Ω ναι... I went to the Dark Side lol.
Με 180 ευρω πηρα ενα 360 κυριως λογω witcher 2 και φυσικα επειδη τα 2 πιο αναμενομενα μου παιχνιδια του 2012 βγηκαν χαλια στο PS3.
Added bonus οτι ηθελα να ξαναπαιξω το ΜΕ1 και φυσικα μερικα αλλα 360 exclusives που πλεον ειναι παμφθηνα και το εκανα.
Να πω λοιπον τις εντυπωσεις μου. Πριν ξεκινησω να πω οτι πηρα το Slim, και ημουν καθετος σε αυτο για πολλους λογους. Πρωτον αξιοπιστια, μιας και το slim φαινεται να μην εχει τα κλασσικα προβληματα στο μεγεθος των προηγουμενων εκδοσεων και δευτερον επειδη ειναι πλεον αθορυβο και δεν ακουγεται σαν F-16 οπως εκαναν τα παλια 360...
Θα ξεκινησω με το User Interface το οποιο.... σορρυ κιολας, αν αυτο ειναι που πρεπει να αντιγραψει η Σονυ, διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ. Οκ ωραιο που σου βγαζει φωτογραφιες και σχεδιακια, αλλα απο αποψη βολικοτητας? Καθολου. Εψαχνα κοντα μιση ωρα να βρω που στα κομματια ηταν ο εξωτερικος σκληρος που ειχα κοτσαρει απανω του. Τελικα τον βρηκα μεσα στο μενου Apps... "apps"?? Που στο καλο να μου παει το μυαλο οτι στα apps ειναι το video player? Μας δουλευουν? Και γενικα πολυ αβολο πραγμα να κανεις highlight πανω κατω δεξια αριστερα με τον αναλογικο σε καθε υποκατηγορια του μενου.
Καλα δεν θα αναφερθω στην κοροιδια που ακουει στο ονομα "ασυρματο" χειρηστηριο, καθως δεν αποκαλυπτει το μυστικο που ολοι ξερουμε, οτι το χειρηστηριο δεν φορτιζει αν δεν παρεις φορτιστη ο οποιος φυσικα πωλειται ξεχωριστα απο την κονσολα (και μετα αναρωτιομασταν και βριζαμε την τιμη του PS3... τι να πω πραγματικα...θελω να δω ποιος παιζει 360 και δεν εχει αγορασει φορτιστη και πηγαινει και παιρνει αλκαλικες μπαταριες καθε τρεις και λιγο....). Ευτυχως ο φιλος μου ειχε 3 και μου εδωσε τον ενα.
Το χειρηστηριο αυτο καθεαυτο εχει τα θετικα του εχει και τα αρνητικα του. Καλυτερη η θεση των αναλογικων μοχλων σε σχεση με το PS3 controler, σκατα εντελως το d pad και σε αισθηση και σε θεση πανω στο χειρηστηριο.
Live φυσικα δεν πληρωσα, ουτε και προκειται, απλα ειχε δωρο 3 μηνες συνδρομη και το εβαλα. Δεν ασχοληθηκα σχεδον καθολου. Λιγο που μπηκα μεσα ετσι να δω πως κινειται και αυτο...
Τωρα στα θετικα του,
-Πρωτα απο ολα το οτι κανεις full install τα παιχνιδια ειναι καλη φαση. Το loading γινεται μηδαμινο σχεδον.
-Επισης ο upscaler του 360 ειναι σαφεστατα ανωτερος απο αυτον του PS3. Στο PS3 οταν κανεις upscale σε 1080ρ η εικονα θολωνει και γενικα το παιχνιδι δεν φαινεται καθαρο. Στο 360 δεν χανεις σχεδον καθολου. Το παιχνιδι δειχνει πεντακαθαρο, σε τετοιο βαθμο που πλεον τα τρεχω ολα σε 1080ρ.
- Τα updates των παιχνιδιων ειναι οντως πολυ μικρα. Στο Skyrim του PS3 το update hταν 92ΜΒ περιπου, στο 360 παιζει να ειναι και κατω απο 5ΜΒ. βεβαια το Skyrim δεν ειναι και αξιολογο παραδειγμα οταν μιλαμε για PS3 αλλα anyway....
- και τελος, ο βασικος λογος, multiplatform performance.
Αγορασα μεταχειρισμενα Skyrim και ΜΕ3 και ειλικρινα και οι 2 περιπτωσεις ειναι εξαιρετικα παραδειγματα του γιατι πηρα 360. Δεν ξερω ποσο ενοχλει καποιους να τρεχει το παιχνιδι με χαλια framerate, ομως εμενα με ενοχλει. Και οταν εβαλα το Skyrim στο 360 ενιωσα οτι εχω κανει ...hardware upgrade.
Σκηνικα στο Skyrim που στο PS3 εψαχνα να βρω 20 frames για δειγμα:
Μαχη με δρακο μεσα σε πολη, καμμια 30αρια χαρακτηρες στην οθονη, full magic effects + dragon spitting fire.
Framerate? 30 λοκαρισμενο. Χωρις πτωσεις την ωρα που κανω ξορκια, χωρις κομπιασματα καθε φορα που κανει save το παιχνιδι (για πρωτη φορα παιζω Skyrim με auto save) χωρις stuttering τιποτα απολυτως.
Ε σορρυ ρε παιδες αλλα ετσι πρεπει να παιζονται τα παιχνιδια... Φανταζεστε να παιζαμε το Train level του uncharted 2 ή το aeroplane level του Uncharted 3 με 15 frames? Το ιδιο θα το ευχαριστιομασταν? Απλα μερικες εταιρειες δεν σεβονται το κοινο του PS3. Δυστυχως εγω δεν μπορουσα να εκνευριζομαι αλλο και επειδη θελω να παιζω καποια σημαντικα παιχνιδια οπως πρεπει, το 360 ειναι μονοδρομος. Eυτυχως ειναι μεμονωμενες οι περιπτωσεις πλεον και ελπιζω το Bioshock Infinite να μην χρειαστει να το παρω στο 360 γιατι εχω ολη την συλλογη στο PS3.
Αυτα λοιπονΠερισσοτερα οσο ανακαλυπτω πραγματα.
![]()

Περισσοτερα οσο ανακαλυπτω πραγματα. 
Reply With Quote

Bookmarks