-
Senior Member
Αρχίζω να πιστεύω πως τελικά το παιχνίδι αξίζει τα 120 ευρώ...
Μετά από αρκετές προπονήσεις και μάχες έχω να πω μόνο ένα πράγμα.
ΜΑΜΑΤΟ!
Το παιχνίδι δεν είναι απλά ακριβές στο χειρισμό, αλλά είναι απελπιστικά ακριβές που σε κάνει να νιώθεις εντελώς άξυλος.
Όπως λέει και ένα φιλαράκι μου που το παίζαμε μαζί το σαββατοκύριακο ( όχι διπλό... μια ο ένας, μια ο άλλος) : Αυτό δεν είναι παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω. Και όντος παιδιά είναι κάτι παραπάνω.
Απλά να θυμάστε πως καλύτερα να έχετε head tracking μέτριο παρά καθόλου. Σε 'μένα για παράδειγμα πιάνει μόνο άμα είμαι όρθιος εντελώς και άμα σκύψω το χάνει γιατί ακριβός από πίσω έχω ένα παράθυρο με σκούρες κουρτίνες που το μπερδεύει λίγο. Παρόλα αυτά το head tracking φαίνεται πως βοηθάει στην απομίμηση των γροθιών.
Κάτι άλλο γι αυτους που θα το δοκιμάσουν να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε στάση μάχης. Δλδ να έχετε το ένα πόδι μπροστά και το άλλο λίγο πίσω. Ή απλά προσπαθήστε να σταθείτε όπως ο εικονικός χαρακτήρας σας. Τότε το παιχνίδι αντιγράφει απελπιστικά πολύ καλά τις κινήσεις σας. Τόσο που θα νομίζετε ότι είναι σπασμένο.
Άλλα πριν παρεξηγηθεί ο Μάικ Τάισον που κρύβετε μέσα σας, καλέστε και ένα φίλο για να παίξετε εναλλάξ. Βλέποντας το παιχνίδι να το παίζει κάποιος άλλος με εξέπληξε με την ακρίβεια του και με έκανε να καταλάβω γιατί έτρωγα ξυλαρα από μερικούς αντιπάλους.... γιατί εγώ δεν ήμουν καλός!
Ένα άλλο φιλαράκι ( το Σάββατο έγινε χαμός με το Fight ) έπαιξε και πέθανε από την κούραση και άρχισε να το καταριέται. Που είναι τα joypad ρε θα μας βγει η πίστη με αυτό το πράγμα, δεν είναι αυτά παιχνίδια. Παιχνίδι είναι να αραζεις και να γουστάρεις. Έπαιξε και άλλες φορές και μπήκε στο νόημα και αυτός. Την επόμενη μέρα μου είπε πως δεν θα πάρει PC τελικά. Τι να κάνω να κάθομαι καρφωμένος στο πληκτρολόγιο; ( ουτε το God Of War 3 , ουτε το Uncharted 1-2 ουτε το red dead redemption δεν τον έκαναν να θέλει τόσο πολυ PS3)
Θα συνεχίσω να λέω ιστορίες... Είχαμε στη παρέα και άτομο που έχει κάνει μποξ προπονήσεις. Αν εξαιρέσουμε το πως ήταν ο μοναδικός που έπαιζε με στρατηγική και είχε πάντα τη μπάρα της stamina ( κάτι που δεν το έχουν διευκρινίσει στα review είναι πως η μπάρα αντοχής είναι άσπρη και πέφτει ενώ βαράτε μπουνιές, όταν αδειάσει πρέπει να περιμένετε λίγο για να ξαναγεμίσει. Άλλα μπορείτε να συνεχίσετε να κοπανάτε αλλά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν λίγη από τη δύναμη τους οι γροθιές σας και σιγά σιγά να μικραίνει η συνολική αντοχή του χαρακτήρα σας.) στο άσπρο και έριχνε πολύ καλύτερες μπουνιές από εμάς. Ήταν και ο μόνος που έβγαλε κάποιον knock out χωρίς να έχει τελειώσει όλη την ενέργεια. Γιατί και η ενέργεια είναι στη ίδια φιλοσοφία με την αντοχή. Δλδ είναι δυο στρώσεων η πρώτη στρώση και αρχικά ορατή είναι άσπρη και είναι κάτι σαν αντοχή στα combo και ξαναγεμίζει άμα δεν τις τρως. Άμα φας γρήγορα καλές μπουνιές και αδειάσει η άσπρη μπάρα τότε είσαι knock down ή knock out. Κάτω από την άσπρη μπάρα είναι η κόκκινη μπάρα που είναι η γενική ενέργεια σου και το maximmum της άσπρης μπάρας. Άμα τελειώσει αυτή τότε knock out και finsih him...
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι ότι μόνο ο Danny Trejo σου μαθαίνει το παιχνίδι. Υπάρχουν πράγματα που τα δείχνει λάθος και πράγματα τόσο βασικά που δεν τα αναφέρουν με την κατάλληλη βαρύτητα τους.
Θέλω να πιστεύω πως οι reviewers που έχουν θάψει το παιχνίδι είναι κομπλεξικοί ανίκανοι βλάκες ( το αποδεικνύουν εξάλλου με τα review τους ) και πως ο κόσμος το έχει πάρει χαμπάρι. Εξάλλου όλοι ξέρουμε πως κάποια από τα λεφτά (500.000.000) της MS για τη διαφήμιση του Kinect χρησιμοποιήθηκαν για δυσφήμιση. Όσο διαβάζω review και όσο παίζω το Fight όλο και ποιο πολύ το πιστεύω αυτό. Γιατί άμα έπαιρνε το fight to 8 αρι που δίκαια δικαιούται τότε...
Δεν με νοιαζουν τα review για το τι λένε και ούτε άμα αυτό το παιχνίδι πάρει μέσω όρο στα metacritic κάτω από το 5 γιατί από στόμα σε στόμα θα μαθευτεί το τι είναι τελικά το fight.
Υ.Γ. Μεγάλο το post τελικά... ίσος να γράψω και κανένα review αργότερα... άλλα αυτό θα πάρει πολύ καιρό γιατί το παιχνίδι έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Πάντως δύσκολα το βλέπω να με ξενερώνει. Παιδιά άμα έχετε 2 move τουλάχιστον νοικιάστε το για κανα δύο μέρες και θα καταλάβετε για το τι πράγμα μιλαω...