιά).
Όλα μαγειρεύονται στη φωτιά εκτός από τα πέταλα. Ο λόγος που μαγειρεύουμε τα φαγητά είναι για να δίνουν πόντους και σε κάτι άλλο πέρα από το Hunger (το εικονίδιο με το στομάχι). Υλικά που έχουν πολυκαιρίσει, το εικονίδιο τους δηλαδή γίνεται από πράσινο πορτοκαλί (η μπάρα που κατεβαίνει πίσω από κάθε φαγώσιμο) σημαίνει πως χαλάνε. Καλό είναι να τα μαγειρέψεις (αν είναι ωμά). Στο τελικό στάδιο μετατρέπονται σε μούχλα.
Τα μαγειρεμένα καρότα είναι τα πιο αποτελεσματικά στο να σου δώσουν την ζωή σου πίσω. Μέχρι να αναπτύξεις καλύτερη… μαγειρική.
Για να μάθεις τι σου δίνει το κάθε φαγητό, πατάς R2 και βλέπεις τα νούμερα στα τρία στατιστικά. Τρως κάτι και πατάς πάλι R2 για να δεις τι ακριβώς σου έδωσε. Αν πάλι δεν θέλεις να κάνεις αυτό μπορείς να το καταλάβεις από αλλού. Αν κάποιο στατιστικό αναβοσβήσει πράσινο τότε αυτό που έφαγες σου έκανε καλό, αν αναβοσβήσει κόκκινο τότε σου έκανε ζημιά.
Ότι δεν μαγειρεύεται δίνει καύσιμο στην φωτιά ή έχει άλλη αλληλεπίδραση με αυτήν. (Δεν σας λέω τι... spoiler)
Η φωτιά.
H μέρα έχει τρία στάδια. Ηλιοφάνεια, σούρουπο και νύχτα (σκοτάδι). Μια φωτιά αντέχει χωρίς έξτρα "καύσιμο" για όλη την διάρκεια της νύχτας. Εκτός αν βρέχει. Οπότε καλή στρατηγική είναι να την ανάβουμε λίγο πριν φύγει το σούρουπο και πλακώσει το απόλυτο σκοτάδι. Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε πόση ζωή έχει η φωτιά σας, απλά κοιτάξτε τον κύκλο φωτός, θα παρατηρήσετε πως σιγά σιγά μικραίνει. Όταν ο φωτεινός κύκλος φτάσει τον μικρό εσωτερικό πολύ πιο φωτεινό κύκλο (που είναι γύρω από την φλόγα) τότε η φωτιά θα σβήσει. Α, και προσοχή που ανάβετε την απλή φωτιά. Η άτιμη εξαπλώνεται πολύ εύκολα. Το ξέρω γιατί έκαψα το ξύλινο οχυρό μου μια φορά. :a023:
Δεν φοβούνται όλα τα πλάσματα την φωτιά. Αν είσαι κοντά σε πλάσματα και νυχτώνει καλύτερα να φύγεις μακριά για να μην σου την πέσουν όταν κατασκηνώσεις. Ειδικά αν είσαι κοντά σε νυχτερίδες και αράχνες … καλή μου (που λέει και το κομμάτι).
Μπορείς πάντα να βάλεις φωτιά σε ένα δέντρο ή έναν θάμνο με έναν πυρσό αν πιστεύεις πως δεν σου αρκεί το φως για να βγάλεις την νύχτα. Προσοχή και πάλι γιατί μια φωτιά εξαπλώνετε πολύ γρήγορα.
Τα μυαλά στα κάγκελα.
Πολλοί έχουν πρόβλημα με το Mind (το εικονίδιο με τον εγκέφαλο) το οποίο πέφτει γρήγορα. Ένας εύκολος τρόπος για να μην πέφτει το Mind είναι να φτιάξεις ένα λουλουδένιο στεφάνι (πολύ εύκολο μόνο λουλούδια θέλει) ή να φοράς ρούχα γενικά. Να μην τρως Evil Flowers/Pedals. Να μην μπαίνεις σε σκοτεινές σπηλιές και σε σκουληκότρυπες και να μην είσαι σε σκοτεινά μέρη. Για να ανέβει μπορείς επίσης να κάνεις το πολύ απλό... να μαζεύεις … λουλούδια. Αν πέσει το mind θα το καταλάβεις από τις παραισθήσεις που θα έχεις η οποίες στην τελική τους μορφή σε σκοτώνουν.
Όταν με το καλό γίνεις advanced παίχτης θα θέλεις να πέσει το Mind διότι τότε μπορείς να... (spoilers) αν θέλετε ρίξτε το να δείτε και θα καταλάβετε.
Τι να κάνεις στην αρχή και οδηγίες για να επιβιώσεις αργότερα.
Στην αρχή καλό είναι να μαζεύεις Buries για να φας και Grass, Saplings και Flints για να μπορείς να φτιάξεις φωτιά και εργαλεία. Αν βρεις Flint το πρώτο πράγμα που φτιάχνεις είναι ένα τσεκούρι για να κόψεις δέντρα και να μαζέψεις Logs. Προτίμησε δέντρα που είναι ψηλά και κοντά στο τέλος της ζωής τους (είναι τα πιο σκούρα) έτσι ώστε να πάρεις τα περισσότερα Logs αλλά και κουκουνάρια για να κάνεις αναδάσωση. Τα κουκουνάρια αν θέλεις τα φυτεύεις αμέσως για να μην πιάνουν χώρο. Αν δεν βρείς Flint την πρώτη μέρα (παίζει και αυτό το σενάριο), μην αγχοθείς. απλά φτιάξε δύο πυρσούς για να περάσει η νύχτα και φάε ότι έχεις μαζέψει ωμό. Αν θέλεις μπορείς να κόβεις βόλτες με τον πυρσό... αλλά δεν το συνιστώ.
Μετά πρέπει να βρεις όσο πιο γρήγορα Gold για να φτιάξεις Science machine. Γύρνα όλο τον χάρτη αν χρειαστεί, είναι τόσο σημαντικό. Με το που βρεις Gold πρέπει να αποφασίσεις που θα είναι η βάση σου, διότι το Science machine το φτιάχνεις και το τοποθετείς επιτόπου και δεν μπορείς να το μετακινήσεις (όχι εύκολα τουλάχιστον και όχι αμέσως). Καλό είναι να έχεις μια σταθερή βάση δίπλα σε λιβάδι με κουνέλια (αυτό το κίτρινο έδαφος που μοιάζει με σιτάρι). Έτσι ώστε να έχεις σταθερή πηγή φαγητού. Με πέντε Traps είσαι καλυμμένος. Τις μαζεύεις και τις ξαναστήνεις πριν ανάψεις την φωτιά και μαγειρεύεις και τρως την ώρα που κατασκηνώνεις. Η σταθερή βάση σου επιτρέπεις να εξερευνείς σε μια αξιοπρεπής ακτίνα γύρο (ο χάρτης είναι τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-ο-ς). (πατάς το touchpad για να δεις τον χάρτη.
Αφού φτιάξεις Science Machine τα πρώτα που φτιάχνεις είναι Rope, Spear (όπλο) και Log Suit (πανοπλία). Γιατί στην 6ή, 7ή μέρα ή όποτε έχει πανσέληνο, σου την πέφτουν Hounds. Αφού αποκτήσεις μια σταθερή βάση, όπλο και πανοπλία τότε αρχίζεις και τεστάρεις τις δυνάμεις σου με τα πλάσματα.:boxing:
To αμέσως επόμενο πράγμα που φτιάχνεις, είναι το Chest για να αποθηκεύεις τα πράγματα σου και όχι το Back Pack. Το λέω αυτό γιατί μπορείς να φοράς ή το σακίδιο ή μια πανοπλία και όπως και να το κάνουμε… η πανοπλία σώζει ζωές ενώ το άλλο απλά απαιτεί καλύτερη διαχείριση του inventory σου.
Όταν βγαίνεις για κυνήγι έχε πάνω σου έναν πυρσό οπωσδήποτε ή δύο πυρσούς σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν έχεις προλάβει να ανάψεις την φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι, διότι όταν πέσει δεν μπορείς να την ανάψεις τότε, καθότι δεν βλέπεις. Μπορείς όμως να ανάψεις έναν πυρσό και τότε να ανάψεις την φωτιά. Τον δεύτερο πυρσό τον θέλεις σε περίπτωση που σε κυνηγάνε πλάσματα και πέφτει το σκοτάδι. Δεν μπορείς να κατασκευάσεις κάτι όταν σε χτυπάει ένα πλάσμα ή όταν τρέχεις . Οπότε αν σου τελειώσει ο ένας πυρσός έχεις τον δεύτερο για καβάτζα για να βλέπεις που πας και να μην σε φάει το σκοτάδι.
Αν ζορίζεσαι σε μία μάχη… Run to live, live to fight another day είναι ο No. 1 κανόνας. Run Forest είναι ο Νο.2. Όταν τρέχουμε να ξεφύγουμε, πάντα τρέχουμε σε ευθεία μακριά από το τέρας που μας κυνηγάει, όλα (μέχρι στιγμής) κάποια στιγμή σταματάνε να σε κυνηγάνε κάποια στιγμή. Αν παρόλα αυτά πολεμήσεις, μάθε πως τα πλάσματα έχουν patern στο πως βαράνε και πόσο κενό αφήνουν ανάμεσα στις επιθέσεις. Αν τo μάθεις οι πιο πολλές μάχες γίνονται απλά θέμα Hit -Dodge-Hit. Πάντα πολεμάμε με όπλα και όχι με εργαλεία.
Φτιάξε τείχη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με είσοδο που χωράς μόνο εσύ. Καλύτερα να πολεμάς σε στενά παρά έξω όπου μπορούν να σε περικυκλώσουν.
Μερικά γενικά tips.
Κάθε θάνατος σε κάνει καλύτερο και κάθε νέο ξεκίνημα είναι πιο εύκολο και γίνεσαι πιο αποτελεσματικός.:a045fgf:
Μετά από μερικά παιχνίδια θυμάσαι απέξω τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις κάτι.
Πειραματίσου τις πρώτες μέρες έτσι ώστε να μην πεθαίνεις την 14ή επειδή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι. (Note to self)
Πάντα παίζουμε με δυνατά τον ήχο για να ακούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Όταν ακούσεις κάτι να γρυλίζει να ξέρεις ότι είναι η ώρα να κάνεις equip το spear σου.
Το R2 είναι φίλος σου. Μπορείς να κάνεις Pause και να αλλάξεις τον εξοπλισμό σου, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο πανικός σκοτώνει.
Και το touchpad φίλος σου είναι, αν το πατήσεις βγαίνει ο χάρτης. Στο Vita πατάς την οθόνη.
Αν σου την σπάει ο αρχικός ήρωας, δοκίμασε κάποιον άλλον, τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να σου κάνουν το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.
Χαχαχαχαχα Η ειρωνεία; Μπορεί και να μην πεθάνετε ποτέ από πείνα... εκτός από την φορά που... (spoiler).
Δοκίμαζε οτιδήποτε συναντάς, φτιάχνεις, κρατάς ή βρίσκεις... και ας πεθάνεις. Η εμπειρία και η γνώση που αποκτάς είναι ανεκτίμητη σε αυτό το παιχνίδι.
Μόλις πεις μέσα σου "οκ, το'χω"... θα πεθάνεις.
Αυτά που είπα είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Κλείνοντας
Αυτά είχα να μοιραστώ από τους θανάτους μου και τι έμαθα από αυτούς. Ελπίζω να σας κάνω την ζωή (ή τον θάνατο) πιο εύκολη. Το παιχνίδι το βρίσκω πολύ έξυπνο και η ικανοποίηση που παίρνεις όταν επιβιώνεις και αναπτύσσεσαι είναι αυτό που κάνει το παιχνίδι τόσο καλό. Ένα άλλο πράγμα είναι πως το παιχνίδι δεν είναι άδικο. Αν πεθάνεις θα πεθάνεις από βλακεία σου ή γιατί επέλεξες να ρισκάρεις. Αν δεν σου αρέσει η εξερεύνηση, η στρατηγική, και το να πειραματίζεσαι με τις ανάλογες συνέπειες, άστο, παίξε καλύτερα Killzone που έχει και ωραία γραφικά και pew pew. Δεν είναι παιχνίδι για losers, όπως δεν είναι τα πιο πολλά old school/indie παιχνίδια. Θέλει υπομονή και επιμονή. Μου θυμίζει παλιό coin-op σε δυσκολία και εκτέλεση. Χωρίς tutorial, παίξε και όσο πας, όσο παίζεις τόσο γίνεσαι καλύτερος. Μπορείς να το τερματίσεις;
Σε remote play έχουν φροντίσει να αλλάξουν τα κουμπιά ώστε να είναι πιο εύκολος ο χειρισμός. Τα L2 και R2 που είναι τα πιο σημαντικά κουμπιά τα έχουν κάνει map στα L και R του Vita. Το μικρό UI δεν είναι πρόβλημα μιας και μετά από λίγο αναγνωρίζεις τα αντικείμενα και θυμάσαι τις πιο πολλές φόρμουλες απέξω.
Το μόνο παράπονο που έχω είναι το UI (στο PS4) που είναι δυσανάγνωστο ακόμα και σε μεγάλη οθόνη.
Τι λες ρε παιδι μου.. Εχει τέτοια ποικιλία?? Ισως του δωσω αλλη μια ευκαιρια!!
Μπράβο σου για την ανάλυση αλλα εγω δεν άντεξα να την διαβάσω ολη ποσο μάλλον να παιξω το παιχνίδι......
Kατ'αρχήν ευχαριστούμε για την ανάλυση, το παιχνίδι το διέγραψα (όπως και οι περισσότεροι πιστεύω)
γιατί δεν έχει κάποιο τουτόριαλ και γιατί δεν κάνει παύση στο L2 ώστε να ψάξουμε με την ησυχία μας τι κάνει το κάθε τι.
Πιστεύω δηλαδή πως ίσως το παιχνίδι να το αδικούμε μεν αλλά πρώτα το αδίκησαν οι devs του.
Οπως και να'χει, είτε το ξαναπιάσουμε είτε όχι, ευχαριστούμε για τον χρόνο που διέθεσες για να ποστάρεις ολόκληρο και αναλυτικό σεντόνι.
Από μένα κι ένα +rep.
Είπα να καλύψω το κενό που έχει αφήσει η έλλειψη tutorial μιας και το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό με τον παίχτη.
Δεν σε πιέζει ο χρόνος. Μπορείς να αφιερώσεις ένα playthrough για να δεις τι κάνουν τα Tier 1 πράγματα. Ούτως η αλλιώς πεθαίνεις πολλές φορές.
Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη tutorial και το γεγονός πως πεθαίνεις συνέχεια έλλειψή αυτού, είναι που καθιστούν το παιχνίδι αντιπαθές. Αν όμως του αφιερώσεις λίγο χρόνο και το καταλάβεις στο ανταποδίδει και ανακαλύπτεις ότι είναι τελικά καλό παιχνίδι. Δεν έχει διαφορά από ένα οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που προσπαθείς να βρεις τα μυστικά του με trial & error.
Όποιος έχει απορίες θα χαρώ να του τις λύσω... όσο μπορώ.
@Sutorcen- Διαβασα τις συμβουλές σου, το ξαναξεκίνησα και είναι πραγματικά άλλο παιχνίδι! Βλέπω κάποιο νόημα τώρα..
Οπως λέει και ο Οδυσσεας, το αδίκησαν οι devs του.. Εστω, βάλε κάποιες οδηγίες! Τι πρεπει να κάνω, ποιος ο σκοπός..! Είμαι day 2 και συνεχίζω..
Aντε να του δώσω μια ευκαιρία ακόμη τώρα που γνωρίζω λίγα πράγματα παραπάνω,
δείτε κι αυτό το βιντεάκι που έχει ποστάρει ο Νεκτάριος για τα trophies,
http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...t-Don-t-Starve
εξηγεί πως κάνεις craft σε κάποια βασικά πράγματα.
https://www.youtube.com/watch?v=v6Rp0THKeMU
Ρε συ Βαγγέλη, νομίζω δεν είπες κάτι βασικό.. Πατώντας το touchpad μέσα εμφανίζεται ο χάρτης!
Αν το είπες και δεν το διάβασα, τότε sorry, λάθος μου!
Τώρα θα προσπαθήσω να χτίσω τη βάση μου κάπου, όπως λες, αλλα καθυστέρησα (είμαι day 5) και λογικά θα μου την πέσουν όπου να'ναι! :P
Τώρα ανακάλυψα και πως βγαίνει ο χάρτης.. Ειχα κάνει 2 science machines αλλα τα έχασα!
Εντωμεταξύ το προηγούμενο βράδυ το πέρασα γύρω γύρω απο τη φωτιά να με κυνηγάει μια αράχνη! Καλά, αυτές δεν φοβούνται??
το δοκιμασα εχθες.....σημερα delete!!!! καταξοδευτηκε η μαμα sony!!!
Eίμαι 6η μέρα (νύχτα για την ακρίβεια) και από ξύλα φουλ, έχω κόψει όλο το δάσος, από φαγητό με βλέπω να πεθαίνω σύντομα. :P
Μερικά ζωάκια τα μαγείρεψα στη φωτιά αλλά δεν παρατήρησα να δίνει παραπάνω ενέργεια.
Το παιχνιδάκι τελικά το είχα κακοχαρακτηρίσει.. Ωραίο είναι..
Θα ήταν απίστευτο αν είχε κάποιο είδος co-op.. Να είμαστε 2 άτομα και να προσπαθούμε να μαζέψουμε προμήθειες και να επιβιώσουμε.. Αψογο