-
οπως ειπα και τις προαλλες το Nier ειναι ενα old school action jrpg που δινει βαση στην ιστορια και οχι στα καλογυαλισμενα γραφικα και στα δαιδαλωδη μενου αναβαθμισης και tactics.
Pros
- Eξαιρετικη ιστορια ,απο αυτες που αγαπαμε οι φαν των jrpg , με δυνατους χαρακτηρες, αγωνια στην εξελιξη και ανατροπες.
- Φαντασια στον σχεδιασμο των εχθρων και ειδικοτερα των Boss.
- Soundtrack που δε χορταινεις να ακους . πραγματικα με ταξιδεψε..
- Χωριουδακια με NPCs που μας δινουν δεκαδες sidequest απο αυτα που μου αρεσουν. "Θες να σου δωσω αυτο? Πηγαινε φερε μου 3 απο αυτα τα σπανια φρουτα". Ή "εχασα το γιο μου στο δασος ,μηπως μπορεις να τον βρεις"?
- Aρκετα spells για να χρησιμοποιησουμε καθως και items(words στο παιχνιδι) για να δυναμωσουμε τα οπλα και τα spells.
- Η γκαρνταρομπα της συμπρωταγωνιστριας...
- Τα side quest που παιρνουμε δεν ειναι "κενα" . Μας δενουν με τους χαρακτηρες και πολλες ιστοριες ειναι συγκινητικες.
- Παρα τον περιορισμενο -για rpg- χαρτη η ιστορια μου πηρε 20 ωρες μαζι με 40% των side quest.
Cons
- Tα γραφικα ειναι 5ετιας και βαλε.Τα περιβαλλοντα ειναι πολυ φτωχα ,χωρις ζωντανια εκτος 2-3 βασικες περιοχες με NPCs.
- Oταν ανεβαινεις level δεν μπορεις να διαμορφωσεις το χαρακτηρα σου απλα μεγαλωνει αυτοματα το HP και MP.
- Πολυ κακα animations.
Γενικα ειναι ενα απλοικο rpg που δεν ειναι για τους νεους gamers που μολις δουν τα γραφικα θα το πεταξουν αμεσως απο το tray. δεν ειναι ομως και απο αυτα που θα λατρεψουν οι hardcore rpg players που θελουν μενου-υπομενου-παραμενου για να διαμορφωσουν το χαρακτηρα τους. Ειναι ομως ευχαριστο παιχνιδι και αν πεσει στα χερια σας δωστε του μια ευκαιρια...