Page 56 of 84 FirstFirst ... 64652535455565758596066 ... LastLast
Results 1,101 to 1,120 of 1679

Thread: Grand Theft Auto V

Το να πάρει κάποιος το GTA για να κάνει όλα αυτά δεν έχει νόημα, γιατί προφανώς θα είναι ο τύπος που θα κάνει συνεχώς αλητείες και δεν θα αγγίξει ούτε μια αποστολή.

Τα μπάχαλα πουλάνε έτσι και αλλιώς στις μικρότερες ηλικίες, αλλά οτιδήποτε που κάνεις μέσα στο παιχνίδι είναι προαιρετικό. Δεν σε αναγκάζει δηλαδή κανένας να κάνεις αλητείες και να πιάνεις πουτάνες κτλ. Είναι μέσα στις επιλογές του παιχνιδιού.

Το περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι πολύ βαθύτερο απ' ότι αυτό που επίτηδες προσπαθεί να φαινομενικά να πασάρει η R*:

Το οτι έχουμε να κάνουμε με 3 πρωταγωνιστές καθάρματα, που προσπαθούν να πιάσουν την καλή σε ένα κόσμο όπου οι πάντες είναι διεφθαρμένοι, απ' την αστυνομία μέχρι το FBI που συνεργάζεται με μαφιόζους και εμπόρους ναρκωτικών, μια διαβρωμένη κοινωνία που έχει εγκλωβιστεί στα social media, την TV, τα κινητά, και το εύκολο χρήμα, όλα αυτά είναι τροφή για σκέψη καλλυμένα με ένα σατυρικό πέπλο, που όμως αργότερα μας δίνει την δυνατότητα όσο προχωράει το παιχνίδι να καταλάβουμε σε τι κόσμο ζούμε και να προβληματιστούμε.

Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν να κάτσει κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με το παιχνίδι, και όχι επιφανειακά.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Tilemaxx For This Useful Post:

Conjure7 (23-09-2013),Dragonpaul (22-09-2013)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Εσυ λες οτι το πασαρει φαινομενικα, εγω λεω οτι το πασαρει απολυτως ουσιαστικα μιας και αυτο ειναι εν τελει και επι της ουσιας το selling point του παιχνιδιου για την συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που θα το αγορασουν. Το σατυρικο πεπλο ειναι απλα η απενεχοποιηση για να ασχοληθει η R* με ενα υλικο που θα απευθυνθει στην απολυτη μαζα και θα πουλησει τα αντερα του. Καποιοι σιγουρα θα προβληματιστουν και θα γελασουν με την σατυρικη προσεγγιση αλλα κατα την αποψη μου παντα δεν αλλαζει την ουσια του παιχνιδιου και του τι κανεις 99% μεσα στο παιχνιδι.
    Επισης θεωρω οτι για καποιους ειναι αδυνατο να ασχοληθουν σοβαρα με το gta, ειναι ο πυρηνας και η φυση του παιχνιδιου που δεν μου επιτρεπει να το κανω οσο κι αν το θελω. Αποψεις και δεν χρειαζεται φυσικα να συμφωνησουμε.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by Tilemaxx View Post
    Κατ' αρχήν η Rockstar δεν είναι ένα studio. Είναι πολλά. Το RDR δεν ήταν δημιούργημα της Rockstar North (DMA), ήταν της San Diego. Είναι σαν να συγκρίνουμε το GOW με το Infamous, και να λέμε οτι το "GOW είναι η καλύτερη δουλειά της SCE", εχώ έχουν φτιαχτεί απο διαφορετικά στούντιο. Συνεπώς άλλος συγγραφέας έγραψε τον χαρακτήρα/ιστορία του John Marston, και άλλος γράφει παραδοσιακά του χαρακτήρες/ιστορίες των GTA. Τα αδέρφια Houser με λίγα λόγια. O Dan Houser πάντα τέτοιους χαρακτήρες δημιουργούσε στα GTA. Υπερβολικούς και στερεότυπους αμερικανούς. Υποπτεύομαι οτι ούτε οι προηγούμενοι χαρακτήρες των GTA δεν σου άρεσαν Valkyre, γιατί μια απ' τα ίδια ήταν (πλήν Νίκο που είναι αδιάφορος). Στο GTA V προσωπικά τους βρήκα και τους 3 χαρακτήρες ενδιαφέροντες, και ο Τρέβορ είναι όντως μορφή, παρ' όλο που είναι κάθαρμα. Eγώ γέλασα με την ψυχή μου πάντως με αυτόν. (Πάντως κάτι μου λέει οτι στο τέλος του παιχνιδιού θα πάρεις το αίμα σου πίσω...).

Το παιχνίδι σατυρίζει όλα τα κλασσικά στοιχεία του καπιταλισμού κάθε φορά και δεν αλλάζουν κάποια στάνταρ πράγματα που σαρκάζεται κάθε φορά. Πίσω απο την φαινομενικά γελοία σάτυρα, εμφανίζονται κάποιες ανατριχιαστικές αλήθειες. Π.χ οτι έχει εξαφανιστεί πλέον η ιδιωτικότητα μας απο την "ψηφιακή εποχή", και ότι η κυβέρνηση μας έχει συνεχώς υπνωτισμένους, ή οτι πλέον κινούνται όλα γύρω απ' το χρήμα και την εξαπάτηση του καταναλωτή ΑΚΡΙΒΩΣ μέσω αυτών των ηλίθιων διαφημιστικών. Για μένα αυτά είναι πολύ πιο ώριμα απ' το κάθε παιχνίδι που πραγματεύεται κάποιο κλισέδικο zombie outbreak ή κάποια space adventure, για εκατομμυριοστή φορά. Για να αλλάξει το GTA την σάτυρα του, πρέπει να αλλάξει ο καπιταλισμός ο ίδιος. Π.χ τα διαφημιστικά που σατυρίζουν το "επόμενο FPS game of the year", είναι όλα τα λεφτά.

Πάντως ρε σύ Valkyre μια μόνιμη αρνητική αύρα βλέπω πάνω σου κάθε φορά που αναφέρεσαι σε GTA, και είναι κρίμα να αναφέρεις ως άμεση σύγκριση ντε και καλά κάθε φορά το Last of Us, το RDR, το Mass Effect κτλ. Εντελώς διαφορετικά παιχνίδια το καθένα, που απευθύνονται σε άτομα που θέλουν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Και στην τελική είναι κρίμα, γιατί ούτε εσύ ο ίδιος δεν ευχαριστιέσαι όπως πρέπει το παιχνίδι.
    θα σε παρακαλουσα να βρεις ενα ποστ μου και να το κανεις quote στο οποιο ανεφερα το last of us ή το ΜΕ....

Να μην πετανε κατηγοριες και πραγματα ανυπαρκτα ετσι? Μαλλον εσυ φαινεσαι να βγαζεις πολλη χολη για οτιδηποτε εχει σχεση με αλλο παιχνιδι περαν του gta και αναφερεσαι στα αλλα παιχνιδια ως κλασιικουρες, λες και το gta κερδιζει βραβειο πρωτοτυπου σεναριου.

Το μονο παιχνιδι που το συγκρινα ειναι το Red Dead που ειναι και αυτο open world, μοιραζεται τα ιδια πανω κατω mechanics οσον αφορα το gameplay και προερχεται απο την ιδια οικογενεια στουντιο. Οκ δεν ειναι απο την ομαδα της North, ψιλοαδιαφορω. Ξερω οτι ηταν Ροκσταρ production και ειχε την σφραγιδα της.

επισης να τονισω οτι εκφραζω προσωπικη αποψη. Τα μηνυματα που θελει να περασει και να σατυρισει ή να καυτηριασει το Gtav (μεχρι στιγμης) εχουν ΟΛΑ μα ΟΛΑ ξανα-αναφερθει στα προηγουμενα παιχνιδια της σειρας. Απλα με αλλους διαλογους και σκερτσακια. Δεν χρειαζεται πια να μου λενε τα ιδια πραγματα με αλλες προτασεις και ολα αυτα τα δηθεν του καπιταλισμου απο ενα παιχνιδι που εβγαλε την πρωτη μερα 800 εκατομμυρια σε πωλησεις ειναι -το λιγοτερο- ο ορισμος της ειρωνιας. Δεν με εχει διδαξει τιποτα το παιχνιδι ουτε και χρειαστηκε η σατυρα του για να με ενεργοποιησει ως πολιτη και να γυρισω να σκεφτω και να προβληματιστω με την καταντια του καπιταλισμου. Και ελεος το παιχνιδι παρουσιαζει οπως λες μια κοινωνια οπου ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι υπερδιεφθαρμενα στον εντελως γελοιο βαθμο και εντελως εκτος πραγματικοτητας. Λες και ολες οι γυναικες στην καπιταλιστικη κοινωνια ειναι πουτανες, ολοι οι μαυροι ειν αι αραπηδες γκανγκστερ, ολοι οι μπατσοι ειναι σαδιστες γουρουνια, ολοι οι δημοσιογραφοι σαπιοι κλπ κλπ.

ε οχι.... δεν ειναι. Και οκ καλη η σατυρα αλλα η υπρβολη παντα βλαπτει. Και δεν χρειαζεται να ψαξω "εις βαθος" για να αντιληφθω την "ωριμοτητα" ενος τετοιου τιτλου... ισως βεβαια επειδη ειμαι 33 χρονων και βρισκω την σατυρα και το χιουμορ του gta πολυ φθηνο και αρκετα "δηθεν". Ισως καποιος που ακομα παει σχολειο ή ειναι φοιτητης να το βλεπει αλλιως, δεκτο και σεβαστο. δεν χρειαζεται να αλλαξει κανενας καπιταλισμος για να πεις κατι διαφορετικο και με πιο αμεσο και ευστοχο τροπο.

Λυπηρο ομως το γεγονος οτι ο House δεν εχει φαντασια ωστε να γραψει καποιον χαρακτηρα που δεν χρειαζεται να ειναι μαφιοζος, μαυρος γκαγκςτα ιν δε χουντ και ψυχοπαθες φρικιο. Ειναι το μοναδικο πραγμα που εκρινα στο παιχνιδι και ειπα οτι κατα τα αλλα το διασκεδαζω πολυ.

και ξανάλεω οτι ο Μαικλ ειναι μια ευχαριστη εκπληξη. και ισως ολα αυτα που λεω μεχρι το τελος να αλλαξουν.

Το λοιπον αυτα. Γουστα. Αν δεν σου αρεσει η αποψη μου κανενα προβλημα, προσπερασε την , αδιαφορησε, ή οτιδηποτε αλλο. Κανε ομως τουλαχιστον το σωστο και προσεχε καλυτερα οταν διαβαζεις τα ποστ μου πριν γυρισεις να μου πεις για "φανταστικες" αμεσες συνεχης συγκρισεις με το LOU, οταν δεν το εχω αναφερει ΚΑΝ.
    Last edited by Valkyre; 22-09-2013 at 20:37.

5. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

woody (23-09-2013)

Tο ΤLOU και το Mass Effect ήταν ένα παράδειγμα, και μάλλον δεν το έγραψα έτσι όπως το σκεφτόμουν. Φάουλ απο εμένα εδώ και το αναγνωρίζω. Το RDR όμως το ανέφερες, και ήθελα να πώ οτι δεν γίνεται κάθε φορά που μιλάμε για ένα GTA να αναφέρεις την σοβαρότητα ενός χαρακτήρα απο κάποιον άλλο δημιουργό, απο κάποιο άλλο studio. Οι χαρακτήρες του GTAV είναι καθάρματα, αλλά παράλληλα καλογραμμένοι και αρκετα αστείοι σαν προσωπικοτητες.

Το παιχνίδι δεν προσπαθεί να σε διδάξει, αλλά να τονίσει τα τέρατα του σύγχρονου πολιτισμού με τον δικό του τρόπο. Π.χ η εισβολή των social media, των smartphones, η αποχαύνωση του κοινού, η παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών, η έξαρση των FPS που έχουν κατακλύσει το gaming, είναι στοιχεία τα οποία δεν σατύριζε κανένα άλλο GTA, οπότε έχεις άδικο εδώ οτι έχουμε πράγματα που έχουν καλυφθεί σε άλλα GTA.

Η άποψη σου όμως, είναι κάτι που ποστάρεις δημόσια και θα πρέπει να μάθεις τον αντίλογο και την κριτική πάνω σε αυτό που έγραψες. Φυσικά και ΔΕΝ θα προσπεράσω κάτι το οποίο διάβασα και διαφωνώ. Ακριβώς το ίδιο που έκανες εσύ στο νήμα του TLOU όπου προσπαθούσες ντε και καλά να εξηγήσεις την δική σου υποκειμενική οπτική πάνω στο τέλος του παιχνιδιού σε όποιον διαφωνούσε με αυτό που διάλεξε η ND να μας δείξει ως ending.
    Last edited by Tilemaxx; 22-09-2013 at 20:41.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

δεν σου ειπα να μην κανεις αντιλογο σου ειπα συγκεκριμενα να μην προσαπτεις πραγματα στον αλλο τα οποια ποτε δεν ειπε, ως επιχειρηματα.

Το LOU ουδεποτε το ανεφερα ουτε και το ΜΕ και φυσικα δεν περιμενα απο ενα GTA ναεχει χαρακτηρες ιδιους με τα προαναφερθεντα παιχνιδια. Το Red Dead ομως το θεωρω αμεσο παραδειγμα και συγκρισιμο και μπορεσε με τα ιδια mechanics να πει μια πολλη πιο σοβαρη και διδακτικη ιστορια, η οποια μαλιστα ειχε ολα αυτα τα στοιχεια της διαφθορας , της ανθρωπινης σαπιλας κλπ κλπ που εχει και το Gta. Ομως παραλληλα ειχε εναν στιβαρο πρωταγωνιστη, απιστευτα καλογραμμενο με ωριμη εξελιξη μεσαστο παιχνιδι με αποκορυφωμα τις τελευταιαες ωρες του που σε αφηναν με το στομα στο πατωμα. Δεν μπορω να πω οτι ειναι ασχετη η συγκριση.

Παντως θα σταματησω να σχολιαζω και θα περιμεω μεχρι να το τελειωσω. Και θα ξαναπω οτι το παιχνιδι το διασκεδαζω.

Συγκρίνεις το story ενός παιχνιδιού που διαδραματίζεται σε μια κοινωνία που έχει εκλείψει πλέον, που έχει γραφτεί απο ένα άλλο στούντιο, με ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται σε μια κοινωνία εν έτει 2013. H σοβαρότερη ιστορία του RDR ήταν το αποτέλεσμα ενός σοβαρότερου χαρακτήρα, η πιο light του GTA οφείλεται στους χαρακτήρες όπου κινούνται υπόγεια και χωρίς κανέναν ιδανικό η αναστολή. Ειλικρινά όπως σου είπαν και πιο πάνω, αν θες σοβαρή ιστορία και ήξερες τι περίμενες απ' το GTA, τότε δεν υπήρχε λόγος να το αγοράσεις. Λογικά το Watch Dogs θα σου αρέσει περισσότερο.

Forum GOD Nikoladim's Avatar
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Είναι λοιπόν η Shelby Welinder, την οποία προσέλαβε η Rockstar από το πρακτορείο μοντέλων όπου εργάζεται για να συμμετάσχει στην προωθητική καμπάνια του παιχνιδιού ήδη από το φθινόπωρο του 2012.

PS4forums Fanatic tonybsg's Avatar
    PSN ID
    tonybsg

Το RDR είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια σε αυτή τη γενιά (παίζει και το καλύτερο για μένα).

Θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση με τα GTA, και κάποιος που δεν ξέρει τι να περιμένει από τα GTA, δεν θα έπρεπε να έχει στο μυαλό του ένα τέτοιο παιχνίδι (σαν το RDR) σαν παράδειγμα όμοιου παιχνιδιού. Εκ διαμέτρου αντίθετες εμπειρίες επιδιώκουν να προσφέρουν, για μένα πάντα.

11. The Following User Says Thank You to tonybsg For This Useful Post:

Tilemaxx (22-09-2013)

PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Xωρις να εχω παιξει το 5 ακομη, σε αυτο που αναφερατε περι ρολων και σεναριων, η Rockstar στα παιχνιδια της σατιζει και καυτηριαζει με τον τροπο της απο τα "προτυπα" που υπαρχουν στην αμερικανικη κοινωνια. Δηλαδη οπως ειπες Βαλ αυτοι οι "κλασικοι" χαρακτηρες, επιτηδες ειναι κλασικοι.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Mεσω αυτων των προτυπων και ολων αυτων που κανουν πουλαει ομως εκατομμυρια αντιτυπα, πρωτιστως τα εξομοιωνει και δευτερευοντως τα καυτηριαζει.
    Τα παιχνιδια ειναι great fun, δεν αντιλεγει κανεις, η προσπαθεια να αναχθει σε κατι ιδεολογικο ομως που καυτηριαζει τα κακως κειμενα του καπιταλισμου για μενα ειναι λιγο αστεια.

Με την ίδια λογική τα βιντεοπαιχνίδια είναι υπέυθυνα για τη βία...

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Οχι μονο δεν ειναι η ιδια λογικη, αλλα το σχολιο σου δεν εχει την παραμικρη σχεση με αυτο που ειπα εγω. Ειπα οτι (προφανεστατα κατα τη γνωμη μου) πουλαει κυριως λογω αυτων, οχι οτι ευθυνεται για τη βια γενικοτερα αυτο η το οποιοδηποτε παιχνιδι. Μαλλον ειναι η μερα που βαζεις λογια στο στομα των αλλων επειδη εκφραζουν μια αποψη για το gta που ειναι κατι λιγοτερο απο "OMG BEST GAME σε ολους τους τομεις hands down for ever and ever φτου και το παταω".
    Last edited by hakoo; 22-09-2013 at 23:10.

Εγώ απορώ για το ότι με δική σου δήλωση είχες πεί στο παρελθόν το πως δεν σου πολυαρέσει το GTA, και τώρα κάνεις και ανάλυση για το πώς το περιεχόμενο του και η σάτυρα του είναι επιφανειακά και "για τα μάτια". Χωρίς καν προφανώς να έχεις ασχοληθεί καν με το 5. Σαν να βγώ εγώ και να αρχίσω να κάνω κριτική για το Ni No Kuni π.χ, που δεν έχω πιάσει ποτέ JRPG στα χέρια μου.

Αν δεν σας αρέσει το παιχνίδι γι' αυτά που πρεσβεύει δικαίωμα σας, αλλά μάλλον ότι δεν έχει ταμπέλα Sony πάνω κάπως έτσι αντιμετωπίζεται εδώ μέσα.

PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Τηλεμαξ δεν νομιζω πως η κοινοτητα του Ps4forums αντιμετωπιζει ετσι τα παιχνιδια. Γενικοτερα εδω "ακουγονται" πολυ ωραιες γνωμες, εμπεριστατωμενες και πολλες φορες επιστημονικες. Προφανως και υπαρχει ενας φανμποισμος, στα λογικα πλαισια οτι εισαι σε PS φορουμ αλλα εως εκει.

18. The Following User Says Thank You to Nikoladim For This Useful Post:

hakoo (22-09-2013)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Εχω παιξει ολα τα 3D gta (το GTAIV το παρατησα ενω ειχα πανω απο 30 ωρες in) εκτος απο το V οποτε ναι, νομιζω οτι μπορω να εκφρασω μια αποψη για τη σειρα, δεν νομιζεις? Εκτος αν αλλαξε το θεμα του παιχνιδιου στο καινουριο lol. Δεν μιλησα ουτε για τα mechanics του V, ουτε για gameplay.
    To Ni no Kuni ουτε εγω το εχω παιξει αλλα αν υπηρχαν 7368276827 προηγουμενα της σειρας και τα ειχες παιξει υποθετω θα μπορουσες να πεις 2 λογια για το θεμα, οχι?
    To τελευταιο σου σχολιο δειχνει οτι πολυ απλα δεν μπορεις να δεχθεις κατι αρνητικο για το αγαπημενο σου franchise και σου δημιουργειται η αναγκη να ανακαλυψεις fanboys εκει που δεν υπαρχουν. Γιατι τωρα η προσπαθεια να μας παρουσιασεις μηδενιστες σε οτιδηποτε non Sony για καποιον που διαβαζει το φορουμ ειναι επιεικως αστεια. Εγραψε ο ανθρωπος (ο Valkyre) οτι το παιχνιδι το γουσταρει καργα (το ειπε καμια 40ρια φορες μονο) αλλα δεν του αρεσουν οι περισσοτεροι χαρακτηρες σεναριακα και οτι τον κουραζει το gangsta υφος και κατ'ευθειαν αρχισες επιθεση αντιπαραθετοντας Last of Us χωρις καν να εχει αναφερθει (για να καταδειξεις το μεγεθος του fanboισμου μαλλον). Ειπα εγω οτι θεωρω την σατυρικη προσεγγιση των gta επιφανειακη και οτι ο πυρηνας του θεωρω οτι ειναι αλλος επιχειρηματολογωντας, κατ'ευθειαν να με ακυρωσεις οτι αφου δεν εχω παιξει το V να κανω μοκο.
    Ελλειψει επιχειρηματων αρχισες τα επι προσωπικου, το πλεον αναμενομενο και προβλεψιμο δλδ. Συγνωμη για την ενοχληση, GTAV BEST GAME OF THE ETERNITY φτου και το παταω και δεν το ξεκολλαω.
    geez
    Last edited by hakoo; 22-09-2013 at 23:40.

20. The Following User Says Thank You to hakoo For This Useful Post:

Valkyre (22-09-2013)

Elite stavros88's Avatar
    PSN ID
    ocelot14gr

Καμια ψηφοφορια για game of the year/generation θα κανουμε στο τελος της χρονιας?

PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Σταυρο κατσε να βγει πρωτα και το Last Guardian... lol

Elite stavros88's Avatar
    PSN ID
    ocelot14gr

Ενταξει τα λεμε το 2020

Νομίζω οτι ο Valkyre δεν χρειάζεται δικηγόρο. Επίσης πώς γίνεται να απολαμβάνει (και να γουστάρει κάργα κιόλας) ένα παιχνίδι όταν απο τώρα έχει βγάλει μάπα τους 2 απ' τους 3 χαρακτήρες, ασόβαρο το story κτλ, υπερβολική τη σάτυρα κτλ, μόνο αυτός το ξέρει. Παρακαλώ απάντηση μόνο απ' τον Valkyre και όχι απο τους συνηγόρους του.

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by stavros88 View Post
    Καμια ψηφοφορια για game of the year/generation θα κανουμε στο τελος της χρονιας?
    Λογικά θα γίνει, αλλά νομίζω οτι όλοι απο τώρα ξέρουμε το αποτέλεσμα. Game of the year Last of Us, και game of the generation κάποιο Uncharted ή το MGS4. Δεν θα έχει κάν νόημα να γίνει κάτι τέτοιο εδώ μέσα.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Μια χαρα μπορεις να απολαμβανεις ενα παιχνιδι με ασοβαρο σεναριο, ρηχους χαρακτηρες κτλ, αρκει το focus του παιχνιδιου να ειναι αλλο και o πυρηνας του gameplay να μην χρειαζεται σεναριο για να δουλεψει. Happens to me all the time με τα hack n slash και με αρκετα sandbox games.
    ps Aπαντω σαν δικηγορος του παντα.
    Last edited by hakoo; 22-09-2013 at 23:49.

Bookmarks

Bookmarks