Quote Originally Posted by Omega View Post
Η σειρά αλλάζει. Το σύστημα μάχης αλλάζει και αυτο το είδαμε απο το Final Fantasy X-2 αρχικά. Απο την μιά έχεις τους φανς να παραπονιούνται για το turn based οτι είναι ξεπερασμένο και προτιμούν το
αντίστοιχο του Kingdom Hearts, απο την άλλη υπάρχουν και αυτοί που ζητούν το ακριβώς αντίθετο.
Ένα είναι το σίγουρο κατά την άποψη μου.
Το μόνο team που ακούει πραγματικά τους φανς και βγάζει ενα Polished αποτέλεσμα είναι το SE team πίσω απο το Final Fantasy A Realm Reborn.
Παρόλα όσα ανέφερε ο Val και εγώ πιο πρίν, δεν απογοητεύομαι τόσο. Γιατί ?
Γιατί ξέρω οτι δεν πρόκειται να πάρω πλέον κάτι σαν το 7 ή το 8, γιατί η SE θέλει να δοκιμάσει άλλα πράγματα και επειδή ενώ είμαι σκληροπυρηνικός φαν της σειράς, το αντιμετωπίζω σαν
νέος στο franchise.
Καταλαβαίνω τον εκνευρισμο και δεν το έχω τελειώσει ακόμα, στο 6ο chapter είμαι αλλά, τα γραφικά, το διαφορετικό, τα bits n' pieces (αν και όχι πολλά) απο αυτό που ξέρουμε τόσα
χρονια σαν Final Fantasy, μου αρκούν κατα μία έννοια.
Ουτε η αλλαγη στο συστημα μαχης με ενοχλησε ουτε οι αλλαγες στο υφος της σειρας ουτε τιποτα απο τα κλασσικα. Ισα ισα οι πρωτες εντυπωσεις μου δειχνουν ατομο το οποιο θεωρει καλοδεχουμενες τις αλλαγες αυτες.

Το παραπονο μου εστιαζει στο campaign, την εμπειρια του παιχνιδιου. Τελειωσα το παιχνιδι στις 30 ωρες εχοντας κανει πανω σπο 40 sidequests και 30 hunts. Σογουρα δεν εχω δει τα παντα αλλα το οτι εχοντας κανει ολα αυτα και να τελειωσω το campaign σε 30 ωρες ειναι απογοητευση και εντελως διαφορετικο απο αυτα που υποσχονταν ο Ταμπατα. Επισης μετα απο καποιο σημειο στο campaign πραγματικα νιωθεις οτι ειναι εντελως λαθος να επιστρεψεις στον ανοικτο κοσμο. Δεν μπορω να το εξηγησω χωρις σποιλερ αλλα εγω πιστευα οτι το στορυ ηταν ετσι φυιαγμενο που αν το διεκοπτες σε αυτην την φαση θα χαλουσε το immersion εντελως.

Ομως τα chapter ειναι αστεια... σε καποια φαση μεσα σε 3 ωρες περασα 4 chapter! Ουτε cod να ηταν... Εχει εντυπωσιακες στιγμες το παιχνιδι, ιδιως στο τελος τελος του αλλα αυτο δεν σωζει το ανυπαρκτο σχεδον σεναριο στο υπολοιπο παιχνιδι. Δεν εστιασαν καθολου στο να πουν καποια πραγματα για γεγονοτα και χαρακτηρες. Το δευτερο μισο του παιχνιδιου νιωθεις πραγματικα οτι τα λεφτα τελειωσαν και καπως επρεπε να το τελειωσουν...