το οτι δεν καθορισε το αποτελεσμα εκ των υστερων δεν παυει να θεωρειται ως μη γενομενο...αμα ηταν μαγκας ας τον αφηνε καθαρα και ας τον περναγε στον επομενο γυρο...
Printable View
ma ti lete re edw allaxe kai meria prin ton perasi .apo aristera ton afini kai meta ton pernai apo dexia kai ton kopanai kiolas .aleos re me tin ferrari sas
Η καθε αποφαση πρεπει να εχει μια λογικη ειδικα οταν την περνουμε μετα το τελος του αγωνα που μπορουμε να δουμε κατα ποσο εχει επηρεαστει το τελικο αποτελεσμα.
Μια τετοια ποινη ειναι κακη για το ιδιο το σπορ την επομενη φορα ο καθε Χαμιλτον δε θα κανει προσπαθεια για προσπερασμα αρα εμεις θα δουμε εναν ακομα βαρετο αγωνα. Η λογικη ελεγε να μεινει δευτερος αλλα αυτος προσπαθησε και εμεις ειδαμε εναν καλό αγωνα.
Του χρονου να βαζουμε τα δεδομενα σε εναν υπολογιστη και αυτος με εξομειωση να βγαζει το τελικο αποτελεσμα! Ελεος
Βαζουμε τα δευτερολεπτα με το κιλο. Το ιδιο ειναι μια διελευση στα πιτς στη Μοντσα (500 μετρα ευθεια) και το ιδιο στο Χοκενχαιμ (1100 με τεσσερις στροφες)???
Γι αυτον ακριβως τον λογο βγαζουν στους κανονισμους οταν τους δημιουργουν εναν μεσο ορο....και ο μεσος ορος της διαρκειας μιας διελευσης απο τα πιτ εχει οριστει στα 25 δευτερολεπτα , ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη δεν ειναι το ιδιο για ολες τις πιστες...
Επισης , με την λογικη την δικη σου οτιδηποτε γινεται στον τελευταιο γυρο θα πρεπει να πραβλεπεται και να μην τιμωρειται.Δηλαδη , λεω εγω τωρα, εαν σε εναν αγωνα , ο Χαμιλτον ειναι μπροστα 15 δευτερολεπτα και ο Μασα ειναι δευτερος , τοτε ο Μασα μπορει στον τελευταιο γυρο να παρει ΟΛΑ τα σικειν ευθεια και να μειωσει την διαφορα στο δευτερολεπτο και επειδη θα βγει και ΠΑΛΙ δευτερος να μην τιμωρηθει?Δηλαδη αυτο ειναι υπερβολικο , πιστευω να καταλαβαινεις.
Το οτι ο Ραικονεν πηγε και9 στουκαρε , δεν αναιρει μια παραβαση η οποια εγινε πριν την στουκα του.Αλλιως ολοι οι οδηγοι που ηταν πισω θα συμπεριφερονταν ετσι εφοσον δεν επηρεαζοταν το τελικο αποτελεσμα...
Σόρρυ μάγκες αλλά ο κανονισμός λέει ότι αν "κόψεις" δρόμο τότε αφήνεις το όχημα που πέρασες να σε περάσει ώστε να φτάσει η ΔΙΑΦΟΡΑ όσο ήταν και πριν το short-cut άρα καλά έκανε ο Hami διότι η διαφορά τους πριν κάνει το short-cut ήταν κάποια εκατοστά διότι επιχειρούσε προσπέραση.
Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά όπως πάντα άλλο βιβλίο με τους κανόνες έχουν για την μια ομάδα και άλλο για τις υπόλοιπες.
Υ.Γ.1: Το χεράκι πάντως μπήκε.
Υ.Γ.2: Έχω πολλούς φίλους φανατικούς Ferrari που με πήρανε τηλέφωνο να μου πούμε πως αισθάνονται ντροπή για αυτό που έγινε με την ποινή.
Jorge , ο κανονισμος προβλεπει να τον αφησεις να παρει την αποσταση που ειχε ΠΡΙΝ την προσπεραση , δηλαδη πριν την οποια επιχειρηση για προσπεραση.
Το λεω , διοτι με την λογικη που το γραφεις πιο πανω , παντα οταν επιχηρει καποιος προσπεραση τυχαινει να βρισκεται ακριβως διπλα στον αντιπαλο και γι αυτο να "κοψει" δρομο , αρα καθε φορα θα επρεπε η αποσταση που αφηνει να ειναι μηδενικη.
Δεν ειναι ετσι , πρεπει να αφησεις την αποσταση η οποια υπηρχε πριν επιχειρηθει το προσπερασμα.
Παντως να ξαναπω , το ειπα και πριν , διατηρω επιφυλαξεις διοτι το ειδα μονο μια φορα το συμβαν , μετα εφυγα κατευθειαν για μπασκετακι με αλλα μελη του φορουμ , και ετσι δεν το ειδα σε replay.Απλα οπως το ειδα αρχικα , πηγε το μυαλο μου κατευθειαν σε αυτο που εγινε , και δεν ημουν ο μονος μιας και ολοι αυτο συζητουσαν , το κατα ποσο υφισταται ή οχι θεμα.Θα το ξαναδω πιο αργα και θα δωσω την τελικη μου γνωμη.
Το οτι βγηκε τριτος παντως , ειναι αδικο για εμενα και το ξεκαθαρησα εξ αρχης.
Παιδιά μην ταλαιπωρείστε με θεωρίες συνομωσίας.Ναι, και αυτά γίνονται στην Φ1 και συνήθως υπέρ της Φερράρι.
Απλά σήμερα δεν ήταν μία από αυτές τις φορές.Και ο Glock πήρε ποινή 25'' και κάλλιστα εγώ μπορώ να πω ότι έγινε υπέρ του Αλόνσο και της Ρενώ, προκειμένω να πάρει παραπάνω βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Ναι, ο Χάμι οδήγησε λιγότερο μέτρια από όλους.
Ναι, ο Μάσσα αυτομάτως είναι το αγαπημένο παιδί της Φερράρι, ο Κίμι πάει στα αζήτητα και υποβιβάζεται σε 2ο οδηγό για φέτος.Για να μην πω ότι εγκαταλείπει συνολικά την Scuderia.
http://www.youtube.com/watch?v=wfLs2-w1NlY
Nα και η επίμαχη φάση!
Λοιπόν, σε παρόμοιο περιστατικό πέρυσι ή πρόπερσι, ο Αλόνσο στη Monza έχασε το φρενάρισμα έναντι του Σούμι ή Μάσσα, δε θυμάμαι και αναγκάστηκε να κάνει άμεσα δεξιά.Εχασε χρόνο φυσικά, αλλά ας πρόσεχε.
Σαφώς ο Χάμιλτον ήταν πιο γρήγορος από τον Κίμι, αλλά όφειλε να αφήσει το γκάζι, και μετά να κολλήσει πίσω από τον Κίμι και να τον περάσει σε άλλο σημείο.
Μπορεί να είμαι φανατικός τιφόζι, αλλά αν είχε αδικηθεί ο Χάμιλτον, θα το είχα γράψει, όπως έχω κάνει πολλές φορές στο τόπικ αυτό.Σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο και είναι δίκαιη η ποινή.
Εγω δεν ειπα οτι δεν εκανε παραβαση ο Χαμιλτον, απλα επειδη τελειωσε ο αγωνας και ολοι ειδαν οτι τελικα αυτη η παραβαση δεν επηρεασε καθολου το τελικο αποτελεσμα θα επρεπε να ειναι πιο ελαστικοι.
Ισως ειμαι πιο ρομαντικος και τα βλεπω λιγο διαφορετικα.
Οσο αφορα το σχολιο ¨μια απο τα ιδια¨ αναφερομουν στις αποφασεις που κοβουν βαθμους απο ομαδες και οχι απο την πιθανη "παραγκα της Φερραρι".
Ειμαι σιγουρος οτι παρακολουθεις πολλα χρονια την Formula1 και αγαπας το σπορ οπως και εγω πρεπει να συμφωνεις οτι τετοιες αποφασεις κανουν κακο στο αθλημα. Σ
Πραγματικα πιστευεις οτι αν ο καποιος πιλοτος ειναι δευτερος με μεγαλη διαφορα απο τον πρωτο και τον τριτο και στον τελευταιο γυρο κανει ενα εσακι ευθεια χωρις να κοψει καθολου θα τιμωρηθει?
Δεν νομιζω.
Mα βρε συ , τι λες τωρα!?!
Ειναι σαν να λες οτι εαν δεν επηρεαστει το τελικο αποτελεσμα , οι οδηγοι ειναι ελευθεροι να κανουν οτι τους καπνισει και να παραβιαζουν τους κανονισμους!Δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα!
Παρε ενα αλλο παραδειγμα.Την παρασκευη ο Ραικκονεν υπερεβει το ανωτατο οριο ταχυτητας μεσα στα πιτς.Και του εριξαν προστιμο 10 χιλιαδες ευρω.Η παραβαση του αυτη ουτε καν επηρεασει το τελικο αποτελεσμα του αγωνα 2 μερες μετα.Δηλαδη ο Ραικονεν τι πρεπει να κανει?Να στειλει γραμμα στην FIA και να της πει να του επιστρεψουν τα 10 χιλιαρικα επειδη τελικα δεν ειχε σημασια για το αποτελεσμα του αγωνα?
Οι ακνονισμοι ειναι εκει για να ισχυουν απο το πρωτο , μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο του αγωνα.
Αλλιως ολοι θα εγραφαν τους κανονισμους στα παλια τους τα παπουτσια και η FIA θα ειχε γινει ρεζιλι των σκυλιων, θα εμοιαζε με τσιρκο μεντρανο.
Να πω τελος , οτι καταλαβαινω και συμμεριζομαι τον ρομαντισμο σου , αλλα πραγματικα μια παραβαση ειναι παραβαση ειτε αυτη επηρεασε το αποτελεσμα , ειτε οχι.Ειναι κανονισμος και ο κανονισμος ισχυει καθολη την διαρκεια του αγωνα και οχι κατω απο ειδικες συνθηκες. :)
Διαβάστε το bold, έτσι για να ξέρουμε τη λέμε.Quote:
Ferrari’s Felipe Massa has been declared the winner of Sunday’s Belgian Grand Prix after McLaren’ Lewis Hamilton was handed a 25-second time penalty following the race. Hamilton drops to third place as a result, with BMW Sauber’s Nick Heidfeld moving up to second. McLaren plan to appeal the decision.
Hamilton was penalised after stewards decided he had gained an advantage by cutting the final chicane in his late-race battle with Ferrari’s Kimi Raikkonen. Raikkonen crashed out shortly after the incident, having the led the bulk of the race up to that point.
"I have often said that the race is not over until the official results are published and that was the case today," said Ferrari team principal Stefano Domenicali. "As usual, Ferrari will not comment on the stewards' decision. After the race, we were called to the stewards and we explained our position.
"We are very disappointed for Kimi, who had driven a great race and deserved the win, especially at this rather difficult time. This result is obviously very important for our championship hopes: now we must maintain maximum concentration and prepare as well as possible for the forthcoming races."
McLaren insisted they had little choice but to appeal the stewards' decision, given that Hamilton had immediately surrendered the lead back to Raikkonen on the start-finish straight, before then passing the Finn going into the La Source hairpin.
"We looked at all our data and also made it available to the FIA stewards," said the team. "It showed that, having lifted, Lewis was 6km/h slower than Kimi as they crossed the start-finish line. Having passed the lead back to Kimi, Lewis repositioned his car, moving across and behind Kimi to the right-hand line and then out-braked him into the hairpin. Based on this data, we have no option other than to register our intention to appeal."
The revised result means that rather than extending his championship lead over Massa, Hamilton now sees it cut, with the Briton heading the Brazilian by just two points, 76 to 74, with five races remaining.
Assuming their right to appeal is accepted, McLaren's case against Hamilton's penalty will be heard by the FIA's International Court of Appeal at a date to be determined.
Source : F1.com
E καλα τωρα ξεφευγεις εντελως ομως! :)
Και γιατι βλεπεις φορμουλα αφου ειναι στημενα τα πρωταθληματα?Ηταν στημενα και την εποχη του Σεννα?Ηταν στημενα και οταν κερδιζε ο Αλονσο πριν 2 χρονια? :)
Εγω δεν το πιστευω αυτο παντως. ;)
Αλλα εαν παρει πρωταθλημα η McLaren και ο Χαμιλτον φετος , να την θυμασαι αυτην την δηλωση που εκανες, γιατι θα στην επαναλαβω! ;)
Χμμμ, διαλέγουμε και παίρνουμε νομίζω, πριν βγει η απόφαση ούτε καν αναφέρθηκες σε παρατυπία του Hami και απλώς έκραζες τον Kimi, με το που βγήκε η απόφαση τότε θυμήθηκες τι έγινε. Και σε είχα για σωστό φαν και όχι κολλημένο, είναι σαν να μου λες ότι τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι όλα δίκαια.
Anyway έχω κάνει άπειρες φορές αυτή την συζήτηση και δεν βγαίνει άκρη.
Καλό Βράδυ.
Δεν διαβασα τα παραπανω ποστς, αλλά αυτο που εχω να πω ειναι οτι εγω ενω γουσταρω με χιλια την Ferrari, δεν ημουνα μαζι τους γιατι δεν γουσταρα τον Σουμαχερ. Και αφου εφυγε ο καραγκιοζης και ειπα ωραια, ωρα να παω με την Ferrari νασου μου παιρνει η MacLaren (με την οποια ημουνα οσο καιρο ηταν ο Σουμι στην Ferrari) ton Hamilton, τον οποιο τον παω με χιλια. Οποτε παλι με την MacLaren ειμαι. Αυτα.
Κανω ενα ψιλοedit γιατι διαβασα τα τελευταια ποστ και ειδα οτι τελικα δωσανε ποινη στον Χαμιλτον. Ελεος.
Αναγκαστηκε να κοψει δρομο, αλλιως θα επεφτε πανω στον άλλο. Και εκτος αυτου, αφου τον περασε τον αφησε να τον ξαναπροσπερασει και μετα ο άλλος ο καραγκιοζης εκανε τε-τα-κε και ξαναπερασε ο Χαμιλτον μπροστα. Οποτε ολα καλαααααα. Ελεος
Αλλο ενα ψιλοedit επειδη ειδα το βιντεο. Η αληθεια ειναι οτι ο Χαμιλτον αφησε μεν τον Μασσα να ξαναπροσπερασει αλλα δεν ειχαν την διαφορά που ειχαν πριν. Επισης το τε-τα-κε το επαθε πιο μετα. Οποτε δεν ξερω
Ξανά κάνε edit γιατί τoν Kimi προσπέρασε. :P
Lol, η αληθεια ειναι οτι θα εκανα άλλο ενα edit για να πω οτι δεν θα ξανακανω edit, αλλα μαλλον θα χρειαζοταν τελικα. Τεσπα, ναι τον Kimi εννοουσα. :p
Τι σχεση εχει το συμβαν για το οποιο εκραζα τον Κιμι με το συμβαν του Χαμιλτον?Γιατι εγω σταματησα να κραζω τον Κιμι επειδη εφαγε ποινη ο Χαμιλτον?Ή μηπως σταματησα να λεω οτι ο Κιμι ηταν κωλοφαρδος που βγηκε πρωτος στην πρωτη στροφη και οτι ξαναηταν τυχερος στον τελευταιο γυρο που ο Χαμιλτον εκανε ενα λαθος και βγηκε παλι μπροστα?
Το οτι ηταν ανικανος να τερματησει τον αγωνα σταματησα να το λεω?Εχει καμμια σχεση με το συμβαν του Χαμιλτον η ανικανοτητα του Κιμι να τερματησει?
Δεν μου αρεσει καθολου η φραση "και σε είχα για σωστό φαν και όχι κολλημένο" , διοτι συγνωμη κιολας , εγω ΠΑΝΤΑ κανω κριτικη στην ομαδα μου , και δεν εχω δει ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ αλλο εδω μεσα να βγει και να πει κατι ασχημο για την δικη του ομαδα.Μαζι με αυτους και εσυ.Νομιζω οτι εχω αποδειξει πολλακις ποσο σεβομαι τον θεσμο της F1 , και αν προσεξεις σχεδον σε κανεναν αγωνα δεν εχω βγαλει MVP οδηγο της Ferrari , και παντα παραδεχομαι την καλυτερη εμφανιση.Κατι που δεν εχω δει απο κανεναν αλλο εδω μεσα, και το μονο που βλεπω ειναι σχολια οπαδικα.
Ουτε διαλεγω ουτε παιρνω.Ο Κιμι εχει στερησει βαθμους απο την ομαδα μου και αυτο ειναι το κυριοτερο και το πρωτο σχολιο που ειχα να κανω για τον αγωνα.Αυτο ηταν που με εξοργισε στον αγωνα και αυτο γυρισα και σχολιασα πρωτο και καλυτερο.
Καφριλα και οπαδικλικι θα ηταν αν εβγαινα και ελεγα "ου ου ου φουστια ο Χαμιλτον , να του δωσουν ποινη ποινη ποινη...."
Ναι τοτε θα ημουν καραγκιοζης φανατικος.
Αντιθετα επιλεγω να κραζω την ομαδα μου πρωτα απο ολα και μετα να βλεπω που και ΕΑΝ ευθυνονται αλλοι.Επισης φροντιζω να αναγνωρισω οτι καλυτερη εμφανιση ολων ηταν ο Bourdais...
Δεν ξερω για τον Ολυμπιακο φιλε μου jorge και ουτε με ενδιαφερει.Ολη αυτη η ελληνικη νοοτροπια του "φταιει ο ενας , φταιει ο αλλος , η διαιτησια , τα ρουσφετια και τα στημενα πρωταθληματα και ποτε μα ποτε δεν φταιει η ομαδα μου" ειναι που με εχει κανει να μην θελω ουτε καν να ασχολουμαι με τις ελληνικες θυεωριες συνωμοσιας και που με εκαναν να μισησω το ποδοσφαιρο γενικα.
Προσεξε δεν λεω οχι σε αυτο που με ρωτας , αν εχει παρει ή οχι στημενα πρωταθληματα ,απλα λεω αλλο πανελληνιο πρωταθλημα ενος κρατους 10 εκατομμυριων και αλλο παγκσμιο πρωταθλημα.
Εγω πραγματικα αδυνατω να πιστεψω το παραλογο , οτι μια ομαδα στηνει ενα παγκοσμιο πρωταθλημα...
Τεσπα εφοσον εσεις βλεπετε στημενα πρωταθληματα , γιατι τα βλεπετε εγω αυτο δεν καταλαβαινω?Αφου ολοι ξερουμε οτι η Φερραρι φετος θα παρει πρωταθλημα , γιατι βλεπουμε?
Και ξαναλεω... εαν η McLaren παρει πρωταθλημα φετος , τι γινεται?Αναιρειται το "στημενο πρωταθλημα" ή εξακολουθει να ισχυει? :)
Εχω να κανω μια προταση να γινετε ολοι BMW για να μην μαλωνουμε, εχουμε και τον καλυτερο οδηγο και ολοι θα ειμαστε αγαπημενοι. Με αυτον τον τροπο ολοι μαζι θα τα χωνουμε στο κατεστημενο Φερραρι-McLaren!
Σοβαρα τωρα ας αφησουμε οτι εγινε και ευχομαι να γινουν και αλλοι αγωνες σαν αυτον μεχρι το τελος και να τελειωνουν κατα την διαρκεια του αγωνα και οχι μετα.
Του χρονου με τις αλλαγες θα εχουμε πολλες τετοιες προσπερασεις ελπιζω ελπιζω να μην μαλωνουμε συνεχεια.
Μα δεν καταλαβες , απο την πλευρα μου τουλαχιστον δεν υφισταται θεμα "μαλωνω"!Σε καμμια περιπτωση.Με τον jorge ιδιως που εχουμε κανει απειρες πλακες στο shoutbox. :D
Επισης , αν δεις απο τα μυνηματα μου , θα διαπιστωσεις οτι τρεφω τεραστια εκτιμηση στον κυριο Kubica , τον οποιο θεωρω φοβερο ταλεντο. :)
Δεν μαλώνουμε τον Valk έχω σε εκτίμηση, απλώς δεν μου αρέσει όταν νικάει η ομάδα μου μετά να μου παίρνουν την νίκη στα χαρτιά, ενώ σε ίδιες παρατυπίες η Ferrari να είναι βασιλιάς. Το ότι δεν κράζω την McLaren σε αυτό το forum δεν δεν σημαίνει ότι δεν τους κράζω, εγώ πέρυσι ακύρωσα παραγγελία 300ευρο από το shop τους όταν έμαθα το συμβάν γιατί αισθάνθηκα να με κοροϊδεύουν.
Όσο για το πρωτάθλημα άμα το πάρει η McLaren θα είναι θαύμα και θα το αξίζει λόγο τρομερού οδηγού και τρομερού μονοθέσιου ΚΑΙ χωρίς να έχει πάρει νίκες και βαθμούς στα χαρτιά, άν το πάρει η Ferrari όμως θα έχουμε το προχθεσινό συμβάν που θα λεκιάζει τον τίτλο.
Υ.Γ1 : Η έφεση που θα κάνει η McLaren θα πάει στον πάτο διότι ποτέ δεν έχει αλλάξει καμιά ποινή (από όσο θυμάμαι) της McLaren μετά από έφεση.
Υ.Γ2 : F1 συνεχίζω να βλέπω για να θαυμάζω την ομάδα μου και τους οδηγούς της και όλα τα νέα αστέρια (και ας υπάρχουν "βρώμικα" πρωταθλήματα), ποδόσφαιρο σταμάτησα να βλέπω για τον ίδιο λόγο με εσένα αλλά και γιατί η ομάδα που υποστήριζα ήταν κομπλεξική.
Υ.Γ3 : Από Μάρτιο η F1 αλλάζει κανάλι και πάει στον ANT1
Κατσε βρε συ , με αυτην ομως την λογικη , οποιοδηποτε πρωταθλημα και να παρει η Φερραρι , με αυτα τα λεγομενα θα θεωρειται παντα "βρωμικο".Ειναι σαν να μου λες οτι ετσι και παρει πρωταθλημα η McLaren τοτε ειναι ενα καθαρο πρωταθλημα , μα αμα το παρει η Ferrari θα ειναι βρωμικο!
Τεσπα , εγω δεν ειμαι αυτης της αποψης και οταν ο Σουμι ειχε κανει τα ιδια στο Μονακο εν ετει 2005 πηρε κανονικοτατα την ποινη του και ας εκανε εφεση η Ferrari.
Αδυνατω ξαναλεω να πιστεψω οτι μια ομαδα κινει τα νηματα ολοκληρης της FIA και των αγωνοδικων , οι οποιοι μαλιστα ειναι τελειως διαφορετικοι ανα αγωνα και εντελως αποκλεισμενοι σε ενα δωματιο. (οποιος ειχε δει τον αγωνα της γαλλιας , ετυχε και ηταν ο Προεδρος της ΕΛΠΑ διευθυνων αγωνοδικης στον συγκεκριμενο αγωνα , και περιεγραψε λεπτομερεστατα πως γινεται η διαδικασια ολη.)
Το ΥΓ 3 δεν το ηξερα οντως παει ANT1?Με τους ιδιους παρουσιαστες?
Δεν ξέρω, εχθές το άκουσα στις ειδήσεις τα μεσάνυχτα ότι πήραν τα δικαιώματα. Το είπε και με μεγάλη χαρά.
Ναι και εγώ άκουσα για ΑΝΤ1.Eλπίζω τους παρουσιαστές να του αλλάξουν(που θα το κάνουν).
Για την ποινή,παρολο που δεν είμαι ποτέ φαν ομάδας,αλλα οδηγών,απο την αρχή πίστευα οτι έπρεπε να φάει ποινή.
Αλλα ας ηρεμήσουμε τα πνεύματα και ας απολαύσουμε αυτό το video απο Incar πλάνο όλης της κόντρας που μου έστειλαν.Πραγματικά απόλαυση!Δείτε πως παλεύουν με το τιμόνι!!
http://www.dailymotion.com/video/x6o...ltonkimi_sport
Ντάξει παιδιά δε μπορείς να οδηγήσεις σε αυτή τη πίστα με τέτοιο setup σε τέτοιο καιρό... Ο hamilton έκανε και αυτός τα ίδια... Απλά δεν έκανε τετακε και μετά σα κοτούλα για να πάρει την νίκη. Απλά δε μπορείς να οδηγήσεις εκεί... Ο Kimi οδήγησε σαν πρωταθλητής προσπαθώντας να πιάσει τον Ηamilton τον οποίο και είχε... Απλά του κατσε το πλαστικό κάτω και του γύρισε... Πήγε να τα πάρει όλα, γνωρίζοντας το κίνδυνο να τα χάσει και όλα πιθανόν. Ίσως από τις λίγες στιγμές του φιλανδού που δεν σκέφτηκε "ψυχρά" αλλά σαν πρωταθλητής. Η όλα ή τίποτα...
Απίστευτες λήψεις... Μακάρι να βλέπαμε έτσι τους αγώνες...
Διαφωνω με αυτην την αποψη.Ενας πρωταθλητης πανω απο ολα πρεπει να εχει ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.Δεν νομιζω οτι πας "για ολα ή τιποτα" οταν η πρωτη θεση με την δευτερη εχουν μολις 2 βαθμους διαφορα ποσο μαλλον οταν εισαι τοσο πισω στην βαθμολογια και θες απεγνωσμενα καποιους βαθμους... το ρισκο (που δεν πηρε ρισκο , απλα εχασε το αυτοκινητο) ηταν ανευ ιδιαιτερης ουσιας.Ιδιως οταν παιζεται και ενα πρωταθλημα κατασκευαστων.
Ναι οι συνθηκες ηταν ασχημες , ομως ο Ραικκονεν τα εκανε μπαχαλο.Επρεπε να εχει καθαρο μυαλο και απλα να τερματησει τον αγωνα.
Παντως οσοι εχουν το δορυφορικο καναλι της F1 μπορουν και βλεπουν εαν θελουν ολο τον αγωνα απο in car καμερα της αρεσκιας τους! ;)
kai egw to thelo oooooooooooooo
Τον αγώνα δεν τον είδα αλλά από τα video των katana και oddin έχω να πω πως ο προτελευταίος γύρος αυτού του αγώνα ήταν απίστευτα όμορφος!Μακάρι να ήταν έτσι πάντα.
Ο kimi ήταν φανερά εκνευρισμένος γι`αυτό και τα απανωτά λάθη.Ειδικά το δεύτερο με την έξοδο δεν θα έπρεπε να συμβεί,από το video του oddin φάνηκε καθαρά πως ήταν μ@λακία δικιά του και μάλιστα χοντρή.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα με το οποίο βλέπεις tv μέσω pc, αρκεί να εχεις μια καλή σύνδεση ίντερνετ.
Εχω δει πολλούς αγώνες έτσι, και μάλιστα χωρίς τα σχόλια του Πουρναράκη.Μόνο εικόνα και ήχος. :)
"Είναι η πιο ανώμαλη απόφαση που έχω δει ποτέ. Είναι εντελώς απαράδεκτο όταν τρεις 'λειτουργοί' επηρεάζουν το πρωτάθλημα με τέτοιο τρόπο". Σκληρά λόγια από το στόμα μιας από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες της F1, του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Νίκι Λάουντα. Είναι όμως δικαιολογημένα;
http://media.sport.gr/i/6c8d2b0b2ea5...5ff6a_250x.jpg
Ο λόγος φυσικά για την απόφαση των αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον Λιούις Χάμιλτον με ποινή 25" μετά το τέλος του βελγικού GP, κρίνοντας ότι ο οδηγός της McLaren απέκτησε αντικανονικά το πλεονέκτημα στην μονομαχία του με τον Κίμι Ράικονεν της Ferrari δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα, όταν έκοψε στο σικέιν "Bus Stop" (click εδώ για το σχετικό video).
Δύο γενικές παρατηρήσεις. Πρώτον, οι οπαδοί της F1 θέλουν να βλέπουν τους αγώνες να κρίνονται μέσα στην πίστα. Δεύτερον, η επικρατούσα άποψη είναι ότι η FIΑ τηρεί ευνοϊκή στάση προς την Ferrari τα τελευταία χρόνια.
(Κατά τη γνώμη μου, το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει τον δεύτερο ισχυρισμό, ήταν η απαγόρευση του mass damper, ενός εξαρτήματος στο ρύγχος του μονοθεσίου της Renault, εν μέσω της σεζόν 2006, προκειμένου να διευκολυνθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ στη μάχη του με τον Φερνάντο Αλόνσο για τον τίτλο).
Πίσω στο προκείμενο. Ο Χάμιλτον όντως έκοψε στο σικέιν. 'Η μάλλον αναγκάστηκε να το κάνει υπό την πίεση του Ράικονεν, ο οποίος τον έσπρωξε εκτός υπερασπιζόμενος τη γραμμή του στην εσωτερική της στροφής. Μια κίνηση έστω και οριακά νομότυπη, αφού ο Χάμιλτον δεν είχε ξεκάθαρο προβάδισμα, τη στιγμή που τα δύο μονοθέσια πλησίαζαν στην είσοδο του σικέιν.
Για να αποφύγει την σύγκρουση, ο Χάμιλτον ορθά βγήκε εκτός πίστας, αν και αυτό απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς, όταν πρόκειται για κατάσταση προσπεράσματος. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει ποινή διέλευσης από τα pits, ο βρετανός ήταν "υποχρεωμένος" να πατήσει φρένο και να αφήσει τον φινλανδό να περάσει μπροστά.
Τι έκανε τελικά; Σήκωσε στιγμιαία το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντας μεν στον Ράικονεν να μπει μπροστά του, χωρίς δε να "παραιτηθεί" του πλεονεκτήματος που είχε κερδίσει προηγουμένως. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, από τη στιγμή που ο πιλότος της McLaren επιχείρησε ξανά για προσπέρασμα στην αμέσως επόμενη στροφή, την "La Source", με επιτυχία εκείνη τη φορά.
Βλέποντας το περιστατικό, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία από την πρώτη στιγμή ότι η κίνηση του Χάμιλτον "υπερέβη τα εσκαμμένα", όπως λέμε, και πως μοιραία θα δεχόταν ποινή. Γι' αυτό και μπορώ να δικαιολογήσω τους τηλεσχολιαστές για τη στάση τους -ανεξάρτητα από τις... συλλογικές προτιμήσεις του καθενός-, οι οποίοι δέχτηκαν πολλά πυρά αργότερα.
Ναι, ο 23χρονος είναι ο πιο θεαματικός οδηγός στην F1 αυτή τη στιγμή. Ναι, του χρόνου με τον περιορισμό των αεροδυναμικών βοηθημάτων και την επαναφορά των "φαλακρών" ελαστικών, θα ...βαρεθεί να προσπερνά.
Ομως σε αυτή την περίπτωση, συμπεριφέρθηκε σαν οδηγός των GP2, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Το να κόψεις σε σικέιν σε φάση προσπεράσματος, συνιστά ήδη έναν καλό λόγο για τους αγωνοδίκες να σε τιμωρήσουν. Ετσι, θα πρέπει να τους δείξεις με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι δεν χρησιμοποίησες αυτή την κίνηση προς όφελός σου - δηλαδή να πατήσεις εμφανώς φρένο και να δώσεις "αέρα" στον αντίπαλό σου για τις επόμενες 1-2 στροφές.
Ο Χάμιλτον δεν το έκανε, παρότι ήταν φανερά ταχύτερος από τον Ράικονεν, τον οποίο μάλλον θα περνούσε στην εξέλιξη της κούρσας. Ο βρετανός φάνηκε πιο ανυπόμονος απ' ό,τι έπρεπε και το πλήρωσε.
Προσωπικά απεχθάνομαι να βλέπω άλλον οδηγό να πανηγυρίζει στο βάθρο και άλλον τελικά να καρπώνεται τους βαθμούς της νίκης. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί πολλά χρόνια στην F1.
Αλλά "dura lex, sed lex", όπως λέει το λατινικό ρητό, και πλέον θα περιμένουμε από την FIA να κρατήσει την ίδια στάση, αν πρωταγωνιστής σε παρόμοιο συμβάν είναι κάποιος οδηγός της Ferrari...ta kalpika [rotathlimata tis ferrari den krivonte,gia na dume ti alo tha skeytune na kopsun ton hami oi axristoi
Λίγες μέρες ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε την οριστική κατάταξη του βελγικού Grand Prix. Όπως ανακοίνωσε η FIA, η έφεση που άσκησε η McLaren για την ποινή που επιβλήθηκε στον Λιούις Χάμιλτον, θα εκδικαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου.
http://f1.gpupdate.net/en/news/2008/...tend-contract/
Tελικά ο Κίμι θα είναι στην Ferrari και το 2010.
αυτο τωρα ειναι καλο η κακο? :p