Oύτε καν το πρόσεξα Οδυσσέα, δεν την πέρασα γιατί δεν μπορείς να μπεις στο chat και δεν περνάνε όλη beta οπότε δεν θα κάνω την διαδικασία τις 7.00 που για chat έμπαινα από το παλιό ps4.
Printable View
Oύτε καν το πρόσεξα Οδυσσέα, δεν την πέρασα γιατί δεν μπορείς να μπεις στο chat και δεν περνάνε όλη beta οπότε δεν θα κάνω την διαδικασία τις 7.00 που για chat έμπαινα από το παλιό ps4.
Μου έβγαλε και πέρασα PS4 System Software Update 7.55, αλλά κάτι δεν πάει καλά όλα τα game μου τα βγάζει με λουκέτο.
Κάνε μία επανεκκίνηση και δοκίμασε το παρακάτω:
https://manuals.playstation.net/docu...s/license.htmlQuote:
Select https://manuals.playstation.net/docu...n_settings.png (Settings) > [Account Management] > [Restore Licenses].
If content you've downloaded from PlayStationβ’Store or add-on content fails to start, this might fix the problem.
Μάλλον είναι του PSN. Δεν μπορεί να κάνει authenticate ότι έχει αγοράσει κάποιος τα παιχνίδια
https://www.resetera.com/threads/psn...l-8-26.274637/
ναι το έκανα 2 -3 φορές, βγάζει error ή προχωράει πολύ αργά και μετά στα μισά βγάζει ότι το psn είναι σε συντήρηση.
Μου έχει βγει το λάδι.
Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ.
Από τη στιγμή που έβαλα το 7.55 firmware και πάω να κάνω restore licenses........κάνει 500 ώρες......μέχρι που σταματάει εντελώς την πρόοδο στην μπάρα ολοκλήρωσης (random το σημείο που σταματά) και μου πετάει μήνυμα (δεν θυμάμαι επακριβώς την διατύπωση) "under maintenance".
Δεν έχω καταφέρει να κάνω restore licenses εδώ και πόση ώρα (το παλεύω πάνω από 1,5 ώρα ήδη).......με αποτέλεσμα στην Library να φαίνονται ως purchased (50-κάτι) και ps plus (30-κάτι) πολύ λίγοι τίτλοι από τους πραγματικούς (300+ παιχνίδια).
Yeap η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για all digital κατά τα άλλα... Έτσι να έχεις αγοράσει τα πάντα ψηφιακά και να μην μπορείς να παίξεις επειδή...
Λέω εγώ να πάω σπιτάκι μου να παίξω τα retail μου χωρίς σύνδεση και authentication, να πάρω το κουτάκι από το ράφι να βάλω το δισκάκι να το χαρώ.
Λέμε τώρα, το ελπίζω δηλαδή γιατί underground με τα συνεχή FW & Title updates ποιος ξέρει αλήθεια τι γίνεται πια.
περασα την 7.55 και κανενα προβλημα σε εμενα,μαλλον ειμαι τυχερος,ουτε λουκετα και τα παιχνιδια στην βιβλιοθηκη μου τα δειχνει σωστα,αλλωστε καποια απο τα ps plus δεν τα εβαζε ποτε στην λιστα του ps plus αλλα στην πανω λιστα σε αυτα που εχουν αγοραστει
Mάλλον ξεκόλλησε, έκανα ένα test connection και όλα ok μετά
Test connection είχα κάνει κι εγώ, με αποτελέσματα μέσα στα προβλεπόμενα της γραμμής μου.
Αλλά συνέβησαν όλα τα παραπάνω παρά το τεστ.
Αυτά μέχρι πριν 10-15 λεπτά που έκανα την τελευταία προσπάθεια restore licenses.
Θα δοκιμάσω αργότερα.
***EDIT***
Ευτυχώς ξεκόλλησε, έκανα restore licenses κανονικά.
Καλημέρα, πάτησα να δω για update και μου έβγαλε V8.00 το βγάζει και σε άλλους ?
Ναι, με πρόλαβες
PS4 system software update 8.00 launching today
Quote:
Updates to Party and Messages
Following this update, Party and Messages will be more tightly linked together and you will see changes to the UI. Both apps will now use the same ‘Groups’ of players for Party voice chats and message exchanges, instead of having different groups setup across the two apps. So now you can start a Party chat or send a message to the group you’ve previously chatted with across PS4, as well as PS5 when it launches.
New Avatars
We’re expanding the collection of pre-set avatars for players to showcase on their Profile. An array of new avatars from your favorite games will be available, including Bloodborne, Journey, Ghost of Tsushima, God of War, The Last of Us Part II, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End and many more.
Mute all Mics from Quick Menu
We’ve added an option to βMute all Microphonesβ in the Quick Menu, so you can easily mute your mics while gaming.
Simplified and more flexible Parental Controls
Under Parental Controls, we’re combining the ‘Communicating with Other Players’ and ‘Viewing Content Created by other Players’ into one setting β ‘Communication and User Generated Content’- to cover both areas of communication and UGC sharing. This offers a simpler setting that’s easier for parents to understand and apply to their children.
In addition, children can send a request to their parents to use communications features in specific games. When a child sends this request, the parent will receive an email notification and can choose to make an exception for that game and allow the child to use its communications and UGC features. This will provide more flexibility to both parents and children.
Enhanced 2-Step Verification
The 2-Step Verification (2SV) feature on PS4 will be enhanced to support third party authenticator apps as an option during the activation flow and 2SV sign-in across PS4, mobile and web.
Removal of Event Creation and Private Community Creation
After 8.00, you will no longer be able to create Events or access existing Events created by other users.
We’re also removing the ability to create private Communities under the Community app on PS4. If you already have existing private Communities, you can continue to access them.
Updates to Remote Play App on Mobile and PC
At the same time as 8.00, the existing PS4 Remote Play app on mobile (iOS/Android), Windows PC and Mac, will change its name to PS Remote Play, and the option to connect to PS5 will be added. You’ll need to sign in to PSN from your PS5 to be able to access the feature, so sit tight until PS5 launches this November!
Χμ ενδιαφέρον, για να δούμε θα φτιάξουν τα μηνύματα κ το πάρτυ η θα τα πάρει εντελώς ο διάολος.
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Attachment 12496
Να και το νεο μενου του remote play
Eμενα πάντως δεν δείχνει κανένα από του φίλους και δεν μπορώ να ανοίξω και party chat
error {ws-44369-6}
ps: ούτε το 2-step δεν παίζει, παω να μπω από την εφαρμογή του κινητού και μου ζητάει login και δεν μου στέλνει κωδικό, αν μου το κάνει και στο ps4 αυτό θα μείνω απ' έξω.........
Πρέπει να τα έχουν κάνει λίγο σαλάτα γιατί βλέπω βρίζουν στο Twitter για τα μηνύματα κ πάρτυ, τι ήθελα κ το είπα ποιο πριν [emoji39][emoji39][emoji39].
Κάτσε να κάνω κ εγώ το update πιστεύω να μην έχουμε θέματα κ χρειάζεται να μπαίνουμε discord να μιλάμε για πάρτυ [emoji16][emoji16][emoji16]
Οτι να'ναι, πήγα να μπω στους φίλους και κόλλησε η κονσόλα, από το μενού δεν δούλευε τίποτα και με πατημένο το PS button μπόρεσα κι έκανα επανεκκίνηση,
έκανε κανένα λεπτό να κλείσει με τα γνωστά τρία μπιπ (μάλλον το κάθε μπιπ αντιστοιχεί στην γνωστή πρόταση "της μάνας σου") :P
Πάνε καλά εκεί στην Sony? beta testing δεν κάνουνε? επειγόντως χρειάζεται firmware update 8.01
Και που να δείτε πως θα γίνει το psn όταν μπει και το ps5. Αυτό λέω ότι στην Sony δεν το έχουν με το software
Τα είπα εγώ το πρωί όταν είδα που έλεγε για μήνυματα κ πάρτυ δεν το έχει η Sony καθόλου, το ποιο άθλιο πάρτυ έχει,μακάρι να πλήρωνα App discord να είχα στο ps4 μέσα.
Τί "σώβρακο" είναι αυτό πάλι;
Εγώ παλι δεν μπορώ να βρω πως βάζεις 2 step authentication με app με την καμία όμως. Και δεν είμαι ο μόνος από αύρα που διαβάζω
Φανταστείτε και να μην είχαν τρέξει beta τι θα γινόταν.
Ο μόνος τρόπος να φτιάξω group ήταν να μπω στα μηνύματα με αυτόν που ήθελα να κάνω κ πάτησα από εκεί να κάνει group.
Το έκαναν επιστήμη, εντωμεταξύ το psn δίκτυο έχει πρόβλημα στα multiplayer θέλει κάμποσες φορές για να μπει, μας τελείωσε η Sony με αυτό το update. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2bcca347e8.jpg
Χμ αυτό είναι όπως το βλέπει ο καθένας το xbox έχει πλέον πολύ απλό μένου με έξυπνες συντομεύσεις, απλά πρέπει να το μάθεις.
Το τελευταίο update δεν ξέρω τι βάλανε γιατί πλέον δεν έχω, άλλα τους τελευταίους μήνες είχε πολύ βολικό μένου για μένα με ένα πλήκτρο μπορούσες να πας εκεί που ήθελες.
Κανονικά πρέπει να απολυθεί αυτός που είχε την ιδέα να κάνει σκατά το party chat και να το επαναφέρουν όπως ήταν πριν.
Ρε συ είναι σαν να μην υπάρχει group χάχα μιλάω με τον άλλον κανονικά κ δεν μας δείχνει στο group, πατάω πατημένο μεσαίο κουμπί δείχνει πάρτυ μόνο αυτόν, κοιτάω στα μηνύματα κ λέει απλά ότι ξεκινήσαμε φωνητική συνομιλία για τον καθένα χωριστά χάχα δλδ πραγματικά επιστήμη αυτά που μας έκανε παλιά το xbox μας τα κάνει τώρα η Sony.
Μόλις πρόσεξα ότι στα party chat settings έχει πλέον επιλογή για server, άρα μάλλον βάλανε dedicated servers ειδικά για το party chat και πλέον τα στέλνουν όλα εκεί (και για ανάλυση).
Κατά μια έννοια καλό αυτό από άποψη upload bandwidth και NAT Types, αλλά ελπίζω να παραμείνει free (προς το παρόν ήταν p2p και δεν ζητούσε PS+)...
Αλλάξανε και τα codec settings (άλλαξε η ποιότητα ομιλίας);
Τελικά όντως μεγάλη βλακεία όπως το κάνανε.
Παλιά μπορούσες π.χ. να ανοίξεις ένα (public) party chat μόνος σου και όποιος ήθελε έμπαινε...
Τώρα θέλει group επειδή;
Επανεφηύραν τον τροχό άνευ λόγου και αιτίας.
Και έλεγα να παίξω κάτι σήμερα. Μπα άστο καλύτερα. Δεν είχα μπει και στην beta που μου έστειλαν γιατί είχα ένα προαίσθημα λέει. Εγώ έφτιαχνα πάρτι μόνος μου για να μην ενοχλώ με το μικρόφωνο από τα ακουστικά μου τυχόν τυχαίους παίκτες στο παιχνίδι που έπαιζα (εάν δεν είχες πάρτι το γύριζε αυτόματα σε squad party)) τωρα;
Μάλλον υπάρχει bug κ δεν δείχνει τα group θα μπορείς να κάνεις όπως πριν αλλά κάτι τους πήγε στραβά, τώρα δεν μου έχει επιλογή νσ βγω από το group, με πάει στα group αλλά δείχνει ότι δεν υπάρχει group,ενώ εγώ έχω κ μιλάω [emoji39][emoji39][emoji39]
Το οξύμωρο είναι ότι η MS τελειοποίησε το OS/UI της μετά από 7 χρόνια πειραματισμών και η Sony είχε την φαεινή ιδέα να το χαλάσει μετά από 7 συναπτά έτη επιτυχημένης λειτουργίας.
If it ain't broke, don't fix it... ειλικρινά απορώ τι σόι feedback πήραν στην beta.
Αυτο εννοώ δεν το έχει η Sony με το software. Όταν έχεις beta και μετά βγάζεις κανονικά ένα firmware αυτό πρέπει να τρέχει νερό όχι να μην εμφανίζει φίλους καθόλου. Τα ίδια σκατα κάνει και στα κινητά και πλέον στις τηλεοράσεις. Οπότε βγάζει ένα firmware περιμένω κάνα μήνα, μπαίνω σε forum να δω τι προβλήματα βγάζει και μετά το κατεβάζω
Πάντως αυτό με την καταγραφή ομιλίας στο party chat χωρίς συναίνεση δεν στέκει νομικά, ούτε πρέπει να περάσει στο ντούκου. Στο PVR υπάρχει επιλογή να μην καταγράφεται η φωνή σου στο video αν παίζεις με άλλους.
Εδώ εταιρίες στο τηλ σου λένε αν συναινείτε στην καταγραφή της συνομιλίας να προχωρήσουμε κλπ.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει τοξικότητα στα online MP (για αυτό υπάρχει το mute/block), αλλά θα πρέπει να διαχωρίσουμε το public chat/in-game VoIP με το private (party) chat μεταξύ φίλων.
Ο δημόσιος διάλογος σαφώς και πρέπει να έχει κάποιους στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας (βέβαια εκεί δεν είπαν κάτι, δεν υπάρχει κανένα moderation σε in-game VoIP μεταξύ αντίπαλων ομάδων), ο ιδιωτικός διάλογος όμως είναι κάτι διαφορετικό και εκεί δεν μπορεί να ορίζει τους κανόνες καμία εταιρία (σαν να λέμε το κράτος θα ορίζει τον διάλογο στα καφενεία).
Αν ένας «φίλος» είναι κόπανος και βρίζει μάνες (π.χ.), τον κάνουμε "moderate" με remove friend ή/και block. Δεν χρειάζομαστε καμία ιδιωτική εταιρία να μας επιβάλλει πολιτική nanny state.
Είναι τέτοια όμως η φύση του PvP/competitive MP (ίσως και το PvE/raid λόγω συνεργασίας) που μπορεί να ξεφύγει ένα «μ@λ@κ@» in the heat of the moment και αυτό να θεωρηθεί τοξικό και λόγος για (perma)ban.
Και ποιός ξέρει τι άλλες «επικίνδυνες» λέξεις μπορεί να θεωρηθούν τοξικές... μεταξύ φίλων/παρέας θεωρώ ότι υπάρχει ένα κοινά αποδεκτό λεξιλόγιο (που φυσικά διαφέρει από παρέα σε παρέα).
Τώρα αν είναι να μιλάς εντελώς αποστειρωμένα σαν ρομπότ, κάπου θα χαθεί αυτό το παρεΐστικο fun factor του online και ο κόσμος θα σταματήσει να παίζει, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ροή εσόδων (PS+, MTX).
Και επειδή βλέπω που πηγαίνει η δουλειά με την ΑΙ και το Azure, δεν χρειάζονται καν υπαλλήλους για αυτή την δουλειά. Όλα θα γίνονται από μηχανήματα εντελώς αυτοματοποιημένα 24/7/365.
ΥΓ1: Είδαμε πριν κάμποσο καιρό εδώ μέσα την περίπτωση συμφορουμίτη στο Battlefield που κάποιοι τον έβαλαν στο μάτι (?) και ξεκίνησαν τα reports, με αποτέλεσμα να κοντέψει να χάσει το PSN account του (με αγορές πολλών εκατοντάδων ευρώ).
Μόνο και μόνο από τα BF videos που έχει ανεβάσει, μπορώ να βρω μια ντουζίνα λέξεις για τυχόν κακόβουλα reports... αλλά είπαμε, μεταξύ φίλων αν περνάνε καλά, εμάς δεν μας πέφτει λόγος πως αποκαλούν ο ένας τον άλλον.
ΥΓ2: Τα ίδια λογικά θα κάνει και η MS στο XBOX, οπότε μην χαίρονται μερικοί. Φαίνεται να είναι συνολική στροφή της βιομηχανίας, ειδικά τώρα που ωριμάζουν οι cloud/AI λύσεις.
Μόνο η Nintendo είναι 10 χρόνια πίσω στο online με το mobile app της...
Αυτό κ εγώ δεν το κατάλαβα γιατί να καταγράφετε τι λέω, οπότε με βάζει σε κατάσταση να μην μπαίνω σε group γιατί θα πω κάποια στιγμή τι γίνεται ρε μαλα** κ αν ένας δεν με γουστάρει κάνει report τάχα μου ότι βρίζω.
@psx3
Νομικά δεν ξέρω αν μπορεί η Sony να το περάσει βάζοντας το στο terms of service, αλλά ηθικά έχει το δικαίωμα να το κάνει, αφού είναι η δικιά της υπηρεσία (edit: βέβαια υπάρχει και το θέμα του με τι όρους έχεις συμφωνήσει κατά την αγορά του ps plus που πιάνει και το ps5, μπορεί να μην έχουν γράψει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτήν την υπηρεσία). Το κράτος είναι άλλη περίπτωση, είναι μια οντότητα που επιβάλλεται σε τρίτους, κάνει κουμάντο σε αλλουνού χωράφια με άλλα λόγια. Προσωπικά, θεωρώ πολύ κακή την κίνηση της Sony. Δεν έχω καμία όρεξη να μπορεί να με καταγράφει ο κάθε άγνωστος στο multiplayer, και ακόμα και να είναι η διαδικασία μόνο μέσω AI, θα το δεχόμουν μόνο σε περίπτωση λεκτικής επίθεσης σε κάποιον χρήστη, πράγμα που δεν μπορεί να ελεγχθεί (π.χ. να πετάξεις κάποια βρισιά κατά λάθος όπως είπες και εσύ ή να είσαι σε μια ομάδα με δύο γνωστούς και έναν άγνωστο και να πεις "ελάτε ρε μ@λ@κες" και να σε κάνει report ο άγνωστος, ενώ εννοούσες μόνο τους γνωστούς.) Κι εγώ είμαι της άποψης ότι αν ακούσεις τίποτα περίεργο (με την γενική έννοια, π.χ. σε βρίσει κάποιος) καλύτερα να κάνεις mute αυτόν που το είπε και τελειώνει το θέμα.
Ηθικό σκέλος δεν υπάρχει στις εταιρίες, μιας και η ηθική είναι εξ' ορισμού υποκειμενική και αλλάζει με τα χρόνια. Φαντάσου να ρίχνανε bans με κριτήρια ηθικής.
Νομικά και μόνον δεσμεύονται οι εταιρίες και αν ένας όρος κριθεί καταχρηστικός (βλ. τράπεζες), τότε πέφτει τσεκούρι από το κράτος.
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνο. Κάπου πάει να χαθεί η αθωότητα που υπήρχε κάποτε... εντελώς αποστειρωμένο & grindy online. Ή θα γίνει Nintendo-style και θα παίζουν όλοι στα μουγκά.