Κριμας, γιατι πιστευα οτι ηταν σοβαρη εταιρεια. Βεβαια δεν μπορει να χαρακτηρισει ολοκληρο οργανισμο μια μεμονομενη υποθεση αλλα γενικα τον τελευταιο καιρο κατι δεν παει καλα με τους συγκεκριμενους.
Κριμας, γιατι πιστευα οτι ηταν σοβαρη εταιρεια. Βεβαια δεν μπορει να χαρακτηρισει ολοκληρο οργανισμο μια μεμονομενη υποθεση αλλα γενικα τον τελευταιο καιρο κατι δεν παει καλα με τους συγκεκριμενους.
Jesus christ with the bugs....εχω quests που δεν μπορω να ολοκληρωσω λογω bug ενω δεν μπορω να αποκτησω μεχρι και το τελικο upgrade καποιων companion γιατι οι αντιπαλοι δεν ριχνουν το upgrade ενω θα επρεπε(προσφατο θυμα η aveline,που ειναι και πολυ σημαντικο γιατι 1ον ειναι το main tank μου και την εχω παντα μαζι μου και 2ον.εχασα 1 upgrade της επειδη δεν προσεξα το store που το πουλουσε στο 1ο chapter).Επισης διαβαζω και για πολλα companion bugs που οδηγουν στο να μην μπoρουν να ολοκληρωθουν τα personal quests τους(κατι το οποιο ειναι απλα τραγικο καθως συγχωρεις ασχετα quests αλλα οχι και τετοια σημαντικα).
Ελπιζω να τα λυσουν και να μην παιξουν παλι τους βουβαντωνηδες οπως καναν στο DA:Awakening.
Το τελος του 2ο chapter ηταν οτι πιο ενδιαφερον ειχε να προσφερει το παιχνιδι μεχρις στιγμης και αυτο χαρις τους qunari,που πραγματικα ειναι πολυ ενδιαφεροντες σαν λαος και το redesign τους λεει με 1000 σε σχεση με οτι αλλο καναν στο DA2(elves που μοιαζουν με τους navi απο το avatar,darkspawn να μοιαζουν με skeletors κτλ).
Φυσικα το μαμησαν οταν αποφασισαν να βαλουν για final boss του chapter 2 αυτην την βλακεια που ειναι οσο cheap δεν παει.Δεν μπορω να πω λογω spoiler αλλα αναγκαστηκα να το γυρισω στο normal για να το ριξω γιατι πολυ απλα δεν εβγαινε(και δεν ηθελα να ακολουθησω την 2η επιλογη που μου εδινε).
Επισης φοβερα τα cameos των χαρακτηρων του DAO.Εξαρταται και απο το save που μεταφερει ο καθενας βεβαια.
Finished γυρω στις 40 ωρες(για συγκριση το πρωτο ειχα ξοδεψει γυρω στις 60-70 ωρες στο 1ο playthrough και 40 στο 2ο-και απο εκει γυρω και τα υπολοιπα).Οι τελευταιες ωρες εγιναν αρκετα ενδιαφερουσες αλλα το κακο writing ,το κακο development μεταξυ των παραταξεων (που εκανε δυσκολη την επιλογη οχι επειδη ειχαν και οι 2 δικιο αλλα επειδη και οι 2 ηταν ανοητοι και δεν σου εδινε neutral επιλογη), το 1 και μοναδικο ending ανεξαρτητως αποφασεων σου χωρις καν αναφορα για τους υπολοιπους χαρακτηρες αλα DAO και αλλα πολλα ειχαν ως αποτελεσμα να το τραβηξουν ολο μαζι κατω.
Και απο τις 40 ωρες σε μονοψηφιο αριθμο να ηταν του main story με τον περισσοτερο χρονο να εχουν τα sidequests και τον υπολοιπο οι companions.
Οι τελικες μου αποψεις
++++
Spoiler!
----
Spoiler!
Εχω και καποια αλλα,αλλα ειναι pc exclusive εκεινα(top down camera κτλ) οποτε δεν τα αναφερω.
Γενικως το παιχνιδι ηταν απογοητευση,νιωθει υπερβολικα rushed και σε καμια περιπτωση δεν το βρισκω ισαξιο του DAO που ηταν απο τα καλυτερα wrpg που επαιξα και εχω τερματισει τουλαχιστον 4 φορες(και μετα το DA2 με εκανε να θελω για 5η ακθως εχω ακομα πραγματα να δω διαφορετικα).
Αν το βαθμολογιζα θα το εβαζα στην χειροτερη ενα 6 και στην καλυτερη ενα 7.
Ελπιζω να γυρισουν σε οτι εκανε το DAO φοβερο,να λυσουν τα προβληματα του DA2,να μην δωσουν το middle finger στην pc version και να παρουν περισσοτερο χρονο για να φτιαξουν το παιχνιδι.Δεν ελπιζω σε επιστροφη του warden δυστηχως γιατι ειναι mute(και ουτε σε mute protagonist) ουτε σε επιλογη φυλης τωρα που εδωσαν διαφορετικα accents για καθε φυλης....δυστηχως ενα απο τα καλυτερα πραγματα του DAO θα λειπει....
^^ + rep για τις εξαιρετικες και υπερπληρεις εντυπωσεις Νικολα. Για μια ακομη φορα φοβερος(δυστυχως το ρεπ θα το χρωσταω...)
Χαρα μου να ποσταρω τις αποψεις μου,αν και γινομαι υπερβολικα αναλυτικος απο οσο θα μπορουσα(μαλλον για αυτο δεν μπορουσα ποτε να κανω περιληψη σωστη στο λυκειο XD ).Φυσικα καποια πραγματα δεν μπορω να τα δικαιολογησω χωρις να μπω σε story spoiler και κανενας δεν θα τα διαβασει για ευνοητους λογους![]()
Ενα αλλο που ξεχασα να πω ειναι στα + το sountrack.Ειχε καποια πολυ ενδιαφεροντα themes και το main menu theme (ενα remix του DAO) ηταν παρα πολυ ωραιο.
Χαλια μαυρα ε? Αρα ουτε καν θα μπω στον κοπο να το δοκιμασω. και ηθελα να παρω ενα παιχνιδι μαζι μου για εκει που θα παω μεχρι να μπει το ιντερνετ...
Το πρωτο μια χαρα πηγε και στις πωλησεις και στα reviews. Αδυνατω να καταλαβω τον λογο αυτης της αλλαγης. Ισως οταν καταλαβουν οτι ο καθε τιτλος πρεπει να εχει τον δικο του χαρακτηρα και να μην χρειαζεται να γινει κακη αντιγραφη αλλου παιχνιδιου τα πραγματα θα γινουν καλυτερα.
πολυ καλη κριτικη Νικολα και ευχαριστω για την προειδοποιηση.
καταλαβαινω τι θες να πεις, αλλα επειδη ξερω τα γουστα σου και ξερω καλα τα δικα μου δεν υπαρχει περιπτωση να μου αρεσει. Καμια ομως.
μολις το τελειωσα κι εγω. υπηρχαν πολλες στιγμες μεσα στο παιχνιδι που σκεφτομουν να το κλεισω και να ξαναβαλω το origins... ακομα και το τελος αυτη την επιθυμια μου αφησε. καλο παιχνιδι, αλλα ομως με την καμια αξιος συνεχιστης του πρωτου.
με ξενερωσε επισης το μοναδικο τελος που εχει, αν και υπαρχει μια μικρη παραλλαγη που ομως δεν ξερω κατα ποσο αλλαζει τα πραγματα:
Spoiler!
και κατι που μου αρεσε στα τελευταια cut scenes:
Spoiler!
αυτα.και λεω εγω τωρα, να παω για δευτερο playthrough; δεν εχει και τιποτα περισσοτερο να μου δειξει το παιχνιδι...
Μου αρεσε και εμενα το συγκεκριμενο cutscene αν και περιμενα να πω την αληθεια(και εννοω οτι το ηθελα να γινει) να ειχαν κανει redesignSpoiler!
Φυσικα το οτι ο warden(witch hunt spoilers και DA2).Spoiler!
Then again,η bioware εχει αποφασισει συγκεκριμενα πραγματα σαν cannon οποτε ανεξαρτητα απο τις αποφασεις του DAO και DAA ,αυτα θα συμβουν στο DA2(ειτε εχει να κανει με τον anders ειτε με την επιβιωση συγκεκριμενων χαρακτηρων).Περιπτωσεις retcon βεβαια....αλλα τι να κανουμε.
Θα ηταν ομορφο ομως αν το DA3 ξαναγυριζε στον warden(ή γενικα σε καποιον βουβο πρωταγονιστη) και ο hawke γινοταν απλα ενας party member ωστε να μην θεωρειται πως το DA2 δεν ηταν σημαντικο.Φυσικα θα υπαρχει και DA2 expansion ουτως η αλλως οποτε θα δουμε πως θα τελειωσει η ιστορια.
Νικόλα συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Ως φαν και εγώ του πρώτου περιμένα σαφέστατα κάτι ποιοτικότερο στη συνέχεια του.Γενικότερα μου έδωσε την εντύπωση πως έγινε rushed σε όλους τους τομείς πράγμα που είναι ιδιαίτερα αντιφατικό με την γενικότερη ποιότητα που περιέχεται στα παιχνίδια της Bioware. Δυστυχώς σαν το πρώτο DAO το οποίο ήταν ένα κράμα παλιών rpgs και νέων δεν θα ξαναδούμε στο μέλλον.
Στα - βάζω το σύστημα μάχης το οποίο θεωρώ πως είναι broken σε σχέση με το πρώτο. Το DAO το τερμάτησα 2 φορές στο hard ενώ τώρα στο normal και μου έβγαινε η ψυχή στα Bossfights. Έχω την εντύπωση πως τα tanks είναι εντελώς άχρηστα και λείπουν πολλές επιλογές στο healing.
-Ατμόσφαιρα: Απλώς δεν μπήκα στο κλίμα του templars vs mages. Πραγματικά πίστευα πως μετά το blight θα είχαν να ασχολούνται με άλλα πράγματα... Τo main quest ήταν για τα κλάματα, ήσουν περιορισμένος σε μια πόλη και γενικότερα ήσουν αποκομμένος από το γύρω κόσμο.
-Σχεδιασμός επιπέδων: Σε πολλές στιγμές μου θύμιζε το παιχνίδι ως κάποιο Mod... Ίδιοι χώροι απαίσια σχεδιασμένοι καμμία σχέση με την φοβερή αρχιτεκτονική του 1ου. Θυμάμαι ειδικά όταν έμπαινα στην Orzrammar μου κοβότανε η ανάσα.
-Κεντρικός ήρωας: Τον προτιμό σιωπηλό....
-Allies: Καμμία σχέση με το cast του πρώτου. Μόνο ο Varick μου έκανε εντύπωση.
-PC version: πετσοκομμένη του κερατά! Μόνο και μόνο ότι κυκλοφόρησαν first day
texture pack τα λέει όλα
-Το τέλος
Στα + Διάλογοι: Καλλογραμμένοι και καλό voice act
+Κάποια quests ήταν αρκετά ενδιαφέροντα
+Το Kun....
+Κινηματογραφική ατμόσφαιρα και ωράια αφήση.
Οverall θεωρώ πως το παιχνίδι αν δεχόταν 6 μήνες βελτίωση σίγουρα θα έβγαινε κάτι καλύτερο. Η Bioware έδειξε πως μπαίνει σε μια νέα λογικά όσο αφορά το DA και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν υλοποιηθεί σωστά πράγμα που σίγουρα δεν έγινε στο DA2. Ας περιμένουμε τώρα τα 10 επόμενα dlc για να στρώσει η κατάσταση.
Άσχετο αλλά με την isabela τι παίζει? Έχω μια εντύπωση πως την σκότωσα!? Που εμφανίζεται?
Τι εννοεις?Δεν την συναντησες?Στο πρωτο act εμφανιζεται σε μια απο τις επισκεψεις σου στο hanged-man.Μολις μπεις εχει το cutscene της και της μιλας.
Αν εννοεις αργοτερα στο παιχνιδι τοτε μαλλον εννοεις οταν
Spoiler!
Tα tank παντως οντως ειχαν μεγαλο προβλημα στο DA2 και αυτο γιατι ηταν δυσκολο να κρατησεις aggro παντω του,λογω του taunt που ειχε μεγαλο cooldown και το κυριοτερο λογω των respawning enemies που βγαιναν χωρις να εχουν επηρεαστει απο αυτο με αποτελεσμα να βαρανε αλλους party members μεχρι να εχεις παλι taunt.Δεν θα επρεπε να βγαλουν το threaten(το sustained του DAO) που ανεβαζε το agro με καθε χτυπημα.
Παρολα αυτα οταν λειτουργουσαν κανα παρα πολυ καλη δουλεια.Απο ενα σημειο και μετα η aveline σε συνδυασμο με καποια resistance runes και το Elemental aegis talent εφτανε σε 100% resistance στα elements.Ηταν πολυ αστειο να βλεπεις τα καημενα rage demons,που κανουν fire damage τα hit τους να βαρανε ματαια χωρις damage και να βλεπεις τα "Immune" συνεφακια πανω απο την aveline.Ειχε πεσει ολο το party μου και ειχε μεινει μονο η aveline και τους εφαγε και τους 3 γιατι δεν δεχοταν hit XD (ηταν στο παλουκι quest με τα bloodmage βιβλια που ριχναν ολους τους fade demons πανω σου).
παντως η Bioware εχει φαει πολυ κραξιμο, οποτε βλεπω η οποια συνεχεια να ειναι πιο πολυ στο origins μην ανησυχειτε! Εκτος και αν οι πωλησεις του DA2 ειναι πολυ καλυτερες απο του origins.... :S
Το Kotor 2 το είχε αναλάβει η Obsidian! Ελπίζω στο expansion( και όχι στα επόμενα 7 dlc...) να διορθωθούν αρκετά πράγματα. Επίσης όλη η φάση με το ομοφυλόφιλο romance που ξεκίνησε στο πρώτο και συνεχίζεται στο δεύτερο μου έχει σπάσει τα νεύρα.
το ξεκινησα παλι εχτες το βραδυ... και το εκλεισα μετα απο ενα 20λεπτο περιπου. απλα τραγικο... ακριβως ιδιο το στορυ με μονο μια μικρη διαφορα αναλογα τι class εχεις. τωρα κανω εγκατασταση το origins για να θυμηθω πως θα επρεπε να ειναι το παιχνιδι. και με μια βολτα απο το nexus γινεται ακομα καλυτερο.
Κανει μπαμ οτι το επομενο παιχνιδι θα διαδραματιζεται στην regionΟ bodahn και ο sandal λενε οτι θα φυγουν για εκει και επειδη εχουν γινει σημα κατατεθεν και απαραιτητοι για το enchanting αρα ειναι λογικο να καταληξει καποιος σε αυτο το συμπερασμα.Spoiler!
Ελπιζω παντως να την παρουσιασουν σωστα και οπως τοσες φορες εχει αναφερθει απο party members γιατι ακουγεται σαν την πιο ομορφη περιοχη του DA universe.
To main menu theme παντως ειναι παρα πολυ ομορφο
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=GT_IfuDKmyg"]YouTube - Main theme - Dragon Age 2 OST[/ame]
Τωρα βρισκω το φιναλε του hawke λιγο lol για το οτι
Spoiler!
:/
ρε παιδια δεν ειναι κ τοσο χαλια,το spawn ειναι απαραδεκτο και τα περιβαλλοντα λιγο μονοτονα αλλα η ιστορια προς το παρον φαινεται καλη και σιγουρα το voice acting βοηθαει αρκετα.
Και εγώ το έπαιξα χθές...
Αρχικά παρατήρησα οτι το παιχνίδι υστερεί στα βασικά RPG στοιχεία που είναι η επιλογή φυλής και η ευελιξία στην εξέλιξη του χαρακτήρα...
Σαν ιστορία μου φάνηκε όσο έπαιξα αρκετά καλή αλλα λιγότερο επική και οι διάλογοι είναι φανταστικοί και αρκετά βελτιωμένοι απο το 1ο.
Περίμενα να δω καλύτερα γραφικά αν και αυτά που έχει δεν είναι άσχημα.
Εντάξει το ανούσιο Spam εχθρών είναι λίγο εκνευριστικό όπως ξαναείπα όταν έπαιξα το demo αλλα γενικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά (όσο διάβαζα στα Forum της Bioware).
Προσωπικά είμαι αρκετά παλιός Gamer και RPGάς αλλα σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα οτι η εταιρία μου πούλησε ενα παιχνίδι στο οποίο δεν ήξερα τι να περιμένω απο αυτό.Σαφώς και θα μπορούσε να είναι καλύτερο και ευελπιστώ οτι θα είναι στο 3o μέρος της "εποχής των δράκων".
Θα ήθελα να ξαναδώ όμως τον αγαπημένο μου Grey Warden ξανάSpoiler!
Και φυσικά θα ήθελα να παίξω εναν Ήρωα απο την αγαπημένη μου φυλή
Βλέπω το παιχνίδι να γίνεται και ταινία κάποια στιγμή...
Bookmarks