Ξεθαβω το θρεντ για αυτοψια!

Με αφορμη την συζητηση στο θρεντ του Final Fantasy XV και το γεγονος οτι ειχα ορεξη για λιγο JRPG (αλλα σχεδον κανενα JRPG πλεον) ξαναξεκινησα το παιχνιδι και κανω μια συντομη αναφορα για οσους δεν βαριονται να διαβαζουν για παλια παιχνιδια.

Το παιχνιδι ειναι ετσι οπως το θυμαμαι. Με ενα εξαιρετικο συστημα μαχης (το καλυτερο ΑΤΒ σε final fantasy με διαφορα) το οποιο ειναι εντελως fast paced και καποιος που δεν ξερει πως λειτουργει νομιζει οτι εισαι απλα υπερπαιχταρας την ωρα που παιζεις, καθως η ολη χορογραφια της μαχης ειναι εντυπωσιακη και υπερβολικα γρηγορη.

Ταυτοχρονα εχει ενα εξαιρετικο soundtrack απο τα καλυτερα στην σειρα, με πολλες εξαιρετικες μελωδιες και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γραφικα. Ακομα και τωρα που το ματι μου εχει συνηθισει σε 1080ρ και PS4 , εμεινα πολυ εντυπωσιασμενος απο τα γραφικα ατου ΧΙΙΙ στο PS3... μιλαμε σε καποια σημεια το παιχνιδι ειναι απλα πανεμορφο...

Το μεγαλο ατου του παιχνιδιου ειναι η εξωφρενικη ποιοτητα της καλλιτεχνικης δουλειας που εχει γινει. Τα τοπια και οι περιοχες που ταξιδευει ο παιχτης ειναι απλα μαγικα, ειναι ο τυπος των περιβαλλοντων που μονο η ιαπωνικη μερια ξερει να σχεδιαζει. Ενα δυτικο στουντιο δεν μπορει να φτιαξει τετοια περιβαλλοντα. Η λεπτομερεια ειναι φανταστικη παντου.

Και εδω ακριβως ερχεται το μεγαλο φαουλ του παιχνιδιου... με εναν τοσο υπεροχα σχεδιασμενο κοσμο, ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ αυτο που εχει κανει η SE και ο μλκς ο προεδρος τους που ειχε ονειρο να την κανει Activision της ιαπωνιας. Ειναι εγκληματικο οτι εισαι σε crystallized Forrest και εχεις μεινει με το στομα ανοιχτο απο την οπτασια που μαρτυρουν τα ματια σου και παρολαυτα να πηγαινεις σε ραγες... ειναι απιστευτα απογοητευτικο. Τα περι σεναριου σαν λογος οτι δεν γινεται να σταματησεις ειναι μλκιες. Μπορω να σκεφτω 100 λογους που θα μπορουσες να κυκλοφορεις σε πολεις και να μιλαγες με NPCs. Συναντας αυτα τα μαγικα μερη και δεν μπορεις να τα εξερευνησεις. Ειδικα το crystallized forrest ειναι ισως απο τα πιο μαγικα τοπια που εχω δει ποτε σε παιχνιδι. Και δεν κανω τιποτα αλλο εκτος απο το να πηγαινω μπροστα σε ενα τεραστιο συνεχομενο μονοπατι... μου αρεσει που οχι μονο το παιχνιδι εχει χαρτη αλλα και στο συγκεκριμενο μερος εχουν βαλει και κατι φωτα που σου δειχνουν την σωστη κατευθυνση μην χαθεις.... παμε καλα?? Πως σκατα να χαθεις???

Αυτο ειναι το πραγμα που ποναααααααααααει σε αυτο το παιχνιδι... ποναει πολυ...

Κατα τα αλλα το στορυ ειναι ενδιαφερον. Εμενα μο αρεσε και εξακολουθει να μου αρεσει. Ο πυρηνας του στορυ λεει μια ενδιαφερουσα ιστορια. Το καστ ομως απο την αλλη... μπαζει.

Υπαρχουν χαρακτηρες που λατρευω οπως ειναι ο Shaz και η Fang (<3 Fang) , υπαρχουν χαρακτηρες που συμπαθω οπως ειναι ο Snow (παρολο που στην αρχη ειναι arrogant αλλα ειναι απλα λογω ανασφαλειας και αλλαζει πολυ στην πορεια του παιχνιδιου), χαρακτηρες που μου ειναι αδιαφοροι οπως ειναι η Lightning η οποια εχει το συναισθηματικο ευρος μιας πετρας... χαρακτηρες που δεν συμπαθω οπως ειναι ο Hope και χαρακτηρες που πραγματικα ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ, οπως ειναι η Vanille....

Oh my God... η Vanille... αυτη η Vanille.... δεν εχω λογια πραγματικα... δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα του παιχνιδιου καμμια η γκομενα. Ακομα και παιδι (γιατι ως τετοιο παρουσιαζεται) ειναι εντελως καθυστερημενος, ηλιθιος και χαζοχαρουμενος ο τροπος που κανει τα παντα. Απο το να μιλαει (σε πολλες φασεις πλεον απλα κανω mute γιατι τρεχει αιμα απο τα αυτια μου) μεχρι το περπατημα, που ουτε παιδια του νηπιαγωγιου δεν συμπεριφερονται ετσι... Ακομα και ως χαρακτηρας που υποτιθεται θελει να περασει οτι ειναι αισιοδοξη, αθωα, προσχαρη και γεματη χαρα για την ζωη, το κανει τοσο απαισια που πραγματικα απλα θελεις να την σκοτωσεις. Τετοιο νιαουρισμα δεν υπαρχει... Ειλικρινα ειναι τοσο της μοδας αυτη η χαζοχαρουμενη συμπεριφορα στην Ιαπωνια? Βλεπω anime, τοσο καραγκιοζιλικι ε δεν εχω συναντησει.

Τεσπα ηθελα να τα πω για την Vanille να ξαλαφρωσω. λολ

Το καστ λοιπον ειναι mixed bag. Γενικα το παιχνιδι μου αρεσει, απλα με στεναχωρει το γεγονος οτι ειχε τοσο μα τοσο ΜΑ ΤΟΣΟ potential να ειναι το καλυτερο FF ever. Τα μερη που βλεπεις στο ΧΙΙΙ ειναι απλα μοναδικης καλλιτεχνικης αρτιοτητας. ΕΙναι κριμα που η SE απλα κοιταζε τι κανει το COD και οχι τι εκανε η ιδια λιγα χρονια πισω...

Αυτα, σορρυ για το σεντονι.