Mε τον οριτζιναλ voice actor.
Απο οτι φαινεται δεν θα ειναι πασαλιμα αλλα κατι δουλεμενο εξολοκληρου απο την αρχη.
Mε τον οριτζιναλ voice actor.
Απο οτι φαινεται δεν θα ειναι πασαλιμα αλλα κατι δουλεμενο εξολοκληρου απο την αρχη.
hakoo (13-02-2026)
Το να παίξω την αρχική τριλογία σε remake ήταν όνειρο .
Ειδικά το επικό πρώτο παιχνίδι που θεωρώ ανώτερο όλων στη σειρά .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Να την πω την αμαρτια μου; Το θελω
Απ οτι αφησαν να εννοηθει το αναπτυσσει η ιδια η SSM, καλο για το project ομως δεν υποτιθεται οτι υπαρχει και αυτο το project του cory barlog που ειναι το next big thing του studio? Κατι παραπανω απο καλοδεχουμενο αλλα ελπιζω το project του cory να ειναι το επομενο μεγαλο παιχνιδι.
mihalis13 (15-02-2026)
το θέλω αλλα με την οπτικη και τα γραφικα του 2018.
δεν θελω το hack and slash gameplay των παλιων.
Last edited by tomic20; 15-02-2026 at 19:44.
Το σκεφτηκα κι εγω μετα την ανακοινωση, να πω την αληθεια δεν ξερω τι προτιμω. Εχω απολαυσει remakes που ειναι πιστη μεταφορα του original με μονες αλλαγες τα γραφικα και καποιες ευκολιες του σημερα (Dead Space, Silent hill2, Demon’s souls) αλλα εξισου εχω ευχαριστηθει και remakes στη λογιξη του reimagining οπως ολα τα Resident evil και το Ffvii. Νομιζω οι ιδιοι ξερουν καλυτερα τι χρειαζεται και τι μπορούν να δωσουν σε καθε περιπτωση, το σιγουρο ειναι οτι απο τη στιγμη που μιλαμε για 3 παιχνιδια και οχι για 1 η ολικη αναδομηση φαινεται κομματακι δυσκολη. Απ οτι καταλαβα θα κυκλοφορησει σαν collection, δεν ειναι οτι θα πιασουν το πρωτο και μετα αλλο κυκλο αναπτυξης για το δευτερο κτλ. Ολα γίνονται ταυτοχρονα οποτε η λογικη λεει οτι θα δουμε πιστες μεταφορες με ισως καποιες αλλαγες στο combat system, μικρες προσθηκες κτλ. Δεν περιμενω remake λογικης Capcom.
Κι εγω πιστευω οτι δεν γινεται να ξαναχτισουν τα παντα απο την αρχη σε στυλ 2018. Ειναι τονοι δουλειας. Και τονοι χρηματων.
Θα ειναι λογικα στο ιδιο στυλ με τα οριτζιναλ on steroids και ισως με λιγο περισσοτερο ελεγχο στην καμερα.
mihalis13 (16-02-2026)
απο την στιγμη που ξερουν το σεναριο, τα set pieces, εχουν ετοιμη την μηχανη γραφικων, τον ηχο, δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι τοσο δυσκολο να κανουν ενα reskin στο παιχνιδι του 2018.
μπορει απλα να ειμαι ασχετος, αλλα θεωρω οτι στον σχεδιασμο των νεων παιχνιδιων περισσοτερο χρονο χανουν στα τριγυρω, παρα στον σχεδιασμο μοντελων κτλ.
Δεν ειναι καθολου ευκολο. Πρεπει να στησουν ΟΛΑ τα levels απο την αρχη, με εντελως διαφορετικο συστημα μαχης το οποιο θα πρεπει να συμβαδιζει με την λογικη των νεων levels. ΜΙλαμε για εντελως καινουργια τα ΠΑΝΤΑ στο παιχνιδι. Ολα τα assets κυριολεκτικα πρεπει να φτιαχτουν απο την αρχη, καποια επιπεδα δεν ξερεις καν αν μπορουν να αποδωθουν απο το προηγουμενο design στο καινουργιο του 2018, ας πουμε τη μαχη με τον Κρονο.
Υπαρχει λογος που τα καινουργια God Of War δεν εχουν τοσο τεραστια boss fights και τοσο γιγαντιο scope. Δεν γινεται στην υπαρχουσα κλιμακα/προοπτικη/συστημα μαχης του παιχνιδιου.
Lefteris_X (17-02-2026)
Τα παλιά GoW δεν μεταφέρονται στην κάμερα/στήσιμο cut scenes/combat system, όπως πολύ σωστά λέει ο Valkyrie. (υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά πιστεύω ότι πιάσαμε το νόημα).
Εδώ αυτό που φοβάμαι, είναι ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο Gow 1+2 είναι πολύγωνα, φωτισμοί, textures, alpha blends και άλλες μυριάδες τεχνικές είναι εποχής (αισθητικά και προγραμματιστικά) PS2. Αυτό ΔΕΝ γίνεται να μεταφερθεί αυτούσιο στο PS5. Η "σωστή" μεταφορά είναι σχεδιασμός εξαρχής ΟΛΩΝ των 3D objects (από τον ίδιο τον Κράτος μέχρι το παραμικρό λουλουδάκι), εξαρχής σχεδιασμός ΟΛΩΝ των textures, ΟΛΩΝ των φωτισμών (άλλη αρχιτεκτονική και προγραμματισμός στο PS2 για lighting effects), ΟΛΟΥ του κώδικα (διαφορετικές διευθυνσιοδότηση στη RAM ή άλλιώς RAM addressing, εντελώς άλλα pipelines data flow μεταξύ PS2 - PS5).........μπορώ να συνεχίσω ολόκληρο κατεβατό και να συμπληρώσω ότι ακριβώς τα ίδια ισχύουν για το Gow 3 στο PS3.
Αυτό που φοβάμαι ότι θα κάνουν, ώστε να βγει το παιχνίδι το 2026 ή 2027, θα είναι μέσω ΑΙ και άλλων σύγχρονων εργαλείων τεχνητός πολλαπλασιασμός των πολυγώνων, μετατροπή και upscale όλων των textures (άντε πες να υπάρχουν και λίγοι άνθρωποι για να ελέγξουν/διορθώσουν προβληματάκια που προκαλεί το upscale) και εντελώς νέος κώδικας (εδώ ή θα πέσει δουλειά για ΕΝΤΕΛΩΣ νέο κώδικα που απαιτεί πολύυυυυυυ καιρό και beta testing ή απλώς θα φτιάξουν έναν "μεταφραστή" ή αλλιώς JiT (Just in Time) translator των εντολών PS2 σε εντολές PS5 που απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο και beta testing / πολύ μπακαλίστικά το περιγράφω αλλά πιάνουμε το νόημα).
Γενικώς μυρίζει "αρπαχτή" για τους PS5 κατόχους.
Πιο πολύ μου μυρίζει "κάτσε να το μεταφέρουμε στο PS5 ώστε πολύ σύντομα να το προσφέρουμε στο PC που είναι ο πραγματικός μας στόχος και θα τον καμουφλάρουμε προσφέροντας την τριλογία τους πρώτους μήνες σε PS5". Και αυτό διότι GoW 1-2-3 δεν υπάρχουν σε PC.
^^ Αυτο ακριβως σκεφτομουν κι εγω Λευτερη. Οτι θα πεσει πολυ ΑΙ στην δημιουργια του τιτλου.
Κοιτα αν γινει με τετοιο τροπο που το ρετουσαρισμα ειναι αξιολογο δεν εχω θεμα με την τεχνικη που θα χρησιμοποιηθει, βεβαια η κουβεντα μπορει να οδηγησει σε αλλα μονοπατια (ΑΙ αντικαθσιτα ανθρωπινο δυναμικο).
Αλλα κι εγω δεν βλεπω πως αλλιως μπορει να βγει τοσο συντομα.
δεν με ενδιαφερει τι εργαλεια θα χρησιμοποιησουν, αλλα αν φτιαχνουν ενα παιχνιδι απο το ground up, θεωρω εντελως παραλογο ξοδεψουν πορους και να το ξαναφτιαξουν με το παλεικο gameplay των παλιων.
θα φανει στην πραξη.
Δεν ειναι θεμα παραλογου. Ειναι θεμα πορων/χρονου/σχεδιασμου. Ή θα πρεπει να αλλαξουν τελειως το στορυ και τα setpieces του God of War 3 ας πουμε και να ριξουν το scope ή θα πρεπει να ακολουθησουν παρομοια οπτικη και να ρετουσαρουν ισως καποια κομματια οπως gameplay, εξτρα levels (ελειπαν πολλοι θεοι απο το 3) κλπ.
Δες τον προλογο του God of War 3. Προσπαθησε να τον φανταστεις με τα mechanics και την προοπτικη του God of War Ragnarok ας πουμε. Δεν γινεται. Για να δουλεψει το GOWIII θελει απομακρυσμενη καμερα, γρηγορη κινηση χαρακτηρα κλπ. Αυτα δεν γινονται με μια over the shoulder camera εκτος και αν αλλαξουν εντελως ολο το σκηνικο. Πραγμα που προσωπικα δεν θα μου αρεσε, καθως ειδα σημερα με αφορμη την κουβεντα τον προλογο του GOWIII και ειναι υπεροχος οπως ειναι.
εγω προσωπικα δεν βλεπω κατι που δεν μπορει να αποδωθει με αλλαγμενη προοπτικη. Η καμερα δεν χρειαζεται να ειναι κολλημενη στον ωμο. Μπορεις να χρησιμοποιησεις πολλα σκηνοθετικα οπλα για να αποδωσεις το μεγαλειο του gow.
θα εκπλαγω πραγματικα αν κανουν κατι τετοιο για 3 ολοκληρα παιχνιδια. Το θεωρω αδιανοητο και απο θεμα κοστους και χρονου και ολα.
mihalis13 (22-02-2026)
Και εμένα θα μου προκαλέσει τρελή έκπληξη αν γίνει κάτι τέτοιο. Και σε περίπτωση που γίνει θα πάρει χρόνια για να είναι έτοιμα και τα 3 παιχνίδια και λογικά θα βγουν 1-1 και όχι σε μια τριλογία μαζί.
Αν απλά βελτιώσουν τα γραφικά και δεν πειράξουν κάμερες, gameplay (πέραν από κάποιες αλλαγές να το φέρυν στα μέτρα του σήμερα) θεωρώ πως μπορεί να κυκλφορήσει σαν μία συλλογή με τα 3 παιχνίδια μαζί.
Δυστυχώς πέραν του logo δεν μας έδωσαν καμία επιπλέον πληροφορία, οπότε εικασίες κάνουμε. Για αυτό και εμένα σαν ανακοίνωση πέρασε αδιάφορη.
Παρολαυτα διαβασα εχθες ενα αρθρο που ελεγε οτι το combat θα δεχθει μεγαλο overhauling... τι να πω, μενει να δουμε φανταζομαι.
Lefteris_X (25-02-2026)
Όπως έχω δηλώσει δεν είμαι φαν των GOW (μονό του 2018 μου άρεσε).
Αλλά λίγο με την συζήτηση περί remake και εκμεταλλευόμενος το PS Plus είπα να παίξω τα αρχικά παιχνίδια που τα έχει η συνδρομή με streaming βέβαια.
Γενικά δεν είχα ασχοληθεί με τα αρχικά παιχνίδια, τα είχα νοικιάσει ασχολήθηκα ελάχιστα και τα είχα επιστρέψει.
Τώρα είπα να τα δω και να τα τερματίσω, οπότε αυτή την στιγμή παίζω το πρώτο και είμαι κάπου στην μέση.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να αλλάξει χειρισμό και οπτική μιας και όπως έχουμε πει παραπάνω θέλει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.
Βέβαια στον χειρισμό πολλά πράγματα χρίζουν βελτίωσης και εκεί πιστεύω θα τα δούμε. Για παράδειγμα πολλά συχνά qte's και σπαμάρισμα του κύκλου απλά για να σκοτώσει ένα boss.
Στο σημερινό gaming νομίζω είναι ξεπερασμένα αυτά.
Επίσης από το λίγο που έχω δει νομίζω θα πέσει και λίγο λογοκρισία στα remakes. Δεν ξέρω αν θα βγάλουν ένα παιχνίδι πλέον που η Oracle κυκλοφορεί σχεδόν γυμνή και γενικά άλλες σκηνές που έχουν τα GOW.
Προσωπικά θα ήθελα να το δω αυτούσιο με τα γραφικά του σήμερα και προφανώς μια απαραίτητη βελτίωση στον χειρισμό. Όχι κάτι τρελό, απλά να είναι πιο βολικό για το σημερινό gaming.
Μην αλλάξει και εντελώς ταυτότητα σαν παιχνίδι
Ειναι δεδομενο οτι θα πεσει πολυ λογοκρισια καθως ειχε ακομη πιο βαρβατα σκηνικα απο αυτα που περιγραφεις.
Bookmarks