Quote Originally Posted by Tilemaxx View Post

Το παιχνίδι σατυρίζει όλα τα κλασσικά στοιχεία του καπιταλισμού κάθε φορά και δεν αλλάζουν κάποια στάνταρ πράγματα που σαρκάζεται κάθε φορά. Πίσω απο την φαινομενικά γελοία σάτυρα, εμφανίζονται κάποιες ανατριχιαστικές αλήθειες. Π.χ οτι έχει εξαφανιστεί πλέον η ιδιωτικότητα μας απο την "ψηφιακή εποχή", και ότι η κυβέρνηση μας έχει συνεχώς υπνωτισμένους, ή οτι πλέον κινούνται όλα γύρω απ' το χρήμα και την εξαπάτηση του καταναλωτή ΑΚΡΙΒΩΣ μέσω αυτών των ηλίθιων διαφημιστικών. Για μένα αυτά είναι πολύ πιο ώριμα απ' το κάθε παιχνίδι που πραγματεύεται κάποιο κλισέδικο zombie outbreak ή κάποια space adventure, για εκατομμυριοστή φορά. Για να αλλάξει το GTA την σάτυρα του, πρέπει να αλλάξει ο καπιταλισμός ο ίδιος. Π.χ τα διαφημιστικά που σατυρίζουν το "επόμενο FPS game of the year", είναι όλα τα λεφτά.
Σε οτι αφορα την σατυρα στην σειρα gta, για μενα εχει 2 αναγνωσεις και το εχω ξαναγραψει. Ναι μεν υπαρχει φυσικα ενα σατυρικο υποβαθρο αλλα η ουσια για μενα προσωπικα δεν αλλαζει. Και η ουσια ειναι οτι το selling point του παιχνιδιου ειναι τα mechanics και αυτα που κανεις στο παιχνιδι και ο ρολος που παιζεις στο παιχνιδι, πουλαει ξεκαθαρα μπαχαλο, παρανομια, drugs, πουτανες και το ολο "what if I was an American scum living the dream". Το οτι υπαρχει ολο αυτο το σατυρικο υποβαθρο που πιανει και ξεσκιζει μια πλευρα του καπιταλισμου δεν αλλαζει το γεγονος οτι το παιχνιδι πουλαει κυριως λογω αυτων που προανεφερα, αυτα κανεις με τον χαρακτηρα σου, για αυτα το αγοραζουν ολοι. Ποτε μου δεν καταλαβα την προσπαθεια που γινεται να αναχθει το gta σε ψαγμενη σατυρικη προσπαθεια, πιο πολυ το υποβαθρο ειναι για να πουλησουν τα μπαχαλα. Κατα την ταπεινη μου αποψη παντα.