Δημήτρη νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός όσον αφορά την δυσκολία του παιχνιδιού και νομίζω ότι αυτό οφείλετε περισσότερο στο ότι προσπαθείς να το παίξεις σαν uncharted/οποιοδήποτε άλλο TPS και όχι Max Payne.
Το παιχνίδι έχει 2 (3 αν συμπεριλάβεις στο last stand) που δεν έχουν άλλα tps και αυτά είναι το “Bullet time” και το “Shoot Dodge” mechanic. Αν τα χρησιμοποιείς σωστά το παιχνίδι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο περιγράφεις. Επίσης το last stand είναι ακριβώς αυτό… last stand. Δεν είναι α οκ ας βγώ έξω να κόψω βόλτες επειδή ξέρω ότι θα ενεργοποιηθεί το last stand.
Sorry Δημήτρη αλλά στο hard το παίζεις. Τι περίμενες; Να μην έχουν καλή ευστοχία; Και το 1ο uncharted έτσι και χειρότερα ήταν στο hard/crushing. Στα επόμενα μειώσαν (πολύ) την δυσκολία γιατί πολύς κόσμος παραπονιόταν ότι ήταν «υπερβολικά δύσκολο».α) Μιλαμε για Α.Ι. απο τα λιγα ετσι... πρωτα απο ολα ειναι ολοι τους πρωταθλητες σκοποβολης! Του στυλ σου ριχνουν απο 100 μετρα αποσταση με shotgun και σε βρισκουν κεφαλι. Βεεεεβαια...
Δεν είδα κάτι τέτιο εγώ στο παιχνίδι. Αν τους κρατάς σε απόσταση (πχ πυροβολάς προς το μέρος τους) δεν θα έρθουν Leroy Jenkins. Θα το κάνουν αν πχ είσαι cover σε μία κολώνα και πυροβολάς προς τα δεξιά και αυτοί προσπαθήσουν να έρθουν από αριστερά ή αν κάθεσαι ΠΟΛΥ ώρα πίσω από cover χωρίς να κάνεις τίποτα οπότε θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι σου τελειώσαν οι σφαίρες or something…β) Βεβαια ειναι πρωταθλητες σκοποβολης αλλα δυστυχως ειναι καθυστερημενοι, διοτι τον βεπεις τον αλλο οτι ξερει οτι εισαι ταμπουρωμενος πισω απο μια κολωνα και εχεις shotgun και ερχεται με το πιστολακι γιουρουσι (Lerooooy Jenkins φαση για οσους παιζουν WoW) να σε φαει. Βεβαια... ειναι ενας εξυπνος τροπος των δημιουργουν να περικυκλωσουν με cheap και καθυστερημενο τροπο τον παιχτη απο ολες τις πλευρες χρησιμοποιωντας Α.Ι. που απλα ειναι οτι πιο ηλιθιο εχει υπαρξει ποτε.
Εδώ έχεις δίκιο. Δεν έχει καθόλου καλό stealth gameplay το παιχνίδι και κακώς μπαίνει στην διαδικασία να σου δώσει όπλα με σιγαστήρες κτλ.γ) Μπορει βεβαια να ειναι καθυστερημενοι, αλλα οταν προκειται για να εντοπισουν εναν stealthed εχθρο, μιλαμε για αντιδρασεις χιλιοστων του δευτερολεπτου, ματια τα οποια σκαναρουν την περιοχη σπιθαμη προς σπιθαμη και τα συναφη. Σε βλεπουν απο το 1 χιλιομετρο εστω κι αν ειναι βραδυ και κινεισαι αργα μεσα στα φυτα, καταλαβαινουν την θεση σου σε κλασματα δευτερολεπτου και σε σημαδευουν με απολυτη ευστοχια πριν καν μπορεσεις να κανεις εσυ ενα βημα παραπανω. Με λιγα λογια stealth ΑΧΡΗΣΤΟ...αντε να φας εναν και πολυς σου ειναι...
Δεν είναι υπέργειος σεισμός ρε συ. Οι εκρήξεις είναι από τα εκρηκτικά που βάζεις λίγο πριν στο κτίριο και λογικό είναι να υπάρχει το συγκεκριμένο εφέ. Αυτό που λες για το ότι σε πιάνει και όταν είσαι στο αέρα όντως ισχύει όμως και είναι FAIL αλλά το άλλο που λες ότι δεν πιάνει τους εχθρούς δεν ισχύει. Και αυτοί κολοτούμπες κάνουν την ώρα του «σεισμού».δ) Εχετε δει ποτε υπεργειο σεισμο?? Στο Max Payne θα δειτε! Ναι και ομως οι δημιουργοι ειχαν μια ακομη φανταστικη ιδεα να σπασουν τα νευρα του παιχτη και να προσβαλλουν την νοημοσυνη του. Σεισμος και βουυυρ περα δωθε το reticule. "Μα καλα ρε Valkyre", θα μου πειτε, "λογικο δεν ειναι", μωρε ναι θα σας πω εγω.... λογικοτατο... το προβλημα μου ειναι οτι τα εφφε του σεισμου πιανουν τον Max Payne και ενοσο αυτος βρισκεται στον.... ΑΕΡΑ FOR FUCK SAKE!! trololol εντελως ετσι! Meanwhile ο εχθρος με το οπλοπολυβολο πυροβολει αμεριμνος, χωρις να τον επηρεαζει καθολου το εφφε του σεισμου... ειναι immune ρε παιδακι μου πως το λενε! Στεκεται εκει βραχος και ο Max Payne ταρακουνιεται τοσο πολυ ο αμοιρος που φευγει απο cover (το κερασακι)
Που υπήρχαν καμπερομένοι εχθροί που δεν φαίνονται με τίποτα; :Sε) Δημιουργοι:
"Χμμμ καμμια καλη ιδεα εχετε ρε παιδια πως θα κανουμε ακομα πιο ηλιθια δυσκολο το παιχνιδι επειδη δεν μπορουμε να γραψουμε αξιοπρεπες Α.Ι.??
-Κυριε κυριε εγω εχω μια ιδεα!!! Θα βαλουμε στρατηγικα τοποθετημενους καμπερωμενους εχθρους, που δεν φαινονται με τιποτα, οι οποιοι με το που δουν τον Max Payne (ακομα και αν αυτος κινειται αργα σε θεση crouch που υποτιθεται ειναι αθορυβη) , μεσα σε ενα κλασμα του δευτερολεπτου θα τον πυροβολησουν (φυσικα headshot) με αποτελεσμα να στερησουν ετσι απλα 1 ακομα painkiller τον παιχτη!!
- Ουαο!! καταπληκτικη ιδεα!! Εφαρμοστε την αμεσως!
Ο Max Payne είναι τσίτα όταν είναι σε bullet time ή κάνει shootdodge, όχι γενικά. Μην ξεχνάς ότι είναι και μεσίλικαςστ) Επισης εχω μια ακομα ιδεα! Να κανουμε τον Max Payne (ο οποιος υποτιθεται ειναι τοσο bad ass που μπορει να κινειται γρηγορα εξου και το ολο bullet time) να ειναι πιο αργος και απο την καθυστερηση στον χειρισμο και τις αντιδρασεις, ενω αντιθετα οι εχθροι ειναι μιλαμε τσιτες... σηκωνεται αργα, βγαινει απο cover αργα, μπαινει σε cover αργα, δεν μπορει να μετακινηθει απο cover σε cover κλπ κλπ κλπ τα οποια μας φαιρνουν στο αποκορυφωμα που ειναι το ζ) παρακατω:
Αν είσαι κοντά σε cover απλά πατας τετράγωνο και θα μπείς κατευθείαν σε cover από εκεί που είσαι κάτω δεν χρειάζετε να σηκωθείς. Επίσης όσο πας να μπεις σε cover από prone δεν τρώς damage (έτσι νομίζω). Αν πάλι δεν είσαι κοντά σε cover υπάρχουν δύο τινά:ζ) Για το Last Hand τι να πει κανεις πραγματικα... Τα εχω πει ηδη για την γελοιοτητα που τις μισες φορες καθεσαι σαν κοπανος και περιμενεις να πεθανεις, ειτε επειδη δεν κανεις reload, ειτε επειδη υπαρχουν εμποδια που δεν σε αφηνουν να σημαδεψεις. Το κορυφαιο ομως ειναι που τις υπολοιπες μισες φορες, θα σκοτωσεις ναι μεν τον αντιπαλο, αλλα φυσικα επειδη το παιχνιδι ειναι ΥΠΕΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ σε ολους τους υπολοιπους τομεις, ο Max Payne πεφτει μετα το Last Hand και εδω ερχεται η κορυφαια στιγμη του game παιδια δωστε βαση:
4 Painkillers καβατζα και το gameplay παει ως εξης:
- Μπουμ Last Hand
- Φατον τον π..στη που σε πετυχε! Success!! 3 painkillers remaining!
-Παρτον κατω τον Max απο τον πυροβολισμο που δεχτηκε.
-Τι θες τωρα? Να σηκωθεις?? Bitch please... ο Max Payne δεν βιαζεται... Θα σηκωθει αργα αργα με το πασο του...
- Μεχρι λοιπον να ξανασηκωθει τον εχουν ξαναξαπλωσει παλι οι εχθροι. Μπουμ Last Hand no2!
- Φατον τον π..στη! Success!! 2 Painkillers remaining!
- Για να δουμε τωρα θα προλαβει να σηκωθει?? ΝΟΤ!
- Μπουμ Last hand no3!
- Φατον και δαυτον!! Success!! 1 Painkiller remaining!
- Μπουμ ξανα πριν σηκωθεις, Last Hand, 0 Painkillers remaining!
- Eλα παμε ρε Max σηκω πανω γμω την .... (βαρυ δεν το γραφω) ΠΡΙΙΙΙΙΙΤΣ.
- BOOM DIE!!
Α) Μετά το last stand λογικά θα έχεις λίγους εχθρούς να αντιμετοπίσεις οπότε τους ξεπαστρέφεις από prone όπως είσαι.
Β) Μετά το last stand θα έχεις πολλούς εχθρούς να αντιμετοπίσεις οπότε θα γίνει αυτό που περιγράφεις και καλά να πάθεις εκεί γιατί εσύ πήγες “Leroy Jenkins” σε σημείο που δεν έχει cover ανάμεσα σε τόσους εχθρούς
Μην ξεχνάς ότι το ME3 δεν το πρωτοέπαιξες στο insanity και επίσης το έχεις παίξει 13500 φορές + ότι έχεις παίξει και ME2 που είναι πολύ κοντά στο gameplay. Αν και το MP3 δεν το είχες ξεκινήσει στο hard δεν θα σου φαινόντουσαν όλα αυτά τόσο τραγικά.ΥΓ: Εβαλα μετα μιση ωρα ΜΕ3 για να ερθω στα ισια μου κι ευτυχως εγινε δουλεια... και παιζω φυσικα στο επιπεδο Insanity, αλλα εδω μιλαμε για δυσκολια που σεβεται τον παιχτη και απλα απαιτει απο αυτον να παιξει σωστα. Οχι αυτο το εκτρωμα...
Δεν θέλω να φανώ σαν fanboy υπερασπιστής του παιχνιδιού (άλλωστε θα δείτε πιο κάτω και την γνώμη μου για το παιχνίδι) απλά σου απαντάω σε αυτά που γράφεις ένα ένα γιατί θεωρώ ότι πραγματικά υπερβάλεις.
Να πω εδώ ότι το τερμάτισα το παιχνίδι και δεν μπορώ να πω ότι το ολοκλήρωσα με τον ίδιο ενθουσιασμό που το ξεκίνησα. Gameplay wise θεωρώ ότι είναι σαφώς πάνω του μετρίου και με κράτησε το όλο σύστημα μάχης. Κάποιες αποστολές δεν με ξετρέλαναν όμως όσον αφορά τις τοποθεσίες κτλ και γενικά το story αν και έχει πολλές λεπτομέριες που δεν τις πιάνεις μέχρι να το ξαναπαίξεις (το ξαναξεκίνησα στο old school, θα σου αρέσει Val αυτό δεν έχει καθόλου last stand, τρως σφαίρα και game over) μου φάνηκε αρκετά λίγο, το ίδιο και το φινάλε.
Θεωρώ ότι ενθουσιάστηκα παραπάνω απ’ ότι έπρεπε στην αρχή με το παιχνίδι αλλά σίγουρα δεν τα κλαίω τα λεφτά μου γιατί πέρασα καλά παίζοντάς το.
Α! Ξεκίνησα και multi μέσα στο σουκου και αν και δεν είναι κάτι το απίστευτα πρωτότυπο το βρήκα αρκετά εθιστικό και γούσταρα…

Reply With Quote

Bookmarks