Originally Posted by
Valkyre
Φιλε Kane παιρνω το ποστ σου ως αφορμη (δηλαδη δεν απευθυνομαι ειδικα σε εσενα αλλα γενικοτερα) για να πω πως διαφωνω μαζι σας.
Ομως πριν πω τον λογο που διαφωνω, να πω πως δεν εχω το παιχνιδι και δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ειναι δικαιολογημενη η αλλαγη που εκαναν με patch στην δυσκολια. Φανταζομαι ομως οτι για να εγινε αυτη η αλλαγη πρεπει να ηταν θεμα substancial και οχι κατι το οποιο ενοχλησε 2-3.
Διαφωνω λοιπον μαζι σας, αλλα καταλαβαινω απολυτα τα επιχειρηματα σας και τα σεβομαι γιατι οντως υφιστατο. Να πω επισης οτι οπως πολλοι μπορει να ξερετε λατρευω τα δυσκολα παιχνιδια και ολα τα παιχνιδια μου τα ξεκιναω κατευθειαν στο hard επιπεδο δυσκολιας διοτι πιστευω οτι η δυσκολια αυτη ειναι εκεινη που τις περισσοτερες φορες σε αναγκαζει να χρησιμοποιησεις στο μεγιστο ολα τα εργαλεια που σου δινονται και να σκεφτεις περισσοτερο για να φερεις εις περας την αποστολη σου. Και φυσικα δεν μου αρεσει και εμενα να ακουω οτι αλλαζει η δυσκολια με πατς.
Ομως, υπαρχουν εξαιρεσεις. Υπαρχουν περιπτωσεις που η δυσκολια παυει να ειναι θεμα skill και γινεται κατι εντελως αστειο, που εκτος του οτι δεν σε κανει να απολαυσεις ενα δυσκολο παιχνιδι, ταυτοχρονα μπορει ακομα και να σου προσβαλλει την νοημοσυνη. Ειναι θεμα balancing αυτο. Μου αρεσουν τα αυθεντικα δυσκολα παιχνιδια, αλλα εκεινα τα οποια δεν απαιτουν απο εσενα μεγαλη δοση τυχης για να καταφερεις να κερδισεις, ουτε ξαφνικα η δυσκολια σε καποιο σημειο αυξανεται κατακορυφα και δυσαναλογα με τον υπολοιπο τιτλο, ριχνοντας τον παιχτη σε εντελως impossible situations και σκηνικα που εισαι κυριολεκτικα overpowered απο τους εχθρους.
Να δωσω ενα ευστοχο παραδειγμα που εκφραζει 100% αυτο που λεω.
Killzone 2, στο elit (πως λεγοταν δεν θυμαμαι) επιπεδο δυσκολιας. Ηταν πραγματικα challenging και απολαυστικα δυσκολο και απαιτουσε απο εσενα να εισαι προσεκτικος και να μην κανεις λαθη. Ηταν πραγματικα πολυ ωραιο, μεχρι το τελευταιο Boss, τον Radek. Εκει το ξεφτυλησαν. Εντελως ομως. Σε βαθμο που θεωρησα οτι προσβαλλει την νοημοσυνη μου. Ο squadmate σου ηταν ΜΟΝΙΜΩΣ νεκρος, οι εχθροι εκαναν ντου απο παντου σαν καμικαζι, το accuracy τους ηταν 100% ακομα και αν εριχναν με πιστολακι απο τα 200 μετρα και κουβαλουσαν ολοι ρουκετοβολα. Ηταν απαραδεκτο. Απαιτουσε απο εσενα οχι skill, αλλα απλα ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ. Σε μεγαλες δοσεις.
Ε αυτο δεν ειναι σωστο. Παυει να ειναι δυσκολο. Ειναι σαν τα παλια Mortal Combat που το "Α.Ι." (αν μπορεις να το πεις αυτο το πραγμα ΑΙ...) με το που εκανες μια συγκεκριμενη κινηση, εκανε ο υπολογιστης ακριβως αυτη που επρεπε για να σε χτυπησει. Δεν ηταν skill δεν ηταν τιποτε αλλο απλα μια εντολη του ΑΙ "οταν ο παιχτης κανει αυτο, εσυ κανε αυτο για να τον χτυπησεις". Το οποιο ειναι ηλιθιο εντελως.
Δεν ξερω πως ακριβως ειναι στην περιπτωση του GOW το σκηνικο, αλλα αν ειναι σε παρομοια πλαισια που περιγραφω (και που μερικα ποστ παιδιων αυτο δειχνουν) τοτε θεωρω οτι εκαναν σωστα που ρυθμισαν την δυσκολια και το balance.
Υπαρχουν δυσκολα παιχνιδια που απαιτουν skill και υπαρχουν δυσκολα παιχνιδια που απαιτουν κωλοφαρδια. Το δευτερο ειναι τραγικο λαθος κατ'εμε.
Bookmarks