Μίλησα με PM με τον Dykon γιατί ήθελα να καταλάβω τι εννούσε με το "cheat". Και μου είπε ότι το έγραψε γιατί θεωρεί ότι η χρήση guides είναι cheating. Το γράφω εδώ για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για το άτομο του Πίκου Απίκου καθώς για πολλούς (including me) η χρήση guide ΔΕΝ είναι cheating.
Στα περισσότερα παιχνίδια χρησιμοποιώ και εγώ guide ιδίως όσον αφοράν collectibles καθώς (όπως έχω πει και παλαιότερα) θεωρώ ότι είναι απο τα πιό pointless things to be included in a game (με εξαίρεση μερικά παιχνίδια που το όλο collecting γίνετε με φαν τρόπο). Δεν απαιτεί ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ skill. Δεν θα κάτσω να παίξω ένα παιχνίδι 10 φορές γιατί έχασα ένα collectible και το παιχνίδι δεν έχει replay chapter ώστε να μπορέσω να πάω να το μαζέψω, αλλά απαιτεί να το ξεκινήσω απο την αρχή....
Επίσης εμείς οι trophy hunters πολλά απο τα παιχνίδια που παίζουμε είναι ψιλομούφες ή παιχνίδια που θα τα παίξουμε γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να παίξουμε και καθαρά για τα τρόπαια. Ε με αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνετε...
Τώρα σε άλλα παιχνίδια που πραγματικά τα περιμένουμε πως και πως η κατάσταση είναι διαφορετική (τουλάχιστον για μένα). Για παράδειγμα στο gow 3 όχι μόνο δεν χρησιμοπιήσα guide αλλά έγραψα και τον πρώτο trophy guide Παγκοσμιος εδώ!
O καθένας βέβαια μπορεί να έχει την γνώμη του.

Bookmarks