Τέλος και από μένα, μετά από 52 ώρες παιχνιδιού (μαζί με όλα τα DLC's).
Επικό παιχνίδι, πραγματικά το απόλαυσα, και χάθηκα για τόσες μέρες στον κόσμο του (με ένα μικρό παράπονο, ίσως όμως και να μην κατάλαβα εγώ κάτι, θα αναφερθώ στο τέλος τέλος σε αυτά).
Δεν είχα επαφή με το πρώτο Mass Effect και φυσικά διαπιστώνω ότι έχασα πολλά. Παρ' όλα αυτά, πριν ασχοληθώ με το 2, διάβασα πολλές πληροφορίες για το στόρυ, είδα και βιντεάκια, και φυσικά το digital comic το οποίο πιστεύω ότι είχε αρκετά σημαντικά στοιχεία (αλλά σαφώς, άλλο να παίζεις ολόκληρο παιχνίδι).
Όπως είπα, 52 ώρες πρώτο playthrough και λογικά αυτό θα κρατήσω και για το Mass Effect 3, εκτός αν κάνω import για το Insanity και κάνω κάποιες πολύ μικρές αλλαγές. Αλλά δεν νομίζω, γιατί θέλω να παίξω με female Shep στο Insanity κάνοντας επίτηδες renegade πράξεις να δω τι θα γίνει. Ουσιαστικά, δεν είχα βάλει στόχο να μείνω μόνο στην μία πλευρά, αλλά έπαιζα πάνω κάτω όπως ήθελα (κυρίως paragon όμως ήταν οι επιλογές μου, με αποτέλεσμα να μην το μαξάρω, αλλά να φτάσω πάνω από το 80% - μετά και τα Lair of the Shadow Broker και Arrival σχεδόν το μάξαρα πάντως).
Vanguard επέλεξα να είμαι, για το Insanity δεν ξέρω ακόμη (δεν ξέρω αν θα το παίξω στα καπάκια έτσι κι αλλιώς). Γενικά, πριν το Omega 4 Relay έκανα όλες τις main missions και sidemissions, γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να τελειώσει το παιχνίδι και ήθελα να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Εννοείται ότι και scanning έκανα μπόλικο, το οποίο ok, δεν το λες και διασκεδαστικό μετά από λίγο, χεχε.
Πριν λοιπόν μπω στο Omega 4 Relay,Spoiler!
Οπότε πήγα στην SMSpoiler!
Εννοείται ότι οι χαρακτήρες με κέρδισαν εξ' ολοκλήρου, πραγματικά ενδιαφέροντες και ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γι' αυτούς, ενώ φυσικά συζητούσα συνέχεια μαζί τους. Κάπου εδώ να αναφερθώ και στην πολύ ωραία και ταιριαστή μουσική που συνόδευε το παιχνίδι.
Σχετικά με τα DLC's, το Lair of the Shadow Broker ήταν σίγουρα το καλύτερο, καταπληκτικό θα έλεγα, αλλά και το Arrival με τα υπόλοιπα μου άρεσαν αρκετά (εντάξει του Zaeed για μένα το χειρότερο, αν και είχε πλάκα ο χαρακτήρας όταν του μιλούσες).
Τώρα για τα παράπονα που έλεγα, εντάξει κάποιος θα μπορούσε να πει κάμποσα (πχ ακόμη και για τον τεχνικό τομέα, ενώ το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο, με φοβερό artwork, πανέμορφους χαρακτήρες κ.λπ. υπάρχουν σημεία με τραγικά γραφικά, όπως στο Overlord και γενικά στις αποστολές με το Hammerhead όπου έμπαινα μέσα στα βουνά και στα λαγκάδια, αλλά και σε άλλες σκηνές ήταν απογοητευτικά - πχ στις εκρήξεις), ή ακόμη και για το γεγονός ότι δεν γινόταν romance με το μωρό την Kasumi, αλλά για μένα άλλο είναι το παράπονό μου, και ελπίζω να κάνω εγώ λάθος κάπου και να μην κατάλαβα κάτι. Και εξηγούμαι:
Spoiler!
Πείτε μου ότι δεν κατάλαβα κάτι...!
Όπως και να έχει, ο κόσμος του παιχνιδιού όπως είπα και πιο πάνω με κέρδισε πλήρως, οπότε περιμένω ανυπόμονα το 3!

. Δεν μπορούσα να την κερδίσω εν τέλει την Miranda, καθώς οι επιλογές μου ήταν απενεργοποιημένες λόγω του ότι δεν είχα μαξάρει ούτε paragon, ούτε renegade (ευτυχώς δεν έχασα κανέναν από τους Legion/Tali για τον ίδιο λόγο).
, αλλά για μένα άλλο είναι το παράπονό μου, και ελπίζω να κάνω εγώ λάθος κάπου και να μην κατάλαβα κάτι. Και εξηγούμαι:
Reply With Quote

Bookmarks