Τώρα που έγιναν τα game awards από διάφορα site κτλ και από βίντεο που έβλεπα στο YouTube για τα καλύτερα παιχνίδια για το 2025, αναφέρθηκε πολύ το συγκεκριμένο και μου κίνησε τη περιέργεια. Επειδή αρέσει στη κοπέλα μου να παίζει παιχνίδια με puzzle να πηγαίνουμε σε Escape rooms κτλ, είπα να το αγοράσω να κάτσουμε να παίξουμε παρέα, μιας και ήταν σε προσφορά στα 19 ευρώ.

Το μετάνιωσα. Γιατί έφαγα απίστευτο κόλλημα (και η κοπέλα μου) και δεν μπορώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Πρέπει γενικά να είναι ότι πιο mind fuck υπάρχει σε παιχνίδι με puzzle. Δε σπας μόνο το κεφάλι σου, αλλά το κοπανάς και στον τοίχο

Επειδή κιόλας το παιχνίδι είναι random σε αυτά που θα σου τύχουν, δεν μπορείς να δεις κάποιον οδηγό/walkthrough για να το τελειώσεις. Μπορείς εννοείται να βρεις πολλές λύσεις σε safe codes και puzzle ανα δωμάτιο, αλλά μερικά πράγματα είναι εντελώς random να σου τύχουν και απαιτούν να έχεις βάλει κάποια δωμάτια σε σωστή θέση κτλ ή να είσαι παρατηρητικός στα δωμάτια που μπαίνεις, γιατί εμφανίζονται κάποια αντικείμενα (και αυτά random) τα οποία πρέπει να θυμάσαι.

Το παιχνίδι από την αρχή κιόλας σου προτείνει να κρατάς τις δικές σου σημειώσεις, γιατί μερικά πράγματα θα τα χρειαστείς σε στιγμές που δε θα έχεις πρόσβαση ή δεν έχεις βρει το δωμάτιο που είχες βρει εκεί το clue που ψάχνεις για κάποιο άλλο δωμάτιο.

Σήμερα κοιμήθηκα και έβλεπα ότι έκανα draft δωμάτιο στον ύπνο μου... Τόσο αρρωστημένο μπορεί να είναι το παιχνίδι. Αλλά το μαγικό μου κάνει είναι να σε κάνει να σκέφτεσαι. Φυσικά κάποιοι γρίφοι απαιτούν να είσαι επιστήμονας ξέρω γω ή να έχεις μυαλό Einstein για να λύσεις αυτό που έχουν σκεφτεί οι developers.

Αν σας αρέσουν τα puzzle games, απλά αγοράστε το άφοβα. Εγώ είμαι περίπου στις 20+ ώρες και το απολαμβάνω γενικά. Σίγουρα θα σας πάρει 80+ ώρες για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι (από ότι διαβάζω δηλαδή) και αν θέλετε να εξερευνήσετε όλα τα μυστικά, σίγουρα θα σας πάρει παραπάνω. Ειδικά αν δεν ψάξετε στο διαδίκτυο για βοήθεια. Φυσικά το παιχνίδι από ήχο και γραφικά δεν προσφέρει τίποτα να ξέρετε.