Για υποστήριξη Psvr2 έχουν πει κάτι? Γνωρίζετε?
Στάλθηκε από το 25102PCBEG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για υποστήριξη Psvr2 έχουν πει κάτι? Γνωρίζετε?
Στάλθηκε από το 25102PCBEG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι δεν έχουν πει τίποτα ακόμη και δε θα εκπλαγώ είτε βγει υποστήριξη είτε όχι.
Από τη μία το παιχνίδι θα σπείρει όπως δείχνουν τα πράγματα σε πωλήσεις στο ps5. Προβλέπω ότι θα ξεπεράσει 7 και 8.
Από την άλλη το psvr2 ψιλονεκρό είναι, οπότε δε βλέπω λόγο να σπαταλήσει λεφτά η σόνυ για να φέρει το πολυπόθητο patch.
^^ Αυτο ακριβως.
Το PSVR2 απλα δεν προχωραει δυστυχως... και το παιχνιδι δεν το εχει αναγκη για να πουλησει. Οποτε δεν υπαρχει κανενα οφελος για την Σονυ να δωσει εκατομυρρια, απο την στιγμη που και η ιδια το εχει παρατησει το PSVR2 στην τυχη του. Δυστυχως...
cocous (02-03-2026)
Παιδιά το psvr2 (και γενικά το VR) ήταν και είναι αυτό που είναι απο το psvr1. Συχνά έχουμε ''ανάγκη'' απο απόλυτες απαντήσεις τύπου ασπρο ή μαυρο: είτε dead, είτε alive and thrive. Η αλήθεια είναι το VR ξεκίνησε κατα βάαη με indie παραγωγές και έτσι συνεχίζει. Η υποστήριξη είναι ακριβως η ίδια ή και μεγαλύτερη σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό που έγινε άμεσα κατανοητό με την ''γεννηση'' της τεχνολογίας, είναι οτι δεν μπορεί να υποστηρίξει ΑΑΑ παραγωγές, με κάποιες εξαιρέσεις προφανώς.
Αυτό που ακούγεται ειναι οτι τα χρήματα που έδινε η Sony για τα RE τα έδωσε στην MS για το Flight Simulator. Πιθανόν για να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη. Αφού το psvr2 έχει ήδη 2 RE κυκλοφορίες.
Αυτό που θα ήθελα να κάνει η Sony και δεν κάνει, ειναι να υποστηρίξει το psvr2 με ΑΑ πειραματικές παραγωγές, να εξερευνήσει κάπως το μέσο. Ή να δουλέψει hybrid παραγωγές όσο αυτό είναι εφικτό. Αλλά εδώ δεν υποστηρίζει την βασική της κονσόλα, έχω απαιτήσεις απο το VR;
Ξενέρα πάντως γιατί θα προτιμούσα να δώσει χρήματα για το RE η Sony και όχι για το MSFS. Η Capcom πραγματικά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τα RE, στον χειρισμό, haptics κ.α και είναι κρίμα. Θα μου άρεσε να το βγάλουν έστω ως DLC επι πληρωμή.
Μέχρι να σιγουρευτώ οτι δεν θα κυκλοφορήσει σε VR, δεν θα το παίξω. Κατα την γνώμη μου, η διαφορά στην εμπειρία είναι τεράστια και θα ήθελα να το βιώσω πρώτα σε VR.
.
Με μία μικρή έρευνα που έκανα για κυκλοφορίες παιχνιδιών, φαίνεται ότι έχεις δίκιο.
Στο ίδιο διάστημα τα 2 headset έχουν πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό κυκλοφοριών. Εκεί που το vr2 χάνει πατόκορφα από το vr1, είναι στην υποστήριξη από την ίδια τη sony. Πέρα από το call of the mountain δηλαδή, ενα firewall ultra, patch για gt7 και καναδυο χαζομαρούλες ακόμη, τάφος.
Πάντως σίγουρα η πίτα έχει συρρικνωθεί, όσον αφορά τις πωλήσεις.
Όπως είπα και πιο πάνω, δε θα μου κάνει έκπληξη είτε πάρει vr mode, είτε όχι.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ακόμα καλύτερα "εφικτή" ή "ανέφικτη" η διάδοση μαζικά (λέξη κλειδί: μαζικά) για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προϊόν τεχνολογίας είναι να προσφέρεται στο βασικό πακέτο αγοράς.
Αν πχ ΟΛΑ τα κινητά έχουν μέσα ακουστικά, τότε οι devs γνωρίζουν προκαταβολικά ότι ΟΛΟΙ οι χρήστες έχουν ακουστικά = θα φτιάξουν apps και games που θα εκμεταλλεύονται τα ακουστικά.
Αντίστοιχα, αν το εκάστοτε VR (πάρτε για το παράδειγμα όποιο μοντέλο VR headset θέλετε) ερχόταν στο βασικό πακέτο αγοράς μιας κονσόλας, τότε όλοι οι dev θα γνώριζαν ότι ΟΛΟΙ οι πελάτες έχουν VR με τα τάδε (συγκεκριμένα δηλαδή) specs.
Και ναι, τότε θα βλέπαμε εκτόξευση.
Ο κανόνας από την έλευση των κονσολών πριν 50 χρόνια (πω πω, έχουν περάσει 50 χρόνια πια!) είναι: οτιδήποτε προσφέρεται ως add-on είναι καταδικασμένο.
Ο λόγος απλός, είναι το λεγόμενο αυγό του Κολόμβου (το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό) : αν έχουμε λίγους πελάτες VR τότε είναι τεράστιο το budget έως καταδικαστέο για ΑΑΑ τίτλο και από την αντίθετη μεριά, αν δεν βγάζουμε ΑΑΑ ποιοτικά και με συχνές κυκλοφορίες (ήτοι: 4-5 ΑΑΑ το χρόνο και τουλάχιστον 10-20 ΑΑ) τότε δεν πρόκειται να πληθύνουν οι χρήστες.
¶ρα;
¶ρα τίποτα.
Αρκεί να κάνετε μια σύντομη έρευνα περί add-on στην ιστορία των κονσολών (αλλά και των home computers, δεν εννοώ τα PC) και θα δείτε ότι ΟΛΑ τα add-on απέτυχαν οικονομικά. Τα περισσότερα απέτυχαν οικτρά μάλιστα, τα λιγότερο "σκέτο" απέτυχαν (οικονομικά μιλώντας).
Valkyre (03-03-2026)
Μάλιστα έχουμε και περίπτωση που αδδ-ον που ήταν ΜΕ την κονσόλα και απέτυχε οικτρά (kinect 2.0 με xbox one)
Last edited by drifterx; 03-03-2026 at 11:49.
Εγω δεν ξερω πως το PSVR2 λαμβανει ακριβως την ιδια υποστηριξη παιδα συγνωμη. Δεν το βλεπω.
Μονο τη λιστα με τα first party να παρω δεν υπαρχει συγκριση. Και ας βαλω μεσα και τα Resi που δεν τα λες ακριβως και 1st party.
Που ειναι το μαρκετινγκ του προιοντος? Ειναι τελειως στον αυτοματο. Καμμια διαθεση απο Sony να το σπρωξει στην αγορα. Σε εντυπωσιακο βαθμο αδιαφορια στα ματια μου. Εντυπωσιακοτατο. Σαν να μην τους νοιαζει καν αν δεν πουλησει τιποτα.
Κανενας δεν μιλαει απο την Sony για το PSVR2 ή αν μιλανε νιωθω οτι πρεπει να κατσω να το ψαξω για να το βρω.
βασικα ο Λευτερης το λεει σωστα. Ενα προιον το οποιο ειναι add on ειναι καταδικασμενο να αποτυχει σε μεγαλο βαθμο. Απλα εμενα μου εκανε εντυπωση το ποσο γρηγορα η Sony φανηκε να δειχνει αδιαφορια, ελειψη προσπαθειας και ενδιαφεροντος.
Νιωθω οτι ακομα και ο χαρακτηρισμος "afterthought" ειναι πολυ επιεικης για να περιγραψει το πως το αντιμετωπιζει η Σονυ.
Lefteris_X (03-03-2026)
Αυτο που εγραψα παραπάνω ειναι οτι είχαμε και έχουμε κυρίως indie παραγωγές στα VR headsets. Σε αυτό το πλαισιο η υποστήριξη δεν έχει αλλάξει. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το battlefield των VR. Με την ίδια ροή έχουμε τέτοιες κυκλοφορίες απο third party. Κάθε μήνα νέες ανακοινώσεις. Σε σύγκριση με το psvr1 είναι ίσως περισσότερες και κυρίως σημαντικότερες. Τα indie games του psvr2 είναι καλύτερα κατα την αποψη μου. Ειχε ωριμάσει η indie σκηνή οσον αφορά το VR θα έλεγα.
Σχετικά με την Sony, εφόσον χρηματοδότησε τα 2 RE και μαζί με το full game του GT7 για το psvr2, έχει ήδη ξεπεράσει σε ΑΑΑ κυκλοφορίες το psvr1. Το οποίο απο Sony (χρηματοδότηση) είχε μόνο το RE7 σε ΑΑΑ level. Το GTsport ήταν ένα demo ουσιαστικά.
Ομως, στο psvr1 υπήρχαν κάποιες ΑΑ προσπάθειες απο sony που ειχαν ενδιαφέρον. Πλέον δεν υπάρχει ανάλογη υποστήριξη.
Κάθε χρόνο απο το 2017, διαβάζουμε οτι το psvr ειναι dead και οτι το έχει παρατήσει η sony, οτι δεν θα έβγαινε το psvr2 και αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Και θα συνεχιστεί. Οπως έγραψα και παραπάνω ο κόσμος θέλει να κατανοεί τα πράγματα με το άσπρο ή το μαυρο.
Νομίζω οτι η Sony αντιμετωπίζει το VR ως αυτό που είναι. Για αυτό και αρχικά απαντούσε σε αυτά τα αρθρα και τις φήμες και πλέον δεν ασχολείται. Το αντιμετωπίζει ως μια τεχνολογία που σε αυτή την φάση και 100e να την προσφέρει δεν θα γίνει mainstream. Δεν είναι έτοιμη η τεχνολογία για κάτι τέτοιο. Εξακολουθεί όμως να το θεωρεί μέρος του ps5 και να ασχολείται στο R&D σκέλος (βλ. hand tracking, επικείμενη υποστήριξη pssr, πατέντες κ.α), γιατί φαντάζομαι δεν επιθυμεί να μείνει πίσω στις εξελίξεις.
Προφανώς για να ανανακοινώνονται games, το psvr2 προσφέρει έσοδα. Αλλά όχι τέτοια ωστε να περάσουμε σε μεγάλο αριθμό hybrid κυκλοφοριων και ειδικά ΑΑΑ παιχνιδιων που έχουν δημιουργηθεί για VR.
Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλα σε αυτή την φάση το VR συνεχιζει να υπάρχει, γιατί υπάρχει κόσμος που αγοράζει παιχνίδια για αυτό.
Νομίζω οτι στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ούτε dead ούτε επιτυχία.
.
Error Flynn (04-03-2026)
Τέλος από εμένα .
Φανταστικό .
Το πρώτο μισό ανατριχιαστικό και τρομακτικό .
Το δεύτερο μισό βαθειά συναισθηματικό και συγκινησιακό για κάθε φαν της σειράς που την ακολουθεί από το πρώτο παιχνίδι το 1996 όπως εγώ .
Βαθειά ιστορία που ανταμείβει αλλά και τιμωρεί .
Από τα καλύτερα της σειράς και σίγουρα (μακράν) το καλύτερο από το 2005 και μετά .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Giannis1979; 03-03-2026 at 22:29.
enstikto (04-03-2026)
Συνεχιζοντας κι εγω το παιχνιδι οι εντυπωσεις μου συνεχιζουν να ειναι οι καλυτερες.
Φανταστικο παιχνιδι, η ατμοσφαιρα ειναι ολα τα λεφτα και παραδοξως (για τα προσωπικα μου δεδομενα) ο κοσμος του ειναι τετοιος που με κανει να θελω να το εξερευνησω ολο το παιχνιδι, καθε δωματιο, καθε μυστικο. Εχθες εντυπωσιαστικα ας πουμε οταν ανακαλυωψα οτι υπαρχουν τοσα πολλα αντικειμενα στον κοσμο τα οποια μπορεις να σπασεις με το μαχαιρι για free loot. Προφανως δεν εννοω τα μεγαλα βαζα ή τα κιβωτια που ειναι προφανεστατα, αλλα παραλληλα μπορεις να σπασεις μικρα κουτια, τσαγιερες κλπ και ολο και κατι καλο θα βρεις εκει.
Θεωρω οτι και το level design ειναι πολυ καλο που σου επιτρεπει να κανεις ολη αυτη την εξερευνηση χωρις να γινεται κουραστικο και ενοχλητικο.
Και παλι μπραβο στην Capcom.
Εγώ παιδιά έβαλα μπρος τα remakes resident evil που δεν τα είχα πιάσει και θα κάνω λίγο υπομονή με το requiem αν και φαίνεται φανταστικό.
Τώρα παίζω το resi 2 (τελείωσα 1ο play και προχωράω με το 2ο). Φοβερό!
Όσον αφορά το psvr1 η sony είχε δώσει πολλά περισσότερα απ' ότι έχει δώσει στο psvr2. Astro bot, Blood & Truth, Vr Worlds, Wipeout, Farpoint και άλλα. Στο psvr2 έχει δώσει μόνο το Horizon: Call of the mountain.
Δεν ξέρω αν θεωρούνται ΑΑΑ παραγωγές αλλά εγώ θα ήθελα να έβλεπα κίνηση από την sony έστω και για τέτοιου επιπέδου games.
Το μόνο σημείο που με ενόχλησε στο παιχνίδι είναιSpoiler!
Last edited by Giannis1979; 04-03-2026 at 11:27.
^^ Γιαννη προσεχε λιγο με τις περιγραφες πληζ, φαντασου σταματησα να διαβαζω απο την πρωτη γραμμη γιατι φοβαμαι οτι θα με προειδεασεις αρκετα. Bασικα ηδη το εκανες. Καλυτερα αν μπαινουμε σε τετοια χωραφια να βαζουμε σποιλερ ταγκς![]()
Έχω προχωρήσει σε αρκετό βαθμόSpoiler!
Ένα ψεγάδι παρατήρησα με τη μηχανή γραφικών τώρα? με το pssr? δε ξέρω. Σε εσωτερικούς χώρους, κυρίως σε τοίχους όταν υπάρχει πηγή φωτός κάνει ένα ενοχλητικό flickering το οποίο είναι έντονα υπαρκτό.
Όχι ότι μου χαλάει την εμπειρία, αλλά είναι εκεί και μου γαργαλάει το μάτι.
Δημήτρη αυτό που λες ούτε το έχω πάρει χαμπάρι... Δεν έτυχε κίολας... Μόνο τα ρακούν χορεύτριες σπάω με τα μαχαίρια.
Γιάννη μάλλον αναφέρεσαιΚαι εμένα με ενόχλησε μπορώ να πω. Ήταν σαν μία μικρή παραφωνία στο κονσέρτο. ¶κυρο.Spoiler!
Από ατμόσφαιρα πάντως και το σενάριο του Leon τα σπάει. Για άλλο λόγο βέβαια.
Εγω το παω αργα αργα, το ξεζουμιζω.
Το flickering που λες νομιζω υπαρχει σε ολες τις εκδοσεις του παιχνιδιου ανεξαρτητως PSSR. Το ανεφεραν στο DF οτι σε καποια σημεια το Raytracing implementation της RE engine εχει αυτα τα ψεγαδια. Στην αρχη νομιζαν και εκεινοι οτι ηταν θεμα PSSR αλλα το ειδαν και στις αλλες εκδοσεις.
Λέει πουθενά το χρόνο που έχεις κάνει ως τώρα?
Η το βλέπεις μόνο στο τέλος?
Με το ρολοι της κονσόλας (που είναι λίγο ότι να'ναι) έχω γύρω στο 9-10ωρο και είμαι στο σημείο που έγραψα στο σποιλερ.
Γιάννη πόσο λες να έχω ακόμη?
Γενικά πάντως μου φαίνεται αρκετά έως πολύ χορταστικό!
Bookmarks