Page 64 of 109 FirstFirst ... 145460616263646566676874 ... LastLast
Results 1,261 to 1,280 of 2178

Thread: Final Fantasy XIII

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Δεν διαφωνω εντελως πλην ομως υπαρχει και η αντιθετη αποψη. Οτι αν θελεις να αλλαξεις εντελως τη συνταγη και να δημιουργησεις κατι εντελως καινουριο (οπως μας εχουν φαει τα αυτια απο τη SE) δεν χρησιμοποιησεις το franchise αυτο. Το ονομαζεις κατι αλλο και το πουλας σε οποιον ενδιαφερεται. Τα franchises αυτη την εννοια εχουν, μιας ροης προιοντων που απευθυνεται στο ιδιο κοινο καθε φορα (πανω κατω). Γι' αυτο πουλανε καλα παραδοσιακα, γιατι ο αγοραστης αισθανεται σιγουρια και ασφαλεια. Αν η SE εχει αλλαξει προτεραιοτητες και θελει να μπει δυνατα στην Αμερικανικη αγορα (που το θελει και δικαιωμα της οπως ολες οι εταιριες) θα ηταν πιο ειλικρινες να το εκανε με καποιο αλλο καινουριο ranchise και οχι με το FF. Γιατι συγνωμη αλλα οσο κι αν αγαπω τη σειρα, δεν εχω καμια ορεξη να γινω beta tester της SE στα καινουρια ειδη που θελει να δημιουργησει, ποσο μαλλον με τη συγκεκριμενη σειρα. Και μιλωντας καθαρα ρεαλιστικα, πολυ καλα κανει και βαραινει αρνητικα στην αποψη των reviewers αυτο το πραγμα και επισης καλα κανει και επηρρεαζει την βαθμολογια. Γιατι απο τη μια η SE εχει καθε δικαιωμα να θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο (και πωλησεις και διχτυα σε νεα αγορα- 2 σε 1) και γι' αυτο το λογο χρησιμοποιει το ονομα FF, αλλα απο την αλλη και εμεις εχουμε καθε δικαιωμα να το γνωριζουμε αυτο πριν το αγορασουμε. Σε τελικη αναλυση δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κριθει ως ¨μη¨ FF ενα παιχνιδι που κυκλοφορει σαν FF.
    Last edited by hakoo; 05-03-2010 at 21:29.

PS3forums Fanatic desperate_gamer's Avatar
    PSN ID
    Desperate_Gamer

Χμμ, ναι θα συμφωνήσω. Φαντάζομαι το Kingdom Hearts σε First Person Shooter και σηκώνονται οι τριχούλες στον αυχένα μου.

Ίσως υπερβολικό να πει κανείς ότι είναι ένα "μη" FF (έχει ακόμα επικές ιστορίες, summons, μάχες, μαγικά, είναι γενικά Fantasy), αλλά αποφεύγει το jRPG και πάει στο action RPG.

Σε άλλα franchises αναζητάμε μια "αναδόμηση", αλλά σε αυτό μάλλον όχι. Σαν hardcore fan έχεις κι εσύ τα δίκια σου (εγώ δεν μετράω για fan, μου άρεσε και το FFX-2 περισσότερο από το FF12 ), αλλά αν το παιχνίδι δεν είναι διασκεδαστικό μετά από τοσο "μπαστάρδεμα" θα πετάξω ντομάτες.

final fantasy XIII review απο το gamespot

The most beautiful Final Fantasy game yet is an imperfect but still impressive saga that will touch your heart.

PS4forums Fanatic TopGunZ's Avatar
    PSN ID
    ModusAm

Quote Originally Posted by desperate_gamer View Post
    εγώ δεν μετράω για fan, μου άρεσε και το FFX-2 περισσότερο από το FF12
    Έχοντας παίξει τουλαχιστον 12 Final Fantasy (I, II, V έως Χ, Χ-2, ΧΙΙ, Crisis Core, Tacticς) θεωρώ ότι μπορώ να λέγομαι φαν και ναι, έχεις δίκιο το X-2 ήταν καλύτερο από το ΧΙΙ...

Σε μια παρόρμηση πριν λίγο μαζί με την παραγγελία του Πανδορώκουτου έριξα και το 13..άντε να δούμε...

PS3forums Fanatic desperate_gamer's Avatar
    PSN ID
    Desperate_Gamer

Από τα reviews που διαβάζω εγώ βλέπω ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ ωραία ιστορία και καλό σύστημα μάχης που όμως απαιτεί για "εισαγωγή" 15+ ώρες μέχρι να μάθει ο παίκτης όλα τα κόλπα.

If you've got the endurance required to suffer the game's radically unbalanced pacing, there are 30 or so truly wonderful hours of game to be played. It's unfortunate that the Final Fantasy XIII's plodding introduction requires so much from the player -- 15 hours and 30 minutes is, after all, enough time to play most other games to completion. Still, after viewing XIII's satisfying, Leona Lewis-infused conclusion, I'm of the firm position that the end easily justifies the means.
    Από το review του Joystiq

Kαι μια άλλη άποψη του γιατί το anti-hype του FF13 είναι παραφουσκωμένο και αδικαιολόγητο εδώ

Member devildemon's Avatar
    Name
    Panagiotis

αν και φαν της σειρας μετα απο ολα αυτα που εχω ακουσει κ διαβασει, σκεφτομαι να μην το παρω... νομιζω μετα απο οσα ακουσα οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που περημενα και με τα υπολοιπα της σειρας...

Junior Member nintedakias's Avatar
    PSN ID
    kyrwiistation

λοιπον παιδια μην ακουτε απολυτα τα reviews δεν αντικατοπτριζουν παντα την πραγματικοτητα ως προς την διασκεδαση,την εμπειρια και την αισθηση που σου αφηνει το καθε παιχνιδι αφου αυτα ειναι καθαρα κατι προσωπικο και διαφερει σιγουρα απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
    Μου εχει τυχει αρκετες φορες να μου αρεσει παιχνιδι που ηταν ατελες σε reviews η αλλες να ειναι τελειο σε reviews και προσωπικα να μην μου αρεσει.
    Να εμπιστευτειτε πριν αγορασετε την διαθεση σας το ενστικτο σας και κανα video για να δειτε πως ειναι το παιχνιδι!!!!!!!!!!!!
    Εγω γουσταρω που ειναι ατελες ετσι και αλλιως τα ατελη στην ζωη γενικως ειναι τα πιο ωραια και περιμενω να το παιξω το παιχνιδι πρωτα και μετα να βγαλω τα συμπερασματα μου.Παρτε το δοκιμαστε το και αν δεν σας αρεσει πουληστε το μην ακουτε παντως τα Reviews!!!!!!!

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Δεν εχει να κανει φιλε μου, εννοειται οτι θα το παιξω το παιχνιδι. Αλλα δεν γινεται να αγνοουμε κιολας τις γνωμες τοσων πολλων ανθρωπων, και δεν μιλαω μονο για reviews.
    Για να λενε ολοι και μαζικα τα ιδια πραγματα λογικα καποια ισχυουν.

PSN ID
    kyrwiistation

οι περισσοτεροι ομως που το εχουν παιξει ειναι επαγγελματιες gamer-δημοσιογραφοι κανουν την δουλεια τους απλοι gamer σαν και εμας δεν το εχουν παρει καλα καλα στα χερια τους που λεει ο λογος για αυτο πριν βγαλουμε οποιδηποτε βιαστικο συμπερασμα θα πρεπει η να το παιξουμε αμερσα το game η να περιμενουμε τον απλο gamer να μας πει την γνωμη του αφου φυσικα τεκειωσει το απιχνιδι...

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Δεν ξερω για σενα παντως εγω εχω διαβασει απειρα impressions σε ξενα φορουμς απο ατομα που εχουν παιξει την Iαπωνικη εκδοση και πανω κατω τα ιδια λενε.

PSN ID
    kyrwiistation

δεν διαβαζω ,γιατι συνηθως οταν ασχολουμαι πολυ διαβαζοντας κατι πριν το παιξω μου χαλαει και την εμπειρια του παιχνιδιου οταν τελικα παιζω το παιχνιδι,εως ενα βαθμο βεβαια,ετσι οσο μπορω το αποφευγω.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Λοιπον ασχοληθηκα γυρω στις 5 ωρες με το παιχνιδι... λολ ... οι πρωτες εντυπωσεις μου λοιπον ειναι οι ακολουθες:

Προσπερναω τον οπτικοακουστικο τομεα διοτι κινειται σε πολυ υψηλα επιπεδα και αυτο πανω κατω το γνωριζουμε ολοι και εσεις απο τα reviews.Με χαρα ανακοινωνω οτι το καλλιτεχνικο κομματι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το παρελθον.Παραμενει πιστο στο υφος και το στυλ της σειρας.Τα γραφικα ειναι πεντακαθαρα και πολυ εντυπωσιακα.Και ο ηχος ειναι σε εξαιρειτκα επιπεδα με πολυ καλο soundtrack.

Αυτα για τα τεχνικα παμε τωρα στα του story και του gameplay.

Ξεκιναω με το συστημα μαχης το οποιο ειναι πραγματικα εκπληκτικο.Το ειχα δει απειρες φορες , αλλα το εβλεπα δεν το χειριζομουν.Μαλιστα οταν το εβλεπα και παρατηρουσα συνεχεια τα paradigm shifts και ποσο συχνα πρεπει να γινονται, κατα καποιο τροπο με χαλαγε το σκηνικο διοτι νομιζα οτι χαλουσε την ροη της μαχης.Καμμια σχεση.Ειναι πραγματικα απολαυση.Μακραν το καλυτερο συστημα μαχης σε Final Fantasy και συνδυαζει αψογα θα ελεγα στρατηγικη και δραση.

Το παιχνιδι στην αρχη θα σας φανει πανευκολο...και μονο attack να κανετε δεν θα εχετε προβλημα.Οσο προχωρας ομως και ξεκλειδωνεις καινουργια στοιχεια του συστηματος μαχης, τοσο δυσκολοτερο γινεται το παιχνιδι.Σε ενα boss που ημουν τωρα εχασα 6 φορες παρακαλω και ολα αυτα επειδη δεν ειχα σεταρει σωστα τα paradigm shift μου και τους ρολους των χαρακτηρων.Επισης το timing ειναι υψιστης σημασιας.

Σε θεμα combat λοιπον σας λεω ειναι το καλυτερο final fantasy ever. ευκολα.

Παμε στο υπολοιπο κομματι του gameplay που ειναι το exploration.Well... οπως τα ξερετε κι εδω ετσι ειναι... exploration (μεχρι εδω που ειμαι) = κυριολεκτικα μηδεν.Το μονο που σας βγαζει απο την πορεια σας ειναι μερικα μονοπατια που οδηγουν σε θησαυρους.Κατα τα αλλα το μοτιβο ειναι το ιδιο.Η επικοινωνια με τους λιγοστους NPCs γινεται αυτοματα μολις πλησιαζεται κοντα τους, το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και μοιαζει πιο φυσιολογικο να αντιδρανε ετσι.Ομως αν θελετε να πειτε κατι με αυτους... δεν εχει...

Στα του στορυ τωρα.Πρωτα απο ολα θα μιλησω για το voice acting το οποιο δεν ειναι μεν κορυφαιου επιπεδου, αλλα ειναι αρκετα καλο (εξαιρεση η Vanille που βεβαια το ιδιο το παιχνιδι λεει οτι ειναι ανεξηγητα χαροπη παρολο το χαος της καταστασης και ισως δικαιολογηθει στην πορεια της ιστοριας.)

Καλυτερος μακραν σε voice acting ειναι ο... Sahz...ναι αυτος που εμενα δεν μου καθοταν καλα οταν τον ειχαμε πρωτοδει...πραγματικα πολυ καλη δουλεια ο εν λογω ηθοποιος και ο χαρακτηρας φαινεται αρκετα ενδιαφερον , αρα μια μικρη σφαλιαρα σε εμενα γιατι ημουν λαθος και χαιρομαι που αποδειχθηκε ενας πολυ καλος χαρακτηρας.

Ο Hope με ειχε εκνευρισει στην ιαπωνικη εκδοση , στην δικη μας ομως δεν μου την σπαει τοσο πολυ, φαινεται λιγο πιο συγκρατημενος στα... τσιριχτα...Γενικα το καστ δινει καλες ερμηνειες και αυτο φαινεται ακι απο την φυση του στορυ η οποια δειχνει ενδιαφερουσα παροτι ακομα ειμαι ακομα στις αρχες του.Επισης συμπεριλαμβανεται μεσα στο παιχνιδι μια ολοκληρη εγκυκλοπεδεια με οτιδηποτε αφορα τον κοσμο του FFXIII και τους κατοικους του, οποτε οποιαδηποτε απορια λυνεται πολυ γρηγορα.Εμενα τουλαχιστον το στορυ μου φαινεται αρκετα ενδιαφερον και οι ερμηνειες ειναι ευκολα οι καλυτερες που ειχαμε σε τιτλο Final fantasy.

Στα αρνητικα ομως συγκαταλεγω εκτος καποιων που ανεφερα παραπανω και το animation ορισμενων χαρακτηρων που εκτος μαχης (το τονιζω) ειναι μπλιαχ... εντος μαχης παντως ειναι θεαματικα.Επισης η πολυ περιορισμενη λιστα επιλογων εξοπλισμου των χαρακτηρων ξενιζει ασχημα... πολυ ασχημα...στην ουσια 1 weapon και 1 accessory ο καθε χαρακτηρας και ...αυτο ηταν ολο...βεβαια αυτο εχει γινει σκοπιμως διοτι ολο το customization γινεται στην ουσια με βαση τους ρολους, το paradigm shift και το crystarium system.

Γενικα με χαλαει αρκετα που δεν εχει πολεις, δεν εχει καθολου εξερευνηση (ακομα), αλλα αντισταθμιζεται απο ενα κινηματογραφικο στορυ και το -ξαναλεω- το καλυτερο συστημα μαχης με party που εχει γινει ποτε και βασιζεται σε επιλογες.Ειναi τοσο γρηγορο και τοσο εθιστικο που μερικες στιγμες μοιαζει με hack n slash!και ταυτοχρονα δεν χανει καθολου σε στρατηγικη μην πω οτι κερδιζει κιολας.

Μπραβο στον τυπα που επινοησε το συστημα αυτο, εκανε εξαιρετικη δουλεια.Νομιζω οτι εαν ειχαν δωσει μεγαλυτερη βαση στο exploration και ισως λιγο στο puzzling (οπως ειχαν παλια FF) και εστω με την ψευδαισθηση καποιων μικρων sidequests , το παιχνιδι θα ηταν πραγματικα πολυ καλυτερο.

Αυτα για την ωρα ελπιζω να σας καλυψα τουλαχιστον σε καποια σημεια

PS4forums Addict aris13's Avatar
    PSN ID
    GOB_BLUTH
    Name
    Άρης

[GT]62719[/GT]

Member oneirovaths's Avatar
    PSN ID
    xC1oudVII

Valkyre το εχω και εγω και 8α σηνφωνησω στα οσα ειπες,και γω στην αρχη ειμαι ακομα 7 ωρες εχω παικσει.

Εμενα παλι το συστημα μαχης δε μου αρεσει ρε γμτ.

Παρα ειναι αυτοματοποιημενο για FF.

Edit:

Ο αρχηγος που λες ειναι αυτο που μοιαζει με σκορπιο ?
    Εμενα παλι μου φανηκε παραπολυ ευκολο.

Γενικα το συστημα μαχης μοιαζει σαν αγριο Button Smashing
    ενναλλαγης των Paradigm's.

Για να μην παρεξηγηθω ειναι καλο παιχνιδι, αλλα οχι FF.
    Last edited by hollow_83; 06-03-2010 at 10:18.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σου αρεσει το συστημα μαχης ειλικρινα.Ενταξει γουστα ειναι αυτα, αλλα πραγματικα ειναι μακραν καλυτερο απο τα προηγουμενα.Τωρα αν κλαταφευγεις συνεχεια στο auto battle, αυτο δεν ειναι λαθος του παιχνιδιου.Button Mashing με την εννοια που υπονοει η εννοια, δηλαδη να παταω στην τυχη κουμπια και οτι γινει εγινε, δεν ειναι.Aυτοματοποιημενο ξελεγαν και αυτο του FFXII, αλλα ο κοσμος επελεγε να το παιζει αυτοματοποιημενο, επειδη υπαρχει η δυνατοτητα αυτοματοποιησης καποιων πραγματων αυτο δεν σημαινει οτι εσυ πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ακολουθησεις το αυτοματοποιημενο αυτο συστημα.

Ισως θα επρεπε εαν δεν σου αρεσει τοσο γρηγορος ρυθμος μαχης να ρυθμισεις απο τα settings τις μαχες στο επιπεδο "slow".Ετσι γινεται λιγο πιο παραδοσιακο.

Το Boss δεν ηταν αυτο που λες, δεν λεω γιατι τα παιδια δεν θελουν να μαθουν.

Το abilities δουλευω.

Me auto battle ουτε τον πρωτο κακο δε θα ειχα περασει. ΧΑΧΑ

PS4forums Fanatic georgios's Avatar
    PSN ID
    georgios78

2 simantikes erotisis gia na apofasiso an tha to pekso

1. tus exthrous tus vlepis prin bis se maxi ke boris na apofigis tus asimantus?
    2. fortoni arena i polemas eki akrivos pu vriskese?
    "EVERY GAME IS BETTER THAN NO GAME"

from the book "Alien Interview", the words of the alien captured in area 51

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Quote Originally Posted by georgios View Post
    2 simantikes erotisis gia na apofasiso an tha to pekso

1. tus exthrous tus vlepis prin bis se maxi ke boris na apofigis tus asimantus?
    2. fortoni arena i polemas eki akrivos pu vriskese?
    Δεν το εχω παιξει αλλα ειμαι βεβαιος οτι..
    1)ναι
    2)πολεμας εκει ακριβως που βρισκεσαι.
    .

PS4forums Fanatic georgios's Avatar
    PSN ID
    georgios78

opos ta chrono triger diladi...

den fortoni mia ali arena me skinika tu kosmu. apla alazun oi optikes gonies tis kameras gia na gini pio amesi i maxi, e?
    "EVERY GAME IS BETTER THAN NO GAME"

from the book "Alien Interview", the words of the alien captured in area 51