http://thewitcher.com/killingmonsters/
Have you visited our special website (/killingmonsters) recently? Make sure to check back every week for new, exclusive Witcher 3 content!
Printable View
http://thewitcher.com/killingmonsters/
Have you visited our special website (/killingmonsters) recently? Make sure to check back every week for new, exclusive Witcher 3 content!
Vita Remote Play: The Witcher 3 on PS Vita will have 'flexible and universal' controls, says game director
Quote:
We designed The Witcher 3 to be a very streamlined experience as far as control and the interface go. Remember that interface differences are not only the case for the PlayStation 4 and PlayStation Vita--as a multi-platform developer we also need to take into account the differences between all the platforms.""
"This means we need to introduce solutions that are flexible and universal so the game runs smoothly and provides a similar experience on all platforms, including the Vita."
The Witcher 3: Wild Hunt - New 'Never-Before-Seen' Concept Art Released
http://www.dsogaming.com/wp-content/...oncept-art.jpg
OXCGN’s The Witcher 3: Wild Hunt PreviewQuote:
It seems lately that we, the gaming population, are a sucker for massive open-world adventures. While we also love well-crafted stories, they are sometimes sacrificed in favour of a gigantic world that players can seamlessly explore. For example, there’s no argument that Skyrim had a beautifully detailed world, but many felt the storyline wasn’t befitting the world.
On the other hand, some games focused on narrative can tack on a somewhat empty world to present a larger environment. Take L.A. Noire for example, a large game world that featured little to do outside the main storyline.
The Witcher 3: Wild Hunt, aims to rectify this matter, and is already shaping up to be one next year’s most anticipated titles.
During this year’s E3, CD Projekt Red were on deck to personally show off their progress on Geralt’s latest adventure. I was lucky enough to be able to check out firsthand what lies in store for fans of The Witcher series, through an in-depth 45 minute gameplay demo.
Let’s Go Hunting
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112The Witcher 3: Wild Hunt follows on from Assassins of Kings, being the final installment of the Geralt trilogy.
From the outset, we were told that Witcher 3 would centre around a dark and brutal story. To fans of the series, this may came as no surprise, as The Witcher series centres around moral ambiguity; it’s hard to tell good from bad.
That trend continues in Wild Hunt; it’s not necessarily about good and evil, but deciding which is the lesser of two evils. The story focuses around the Empire of Nilfgaard ravaging the Northern Kingdoms, leading a new history to be written, with Geralt in the thick of the action.
Do not worry if this confuses you, as CD Projekt Red have stated that fans new to the series do not need to have played Witcher 1 & 2 to enjoy Wild Hunt.
http://i0.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112While the two previous entries had focused on the political struggles within the world, Wild Hunt is more intimate, focusing on Geralt’s personal journey.
Geralt is in search of The Wild Hunt, an otherworldly horde led by Wraith Commanders, who have for centuries appeared in the world to attack villages and abduct the young. Geralt survived such an attack and seeks to hunt them down to destroy them, to protect a lost love.
The Wild Hunt is a recurring theme throughout the whole of the trilogy, and while it had some focus during the first and second installments, it’s great to see the last entry dedicate The Wild Hunt as the main focus.
An Engaging Tale
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112The Witcher 3 is really striving to be an example of Next Gen technology, through the implementation of a large game world coupled with a deep storyline framework.
Due to limitations on technology, the previous installments had deep branching storylines, but localised areas segmented by loading screens. Thanks to the new RED Engine 3, the branching narrative remains, with a large open world.
CD Projekt Red were quick to point out that the storytelling is still the primary focus, but it’s great to see such a narrative-heavy series feature a living world to complement it.
Wild Hunt has some of the most impressive vistas seen in an open world game, from clifftop castles, vast open fields, violent oceans stretching to the horizon, giving the player a real sense that they are in a living, breathing world.
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112It’s no wonder too, as we were told the world is 35 times larger than the one in Witcher 2!
During the demo, Geralt met with some royalty at the gates of a castle perched upon a cliff face. After seeking information about possible Wild Hunt sightings in a distant town, Geralt set off on his quest.
Mounting his horse, Geralt descended the mountain to a coastal village, reaching the docks. He then commandeered a boat, sailing it across the sea to the other side, then crossing fields to talk to a civilian who had also apparently survived a Wild Hunt attack.
The impressive thing about this is that this all occurred with no loading times whatsoever.
While it’s an amazing feat to be able to produce such an expansive world, the inhabitants also feature equal dedication. NPCs no longer seem generic quest givers, with enhanced animations and facial expressions allowing more emotion to be portrayed.
A Living World
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112A great open world adventure game should create a world that seems to exist, even when the player isn’t present, and The Witcher 3: Wild Hunt is no different.
The various villages littered around the world feel alive, and we were told that all the characters go about their day, completing their various tasks. There is also a new economy system in place. Where a coastal town might have cheap fish, a town further inland may have the same but at a higher price.
A new dynamic weather system has also been created, which we saw during Geralt’s meditation sitting atop a cliff overlooking the ocean. As time passed, we saw clouds roll in over the mountains, creating a huge storm that whipped up some violent waves.
We were told that taking a boat across the sea during a storm is a dangerous task, as your boat can capsize, or be thrown against jagged rocks thanks to the violent waves.
http://i0.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112If travelling in real-time isn’t your idea of fun (points for immersion!), fast travelling is also present, but only to towns and places previously visited.
However, it’s one thing to be able to create a massive world, but it’s another to make it come to life.
Witcher 3 doesn’t simply provide a massive world with a few points of interest separated by big, boring expanses. In between travelling to places relevant to main or side quests, randomly generated encounters pop up to drag the player off the beaten path.
In the demo we saw, Geralt came upon a solitary hut, with bandits harassing the owner. Geralt dispatched the bandits, and went along his way. However, instead of being a throwaway task, these encounters are tied in with main missions, and can have consequences relating to later in the game.
However, all the fun isn’t solely contained in the main quest. Open world games are about exploration, and Wild Hunt has that in spades.
http://i0.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=233%2C131All places can be seen and explored. Like the look of the mountain in the distance? Feel free to go have a look. Wild Hunt aims to keep things fresh by providing the player with an abundance of diverse environments to explore.
Environments range from villages, cities, castles, swamps, coastal retreats, marshlands, forests and an ominously named “No Man’s Land.”
While having a bunch of different environments to explore is cool and all, Witcher fans want a whole bunch of monsters to kill while doing so.
Monster Slaying 101
http://i1.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112While fans of the series know that Witchers are genetically mutated monster slayers, it could be argued that the narrative of Witcher 1 & 2 didn’t really have monster hunting at its core.
The guys at CD Projekt Red are focusing on ‘Enhanced Monster Hunting’ – The core of the Witcher profession, giving it a much more important role in Wild Hunt.
In fact, Wild Hunt will feature over 80 different types of monsters to hunt and kill, so one cannot say there won’t be enough variety.
At one point in the demo, Geralt came upon a huge beast at some ruins. What followed was a battle that featured the beast using special magic to affect Geralt. What was immediately noticeable is that combat is much more streamlined.
No longer does combat feel a bit clunky like previous entries; Geralt now is able to attack swiftly and effectively, seamlessly switching between swordplay and magical attacks.
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C112After a back and forth battle, the monster decided to beat a hasty retreat instead of accepting death, which then presented the player with a choice; either leave the monster be, or search after it and see the monster vanquished.
CD Projekt Red explained that this feature turns random monster battles into adventures themselves. Choosing to continue the hunt for the monster not only nets the player more experience, but can also affect the player’s standing within communities in future.
Hunting monsters no longer revolves around turning up to a certain area and hacking it away with your Silver sword. It now takes a lot of planning and investigation.
In our presentation, Geralt arrived at a village that had claimed to be attacked by the Forest Spirit they worship. Upon closer inspection, Geralt surmised that it was surely the work of a monster.
The series’ famed morally ambiguousness was then present, with the village elders wanting Geralt to leave the spirit, whereas the younger citizens wanted the monster destroyed.
http://i2.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=200%2C133Regardless of his choice, Geralt sets off in search of the identity of the monster.
Monster Hunting is now more in-depth. Players much search for various clues to identify the monster type. Examining more clues grants players more tips on how they can defeat said monster.
Monsters aren’t just generic enemies anymore either. CD Projekt Red have given beasts backstories, weaving their existence into the communities they coexist in. It really goes a long way to making them feel a part of the world, instead of just an obstacle to overcome.
Needless to say, Geralt discovered the whereabouts of the monster terrorising the town, and promptly vanquished it. Upon returning to the town to collect his reward, Geralt found that the younger people had murdered all the elders, sick of their preaching to spirits.
Disgusted with their actions, Geralt left them to their greed, not before taking his payment though. Much like the previous games, end of side quests trigger flashbacks a few hours after completion, to allow player to reflect on their actions.
This little addition really makes all your choices, whether large or small, feel meaningful to the overall story.
Prepare For The Wild Hunt
http://i0.wp.com/oxcgn.com/wp-conten...size=204%2C127CD Projekt Red have claimed that The Witcher 3: Wild Hunt will be the genre-defining RPG, one that utilises true Next Gen technology, combining both massive open worlds with a deep, branching narrative framework.
Sure, it sounds very ambitious, but from what I saw first hand at E3, and knowing the quality of their previous work, I’ve got to say, they might just do it.
Seriously cant wait...!
Τop of my next gen list :ban:
2 απο τις εικονιτσες στο αρθρο ειναι απο το 2 btw :c055gfe:
Παντως θα ηθελα να συζητησω λιγο σχετικα με το θεμα "επιλογων" που δινονται στον παικτη και καποιον προβληματισμο μου επ αυτου. Θα ηθελα κυριως να ακουσω τις γνωμες σας για το θεμα.
Να ξεκαθαρισω παντως οτι θα αναφερθω σε "γκριζες" επιλογες, οπως αυτες που ειχε το Witcher 2 και οπως αυτες που θα εχει το Witcher 3 και με ενα παραδειγμα να εχει αναφερθει πιο πανω στο preview που παρεθεσα. Δεν αναφερομαι δηλαδη σε επιλογες "κακο" και "καλο" οπου εκει ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα αλλα σε επιλογες που οτι και να αποφασισεις θα εχει ενα θετικο αλλα και ενα αρνητικο αποτελεσμα.
Και να πω ευθυς εξαρχης οτι αυτο με προβληματιζει και κατα καποιο τροπο δεν μου αρεσει.
Δεν μου αρεσει διοτι εγω αυτο το χαρακτηριζω "illusion of choice". Illusion διοτι, οτι και να επιλεξω, θα πρεπει να εχει ενα θετικο και ενα αρνητικο αποτελεσμα. Πραγμα που εγω ως παικτης δεν θα το ηθελα. Ας παρω το παραδειγμα που αναφερεται πιο πανω. Ο Geralt παει σε ενα χωριο οπου καποιο Μonster σκοτωνει χωρικους. Ο Geralt βρισκει το τερας και ενημερωνει το χωριο. Ξαφνικα δημιουργουνται 2 στρατοπεδα στο χωριο. Οι μισοι θελουν το τερας να σκοτωθει, οι αλλοι μισοι θεωρουν οτι το τερας ειναι ιερο και λογο καποιου μυθου δεν πρεπει να σκοτωθει αλλα να προσκυνειται.
Ο παιχτης λοιπον εχει την επιλογη ή να σκοτωσει το τερας ή να το αφησει. Η επιλογη αυτη (ετσι μπακαλιστικα και προχειρα οπως την συζηταμε φυσικα, μπορει στην πραγματικοτητα να ειναι πολυ διαφορετικο στην εκτελεση) ειναι για εμενα μια ψευδαισθηση.
Οτι και να αποφασισει ο παικτης, χοντρικα χοντρικα, θα εχει παντα με το μερος του το μισο χωριο, και το αλλο μισο θα τον αντιπαθει. Αυτο δεν μου αρεσει. Και δεν μου αρεσει διοτι εγω θα ηθελα ως Role Playing Geralt να εχω πραγματικες επιλογες. και οταν λεω πραγματικες επιλογες, εννοω εκτος απο το να σκοτωσω ή να αφησω το πλασμα, να εχω και την επιλογη να συννετισω το κομματι εκεινο του χωριου που θελω (αναλογα την επιλογη μου) και να τους μεταπεισω (ή οχι) οτι αυτο που προκειται να κανω ειναι το σωστο.
Γιατι θα πρεπει ντε και καλα το μισο χωριο μονο να τα εχει καλα μαζι μου? Γιατι να μην μπορει να τα εχει καλα ολο το χωριο μαζι μου?
Αυτο εγω το θεωρω επιλογη με ουσια, με πραγματικο αντικτυπο.
Στο Witcher 2 υπηρχαν πολλες τετοιες επιλογες οι οποιες με ψιλοχαλασαν γιατι ενιωθα οτι ειναι forced upon me. Ας παρω για παραδειγμα την αρχη του παιχνιδιου με τους Lavallettes και την επιλογη αν θα σκοτωσεις ή οχι τον νεαρο αυτον. Ο παικτης στο σημειο εκεινο που του δινεται η επιλογη δεν ειναι ενημερωμενος καταλληλα για να παρει μια σωστη αποφαση... απλα αποφασιζει στην τυχη εντελως... δεν μου αρεσει οταν συμβαινει αυτο, δεν μου αρεσει σαν χαρακτηρας να ειμαι forced να αποφασισω κατι εντελως στην τυχη.
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι οταν εισαι στο Chapter 2 με τον Yorveth που προσπαθεις να μαζεψεις στοιχεια για να κατηγορησεις ποιος ειναι αυτος που φταιει, ο Βασιλιας (ή δεν θυμαμαι ποιος αλλος). Το συγκεκριμενο σημειο στο παιχνιδι με ειχε ενοχλησει ΠΟΛΥ. Εξηγουμαι¨:
Καλουμαι ως παιχτης, να παρω μια αποφαση η οποια θα κρινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για ενα ολοκληρο βασιλειο. Και το παιχνιδι καθοριζει αυτην την επιλογη μου MASSIVELY στην τυχη. Ναι ξερω τι θα πειτε, και ναι ισχυει... οντως μπορεις να μαζεψεις τα καταλληλα στοιχεια που να σε οδηγησουν στην σωστη αποφαση. ΑΛΛΑ... οι πιθανοτητες να το κανεις επι της ουσιας ειναι ελαχιστες... το παιχνιδι σου δινει παρα πολυ λιγο χρονο για να κανεις proper investigation, δεν συγχωρει λαθη και μεσα απο 5-6 ατακες ,τις οποιες δεν μπορεις να ξανακουσεις καν αν θες και ασε που πολλες απο αυτες ειναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ και επιτηδες πεταμενες εκει με πολυ cheap τροπο απλα για να χασεις χρονο και στο τελος ζηταει απο εσενα να παρεις μια τοσο σημαντικη αποφαση...
επι της ουσιας... αποφασιζεις...
ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
Μεγα λαθος αυτο και μεγιστη ξενερα γιατι εγω στο playthrough μου οταν εγινε αυτο τσαντιστηκα πολυ γιατι φυσικα επελεξα λαθος...
Δεν λεω φυσικα οτι το παιχνιδι πρεπει να σε παιρνει χερακι χερακι, αλλα ασε με ρε αδερφε να κανω investigation λιγο ανθρωπινα... ελεος... τουλαχιστον για τα σημαντικα ασε με.
Αυτο ειναι λοιπον ενα ακομα παραδειγμα κακης εφαρμογης "επιλογης" που επι της ουσιας δεν ειναι "επιλογη" κατα την γνωμη μου. Ενα αλλο -ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ- ειναι φυσικα η αποφαση να σκοτωσεις ή οχι τον δρακο στο path του Roche...χωρις να σου δινεται καν η ευκαιρια να μαθεις λιγα παραπανω πραγματα... απλα να επιλεξεις τυχαια εντελως...
Διαφωνω λοιπον αρκετες φορες και με τετοιες επιλογες οι οποιες ειναι forced και στην τυχη και με επιλογες οι οποιες "κανουν οτι εχουν αντικτυπο" αλλα επι της ουσιας δεν εχουν, οπως ηταν το παραδειγμα με το χωριο. Σε τετοια "λαθη" δεν εχει υποπεσει φυσικα μονο το Witcher, αλλα πολλα παιχνιδια με επιλογες (οπως και το Mass Effect φυσικα) και με ενοχλει.
Ισως μερικες φορες το "μαυρο" "ασπρο" να χρειαζεται να υπαρχει ως επιλογη και να μην εισαι αναγκασμενος να εχει παντα αρνητικα και θετικα αποτελεσματα απο τις επιλογες σου, ποσο μαλλον οταν δεν εχεις καν τα στοιχεια για να μπορεσεις να προβλεψεις τουλαχιστον ποιο απο τα 2 κακα (στην περιπτωση του χωριου) ειναι καλυτερο και ποιο χειροτερο.
Αν δεν εχετε βγαλει σπυρια απο το τεραστιο ποστ πειτε την γνωμη σας!
lol wall of text.Δες εδω για να μαθαινεις :Ρ (sorry btw)
Spoiler!
Spoiler!
Γενικοτερα, αυτο που λεω ειναι οτι θελω να εχω τα απαραιτητα στοιχεια και τις απαραιτητες επιλογες για να μπορω να πραξω ξεκαθαρα και οχι στα τυφλα. λεγοντας ξεκαθαρα δεν εννοω να μην υπαρχει και ενα αναπαντεχο, μια αμφιβολλια οπως γινεται και στην πραγματικοτητα, αλλα οχι να ειναι και το αλλο ακρο οπου το παιχνιδι απαιτει απο εμενα μια συγκεκριμενη αλληλουχια κινησεων, χωρις να συγχωρει κανενα λαθος. Στην περιπτωση του Stenis το παιχνιδι εμοιαζε σαν να σε ωθει κυριολεκτικα να παρεις την λαθος αποφαση. Δεν μου αρεσε αυτο. Ενιωσα forced και εγινε σε ενα σημειο πολυ κομβικο και πολυ σημαντικο. Εαν επαιζα role playing game pen and papaer εκεινη την στιγμη , στανταρ θα εβγαινα εκτος character και θα την ελεγα στον DM. Ηταν λαθος εκτελεσμενο.
Grey χαρακτηριζω περισσοτερο τις επιλογες εκεινες οπου δεν μπορεις επι της ουσιας να ξερεις τι απο τα 2 θες να επιλεξεις. Οπου και σε αυτην την περιπτωση το αφηνεις στην τυχη και το οποιο με ενοχλει. Για πχ ενα αλλο quest ηταν θυμαμαι αυτο του Dandelion. Οπου και παλι επρεπε να παρεις μια αποφαση, οπου και παλι εγω δεν ειχα ολα τα στοιχεια. (δεν ειχα παρει τα εργαλεια για να κανω ξερεις τι). Το παιχνιδι δεν με καθοδηγησε να κανω κατι τετοιο και καλα εκανε, δεν λεω, αλλα τουλαχιστον δωσε μου την επιλογη να μπορω να το κανω πιο μετα. Δηλαδη οταν ερχεται η στιγμη να επιλεξω, αφησε με , σαν παικτη, εφοσον δεν εχω συλλεξει ολα αυτα που θελω, να μπορω να συνεχισω την ερευνα. Αυτο δεν εγινε. Ή τα κανεις εκεινη την στιγμη στο quest ή τελος. Το ιδιο και με τον Stenis. Ασε με να κανω proper investigation, ασε με να το ψαξω, νιωθω πολυ ηλιθιος οταν απροειδοποιητα μου κοβεις το ιnvestigations και μου λες, "οκ διαλεξε".
Ειμαι σιγουρος οτι και εκεινοι τα ξερουν αυτα που λεμε, και αν οντως επιτρεπει στον παικτη το συγκεκριμενο quest του W3 να παρει το μερος των elders ή των newbies με ουσιαστικο και προφανη λογο, τοτε ναι γουσταρω. Να ξερω ομως οτι αυτο που κανω το κανω με επιγνωση και ας εχει οτι επιπτωσεις εχει. οχι να διαλεξω στην τυχη "σφαζω/δεν σφαζω" και αρα παιρνω με το μερος "elders" του χωριου, ή τους "νεοπες".
Θελω να υπαρχει reasoning για τις επιλογες μου, και να εχω ολα τα στοιχεια εκεινα που χρειαζονται, χωρις να μου βγαζει την ψυχη το παιχνιδι ή να θελει να ειμαι αλανθαστος και μετα να παρω τις αποφασεις μου με οτι συνεπαγεται αυτο. Εκει δηλαδη που μου λεει το quest "οκ τωρα διαλεξε", να μπορω και να πω εγω "ωπα, μπαστα, I need more time to look into things", οτι θα ελεγα δηλαδη ακι στην πραγματικοτητα. Απλα θελω να αποφασιζω με σιγουρια. οχι στην τυχη.
Edit: + rep για το epic post! ;)
Καταλαβα καλυτερα τι θες να πεις τωρα. Απλα ειναι ζητημα του τι ειναι αρκετες πληροφοριες για τον καθενα ωστε να βγαλει μια αποφαση. Πιθανως αμα δεν ειχα αρκετες πληροφοριες θα με χαλουσε οταν εκανα μια αποφαση, αν και θα ελεγα "oh well" και θα συνεχιζα μαλλον :Ρ (εκτος αν μιλαμε ψοφουσε κανας αγαπημενος μου χαρακτηρας ή γινοταν τιποτα τετοιο,τοτε θα εβριζα χαχαχ).Θα ηταν καλο να βλεπαμε και αλλες αποψεις που κυμαινονται.
Στα του Στεννις ηταν σιγουρα βλακεια οπως ειπα ετσι οπως το καναν γιατιSpoiler!
Δεν εκανα reload για να "κλεψω",εκανα reload ωστε να σκεφτω τι θελω να κανω απο ενεργιες αφου ξερω οτι εχω χρονικο περιθωριο (αντι να αρχισω να μιλαω με οποιον βρω μπροστα μου οπως κανω σε καθε αλλο rpg οταν δεν εχει χρ.περιθωριο.
Αμα ειναι να μου βαλεις χρονο πες το μου ξεκαθαρα ή πες μου ποσα events μπορω να κανω χωρις να αναγκαζομαι σε reloads/walkthroughs.....αν και θα ηταν καλυτερα να μην μου βαλεις καθολου χρονο γιατι δεν μου αρεσει οταν πιεζομαι ή τουλαχιστον δωσε αρκετα events και οχι 2-3 απο 8 :Ρ.
Με τον Αρυαν κακως σκεφτηκες ετσι γιατι 1ον θα στον ειχα αναφερει εγω στο wiki που σου ειχα δωσει αμα επαιζε ρολο :P και 2ον θα αναφεροταν ο Geralt σε αυτον αμα τον ηξερε και θα εδινε καποια αλλη βαρυτητα στο σκηνικο ,οποτε δεν χρειαζοταν τοση σκεψη.
Το να σου δωσουν την επιλογη να προσπαθησεις να πεισεις και το αλλο στρατοπεδο ειναι λογικο απλα διαφωνω ομως να μπορεις παντα να τους κανεις ολους να συμμαχησουν μαζι σου για τους λογους που αναφερθηκα παραπανω(χωρις να σημαινει οτι δεν θελω να υπαρχουν περιπτωσεις που να γινεται αυτο-καλο θα ειναι να γινεται- ή οτι θελω ολα τα quest να γινονται choose a side - ποικιλια να υπαρχει παντα. ). Θα πω μαλιστα οτι τελευταια εχω αρχισει και το προτιμω να με κανει να κανω την δυσκολη αποφαση απο το να κανω απλα ενα persuasion check και ξαφνικα να συμφωνουν ολοι μαζι μου :Ρ. Στο dragon age μολις πηρα πολυ συντομα το persuasion στο τελευταιο level ηξερα οτι ολα μπορουσα να τα κανω οπως ηθελα και εφυγε ενα μεγαλο κομματι των δυσκολων αποφασεων απο το παιχνιδι(πρακτικα οσες δεν ειχαν persuasion εγιναν οι δυσκολοτερες για τον Α ή Β λογο),στο baldur's gate ανα πασα στιγμη ηξερα οτι μπορει να αποτυχω σε αυτο οποτε κοιτουα και τις εναλλακτικες μου.
Με του dandelion να πω την αληθεια δεν το θυμαμαι τα quest ενω αυτο με τους δρακους ηταν blank memory,λαθος μου γιατι ημουν σιγουρος οτι στο W2 ειχε αναφερθει.Τελικα ηταν απο τα short stories Sword of Destiny που το ειχε αναφερει σιγουρα πως δεν σκοτωνει δρακους.Οποτε δεν θυμαμαι αμα ειχε αναφερθει στο W1 ή στο 2 (μαλλον οχι αμα κρινω απο την αντιδραση σου). Βλακεια δικια μου που δεν στο ειχα αναφερει στο wiki.
Φοβαμαι παντως για τα περι yennefer στο W3....θα πρεπει imo να κανουν εξαιρετικη δουλεια ωστε να γινει introduce και να κανουν να φανει το δεσιμο μεταξυ τους γιατι αλλιως βλεπω το yennefer/triss showdown (αμα υπαρξει) η triss να κερδιζει ανετα επειδη υπαρχει η εμπειρια απο τα 2 παιχνιδια. δεν θα πρεπει να υποθεσουν "να διαβασουν τα βιβλια" γιατι θα ειναι λαθος. Δεκτο για τους dandelion και zoltan στο w2 γιατι υπαρχει το w1 διαθεσιμο (και θα ειναι χαζο να τους κανει introduce την ιστορια τους καθε φορα επειδη καποιος δεν επαιξε το προηγουμενο παιχνιδι που ειναι διαθεσιμο σε pc,mac και εγω δεν ξερω που αλλου χωρις πολλες απαιτησεις) αλλα μη δεκτο για την yennefer ,ενω υπαρχει και θεμα για οσους ερχονται απο ps3 σε ps4 σχετικα με πολλα πραγματα....και νομιζω ειπαν πως δεν θα εχει καποιο comic or whatever στην αρχη του παιχνιδιου(δεν θυμαμαι που το ειπαν) οποτε βλεπω να ειναι χαμενοι οι ps3->ps4 παιχτες.
Thanks for the rep,θα ανταποδιδα αμα με αφηνε (αν και δεν παιζει τοσο ρολο,η συζητηση μετραει :Ρ ).
A μπραβο αυτο λεω κι εγω, οτι δηλαδη θα ηθελα να μου δωσει και την επιλογη να προσπαθησω για την καλυτερη λυση. Φυσικα και δεν θα ηθελα αυτη η προσπαθεια να ειναι απλα ενα persuation check ή κατι τοσο ευκολο, θα ηθελα ομως να ανοιγει καποιο quest path optional, στο οποιο εγω θα προσπαθουσα (επιτυχως ή ανεπιτυχως) να φερω την ισορροπια. ΕΙμαι πολυ peacemaker τυπος, λολ! Τωρα εαν η προσπαθεια μου αυτη αποτυγχανε, και παλι θα ημουν ικανοποιημενος διοτι προσπαθησα και απλα για τους Χ, Υ λογους δεν τα καταφερα. Θα ηθελα ομως να ειχα την επιλογη, να εχω να λεω δηλαδη οτι εκανα οτι μπορουσα κι ας μην ηταν αρκετο. Μου ειναι πολυ δυσκολο να χωνεψω ενα questline το οποιο απλα σου λεει στο τελος choose a side.
Τωρα βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο απο πλευρας δουλειας που χρεαιζετυαι να πεσει, διοτι κακα τα ψεμματα, εαν ειναι να ψειριζουμε ετσι ενα hunt quest, οι ανθρωποι στην CDP θα πρεπει να δουλευουν καμμια δεκαετια... το καταλαβαινω και αυτο.
Οσο για τα υπουλα time limits που το παιχνιδι δεν σε προειδοποιει (οπως και στο ΜΕ2 οπως σωστα ανεφερες) πραγματικα να λειπουν. Ειναι μαλακια αυτο το πραγμα ή τουλαχιστον να προειδοποιουν τον παιχτη σωστα και καθωσπρεπει και να του αφηνουν καποιο περιθωριο για λαθος. Μην απαιτουν δηλαδη απο εμας να κανουμε ολες τις κινησεις αψογα.
Τελος να πω οτι το θεμα του Δρακου ευτυχως δεν με επηρεασε διοτι διαλεξα Iorveth Path, οποτε ημουν κομπλε λολ! Αλλα στην αντιθετη περιπτωση ισως να μου την ειχε βιδωσει λιγο.
Τελικα βεβαια δεν ξερουμε ποιο ενδεχομενο απο ολα ισχυει, σχετικα με τα γεγονοτα του W2 ετσι δεν ειναι? Δεν εχουν πει κατι, για πχ τι θεωρει το παιχνιδι σαν default γεγονοτα που ισχυουν στο W2...
Μιλαω ειδικα για την εκδοση του PS4 που προφανως δεν θα μπορουμε να εχουμε μεταφορα save και εχει σημασια τι θεωρουν ως βαση... εκτος κι αν κανουν κατι σε στυλ ΜΕ2 οπου με ενα κομικ εισαγωγη μπορεις να κανεις τις βασικες επιλογες. Αυτο θα ηταν παρα πολυ καλο...
Βεβαια τωρα μολις θυμηθηκα που ελεγε η CDP οτι δεν θα εχει και μεγαλη σημασια το τι εγινε στα προηγουμενα καθοτι το W3 θα ακολουθησει διαφορετικο δρομο ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι καλα. Μακαρι ομως να εχουμε μια τετοια επιλογη οι PS4 users, γιατι xbone δεν παιρνω λολ!
The Witcher 3 doesn’t have QTEs, says CD Projekt RED
Kαλα Challenging δεν τα λες τα fist fights στο Witcher 2, πανευκολα ηταν, τουλαχιστον στην εκδοση του 360 που επαιξα, ακομα και στην Dark δυσκολια.Quote:
As mentioned, QTEs are gone, but that doesn’t mean fist fights have met the same fate. In a way, they constitute an important, immersive part of the night life in the game world. Plus, mini-games are a good way of letting players take a short breather from questing, should they need one. We’ve replaced QTE mechanics in these fist fights with a new system, one that gives more control to the player. They will still be brutal and challenging, that’s for sure.
Καλα τα fist fights στο 2 τα εβγαζες και μεθυσμενος, στο 1 ειχαν καποια δυσκολια. Καλο παντως που ξεφυγαν απο την QTE formula, αν και στο 2 μπορουσες να την απενεργοποιησεις.
Ενδιαφερον... 10 signs ;) :DQuote:
In upcoming The Witcher 3 game magic is one of the most important gameplay elements. Using different "signs" our protagonist will have an advantage in the dangerous battles with his opponents, as it was in the previous game's instalments. But in The Witcher 3 these magic "signs" will be a little bit different.
http://i.imgur.com/vBlctfc.png
Recently the journalists from clickonline.com have had an interview with CD Projekt RED's gameplay designer and have asked him whether there will be five major magic "signs" in The Witcher 3 combat system as it was in other instalments of this series. And the answer was - "only at the beginning".
While you will be developing your character, new magic "signs" will be available for him. The developers are planning to implement about 10 "signs", and each magic ability will vary from the previous ones. You will be able to use two or more "signs" together, and different "signs" will be appropriate for various tactics. For example, using one of your spells you can stun an opponent, and then finish him off with another one.
As for the weapons, Geralt will use only steel and silver swords. The developers are sure that the unique atmosphere of the game has to be saved: "I mean, for us, encouraging players to use polearms, shields or axes would create a dissonance akin to Batman running around with an AK-47 and shooting at his enemies."
http://i.imgur.com/UDplOX9.png
There will be two types of The Witcher 3 combat system: the strong one and the fast one. Using magic, your swords and planning each attack, you will be able to destroy any army. By the way, not only attacking will be important in the game. The developers have also focused on the defense system, so be sure that you are not open during the battle.
Μαλλον εννοουν τα βασικα 5 signs με διαφορετικα paths/developments για αυτα (πχ το igni να ειναι ειτε fireball ή area of effect fire,το aard να βαραει μπροστα ή να χτυπαει ολο το εδαφος τριγυρω σου or something οπως το witcher1), θυμαμαι σε καποιο interview να το λεει καποιος της ομαδας αυτο.
Αυτο που θυμαμαι εντονα παντως απο το 2 ειναι οτι δεν χρησιμοποιουσα πολλα signs, σπαμαρα συνεχως το quen και γενικως δεν ασχοληθηκα με την μαγεια. Μαλλον εχω συνηθισει πιο εφετζιδικα πραγματα απο το Skyrim που σε κανει να αισθανεσαι λιγο περισσοτερο caster με projectiles κτλ.
Angry Joe interview
http://www.youtube.com/watch?v=iZmJjbuCmwY
Βασικα ειναι απο την E3 και το ανεβασε τωρα, ο λογος που ειναι λιγο overhyped (LOL) ειναι γιατι μολις εχει δει το περιβοητο Ε3 demo behind closed doors.
spoilers from the previous games
Δεν θυμαμαι να το εχω ρωτησει, μαλλον θα αναρωτιωμουν και θα ηθελα να το ρωτησω αλλα υπαρχει καμια δηλωση για τα προηγουμενα 2?Δηλαδη αν θα τα βγαλουν για PS3 η PS4??
Οχι δεν υπαρχει κατι μαν, πιο παλια εποχες που εβγαζαν το The Witcher 2 enhanced edition για το 360 ειχαν αναφερει για πολλοστη φορα οτι θα θελαμε να φερουμε το the Witcher στο ps3 και ως εκει. Δεν εχω καταλαβει βεβαια ακομα πιο ηταν το προβλημα αλλα τεσπα. Αυτη τη στιγμη ειναι ολοι με τα μουτρα πανω στο 3 και εχουν και το Cyberpunk on the side οποτε δεν νομιζω να περισσευει κανεις για porting. Αν θελεις τη γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να περιμενεις, αν εχεις εστω μετριο PC παρε τα παιχνιδια εκει, ειναι παμφθηνα πλεον. Εγω δεν εχω παιξει καν το ενα μιας και δεν εχει controller support, με το 2 "μπηκα" στη σειρα.
Thanks, didn't know that! Eγω ειχα μεινει στο οτι η μονη τους ενασχοληση με το ps3 ηταν οταν ειχε ξεκινησει το remake του original The Witcher για ps360 (White wolf) και ακυρωθηκε.
Και παλι βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι δουλεψαν μονοι τους το port για 360 ενω ηθελαν να το δωσουν αλλου για ps3.
Eκανα ενα τεστ στο pc και κλασσικα εχω θεμα με την καρτα γραφικων...Επειδη δεν ειμαι και πολυ φαν του Pc gaming παντα διωχνω την ιδεα μιας αγορας καρτας γραφικων αλλα γενικα πρεπει να ενδωσω γιατι μονο και μονο για τα δυο Witchers πιστευω οτι αξιζει...επαιξα το Alan Wake αναγκαστικα στις πιο χαμηλες απαιτησεις και δεν το χαρηκα οπως θα ηθελα...
Κι εμενα μου εβγαζε την CPU ακαταλληλη ενα τεστακι που ειχα δοκιμασει αλλα εκανα το εξης, πηρα απο τον θειο το παιχνιδι, το δοκιμασα, ειδα οτι επαιζε εστω στις medium ρυθμισεις χωρις προβληματα και αμεσως μετα παρηγγειλα την retail version. Δεν ξερω πως ειναι το Alan Wake στις χαμηλες ρυθμισεις παντως το W2 ακομα και στις medium ειναι jaw dropping.
Το 1 καμια σχεση σε απαιτησεις ομως δεν εχει controller support (οντας πιο παλιο) και αυτος ειναι ο λογος που δεν το επαιξα. Μεγαλα εννοεις σε χωρο στον δισκο η σε διαρκεια?
Αν δεν κανω λαθος δεν υπηρχε τετοιο θεμα με το W2. Το W1 :Rise of the white wolf που ηταν να βγει για ps3/360 ηταν που ακυρωθηκε,λογω του οτι δουλευαν με μια αλλη εταιρια στο παιχνιδι και πλακωθηκαν λογω πληρωμων επειδη δεν ηταν σιγουροι πως η εταιρια αυτη μπορουσε να κυκλοφορησει σε ποιοτικο βαθμο το παιχνιδι(χαναν τα milestones?dunno...).
Το W2 δεν βγηκε στο ps3 γιατι ...απλα δεν βγηκε :Ρ. Τωρα ηταν γιατι δεν πουλησε και τοσο καλα στο 360,ηταν γιατι τα βρηκαν μπαστουνια με την τεχνολογια του ps3 και ειτε "τεμπελιασαν" ή δεν εβλεπαν να το βγαζουν στην ωρα του χωρις προβληματα ή κατι αλλο αυτο δεν θα το μαθουμε εκτος αν μας το πουνε :Ρ .
EDIT:
@Chronohill
Αμα το pc σου ειναι κοντα σε κατι τετοιο (quad core q6600 στα 2.4, 4gb ram και Nvidia gt 9500) τοτε να ξερεις πως θα το παιζεις ολα στο low/off με αναλυση 1280χ720 και θα πιανεις γυρω στα 30fps :P.Αυτο το pc ειχα σε καποιο playthrough του W2 και δεν μπορω να πω πως ηταν η καλυτερη εμπειρια :Ρ.
Οποτε αμα ειναι εκει κοντα ή χειροτερο το pc σου δεν σε βλεπω να το ευχαριστιεσαι....
Δασκαλε εχω Intel(R) Core(TM) i5-3330 CPU @ 3.00GHz /CPU Speed 3.2 GHz Performance Rated at: 6.72 GHz / 2 mb ram ε καταλαβαινεις οτι δεν χαμπαριαζω και πολυ απο χαρακτηριστικα...το μηχανημα ειναι turbo x απο πλαισιο και εχει πανω καρτα γραφικων την μαμισια intel HD Graphics...
Η CPU σου ειναι μια χαρα,δεν θα εχει προβλημα.Η καρτα γραφικων σου μαλλον θα ειναι αυτη που θα το "κρατησει πισω" (χωρις να λεω με σιγουρια γιατι δεν διευκρινιζεις ποια ακριβως ειναι). Στην χειροτερη οπως ειπε και ο hakoo,παρ'το απο τον θειο για να δεις πως παιζει και αμα δεις οτι το αντεχει το συστημα σου τοτε κανε και την αγορα σου,ψαχνοντας ομως να λεει απο εξω enhanced edition το κουτι ωστε να μην μπλεκεις με το κατεβασμα της enhanced edition αμα αγορασεις εκδοση προ-enhanced edition εποχης :Ρ.
CG TRAILER:
http://www.youtube.com/watch?v=MhaIQ7Q3U6E
:a038::a038-1:
Trailer spoiler
Spoiler!
Αντε και το gameplay trailer τωρα please!
Αρχισανε οι οργασμοι απο τωρα ^^
O M G
Oταν κατεβηκε απο το αλογο I was like
http://31.media.tumblr.com/653f100be...75e7o1_500.gif
Καταπληκτικη ποιοτητα CG, φαινεται εστω και στην χαμηλη αναλυση αυτου του (leaked) trailer.
Το main theme νομιζω ειναι το decision making που θα υπαρχει στο παιχνιδι. Επισης, το look του gerald σε αυτο το trailer ειναι με τεραστια διαφορα το πιο badass, ελπιζω να αντικαταστησουν την χαζομαρα με το καγκουρε κουρεμα που ειδαμε στο gameplay trailer της E3 με αυτο.
Next stop: demo footage (μακαρι να δειξουν κατι στην Gamescom).
HOLY CRAP!
Charles Dance (Tywin Lannister) to voice Nilfgaard Emperor in The Witcher 3
http://www.dualshockers.com/2013/08/...r-3-wild-hunt/
Αν οχι ο top actor στο Game of thrones τοτε σιγουρα στο τοπ.Και μονο στην σκεψη οτι θα παιξει τον Emhyr...so good...
Ο Charles Dance ειναι οντως ο καλυτερος απλα ηθοποιος στο Game Of Thrones..
Gamescom Screenshots!
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=657213
Spoiler!
:a038::a038-1:
Αμα βγαζαν και αυτο το χαζοsharpening filter που βαζουν θα εδειχναν ακομα καλυτερες.
Looks fucking epic.... απλα....
Ημουν βεβαιος οτι θα εκαναν πραξη αυτο που ελεγαν για τα γραφικα CG quality...
Νικολα θα αναβαθμισεις PC ή θα πας για console?
Ειναι ενα μεγαλο ερωτημα αυτο....απο την μια θα μου βγουν ιδια τιμη πανω κατω(γιατι θα χρειαστω πρακτικα καινουργιο pc) χωρις να ξερω με 100% σιγουρια που θα δειξει καλυτερα αναλογα με το τι pc θα αγοραζα.Απο την αλλη η κονσολα ειναι κονσολα οπως και να το κανουμε(και ειδικα αμα μιλαμε για τα sony και console exclusives) αλλα δεν ξερω αμα θελω τοσο νωρις να την παρω πριν δω τι βγει γενικα (πχ το ps3 το πηρα οταν τελικα αρχισαν να βγαινουν παιχνιδια σαν το valkyria chronicles,mgs4 και αρχισαν και τα ports καποιων 360 exclusives) και ειδικα αμα πεσω σε περιοδο αγορας πριν ανακοινωθει price drop.Το καψιμο του ps3 ακομα στον λαιμο μου καθεται και δεν θελω να την παθω(με το pc ειμαι πιο καλα εδω γιατι τα αγοραζω απο γνωστο φιλο και ειναι αλλιως ;) ).
Εχω και το θεμα του save transfer αμα ειναι σημαντικο τελικα.....δεν ξερω ,μακαρι να μπορουσα και τα 2 αλλα τωρα ουτε καν το 1 δεν ξερω αμα θα μπορω στο μελλον χτυπα ξυλο :Ρ.
^^ Ναι το φανταζομουν οτι ειναι διλλημα γι αυτο σε ρωταγα.
Παντως απο τα μεχρι στιγμης ανακοινωθεντα next gen games, το Witcher 3 ειναι ΜΑΚΡΑΝ (με κεφαλαια) αυτο το οποιο περιμενω περισσοτερο απο καθετι αλλο.
Ωραια τα infamous και το ΜGS5, αλλα το Witcher 3 ειναι αλλο πραγμα...
Και για να ειμαι ειλικρινεις εαν δω και ανακοινωση απο την Naughty Dog νομιζω θα εχω κλεισει εντελως. Witcher 3, MGS5 και οτι βγαλει η Naughty Dog... πραγματικα πλεον τους εχω απιστευτη εμπιστοσυνη...
αφφφφφφφ.....διλημματα.Και θελω και ενα ps3 γιατι και δεν θελω να πανε χαμενα τα παιχνιδια μου και για οσα εχασα στο διαστημα αυτο(που ηταν πολλα...).Αμα ειχε backwards compatible ps4 αυτην την στιγμη θα ηταν απλο το ερωτημα.....
Και το αστειο ειναι οτι πηγε χθες να ανακοινωσει πτωση τιμης στο ps3 και ανακοινωνει 199 για το 12gb model που ηδη τοσο το εβρισκες και τρωω μια ξενερα -.- .
Μάλλον το πρώτο παιχνίδι που θα πάρω στο PS4...
H μαλακια ειναι πως και εγω θα χρειαστω αλλαγη ΠιΣι :( , τελευταια φορα αλλαξα για να παιξω τα Starcraft 2/ W2!
Iσως παω στο Ps4 και εγω, αλλα αυτο το ρημαδι το save transfer θα τσουξει.
^^ Aρα δεν πας για κονσολα νεας γενιας γενικοτερα? Ή απλα εννοεις οτι και τα 2?