Originally Posted by
psx3
Τελικά δεν άντεξα και το έκλεισα στην μέση το video. Πρώτη φορά αυτό...
Λέει τίποτα ενδιαφέρον ή δεν έχασα και τίποτα σπουδαίο;
Γιατί διαβάζω κάτι σχόλια ότι το XB1X «απογειώνεται» (στυλ FS2020 ξέρω γω, λολ) με... SATA SSD. Έβγαλε φτερά ο Jaguar και έγινε Zen 4 μάλλον (ναι, χωρίς πλάκα, υπήρχαν κάτι φήμες ότι έχει secret Zen sauce, κι ας έχουμε δει το die shot της APU).
Είχα την εντύπωση ότι το DirectStorage API είναι exclusive σε XBOX Series (και Windows 11 για την PCMR). Το έκαναν ποτέ backport σε XBOX ONE; Έχω χάσει κανά επεισόδιο;
Από τα λίγα που γνωρίζω οι κονσόλες έχουν συγκεκριμένο bandwidth cap (όχι πάνω από 50 MB/s οι last-gen). Άρα πως ακριβώς βοηθάει ο SSD; Και κοντράρει ευθέως το XSS;
Γενικά αυτή την λογική τύπου Τούβλο-X (aka πάω στο κομπιουτερομάγαζο, τσιμπάω SSD, κουμπώνω στην κονσόλα και γίνομαι μάγκας) δεν την καταλαβαίνω. Μου διαφεύγει κάτι;
Δεν βρίσκω πολλούς λόγους να αγοράσει κανείς XB1X εν έτει 2022. Ίσως κανάς συλλέκτης και αν.
Τιμολογιακά δεν έπεσε ποτέ η MSRP (για καινούριο μιλάμε πάντα, όχι μεταχειρισμένα με COVID!). ΟΚ, έχει φυσικό μέσο και βγάζει 4K ανάλυση (χρήσιμο για να τραβάς screenshots, δεν λέω, αλλιώς το XSS είναι προτιμότερο).
Αλλά αν έχεις μια 500αρού εύκαιρη, θες φυσικό μέσο και 4K, υπάρχει το... XSX.
Τι να πω, ούτε Τεραφλοπάτοι δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν πλέον το XB1X έναντι του XSS, κι ας βγάζει 2TF παραπάνω. Ίσα βάρκα-ίσα νερά όμως σε rasterization (λόγω GCN vs RDNA2 βελτιώσεων), που είναι και το ζητούμενο σε πλείστα gaming σενάρια (το compute έτσι κι αλλιώς στα cross-gen games φτιάχνεται με βάση το baseline των XB1/PS4 αντίστοιχα).