-
Οταν φτιαχνεις ενα παιχνιδ, οπως οταν φτιαχνεις και μια ταινια, δεν φτιαχνεις πιστες και σκηνικα. Μελετας τον κοσμο που δημιουργεις, σχεδιαζεις στην ουσια απο την αρχη ενα νεο ενιαιο συνολο. Δεν μπορεις να πεις οτι το final fantasy ειναι πιστες. Δεν μπορεις να πεις οτι ο αρχοντας των Δαχτυλιδιων ειναι απλα σκηνικα. Ειναι μια δουλεια που δημιουργει εναν κοσμο.
Η φτηνια -αν μπορεις να το πεις ετσι- του multiplayer ειναι οτι παιρνουν το υλικο απο το single player και το κλεινουν μεσα σε εναν περιορισμενο χορο ωστε να γινει το σωσε εκει μεσα.
Επισης δεν ειναι στοχος του single player να παω απλα να νικησω το τελικο boss. Στοχος ειναι να δω την εξελιξη της ιστοριας απο την αρχη μεχρι το τελος. Οχι απλα να νικησω τον τελικο κακο. Στο multi στοχος σου ειναι μονο το αποτελεσμα του match. Κατα την διαρκεια αυτου δεν εχει καμμια απολυτως επιδραση ουτε στο πως σκεφτεσαι με βαση το πως ξεκινησες, ουτε το που θα καταληξεις.
Μια ιστορια δεν την ευχαριστιεσαι μονο βαση του τελους της και υπερνικωντας την τελικη προκληση, αλλα ολα αυτα που συναντησες μεχρι να βρεθεις εκει. Τους χαρακτηρες, τις καταστασεις, τις ατακες, τους διαλογους, τις αποκαλυψεις, τις προδοσιες κλπ.
Το ιδιο θα ηταν για παραδειγμα αν μου εδιναν το Uncharted 2 με 12 ωρες gameplay του στυλ μοναχα προχωραω μπροστα και σκοτωνω waves απο αντιπαλους, μεχρι να φτασω στο τελος και να νικησω τον τελικο κακο, σε σχεση με αυτο που ειναι με την σημερινη του μορφη?
Δεν σου μενει το τελικο boss απο μια ομορφη ιστορια σου μενουν ολα τα υπολοιπα κατα την διαρκεια αυτης. Το τελικο Boss ειναι απλα ενα εξτρα bonus.
Εdit: @ criter
Το θεμα ειναι γιατι να ειναι το single player " αφου το τελειωσεις δεν εχει τιποτα παραπανω να προσφερει?" Εγω βρισκω παρα μα παρα πολλους τροπους που ευκολα και χωρις τρελο κοπο καποιος μπορει να αυξησει δραματικα την διαρκεια του single player. Ανεφερα και μερικους τροπους κι εχω πολλους ακομα στο μυαλο μου.
Last edited by Valkyre; 03-02-2011 at 11:16.