-
Δημοσιεύθηκε: 27-01-2009, 18:10 #550
Σήμερα ήρθε στα χέρια μου η τελική έκδοση (review code) του Killzone 2. Έχω παίξει μόλις το πρώτο chapter και ακολουθούν οι εντυπώσεις μου.
Ξεκινάει ένα FMV βίντεο, πολύ εντυπωσιακό με κορυφαία μουσική και πολύ συναίσθημα (δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην σας το χαλάσω). Έπειτα συνεχίζει και συνεχίζει, μέχρι που φτάνει η στιγμή να πάρω εγώ τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εκεί παθαίνω το πρώτο σοκ. Διαπιστώνω ότι το βίντεο που έβλεπα πριν λίγο δεν ήταν FMV (Full Motion Video) αλλά τα ingame γραφικά του Killzone 2! Προσπαθώ να το χωνέψω πως αυτά είναι τα αληθινά γραφικά και συνεχίζω. Η αίσθηση του βάρους και η απίστευτη κίνηση στην κάμερα όταν κινείται ο χαρακτήρας, κάνουν το Killzone 2 ίσως ότι πιο ρεαλιστικό έχω δει σε first person shooter. Πιάνω για πρώτη φορά όπλο στα χέρια μου και αρχίζω να πυροβολώ (ενώ δεχόμουν δισεκατομμύρια σφαίρες το δευτερόλεπτο). Εκεί παθαίνω το δεύτερο μεγάλο σοκ. Η αίσθηση των όπλων όταν πυροβολείς είναι πραγματικά κορυφαία. Ο ήχος και το "κλότσημα" τους δεν έχει ξαναεμφανιστεί σε παιχνίδι (ίσως το Black να πλησιάζει το Killzone 2 σε αυτόν τον τομέα). Βλέποντας την σάρκα και το αίμα τον Helghasts να πετάγεται την ώρα που το R1 είναι πατημένο, είναι μία αίσθηση που δύσκολα θα την ξεχάσεις και πολύ πιο δύσκολα την αποχωρίζεσαι. Το A.I. των εχθρών αλλά και των συμμάχων (το παίζω στο Normal) είναι και αυτό σε πολύ υψηλά επίπεδα Μιλάμε για ένα gameplay που πραγματικά σαπίζει κόκκαλα. Βέβαια, εδώ θα κάνω το παραπονάκι μου και θα πω πως ο μοχλός του PS3 συνεχίζει να είναι απαράδεχτος και "άδειος" για τα first person shooters τουλάχιστον. Το controller του Χ360 στην περίπτωση του Killzone 2 θα έδινε ρεσιτάλ...
Αφήνουμε το εξαιρετικό gameplay και πηγαίνουμε στον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τεχνικό τομέα. Από που να αρχίσω; Από τις ανεπανάληπτες εκρήξεις; Από το απίστευτο animation των χαρακτήρων; Από τα τριγύρω περιβάλλοντα που δύσκολα διαπιστώνεις ότι πρόκειται για κάτι μη αληθινό; Από τα απίστευτα particle effects; Ότι και να πω για τα γραφικά του Killzone 2, είναι λίγο. Αν δεν τα δείτε με τα ίδια σας τα μάτια δεν πάει καν το μυαλό σας περί τίνος πρόκειται. Με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά τα καλύτερα γραφικά του PlayStation 3 και πιθανότατα τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα (μόνο το Gears of War 2 να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το Killzone 2, ίσως και το Far Cry 2). Το frame rate ομαλότατο και δεν έπεσε σε καμία στιγμή, όταν μάλιστα γινόταν της… τρελής στην οθόνη. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι τα μικρής ανάλυσης textures σε κάποια σημεία των levels (πχ, στους τοίχους και στα πατώματα κάποιον κρηρίων). Θα έλεγα ότι και τα physics κάποιων αντικειμένων (όπως καρέκλες, τραπέζια, βαρέλια κλπ) δεν είναι ότι καλύτερο έχω δει.
Αφήνω το καλύτερο για το τέλος. Ο ήχος του είναι ΈΠΟΣ! Πολύ καλύτερος σε αναλογία με τα γραφικά. Τα ηχητικά εφέ των εκρήξεων, των όπλων και γενικά του "χάους" που επικρατεί στο Killzone 2 είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω ακούσει.
Από σενάριο κλπ, είναι πολύ νωρίς να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη, αν και δείχνουν αρκετά καλά και αυτά.
Περισσότερα μόλις το τελειώσω.
ΥΓ: Το παίζω σε 24" computer monitor ανάλυσης 1920x1080.
Κλείνω με ένα σχόλιο:
Η Guerilla τα κατάφερε...