Ban him now! :P :P
Noooo pleeeeease!
Ειναι πανεμορφο!
http://www.gametrailers.com/video/ag...-shadow/718032
^^ Πραγματικα πανεμορφο! Τα textures σιγουρα ειναι βελτιωμενα και μιλαει και για αλλα πραγματα τα οποια ομως δεν μπορεις να τα δεις απο αυτο το -σκοτεινο κατα τα αλλα- βιντεο! :)
To αψεγαδιαστο framerate κανει το παιχνιδι να φαινεται τοσο πιο φυσικο και ομορφο!! :)
Φοβερο! Πρεπει να ειναι η καλυτερη δουλεια που εχει γινει σε HD collection μεχρι στιγμης.
Tα openings των δυο επανεκδοσεων!
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=GRnIRjV1-Ow&feature=feedu"]‪Shadow of the Colossus HD - Intro to Shadow of the Colossus‬‏ - YouTube[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=uJtipixPbG4&feature=feedu"]‪ICO Collection HD - Ico's Opening‬‏ - YouTube[/ame]
PS2 vs PS3 comparison
http://www.ign.com/videos/2011/08/13...ics-comparison
Σιγουρευτείτε ότι βλέπετε το video σε HD.
Ανυπομονώ! Νομίζω οτι το Anti aliasing κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά... Είδα κάτι blur effects σε κάτι απότομες κινήσεις του κολοσσού που μου άρεσαν... Kudos για το Remaster, hands down for the delay xD
αυτά τα "blur effects" όπως τα χαρακτήρισες, δεν είναι αποτέλεσμα του remake, αλλά έτσι ήταν απο την αρχή που βγήκε το Shadow of Colossus στο PS2.
Τόσο μπροστά ήταν σε τεχνογνωσία επι του PS2 η ομάδα Team ICO (Φαμιτσου Γιουέντα) που είχε φτιάξει εφφέ και τεχνικές που πολύ αργότερα θα ανακάλυπταν (και σε πολύ δυνατότερο hardware) όλες οι άλλες ομάδες (δεν εννοώ ομάδες που ασχολούνται με Sony προϊόντα, αλλά εν γένει όλες τις ομάδες).
Επειδή είχα ερευνήσει όσο μπορούσα τότε εκτενώς την τεχνογνωσία και λιώσιμο στον προγραμματισμό που έχει ρίξει η Team ICO, μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι απο τον 1ο τους τίτλο, το ICO, είχαν αναπτύξει κάποιες τεχνικές που κυριολεκτικά "πέφτει σαγόνι".
Για παράδειγμα (και θυμηθείτε είμαστε πίσω στο 2001), στην αρχή του ICO (γύρω στην 1 ώρα το πολύ εξέλιξης): φτάνεις σε ένα πάρκο - backyard των κάστρων, όπου βρίσκονται 1-2 δέντρα και κάτι υπόγεια ποταμάκια.
Ε,
α) τα φύλλα των δέντρων είναι πλήρως σχεδιασμένα και κινούνται ρεαλιστικά, σα να θροΐζει ο αέρας ανάμεσά τους, και
β) ο ήλιος αντανακλά σε ΟΛΑ τα φύλλα (όσα είναι στην κατάλληλη γωνία φωτός), λαμπυρίζοντας το κάθε φύλλο δυναμικά (dynamic self-lighting/procudural mapping τεχνικές που ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα από τους υπόλοιπους).
τα παραπάνω, έγιναν εφικτά κάποια χρόνια μετά όταν οι ATI και nVIDIA απέκτησαν (αφού επινόησαν πρώτα) την έννοια των hardware shaders στις κάρτες γραφικών τους.
Μόνο που η Team ICO, τα έκανε όλα αυτά προγραμματίζοντας "χτυπώντας μέταλλο" όπως είναι η παλιά και πιο σωστή απο όλες έκφραση, που περιγράφει την προγραμματιστική δεινότητα μιας ομάδας ή ατόμου να γράφει κώδικα σε assembly = πλήρης εκμετάλλευση των τσιπ.
Το 2001.
Και μετά το 2004 (ή 2005? σόρρυ δεν θυμάμαι), μας "ξαναέστειλε" με την τεχνική επίδοση και απόδοση του PS2, με το Shadow of Colossus.
Εύγε στην ομάδα κι εύχομαι ΠΟΤΕ να μην την πιέσει η Sony να βιαστεί να βγάλει έναν τίτλο. Δεν με χαλάει καθόλου ο ρυθμός της (είμαστε ήδη στα 10 χρόνια για 2 τίτλους και όπως πάει στα 11 χρόνια για 3 τίτλους, με την έλευση του Trico/Last Guardian το 2012). Είναι η μοναδική ομάδα που το αξίζει.
Τα είχε και τότε ε; Μου φάνηκε τοσο εντυπωσιακό τώρα! Δινει μία δυναμική στην κίνηση του! I like! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Ειναι πολύ μπροστά το team!
ΥΓ: Φουμίτο Ουέντα, Φαμίτσου είναι περιοδικό xD
Reviews
Destructoid - 9.5
Eurogamer - 9
Videogamer - 10
TheSixthAxis - 9
Digital Chumps - 9.6
IGN - 8.5
GameTrailers - 8
NowGamer - 9.4
Game Informer - 9.75
C&VG - 9
Τσέκαρα από περιέργεια το review toy GT και το "χαμηλό" score.Tα "χώνει" σε λογικά πλαίσια στον κακό ορισμένες φορές χειρισμό που σε συνδιασμό με κάποιες γωνίες της κάμερας σε εκνευρίζουν εν έτει 2011.
ποτε βγαινει ;
psn only ; η και blueray ;
Μπαχαχαχαχαχαχα
GT "8" χαχαχαχαχαχαχαχαχα
σορρυ που δεν εχει χειρισμο COD ρε GT, που αξιζει να του ριξεις 2 ολοκληρους βαθμους γι αυτο...
Ξεφτυλικια, χαιρομαι που δεν τους παιρνω στα σοβαρα εδω και καιρο...2 απο τα ωραιοτερα δημιουργηματα και τα χαντακωσαν με την δικαιολογια "χμμμ ναι ειναι παλια... χμμ ναι ο χειρισμος ειναι χμμμ..."
Να πω τους αληθινους λογους ρε GT?
- "δεν εχει οπλα!"
- "Δεν εχει pew pew pew"
- "Δεν εχει διαλογους! (WTF ειναι αυτα τα αλαμπουρνεζικα??)"
- "Δεν ανεβαινεις level, δεν εχει perks!!"
- "Δεν εχει sidequests!"
- "Δεν εχει online COOP, απαραδεκτο, θα μπορουσε ενας παιχτης να κανει το αλογο ή την κοπελια"
- "Και μια που αναφεραμε και το coop.....που στο διαολο ειναι το MULTIPLAYER??????"
κοινως:
http://www.imagehosting.gr/di-I63S.jpg
Fuck That Shit!
Tech Analysis: Ico and Shadow of the Colossus Collection HD
http://www.eurogamer.net/articles/di...-hd-collection
To ico θα εχει πεντακαθαρη εικονα.
Eπισης προτεινει..Full HD στο ICO και 720p στο SOTC.Quote:
With Display Settings at 1080p, Ico delights with a native full HD framebuffer, again with MLAA applied - making it the first full 1920x1080 title we've seen to be running the computationally expensive post-process, providing a wonderfully crisp, eye-pleasing image.
Quote:
The recommendation is clear then: whether it's 720p, 1080p or stereoscopic 3D, Ico delivers the goods - full 1080p really is quite lovely, in particular. With Shadow of the Colossus, our suggestion is to manually reset your XMB Display Settings to 720p in order to avoid the upscaling artifacts and the noticeable performance drop.
Φαινεται η βελτιωση στα textures:
http://images.eurogamer.net/2011/art...0p_005.bmp.jpg
http://images.eurogamer.net/2011/art...S2_005.bmp.jpg
Συγνωμη αν εχει απαντηθει.Trophies θα έχει?
δε λεω guys ωραια τα games
αλλα ο καθε reviewer εχει τη δικη του οπτικη γωνια
στο κατω κατω 8 ειναι μια παρα πολυ καλη βαθμολογια
ειδικα για παιχνιδι εποχης ps2.
δλδ σε αυτους που βαλαν 10 τι να πουμε? μπραβο ηρωες που βαλατε αριστα σε ενα καλλιτεχνικο αριστουργιμα χωρις να εχετε στο μυαλο σας το cod?
Βλεποντας ολα τα σχολια σε διαφορα site οπως το youtube κατεληξα στο εξης: Τι νοημα εχει να βριζεις τον reviewer? Aμα δεν του αρεσε το παιχνιδι δε θα το βαθμολογησει καλα. Αν ομως αρεσει σε εμενα θα πω στα %^&% το 5 που πηρε, εγω θα το αγορασω οσο και να το κραζουν. Ισχυει παντως οτι σε παιχνιδια οπως το cod ειναι αρκετα ελαστικοι αφου λενε για αλλα οτι δε βελτιωνονται ιδιαιτερα ενω το cod καθε χρονο ''δεν παυει να μας εκπλησσει''...τι να κανουμε, τετοια παιχνιδια ειναι τωρα της μοδας...
πάντως απο τεχνικής μεριάς, το Shadow of Colossus, απογοητεύει οικτρά.
Ενώ έχουν βελτιωθεί στο PS3, αρκετά όλα τα μέρη (texture, effects κλπ) του αρχικού για το PS2 engine..........το frame rate, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε...αλλά χειροτέρεψε!
Στην ανάλυση των 1080p γραμμών (οκ παίζεις κ σε 720p με λιγότερα χαμένα frames/second), υπάρχουν σημεία που παίζεις με 10 fp/s!!! Στο PS2, έπαιζες μεταξύ 22-25 fp/s και σε σημεία έπεφτε 14-17fp/s.....ε, στο PS3 πέφτει ακόμα περισσότερο στα ίδια σημεία.
ΟΚ, μπορεί στο PS3 να παίζεις έχοντας μεγαλύτερο μέσο όρο fp/s (ήτοι παίζεις γύρω στα 25 fp/s) αλλά έχεις πολλά συχνά-πυκνά σκαμπανεβάσματα στην ροή και όπως ανέφερα, έχεις κάποιες "βαθιές κοιλιές" της τάξεως των 10 fp/s...
Για εμένα, αυτό ΔΕΝ είναι port σε PS3, αλλά πορδ....
.....ενώ στο ICO έχει γίνει τρομερή δουλειά - μεταφορά (βέβαια και στο PS2, το ICO είχε σταθερότατο frame rate, για αυτό δεν δυσκολεύτηκαν να το αναπαράξουν και στο PS3).
Αν θα πάρω τα remake (που με βλέπω να κάνω την αγορά, κυρίως γιατί δεν έχω κανά τίτλο της προκοπής να ασχοληθώ).....θα το κάνω μόνο για το ICO.
^^ Χωρις να θελω να το κανω να φανει ως διορθωτικο το ποστ μου, μιας και δεν εχω το παιχνιδι φυσικα και οτι ξερω ειναι απο αυτα που εχω διαβασει (απλα και μονο για πληροφορηση), εχω την εντυπωση οτι πτωση στο framerate υφισταται στην περιπτωση που ειναι ενεργοποιημενο το 3D.
Τουλαχιστον ετσι λεει το eurogamer στην εκτενη αναλυση του:
Στην περιπτωση που τρεχεις το παιχνιδι σε 2D ανεξαρτητως αναλυσης το framerate λενε, οτι ειναι locked στα 30. Το αλλο θεμα που εχει το SotC με την αναλυση 1080ρ ειναι οτι εν αντιθεση με το ICO που τρεχει native 1080p, το SotC κανει upscale με αποτελεσμα να ειναι λιγο πιο θολη η εικονα.Quote:
Performance is the real issue here, though. In many respects, running Shadow of the Colossus in 3D is highly reminiscent of playing the PS2 game. We see the same problems with frames rendered over-budget causing sustained frame-rate drops: the smooth 30FPS of the 720p version regularly drops down to the 20 and 15FPS we experienced with the game's original release. In really stressful scenes, we've actually witnessed it go lower than that. You'll also note that the 1080p mode's performance takes a hit once we're in battle with the second Colossus - disappointing, but not really surprising.
Εν κατακλειδι και συμφωνα παντα με το Eurogamer το ICO ειτε παιζει σε 720 ειτε σε 1080ρ ειτε σε 3D ειναι αψεγαδιαστο σε ολα, ενω το SotC ειναι προτιμητεο να τρεχει σε 720ρ αναλυση λογω καθαροτητας και σε 2D mode για να μην εχει προβλημα σε framerate. Το framerate δεν εχει προβλημα σε καμμια αναλυση εκτος κι αν τρεχει σε 3D, οπου εκει γινονται ολα μουτι.
Ξαναλεω παντως οτι το παιχνιδι φυσικα δεν το εχω ακομα και οτι λεω το λεω βασει αυτης της αναλυσης με βιντεο του eurogamer.
http://www.eurogamer.net/articles/di...-hd-collection
Μολις ειδα gameplay του shadow of the colossus και το framerate μου φανηκε αρκετα πιο καλο απο την εκδοση του ps2...στο κατω κατω δεν ηταν ποτε τοσο χαλια. Αμα ειναι να χανουμε τετοιες παιχνιδαρες για τοσο ασημαντους λογους τοτε τι να πω...
@Val: έδωσες hit στο eurogamer???? ντροπή!:a045fgf:
πέρα από την πλάκα το περιμένω κ γω πως κ πως!!!
Το framerate κατα την αποψη μου ειναι σημαντικος λογος, ειδικα οταν μιλαμε για remastered εκδοση για PS3, μην το ξεχνας αυτο. Παμε να ξαναγορασουμε ενα παιχνιδι που το εχουμε ηδη παιξει. Κανενας δεν θα μειωνε το αριστουργημα αυτο οταν βγηκε στο PS2 για τα τεχνικα του προβληματα και αυτο επειδη ξεπερναγε τις δυνατοτητες της κονσολας, ηταν πολυ μπροστα.
Ομως τωρα μιλαμε για PS3...ειναι αυτονοητο οτι περιμενεις το framerate να ειναι αψεγαδιαστο. Υπο ολες τις συνθηκες. Δυστυχως οταν ειναι ενεργοποιημενο το 3D το παιχνιδι εχει σημαντικες πτωσεις και δεν θα επρεπε. Εμενα δεν με ενοχλει γιατι 3D δεν παιζω ουτε και προκειται, αλλα για καποιον ο οποιος εσκασε τοσα λεφτα για 3dtv και ps3 και remastered εκδοση ενος παιχνιδιου του PS2, να βλεπει προβληματα σημαντικα στο framerate, ειναι οπως και να το κανεις fail.
Καλα ναι αμα ειναι για 3d ισως να ενοχλησει καποιους το framerate...εγω ευτυχως ή δυστυχως δεν εχω ακομα περασει τη 3d ''πορτα''
Moving on to Shadow of the Colossus and it's safe to say that the game is something of a disappointment for those with 3DTVs. The actual gameplay benefits of the 3D mode are difficult to quantify, and the sheer scale of the game world doesn't feel adequately represented - there's a very real sense that in this regard, it's actually the 2D version that is more successful in that the brain itself extrapolates out the vast scope of the land you're traversing - something the 3D effect just doesn't seem to convey very effectively to the player.
Performance is the real issue here, though. In many respects, running Shadow of the Colossus in 3D is highly reminiscent of playing the PS2 game. We see the same problems with frames rendered over-budget causing sustained frame-rate drops: the smooth 30FPS of the 720p version regularly drops down to the 20 and 15FPS we experienced with the game's original release. In really stressful scenes, we've actually witnessed it go lower than that. You'll also note that the 1080p mode's performance takes a hit once we're in battle with the second Colossus - disappointing, but not really surprising.
So what's going on? Perhaps the clue is in the cut-down 960x1080 "full HD" mode. This represents a 12.5 per cent increase in fill-rate over the basic 720p output, and the result is that sometimes too much load is put on the GPU, resulting in the performance drops you see in the video below. In stereoscopic 3D mode, the fill-rate burden increases by 100 per cent, impacting frame-rate still further and producing a noticeably sub-optimal experience. In some places, it actually feels worse than the PS2 original: we've even managed to hit 10FPS on the odd occasion.
δεν ξέρω πως τα κατάφερα, αλλά δεν συνδύασα την υπογραμμισμένη πρόταση, με όλα τα παραπάνω που είχα διαβάσει = ότι τα 10 fp/s απευθύνονται σε 3D mode.
χεχεχε πάει..επίσημα το έχω "κάψει" τελείως - τελεία κ παύλα, το παραδέχομαι! τι άλλο να πω; δεν μπορώ να καταλάβω πως στρόφαρε έτσι το κεφάλι μου και "την είδα" ότι τα 10 fp/s είναι σε 2D mode / κανονικό. λολ
Δημήτρη 1000 σόρρυ, έχεις απόλυτο δίκιο, και πολύ σωστά έπραξες που το επισήμανες α) γιατί αν παρέμενε έτσι δικό μου, θα ήταν παραπληροφόρηση, β) γιατί διαβάζοντας το ποστ σου, μπήκα στην πρίζα να πάω να διαβάσω το άρθρο του eurogamer (γιατί πάνω σε αυτό είχα βασίσει κ εγώ το προηγούμενο ποστ μου, αλλά όπως παραδέχτηκα / αντιλήφθηκα κάπου μπέρδεψα τα μπούτια μου :P), οπότε έβαλα κ εγώ στο μυαλό μου σε σωστή τάξη τα data που διάβασα :D
συνεπώς: μια χάρα / τζάμι είναι τα remake, βουρ για αγορά.
btw επειδή έχω μείνει ελαφρώς ανενημέρωτος σχετικά με release dates, πότε το περιμένουμε;
αναφέρομαι στην "απλή" έκδοση, όχι σε κάποια extra/special/ultimate/platinum/gold/collectors/όποια ξέχασα!
30 Σεπτεμβριου κυκλοφορει.
Το σκεφτομαι να το παρω ομως, κυκλοφορουν και τοσα πολλα αλλα καινουργια παιχνιδια τους επομενους μηνες. Θα περιμενω να πεσει η τιμη του, παρολο που θα πωλειτε φθηνοτερα σε σχεση με τις κανονικες τιμες. Καπου στο 30αρι να παιζει λογικα η αρχικη τιμη.
Για καποιον που δεν τα εχει παιξει στο Ps2, αξιζει πολυ το πακετο.
Υγ.Παντως που ειχα δοκιμασει το SOTC την εκδοση του PS2 σε 60αρι, με upscale την αναλυση, μουφα εδειχνε για HD... Χοντροκομμενα textures, λες και επαιζα PS2, καμια διαφορα δεν ειδα.
Σήμερα το πρωί με περίμενε μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη......
Περνώντας από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών, μπήκα να χαζέψω για τίποτα νέους τίτλους ή καμία καλή προσφορά. Είχα υπόψη μου κάτι για 29 ή 30 του μήνα για την κυκλοφορία της επανέκδοσης των 2 τίτλων, κάτι που περιμένω ανυπόμονα εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά λέω "σήμερα έχουμε 25...αποκλείεται....".....
Και καθώς φτάνω στο ράφι με τα PS3 games......να την ψηλά ψηλά, σε περίοπτη θέση (προφανώς άρτι αφιχθείσα) η "μαγική" κασετίνα" με τιας δύο κλασικές εικόνες να μοιράζονται το εξώφυλλο......:a040:
Μέχρι σήμερα, το πιο γρήγορο πράγμα στη φύση ήταν η ταχύτητα του φωτός. Από σήμερα δεν είναι αυτό, αλλά η ταχύτητα του χεριού μου που άρπαξε τη συλλογή. Και παρακαλώ σε καθόλου άσχημη τιμή: 39,90 ευρώ, για δύο παιχνίδια που με τον τρόπο τους είναι μοναδικά........
Δεν θα τα ξεκινήσω όμως τώρα. Πρώτα θα τελειώσω το L.A. Noire, που λόγω καλοκαιριού είχα αφήσει στη μέση. Μετά, πιάνω πρώτα Ico και μετά Shadow of the Colossus, με την ησυχία μου, νομίζω είναι το καλύτερο......
Πιθανόν θα το έχουν πάρει και άλλοι. Εδώ θα είμαστε να πούμε γνώμες κι εντυπώσεις αργότερα, μόλις παίξουμε......
πες μας κι εμας με πμ αν δεν σου κανει κοπο να το χαρουμε!! :)
πες το και σε μας δεν ειναι διαφημιση...νομιζω δηλαδη. θελω και εγω να το παρω νωριτερα οπωσδηποτε!
Πάντως και τα Seven Spots το έχουν άμεσα διαθέσιμο παιδιά!
και κόβουν και από την τιμή 37,50 έχει
http://www.sevenspot.gr/gr/GamesInne.../23-26705.html
Τόσο έχει αν το πάρεις online. 2 ευρώ είναι τα μεταφορικά :P
Oκ, και γω για αυτό δεν το ανέφερα. Το πήρα από τα Multirama (μένω Χανιά Κρήτης, αλλά λογικά θα το έχουν σε όλα τα καταστήματα).
Είχα κοιτάξει στο skroutz την εβδομάδα που πέρασε, και όντως το είχαν άμεσα διαθέσιμο μόνο τα Seven spots. Όλοι οι υπόλοιποι, Redline κλπ, μόνο κατόπιν παραγγελίας. Τα Multirama δεν ήταν καν στη λίστα των αποτελεσμάτων....:tired01:
Δεν ξέρω.. Θέλω να παίξω το Shadow αλλά θα περιμένω λίγο ακόμα..
Απλα το Shadow επικο! Εγινε καλη δουλεια τελικα
έχω περάσει 2 φορές απο τo Seven Ν. Σμύρνης (εχτές πήγα απο εκεί αυτοπροσώπως και σήμερα τηλεφωνικά) @@ δεν το έχουν. Ναι μεν έχει τιμολογηθεί (40 ευρώ) αλλά ακόμα δεν έχει παραληφθεί.
Πέρασα (και @@) και απο το Saturn της Λ. Συγγρού.
Gimme a break.
Απο Παρασκευή πάλι θα ψάξω......αλλά 40άρα δεν σκάω με τίποτα.
37 αν τα θέλουν έχει καλώς. Ειδάλλως παραγγέλνω και απο play.com (που θεωρείται ακριβό) στα 35 ευρώ...(άνευ χρέωσης μεταφορικών γιατί δεν χρεώνει έτσι κ αλλιώς το play.com).