Θα έχει περισσότερο stealth; Το καλύτερο νέο που άκουσα εδώ και μήνες!![]()
Θα έχει περισσότερο stealth; Το καλύτερο νέο που άκουσα εδώ και μήνες!![]()
^^ Hδη ειδαμε απο τα βιντεο μια νεα stealth κινηση! Πλεον μπορεις να εξουδετερωσεις εναν εχθρο απο ψηλοτερο σημειο με stealth χωρις να σε παρει χαμπαρι κανεις. Παλια δεν μπορουσες![]()
Σωστά. Θα γίνεται όμως όποτε θέλει ο παίκτης ή θα είναι ''σκηνοθετημένο'';
Οποτε θελεις θα γινεται φυσικα! Τι εννοεις σκηνοθετημενο? Απο την στιγμη που καποιος αντιπαλος θα βρεθει απο κατω σου ενω εισαι σε ψηλοτερο σημειο θα μπορεις να κανεις αυτην την κινηση. Σαφως και λειτουργει υπο προυποθεσεις, οπως ολες οι κινησεις αλλωστε.
Εννοώ πως στο προηγούμενο σε έβαζε το παιχνίδι να κινηθείς μυστικά, γιατί αλλιώς δεν προχωρούσες παρακάτω. Για παράδειγμα στο παλάτι, στην αρχή του παιχνιδιού, δεν μπορούσες ν' αρχίσεις το πιστολίδι, έπρεπε να εξουδετερώσεις τους εχθρούς έναν-έναν και αθόρυβα. Ενώ στην πίστα με τον γρίφο που είναι ο κύκλος, το τράγωνο, το τρίγωνο κ.τ.λ. αν ξεκινήσεις με πιστολίδι την έβαψες. Αν βγάλεις τους πρώτους εχθρούς έναν-έναν χωρίς να σε πάρουν είδηση, αντί για 30 εχθρούς, θα αντιμετωπίσεις όλο κι όλο 5-6! Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις.
To μοναδικο σημειο που το παιχνιδι σε υποχρεωνε να παιξεις με ενα και μονο ειδος gameplay (και αυτο ηταν το stealth) ηταν οπως πολυ σωστα ειπες στο παλατι. Ο λογος ηταν οτι λειτουργουσε σαν "tutorial" το συγκεκριμενο σημειο και ηταν λογικο να σε αναγκαζει να παιξεις ετσι. Αλλωστε δεν ειχες οπλα σε εκεινο το σημειο και θα ηταν εντελως ηλιθιο ο Drake να αρχιζει να σκοτωνει αθωους φρουρους ενος μουσειου.
Σε ολο το υπολοιπο παιχνιδι ηταν καθαρα επιλογη του παιχτη. Το σημειο που περιγραφεις το αλλο δεν σε αναγκαζει να κανεις τιποτα το παιχνιδι. Ειναι καθαρα δικη σου επιλογη αν θες να ξεφορτωθεις μερικους με stealth και αν θες να το γυρισεις στο πιστολιδι απο την αρχη. Και τα 2 ειναι εφικτα και τα 2 βγαινουν χωρις προβλημα. Το οτι γινεται πιο ευκολο αμα ξεκινησεις με stealth δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να το κανεις με σκετο πιστολιδι απο την αρχη.
Την μπλούζα που λέγαμε την βρήκα, αλλά δεν την δοκίμασα γιατί έπρεπε να φύγω (την είδα όμως από την βιτρίνα και ήταν αυτό το στυλ). Φοβάμαι ότι θα με γλύφει και το σώμα μου δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιες μπλούζες.
Τότε σε σώζει μόνο το μπουφάν του Ντρέικ.
Πάντως εγώ βλέπω (τουλάχιστον από το trailer),
ότι ξεκινάει ακριβώς όπως ξεκινάει και το among thiefs
(καταστροφή τρένου, και είσαι τραυματισμένος στην μέση του πουθενά στα χιόνια).
Τώρα καταστροφή αεροπλάνου, λιγότερο τραυματισμένος,
και πάλι στη μέση του πουθενα στην έρημο.
Στο 4 πιθανόν να ξεκινάει με καταστροφή πλοίου, ναυάγιο,
και ο Nate στην μέση του πουθενά σε ένα ερημικό νησί τύπου lost.
Δεν λέω ότι με χαλάει και να γίνει έτσι, έτσι κι αλλιώς θα είναι παιχνιδάρα,
αλλά θα θελα λίγο παραπάνω πρωτοτυπία.
Τουλάχιστον ας γινόταν στην πορεία του παιχνιδιού και όχι στην αρχή (που όπως δείχνει θα γίνει).
Ας κάνανε ένα διάλειμμα στην τελική στο 3, να ξεκινάει αλλιώς,
και όχι 2 συνεχόμενα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, κι ας ξεκινήσει το 4 έτσι.
Απ ότι θυμάμαι, τα 3 πρώτα Tomb raider άρχιζαν με γλίστριμα με τον ίδιο τρόπο,
που κατέληγε σε διαφορετικά μέρη. Το 2 σε σπηλιά με τίγρη,
το 3 σε κινούμενη άμμο με κάτι πίθηκους και το ένα πάλι σε σπηλιά-πυραμίδα-κάτι με δεινόσαυρο(?)
Επίσης σε όλα ή σχεδόν όλα, κάτι γίνεται, πιάνουν την Λάρα αιχμάλωτη,
κι εκεί που έχεις μαζέψει τα τρελά όπλα και πυρομαχικά,
μένεις με το τσουτσούνι στο χέρι και χάνεις τα πάντα.
(και μετά δραπετεύεις και αρχίζεις να ξαναμαζεύεις κτλ κτλ)..
Δεν λέω έχει τη φάση του κι αυτό, αλλά λίγη πρωτοτυπία ρε γαμώτο.
Τώρα για τα γραφικά του Uncharted 3. Βλέπουμε εδώ κάτι εικόνες και εντυπωσιαζόμαστε.
Φοβερές οι εικόνες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι έτσι το παιχνίδι.
Δεν λέω το παιχνίδι είναι φανταστικό σε γραφικά, εκπληκτική διασύνδεση gameplay με cutscenes,
σαν ταινία, (τουλάχιστον το 2 που έπαιξα), αλλά επειδή πρόσφατα διάβασα όλο το θέμα του 2,
και είδα ΟΛΕΣ τις εικόνες, οι περισσότερες εικόνες που μπήκαν και εντυπωσίαζαν (και μένα μαζί),
προφανώς είχαν πειραχτεί από photoshop. Γιατί εγώ γραφικά σαν των εικόνων δεν είδα.
(Με όλες τις ρυθμίσεις τέρμα και με Full LED TV).
Επίσης από κάτι βίντεο gameplay που είδαμε,
αυτό με τον Sully και τις φωτιές και το σπίτι που καταστρέφεται,
λέμε (κι εγώ μέσα), αν δείχνει έτσι το παιχνίδι τώρα,
πώς θα δείχνει 1 χρόνο μετά? Τελικά σκέφτηκα ότι πιθανόν να δείχνει ακριβώς όπως τώρα.
Δλδ δεν καταλαβαίνω την λογική του ότι θα βελτιωθεί σημαντικά το παιχνίδι σε θέμα γραφικών.
Εγώ πιστεύω ότι φτιάχνουν το συγκεκριμένο κομμάτι του game όσο καλύτερα μπορούν,
και το δίνουν στα καπάκια exclusive video με cutscene και gameplay,
για να αυξήσουν το hype των fan, preorders κτλ.
Δεν υπάρχει λόγος να δώσουν μισοτελειωμένο game,
περισσότερο κακό θα κάνει παρά καλό.
Ύστερα συνεχίζουν το υπόλοιπο και μετά από μήνες, ξαναδίνουν ένα κομματάκι τελειωμένο, κάνα δίλεπτο κ.ο.κ.
Άντε να κάνουν μικροδιωρθώσεις σε ψιλολεπτομέρειες όταν έχουν τελειώσει το παιχνίδι,
και να διορθώσουν bugs και glitches.
Αλλά να κάτσουν να ξαναπιάσουν από την αρχή το game για να βελτιώσουν τα γραφικά από την αρχή δεν παίζει.
Θα είναι σαν να φτιάχνουν καινούργιο παιχνίδι.
Αυτές οι λίγες σκέψεις από μένα, περιμένω και τις δικές σας απόψεις πάνω στο θέμα,
και σύγνωμη αν κούρασα με το μεγάλο post.
^^ Σχεδόν πάντα στα trailers είτε ταινίας είτε παιχνιδιού όπου υπάρχει η φιλοσοφία καλός εναντίον κακού δείχνουν τον καλό σε δύσκολη θέση. Οι εικόνες ίσως να έχουν πειραχτεί, αλλά τα βίντεο όμως; Αυτό που λες για την βελτίωση στα γραφικά εξαρτάται από τα όρια της κονσόλας. Σε ένα χρόνο μπορούν να κάνουν βελτιώσεις, αλλά αν έχουν φτάσει ή θα φτάσουν μέχρι να βγει το παιχνίδι στα όρια της κονσόλας, δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα. Το παιχνίδι σίγουρα θα είναι γεμάτο με εντυπωσιακές στιγμές και καλοφτιαγμένο όπως το προηγούμενο. Απλά έδειξαν το συγκεκριμένο βίντεο επειδή δείχνει συχνά τα νέα πράγματα που δήλωσε η Naughty Dog ότι θα υπάρχουν.
Φιλε geonik συμφωνω οτι η ομοιοτητα μεταξυ τρενου και αεροπλανου υπαρχει. Ομως περα απο αυτο δεν εχουμε αλλο στοιχειο για να λεμε "περιμενα λιγο παραπανω πρωτοτυπια". Δηλαδη το τι περιλαμβανει στην ουσια το παιχνιδι δεν το ξερουμε. Οποτε ειναι νωρις ακομα να λεμε οτι δεν εκανε κατι καινουργιο σε σχεση με το παλιο Uncharted. Και να σου πω και κατι... αν το αεροπλανο αυτο, ειναι level κανονικο (οπως εγινε και με το τρενο στο 2) τοτε ειναι ενας τροπος (ισως ο μοναδικος) να ξεπερασουν αυτο το ειδος κινουμενου level που εισηγαγαν στο 2ο μερος. Σου λεει πριν ειχαμε τρενο? Ε τωρα αεροπλανο! Ειναι η φτυσικη εξελιξη της βελτιωσης!
Αλλωστε ηδη το level που ειδαμε μεσα στο Chateau που ξεκινας και ειναι μια χαρα και μετα καιγεται και φθειρεται αλλαζοντας εντελως το σκηνικο του, ειναι πρωτοτυπο, ενα καινουργιο ειδος level για την σειρα Uncharted. Ετσι οπως καταστρεφεται νεα περασματα δημιουργουνται και το level μοιαζει "ζωντανο".![]()
Στο 99% των παιχνιδιών συμβαινει αυτό, στις συνέχειες.Δεν μπορεί ένα παιχνίδι να χαρακτηριστεί για την πρωτοτυπία του απο τον τρόπο που ξεκινάει.Καταλαβαίνω βέβαια αυτό που λεει ο φιλος geoniκ αλλά από τη στιγμη που είναι cool ένας τέτοιος τρόπος να ξεκινάς την περιπέτεια εμένα δεν με χαλάει.
Σχετικά με το stealth κομματι του 2 και το πως μπορει κανείς να το χρησιμοποιήσει για να ολοκληρώσει ένα level, νομίζω ότι θέλει μεγάλη προσπαθεια τα καταφέρεις μονο με stealth.To παιχνιδι θα το χαρακτηριζα action και τα ελάχιστα stealth στοιχεία του φθίνουν γρήγορα κατά τη διάρκεια ενος επιπέδου.Δηλαδη, το να κρυβεσαι συνέχεια είναι αδύνατον , το να προσπαθείς να μην κάνεις θορυβο είναι επισης αδυνατον (και κατα τη γνωμη μου η Α.Ι. κάνει τον κινέζο οτι και καλα δεν σε ειδε).Το level με το μουσείο εναι σωστά δομημένο και πολυ διαδκεδαστικό παντως.
Η δική μου γενικότερη αποψη για τη σειρά είναι ότι δεν κάνει τίποτα τραγικά καινουριο ΑΛΛΑ αυτά που δίνει σαν σύνολο είναι όχι απλά καινούρια και φρέσκα αλλα ένα βήμα μπροστά απο αυτή τη γεννια.
Όσο για το 3ο μέρος που έπεται, δεν μενδιαφέρει αν τα γραφικά είναι αυτούσια με το 2 (άλλωστε ήταν ΤΕΛΕΙΑ).Είναι από τα παιχνίδια που δενμε προβληματιζει και δεν με χαλάει τίποτα και με τυφλες κινήσεις θα το αγοράσω χωρις videos, χωρις photos, δεν μενδιαφέρουν ολα αυτά γιατί σιγουρα θα είναι παιχνιδάρα. είναι χαλαρά 10αράκι.Οπως killzone 3, Gran Turismo 5,GoW 3, Deamon's Souls έτσι και το Uncharted 3 είναι μια άλλη κατηγορία παιχνιδιων και τέτοιας ποιότητας που δεν περιμένεις να δεις βιντεακι η ρετουσαρισμενες εικονες να πειστεις.Τελοσπάντων , έτσι λειτουργώ εγώ.Δεν ψυρίζω τη μαϊμού να κράξω αλλά κοιτάω το σύνολο.Ε ρε μάγκες όπως και να το κάνουμε το U 3 είναι άλλο ενα 10 στα 10.και χρησιμοποιω ενεστώτα επίτηδες.![]()
Satan has left his killing floor
PS4
Συμφωνώ ότι θα είναι 10 στα 10, και συμφωνώ γενικά ότι οι συνέχειες έχουν ομοιότητες, και θα πρέπει να έχουν ομοιότητες, απλά εγώ παρατήρησα ότι ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο, εξάλλου δεν έχουμε δει και τπτ άλλο για να κρίνουμε..!
Όσο αφορά στις βελτιώσεις, εγω το βλέπω σαν να κυκλοφορούν ένα demo 2 μήνες πριν βγει το παιχνίδι.
Είναι φυσικό και λογικό, το demo που θα δώσουν, να είναι πλήρες, καλοδουλεμένο, και να έχει μία πρωτοτυπία, να είναι ενδιαφέρον και να έχει και τα βέλτιστα γραφικά που γίνεται.
Δεν θα έδιναν ένα demo το οποίο θα ήταν μισοτελειωμένο, με bugs, framedrops κτλ. (βλέπετε που το πάω).
Οπότε στην προκειμένη περίπτωση ουσιαστικά, θα έδιναν ένα τελειωμένο κομμάτι του παιχνιδιού.
Εμείς θα το παίρναμε θα το παίζαμε και θα λέγαμε: "wow φαντάσου πως θα είναι όταν βγει,"??
Φυσικά όχι. Και όταν θα έβγαινε το ίδιο θα ήταν, άντε να διόρθωναν μικροπράγματα που και πάλι χλωμό.
Εξάλλου και το 2 όταν κυκλοφόρησε, δεν είχε σημάντικές βελτιώσεις σε γραφικά από τα βίντεο που είχαν δώσει μήνες πριν.
Εγώ περιμένω από το 3 πάντως περισσότερους και πιο δύσκολους γρίφους.
Δεν λέω να το γεμίσουνε, αλλά ας βάλουν κάθε 3-4 κεφάλαια, ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού έναν (δύσκολο όμως) γρίφο.
Το among thiefs είχε πολύ εύκολους γρίφους που ουσιαστικά ήταν πολύ γελοίο να καταλάβεις τι έπρεπε να κάνεις.
Δεν ξερεις αν ξεκιναει βρε συ ετσι! Αλλωστε ξερουμε οτι το level στο chateau που εχουμε δει στο ντεμο ειναι πριν πανε στην ερημο, το εχουν πει οι δημιουργοι!
Βεβαια απο την αλλη θα μου πεις ουτε το τρενο ηταν στην ουσια το πρωτο level, απλα ανοιγε ετσι το παχνιδι. Πραγμα που ισως να συμβαινει κι εδω ή ισως να μην συμβαινει.![]()
Και εγω περισσοτερη εξερευνηση και γριφους θα ηθελα.Γενικα η σειρα απο δω και περα θα πρεπει να παει προς αυτη τη κατευθυνση κατ'εμε,γιατι το ασταματητο shooting(οχι ως gameplay μηχανισμος,αλλα ως προτεραιότητα) θα αρχισει να κουραζει.
Το γεγονος οτι θα ειναι πιο ανοιχτο παιχνιδι το 3 ειναι καλο.
.
^ Ακριβώς..! Βέβαια να μην το κάνουν και Syberria, απλά πρέπει να βρούν μία σωστή ισσορροπία μεταξύ shooting, platforming, γρίφων.
Επίσης θα ήθελα να δω ένα παραπάνω level που να απαιτεί μόνο stealth.
Όπως στο 2 έκαναν με το παλάτι, αν και αυτό θεωρείται όπως είπαν τα παιδιά tutorial.
Παντως ενα βημα προς αυτη της κατευθυνση σε συγκριση με το πρωτο uncharted το εκαναν.Προσφατα το ξαναεβαλα να παιξω to 1 και ειδα οτι ειχε πολυ περισσοτερο shooting(ή τουλαχιστον ετσι μου φανηκε).Ηταν σαφως πιο ισορροπημενο το 2 και ελπιζω το 3 να εχει κανει και αυτο ενα βημα προς τα εκει(μακαρι ακομα μεγαλυτερο).
btw το stealth κομματι του 2 ,δεν μπορω οτι μου αρεσε ιδιαιτερα.![]()
.
Παιδια για το πρωτο Uncharted συμφωνω οτι το pacing σε ορισμενα σημεια ηταν ασταματητοι πυροβολισμοι κλπ, αλλα για το 2 λυπαμαι θα διαφωνησω μαζι σας.
Ειχε μεγαλα κενα το παιχνιδι οπου εστιαζε κυριολεκτικα στο platforming κομματι και σε αλλα συνδυαζε και τα 2 με μαγικο τροπο.
Το level του τραινου συνδυαζε το platforming με το shooting οπως κανενα αλλο παιχνιδι. Ολοκληρα 2 level ηταν αφιερωμενα στο platforming οταν βρισκεσαι στα βουνα μαζι με τον Tenzin και μεχρι να γυρισεις πισω στο χωριο δεν εχει σχεδον καθολου shooting. Η ληστεια, τα αρχικα κομματια στη ζουγκλα και το κομματι πριν απο την Σαμπαλα (τελευταιο level) επισης εστιαζαν σε εντελως αλλο πραγμα εκτος απο το shooting.
Νομιζω οτι την συνταγη την πετυχαν αψογα στο 2. Φυσικα και μπορουν να την βελτιωσουν περισσοτερο και θα ηθελα κι εγω ακομα περισσοτερους γριφους, οχι ομως οτι το pacing του πρωτου υστερουσε ή καταντουσε βαρετο και επαναλαμβανομενο, οπως σε πληθωρα αλλων παιχνιδιων.
Mα δεν διαφωνουμε.Το ιδιο λεμε.
Απλα θελω να δω απο το 2 στο 3, το βημα που ειδα απο το 1 στο 2.
Τους εχω εμπιστοσυνη.
.
Bookmarks