...θα παω στην εταιρια απεξω να απλωσω πανω αν κοψουν το uncharted!xaxaxaxa
...θα παω στην εταιρια απεξω να απλωσω πανω αν κοψουν το uncharted!xaxaxaxa
Το τελειωσα και εγω, πραγματικα η αισθηση νοσταλγιας που σου αφηνει οταν τελειωνουν παιχνιδια σαν αυτο (μεχρι να ρθει το επομενο βεβαια) ειναι φοβερη.
Γραφικα/χειρισμος/ηχος/σεναριο ειναι 11/10.
Σχετικά με το σενάριο
Spoiler!
Spoiler!
Every man is guilty of all the good he did not do!
Ρε παιδία, μονο εγώ έχω την αίσθηση ότι στα πρώτα chapters το παιχνίδι δεν έχει αρκετό... παιχνίδι; άσε που συχνά δεν ήξερα αν κινώ τον παίκτη ή είμαι σε cut scene.
^^ Mαλλον, το ιδιο γινεται σε ολα τα uncharted. και στο 2 οταν ξεκιναει στην ουσια cutscene παιζεις. και μετα πας στην τουρκια που κανεις ληστεια.
Δεν μπορει να ξεκινησει μπαμ μπουμ το παιχνιδι θελει να σου πει την ιστορια του, ειναι action adventure με εμφαση στο adventure. Γι αυτο το πρωτο κομματι ειναι περισσοτερο να ανακαλυψεις το μυθο πισω απο αυτο που κυνηγας (τον θησαυρο ή την πολη) μαζευεις τα στοιχεια και μετα αρχιζει το μεγαλο πανηγυρι!![]()
Μέχρι στιγμής υπήρχαν τα εξής patterns όσον αφορά τις Sony/ND:
1) Νέο franchise με κάθε νέα κονσόλα (PS1 -> Crash, PS2 -> Jak & Daxter, PS3 -> Uncharted).
2) Νέα τεχνολογία οπτικού δίσκου (PS1 -> CD, PS2 -> DVD, PS3 -> Blu-Ray).
3) Το 4o game του κάθε franchise ήταν kart racing.
Όσον αφορά το PS4/Uncharted 4, θα έλεγα να τα ξεχάσουμε όλα αυτά τα patterns... ούτε UnKarted 4 θα βγάλουν, ούτε σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Uncharted για κάτι άλλο (είναι δύσκολο να επινοήσουν κάτι πιο αληθοφανές, τα 2 προηγούμενα franchises ήταν cartoons), ούτε κάτι καλύτερο από Blu-Ray θα έχει το PS4 (θα κόστιζε απίστευτα μια νέα τεχνολογία, το πολύ-πολύ να αυξήσουν την ταχύτητα από το 2x).
Δεν ξέρω τι γίνεται. Πείτε μου και σεις τη γνώμη σας.
Το τέλειωσα δύο φορές το παιχνίδι και αν και το υπερλάτρεψα νιώθω ότι το 2 δεν το ξεπέρασε. Ίσως φταίει ότι το 2 έφερε πολλές αλλαγές σε σχέση με το 1. Το 3 νιώθω ότι είχε λιγότερη δράση αλλά περισσότερο κινηματογραφο. Επίσης το 2 είχε καλύτερο pacing νομίζω και πιο ενδιαφέρον στόρι. Στο 3 ξεχνάς με αυτά και με κείνα γιατί κάνεις το ταξίδι.
Επίσης μου φαίνεται ότι ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες δεν εμφανίστηκε όσο θα ήθελαSpoiler!
Τίποτα απ'όλα αυτά όμως δεν μειώνει το συνολικό αποτέλεσμα. Παιχνιδάρα που απλά σε κάνει να θέλεις κι άλλο. Έχει πολύ καλύτερες ιδέες από το 2 αλλά το αυτό ήταν τόσο πρωτόγνωρο που ίσως μας έκανε να περιμένουμε πάρα πολλά από το 3.
Spoiler!
Αν λες για την Pioneer, πολλά έχει υποσχεθεί, αλλά δεν βλέπω να περπατάνε στην αγορά. Όπως και οι ολογραφικοί δίσκοι που θα έχουν χωρητικότητα πολλών TB.
π.χ. πριν 7 χρόνια είχε βγει αυτή η είδηση:
http://www.theinquirer.net/inquirer/...es-500gb-disks
Αυτό υποτίθεται ότι είναι μονής στρώσης δίσκος με laser που δουλεύει στο υπεριώδες φάσμα. Ίδια φιλοσοφία εξέλιξης με τα microchips: σμίκρυνση σε επίπεδο nanometers -> περισσότερα δεδομένα στο ίδιο πλαστικό δισκάκι των 12cm.
Υπάρχει και το BDXL για μέχρι 100GB, αλλά δεν είναι συμβατό με τα υπάρχοντα drives, ούτε νομίζω να μπορούν με κάποια αναβάθμιση να αυξήσουν το laser output power. Αν δεις στα forum της ND, ήδη πολλοί με παλιές/γηρασμένες κονσόλες (όχι μόνο phat, αλλά και slim 2+ ετών) έχουν πρόβλημα με το δισκάκι του UC3... δεν τους το εμφανίζει καν στο XMB. Αυτό είναι το μειονέκτημα των πολλών στρώσεων, κάνει πιο δύσκολη την ανάγνωση, ακόμα κι αν είναι αγρατζούνιστος ο δίσκος.
Anyway, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι και τα 46GB του dual-layer Blu-Ray είναι μια χαρά και για την επόμενη γενιά κονσόλων (τα PCs ακόμα στο DVD είναι και δεν έχουν πρόβλημα τα γραφικά τους). Αν δεν κάνω λάθος, τα cutscenes του Uncharted χρησιμοποιούν MPEG-2 για συμπίεση (είναι λιγότερο δαπανηρό στην αποσυμπίεση), γι' αυτό και πιάνουν πολύ χώρο. Αν χρησιμοποιήσουν MPEG-4 AVC/H.264 τότε θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν πολύ χώρο και να βάλουν περισσότερο περιεχόμενο.
simfono mazi sou, to 2 ke gia mena itan kalitero. Exo tin entiposi oti to 2 itan megalitero se diarkia (h tulaxiston mu pire perisotero na to telioso para to 3).
Genika i istoria sto 3 mu fanike ligo generic (spoilers gia osus den to exun peksi akoma h teliosi)
Spoiler!
kati asxeto sxetika me ton drake, an ipologisume oooolous osous skotose sta 3 uncharted mexri tora me pistolia, xirovomvides, oplovomvides, diafora opla ktl prepi na ine apo tus megaliterus 'foniades' stin istoria tu gaming![]()
εμενα παντος το 3 μου αρεσε περισσοτερο απο το 2
Ψιλοχοντρο οφ-οντοπικ
Οποιος εχει την εμπειρια ας δωσει βιογραφικο στη ND. Το bold δικο μου και μαλλον δειχνει που παει τι uncharted 4(?)
Τωρα αν ειναι στο ps3 ή στο 4, αγνωστο...
- Experience designing single-player or multi-player levels for console games
- Minimum 3 to 5 years of games industry experience
- Strong methodology and problem solving ability and with a focus on creative, fun and innovative solutions
- Strong and effective communication skills
- Exceptional team player with the ability to collaborate without losing sight of the gameplay vision
- Willingness to take design direction when offered
- Experience playing 3rd person action games
- Very good working knowledge of Maya, 3DS Max or similar 3D package
- Experience of developing third-person action games a bonus
- Experience of scripting set-up for action games a bonus
- Desire to be a part of the Naughty Dog team
εγω θα ελεγα οτι την πρωτη φορα που το επαιξα επαθα ζημια μου αρεσε παρα πολυ , πιο πολυ απο οτι το 2, περα απο καποιες λιγες υπερβολες.
Αλλα ειναι γεγονος οτι στην αρχη δεν εχει πολυ gameplay ,πιστολιδι και για αυτο βαριεσε για λιγο οταν το ξαναξεκινας, ακομα και οταν ξεκιναει ομως το πιστολιδι εξαιτιας αυτης της ηλιθιας στοχευσης ειναι λιγοτερο ικανοποιητικο απο τα αλλα uncharted, το οποιο πιστολιδι δεν ειναι οτι ειναι ιδιαιτερο οπως π.χ του killzone 2 , αν ηταν ετσι δε θα ειχα προβλημα ,απλουστατα εχει προβλημα και ακομα και οταν το συνηθισεις δε μπορεις να εχεις καποια σταθεροτητα στα headshots σου.Πιθανον να κολλαει καπως με το auto aim δεν ξερω τι γινετε.Ακομα περιμενουμε patch παντως για κατι που ειναι προβλημα στα core mechanics του παιχνιδιου και σε αναγκαζει να παιζεις το παιχνιδι με διαφορετικο τροπο απο οτι τα αλλα uncharted δηλαδη οχι πισω απο cover αλλα ορθιος για να ευθυγραμμισεις την βολη σου με το αριστερο μοχλο που περπατας.
Τελος πιστευω οτι οσο αναφορα το ποσο movie πρεπει να ειναι ενα game , το uncharted 3 ειναι στη χρυση τομη δε θα ηθελα να μειωθει περισσοτερο το gameplay στο μελλον για χαρη της ιστοριας και του συγκεκριμενου αυτου story telling.Παρολαυτα ομως το mgs4 παρολο που ειχε πολυ story δεν ενοιωθες οτι ειχε κανει συμβιβασμους στο gameplay οπως τωρα που νομιζω οτι εγιναν σε καποιο βαθμο με το uncharted.
Last edited by spyros arianara; 18-11-2011 at 11:09.
To καλύτερο trailer της σειράς και ένα από τα καλύτερα του gaming!
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=797fjPv14wk&list=FLlRZCmmiqdMBMIO0GJO4qyQ& index=2&feature=plpp_video"]Uncharted 2: Among Thieves Official Launch Trailer - YouTube[/ame]
Bλέποντας αυτό το trailer από το Uncharted 2 μου δημιουργείται μια επιθυμία να το ξαναρχίσω. Έχει πολύ ωραίο concept η σειρά ρε σεις. Το 3 τα κάνει όλα καλύτερα εκτός από το στόρι. Συμφωνώ με αυτά που λες dreamer, ειδικά με όσα περιέχονται στο spoiler. Έκαναν μερικές επιλογές που ήταν ρίσκο και δεν τους βγήκε 100% το κλίμα που πέτυχαν στο 2. Ίσως αυτός να ήταν ο σκοπός τους..
Spoiler!
Πήρα και εγώ Platinum
Έχω όμως να κάνω μια παρατήρηση. Γιατί έχουν απενεργοποιημένο το Shoulder Change while aiming?
Σοβαρά τώρα. Μόλις άρχισα το παιχνίδι και έβλεπα και δεν έκανε κάτι το L3 λέω οκ το βγάλανε. Πήγα όμως μια στιγμή στα Statistics περίπου στα μέσα για το Crushing να πάρω Platinum και είδα Shoulder Change 0. Οπότε λέω πως το έχουν βάλει να γίνεται. Πήγα Settings και Buttons και ήταν απενεργοποιημένο.
Κατάλαβες αφού τερματίσαμε το παιχνίδι το βρήκαμε.
^ Παλι καλα που ειπες οτι ειναι μεσα στο μενου γιατι δε το ειχα παρει χαμπαρι! Νομιζα οτι ημουν τοσο αμπαλος που δε μπορουσα να το κανω! LOL!
LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos
Follow me!
https://www.instagram.com/tolislivemoments/
Bookmarks