Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 38

Thread: Nintendo Switch 2

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Default Nintendo Switch 2

Αυριο η επισημη παρουσιαση ωρα 16:00 (Ελλαδα).

Name
    Δημήτρης

https://www.youtube.com/live/DXUmjX7DsP8

Eδω το stream στις 16:00 για οποιον ενδιαφερεται.

Name
    Δημήτρης

Mixed feelings γενικα.

Το προφανεστερο ολων ειναι οτι και η Νιντεντο δεν μπορει να αποφυγει το crossgen πλεον. Οχι οτι εμενα προσωπικα με ενοχλει.

Στα της κονσολας το C button μου ειναι προσωπικα αδιαφορο. Δεν παιζω online και γενικα καμμια διαθεση να μιλαω με κοσμο ενω παιζω. Το δε ποντικι, ωραιο δε λεω αλλα δεν μπορω να σκεφτω την τελευταια φορα που καθησα σε γραφειο ή σε τραπεζι για να παιξω παιχνιδια. Μου ειναι τελειως ξενο να το κανω αυτο. Εγω θέλω αραγμα.

Το μεγαλυτερο ξενερωμα ολων βεβαια για εμενα ειναι οτι η οθονη πλεον ειναι οντως lcd οπως φημολογουταν. Εμενα τουλαχιστον αυτο με ενοχλει πολυ. Δε λεω οτι θα με αποτρεψει απο την αγορα και ναι καταλαβαινω οτι θελουν να μειωσουν το κοστος αλλα ρε γμτ δωστε εστω την επιλογη για καποιους που θελουν να δωσουν το κατι παραπανω ως επενδυση για ενα μηχανημα που θα βγαλει τοσα πολλα χρονια.. βεβαια σου λεει εσεις τα θυματα θα παρετε το OLED 2-3 χρονια μετα..

Απο εκει και περα εδειξαν πολλα παιχνιδια. Πολλα παιχνιδια τωρινης και προηγουμενης γενιας που πλεον μπορει να τρεξει το Switch 2 βλεπε Elden Ring, FFVII Remake και πολλα πολλα αλλα. Θετικο σιγουρα αλλα οχι κατι που ταρακουνησε νερα ή οτιδηποτε.

Σημαντικη η εμφαση που δινεται στα Switch 2 Edition games. Θα τα αρπαξει και απο εκει η Νιντεντο. Αναρωτιεμαι ποσο θα κοστιζουν τα upgrades.. παντως οφειλω να ομολογησω οτι βλεποντας το Tears of the Kingdom να τρεχει στα 60 fps με πολυ καθαρη εικονα ηταν ελκυστικο σιγουρα..

Στις καινουργιες παρουσιασεις σιγουρα ξεχωρισε το Mario Kart World το Donkey Kong Bananza α λα Mario Odyssey το νεο spin off Zelda και η εκπληξη (!!) το Duskbloods της From Software το οποιο μοιαζει hybrid Bloodborne και Elden Ring. Exclusive στο Switch 2 το συγκεκριμενο. Στην αρχη αληθεια για λιγο νομιζα οτι ηταν Bloodborne 2 μεχρι που θυμηθηκα οτι ειναι Σονυ ΙΡ.

Γενικα ηταν καλη παρουσιαση αλλα υπηρχαν κομματια που εμενα με προβληματιζουν. Φανταζομαι θα μαθουμε περισσοτερα στις επομενες μερες.

5 Ιουνίου κυκλοφορια, τιμη ακομα δε ξερουμε και μου κανει εντυπωση..

Name
    Δημήτρης

Τιμη 449 δολλαρια με το Mario Kart World bundle.

Name
    Δημήτρης

TLDR edition:

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Δεν ειδα την παρουσίαση, αλλα απο αυτα που διάβασα δηλωνω πληρως απογοητευμένος.

Καμία ουσιαστική αλλαγη γενιάς, περισσοτερο μια pro version του switch.

Η τιμη από άλλο πλανήτη. Με 460 ευρω Ευρωπη (άρα βάλε 480-490 Ελλαδα) δε παει πουθενά. Ένας απο τους λόγους της μεγαλης επιτυχίας του πρωτου switch ηταν και η προσιτή τιμή σε σχεση με τους άλλους. Τωρα αντε να πείσει το πιτσιρίκι τον μπαμπά να δώσει ενα 500ρικο.

Τιμες παιχνιδιων επίσης απο άλλο πλανήτη Το μαριο καρτ παει για 90 ευρώ! Τα ακουει αυτα η ροκσταρ και πεθαινει στον γέλωτα.

Γαι τους 3 παραπανω λόγους, η αίσθηση μου ειναι οτι η ιστορία θα επαναληφθεί και μετα από μια μεγαλη επιτυχία, παμε σε μια μεγάλη αποτυχία...

Προσωπικά με τίποτα day one, θα αγοραστεί μετα απο κάμποσο καιρό και ίσως σε καμία συλλεκτική έκδοση..

Κριμα..

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Βασικά 449$ είναι σκέτο το sw2 και 499$ με το Mario kart plus taxes etc
    Εγώ θα μιλήσω για το μέγεθος της οθόνης παιδιά .Αν και ναι δεν είναι oled αν κρίνω από το πόσο καταραμένα βολική είναι του ps portal ( είναι ακριβώς ίδιο μέγεθος πλέον 7,9 και 8 του πόρταλ ) θα κάνει την μεγάλη διαφορά στο νέο σουίτς.
    Το τελευταίο δίμηνο ταξιδεύω συχνά και το έχω μαζί μου όπου πάω .
    Κάποιες φορές είναι εντελώς mindfuck το ότι μπορώ να παίξω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα παιχνιδιάρες με γραφικαρες ξαπλωμένος άνετα στο κρεβάτι μου .Δεν κουράζει καθόλου το πόρταλ και γενικά έχει ανέβει πολύ σε εκτίμηση τελευταία.

Για του σουιτς οκ δεν νομίζω να αποτύχει μια χαρά θα τα πάει , απλά ίσως δεν κάνει την τρομερή επιτυχία του πρώτου .
    Last edited by obione; 03-04-2025 at 08:09.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Η επίσημη τιμή Γερμανία είναι 470 σκέτο και 510 με το mario kart.

Το λες και ευκαιρία το πακέτο με το mario kart που σκέτο το παιχνίδι θα κάνει 90 ευρώ!!

470 για switch... oooooook έγινε nintendo!

Name
    Δημήτρης

Ρε συ Μανο εσυ περιμενες να μην εχει αυξηση? Αληθεια ρωταω. Αν το Pro εχει 700 χωρις Drive και χωρις παιχνιδι το Switch 2 450 ειναι παραξενο?

To Switch Oled εχει 350. Και ξερουμε πολυ καλα οτι Νιντεντο και price drop δεν κολανε. Ποσο περιμεναμε να δωσουν το Switch 2? Ενα 50αρικο πανω απο το Switch Oled? Kαι φυσικα δεν αντιλεγω για την Νιντεντο οτι πληρωνεις και το ονομα. Αλλα οχι οτι το Switch 2 εκανε το Switch γενικα ακριβο. Ηταν απο πριν. Οσο για τα παιχνιδια με τιμη 90, συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα απο την αλλη εσεις να τα ακουτε αυτα που ριχνετε φωτια και πυρ προς Σονυ μεριας!

Τελωσπαντων εγω δεν επεσα απο τα συννεφα. Απλα επιβεβαιωνεται οτι οπως ολα εχουν παρει την ανηφορα ετσι καπως συμβαινει και εδω.

Δεν συμφωνω επισης με το σχολιο οτι ειναι σαν ενα Switch Pro. Απο την αποψη οτι τα παιχνιδια του δεν τα παιζει το Switch. Το οτι δεν αλλαξαν αρδην τη φυση της κονσολας εγω το βρισκω μονο θετικο, βεβαια ισως φταιει που ειμαι προσφατος αγοραστης Switch οποτε δεν εχω "βαρεθει" αυτη τη φιλοσοφια κονσολας.

Νομιζω ομως οτι με το Switch η Νιντεντο ειχε μια φανταστικη ιδεα και προφανως συμφωνησε και το καταναλωτικο κοινο μαζι της οποτε ειναι λογικο να το εξελισουν. Σαν αλμα οσον αφορα το τεχνικο κομματι, νομιζω ακολουθει πανω κατω την αναλογια της Νιντεντο πιστα. Ειναι 1 γενια πισω. Σαν ενα PS4 Pro περιπου.

Η υποστηριξη 120 fps (VRR & HDR) ηταν κατι που με εξεπληξε να πω την αληθεια.

Τωρα για την οθονη που λεει και ο obione ναι σιγουρα το μεγεθος θα κανει την διαφορα δε λεω οχι. Αλλα το LCD panel ειναι μεγαλο ερωτηματικο για εμενα και θα ηθελα πριν την κυκλοφορια της κονσολας να δω καπου ενα αντικειμενικο συγκριτικο μεταξυ Switch 2 και Switch Oled. Μου την εσπασε που η Νιντεντο αποφασισε να συγκρινει την οθονη του Switch 2 με αυτην του αρχικου Switch κανοντας (για ευνοητους λογους) σαν να μην υπαρχει το Switch Oled...

Δε ξερω για την οθονη του portal, ξερω ομως οτι δεν ειναι Oled. Αν η διαφορα ειναι μικρη τοτε δεν με νοιαζει. Και βασικα μακαρι. Απο την αλλη θα μου πεις οτι το Switch Oled δεν ειναι καν HDR... γι αυτο θελω να δω συγκριτικο.

Name
    Δημήτρης

Docked mode vs Handheld mode θα εχουν αρκετα μεγαλυτερες διαφορες στο Switch 2 απο οτι ειχε το original switch.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Οχι βρε συ τι να μην έχει αύξηση, είπαμε!

Άλλο να μην έχει αύξηση και άλλο να έχει 50% αύξηση από την προηγούμενη γενιά. Εγώ περίμενα 399 και θα ήταν το sweet spot πιστεύω!

Το oled αυτή τη στιγμή στη Γερμανία έχει 350 και το απλό 300. Καλύτερα να συγκρίνουμε με το απλό, λόγω οθόνης όπως λες.

Μη μου λες για το προ, μη μου λες για το προ! Τα έχω πει και έχω κράξει ασύστολα, χειρότερη τιμολόγηση κονσόλας δεν έχει υπάρξει στη σύγχρονη ιστορία (800 έχει καλέ, τι 700??)

Το σχόλιο μου ότι πρόκειται για switch pro οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ξεκάθαρα ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, απλά πιο δυνατό για να μπορεί να παίζει παιχνίδια που έπαιζαν στο ps4 και δεν τα σήκωνε το προηγούμενο.

Μη ξεχνάτε τι έπαθε με το wiiu! Που εκεί η σχέση του με το wii ήταν μόνο το όνομα. Τώρα να δίνεις 500ρικο για να παίρνεις το ίδιο προϊόν πιο δυνατό για να παίζει το elden ring, δε μπορώ να δω πως θα προχωρήσει...

Οκ δύναμή μας είναι τα exclusives! Συμφωνούμε!! Και το wiiu είχε τρομερά exclusives όμως ε?

Τέλος πάντων, προφήτες δεν είμαστε, απλά δηλώνουμε απογοητευμένοι με την τιμολογιακή πολιτική της δεσποινίδος.

ΥΓ1. Μία εφαρμογή welcome tour που γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας, θα είναι επι πληρωμή!! Ξεφτιλέ ολέ!

ΥΓ2. 600 ευρώ το ps6??? ΧΑΧΑ καλό
    Last edited by drifterx; 03-04-2025 at 11:00.

12. The Following 2 Users Say Thank You to drifterx For This Useful Post:

obione (03-04-2025),Valkyre (03-04-2025)

Name
    Δημήτρης

Καλα το Welcome Tour οταν ακουσα οτι ειναι επι πληρωμη ενταξει γελασα εννοειται! Ειναι οντως μεγαλη ξεφτυλα αυτο. Στην ουσια σου δινουν ενα Astro's Playroom να δεις τι μπορει να κανει η κονσολα σου και αντι να στο δωσουν τσαμπα ετσι να σε πορωσουν σου λενε πληρωσε.

Ε μετα απο αυτα τι Sony και τι τιμες να συζητησουμε.

Τελωσπαντων εγω τωρα ακουω το Digital Foundry και με απασχολουν αλλα πραγματα. Απο οτι φαινεται η οθονη δεν πρεπει να ειναι θεμα και το οτι χωρεσαν VRR & HDR & 120 fps support ειναι ωραια μαγκια. Ισως δεν αποτελει προβλημα το μη Oled. Αυτο ομως που τωρα με προβληματιζει ειναι:

1) Οτι το handheld ισως εχει αρκετα μεγαλη διαφορα σε σχεση με το dock. Πραγμα που ισως σπρωχνει περισσοτερη την συσκευη σαν docked Μηχανημα αντι σαν handheld (κατι που εγω προσωπικα προτιμω να παιζω) και σε συνδυασμο με αυτο:

2) Την διαρκεια της μπαταριας που απο οτι φαινεται ενω στο Switch Oled η Νιντεντο λεει 4.5-9 ωρες αναλογα το παιχνιδι, τωρα πεσαμε στο 2-6.5 ωρες αναλογα το παιχνιδι... ειναι τρομερη η πτωση. Δικαιολογειται μεν λογω του οτι αν τρεχεις 120 fps VRR και λοιπα με μεγαλυτερη οθονη, ζηταει πολυ ζουμι. Αλλα στα ματια μου ριχνει πολυ το κομματι του handheld το συγκεκριμενο aspect. Κοροιδευα το Steam Deck για την μπαταρια του, μαλλον θα κοροιδευω και το Switch 2 και απλα ελπιζω τα 120 fps να μπορεις να τα κανεις toggle στα παιχνιδια και να μην ειναι forced. Κοινως θελουμε πλεον και στο Switch graphics modes.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

drifterx (03-04-2025)

PS4forums Addict geogoku's Avatar
    PSN ID
    geogokussj4
    Name
    Κώστας

Η παρουσιαση μου φανηκε σχετικα μετρια καθως το γεγονος να μην αναφερουν τιμες με εκνευρισε αφανταστα.

Περιμενα λιγο περισσοτερα first party games κ οχι απαραιτητα Mario καθως οτι αλλα 3rd party ανακοινωθηκαν τα εχουμε ηδη δει σε αλλες κονσολες κ φυσικα σε καλυτερα specs.

Οι τιμες τωρα... H κονσολα οκ 400 θα ηταν ισως οτι καλυτερο με μεγιστο τα 450 για εμενα. Οκ δε θα τα χαλασουμε για ενα 20ρικο αλλα οταν εχεις επιλογη να πας σε PS5 αν δεν το εχεις ειναι παραπανω απο οσο θα επρεπε.

Τραγικες οι τιμες του Mario Kart World κ βλεπω αν εχει επιτυχια κατι τετοιο στην επομενη γενια να δουμε κ το 100ρικο ευκολα. Τραγικο επισης οτι χρεωνουν το Digital Manual που ακουει στο ονομα Tour. Τραγικη κ η χρεωση του Chat. Δηλαδη εχεις ενα κουμπι στην κονσολα που θα το πατας κ θα σου ζηταει λεφτα για να το χρησιμοποιησεις??? Καπου ελεος...

Δεν μου αρεσε που τονισαν τοσο τις λειτουργιες της καμερας κ του motion controls εν ετει 2025. Οκ Το mouse το καταλαβαινω ελεω First Person Shooter αλλα ακομα κ ετσι μου φαινεται καπως αβολο το grip.

Κ παμε στο χειροτερο ολων κατ εμε που ειναι το game key-cards. Δηλαδη θα αγοραζεις games τα οποια περιλαμβανουν ΜΟΝΟ το licence κ θα απαιτει να κατεβασεις ολο το game. Δηλαδη περναμε αυτοματα σε μια φουλ digital εποχη που δεν σου ανηκει τιποτα απολυτως κ αν στο μελλον κλεισουν servers μενεις με ενα τιποτα στα χερια. Ποτε μου δεν αγορασω κατι τετοιο οποτε αν προχωρησω σε αγορα του Switch 2 θα ειναι αποκλειστικα κ μονο για games που θα ειναι στο cartridge κ οχι σε game key cards οπως εκανα κ σε καποια games στο πρωτο Switch που το περισσοτερο υλικο ηθελε κατεβασμα οπως το LA Noire κ.α.
    Add me !
    PSN : geogokussj4
    XBox Live : geogokussj4
    console and game hunter

16. The Following 2 Users Say Thank You to geogoku For This Useful Post:

mihalis13 (03-04-2025),obione (03-04-2025)

PSN ID
    constantineobi

Δεν μπορώ να καταλάβω.
    οκ δωστό μου και ηλεκτρονικά το παιχνίδι άντε οκ με τα δισκάκια ας τα μαμαησατε όλα οοοκ.
    Μπορεις να μου δώσεις την επιλογή να το κρατήσω στον σκληρό μου μιας και τα ΑΓΟΡΑΣΑ και να τα παίζω οπότε γουστάρω
    Να ανοίγω το σουτς ή το Πς και να τα βάζω να παίζουν ακόμα και μετά από 20 χρόνια; ΟΧΙ ; τότε φίλε θα αναφέρεις μακροπρόθεσμη ενοικίαση 80$ και όχι αγορά .
    Ελα να αρχίσουν οι μηνύσεις χαχαχαχα

18. The Following 2 Users Say Thank You to obione For This Useful Post:

geogoku (04-04-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

H nintendo κάνει παρόμοια πατάτα και στο τωρινό switch. Απλά εκεί σου δίνει μία πλαστική θήκη με ένα κωδικό μέσα! Λες και η καΐλα μας είναι να έχουμε τη θήκη....

Τώρα από ότι καταλαβαίνω θα δίνει καρτούλα που θα έχει το μισό παιχνίδι και το άλλο θα το κατεβάζεις. Καλύτερη κατάσταση, αλλά και πάλι σκατά στα μούτρα τους.

Δηλώνω και εγώ μη αγοραστής τέτοιων παπαριών.

20. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

geogoku (04-04-2025)

Name
    Δημήτρης

Προφανως κι εγω ειμαι κατα των game key cards και προφανως θα επιλεγω εκδοση με φουλ παιχνιδι, αλλα αν ακουσετε το DF που εβαλα πιο πανω η ολη φαση με τα game key cards ειναι ωαση για καποιους μικρους developers οι οποιοι δεν μπορουν να επωμιστουν το κοστος του retail release (τα cartridges κοστιζουν αρκετα περισσοτερο απο τα δισκακια σε mass production). Τα game key cards δινουν την δυνατοτητα να μεταπωλισεις στην ουσια ενα digital game ευκολα, κατι που αν δεν κανω λαθος δεν προσφερει ουτε η Sony ουτε η MS ουτε κανενας. Το δε φθηνοτερο κοστος μαζικης παραγωγης της game key card σε σχεση με ενα κανονικο παιχνιδι ξεκλειδωνει αυτοματα την δυνατοτητα σε πολλους μικρους developers να προσφερουν το παιχνιδι τους με αυτη τη μορφη και οχι απλα στο store. Κατι αλλο που μπορει να προκυψει ειναι να εχουμε εκδοσεις παιχνιδιων που βγαινουν σε κανονικη μορφη retail με ολο το παιχνιδι στην κασσετα, αλλα και σε μορφη game key card που προφανως θα ειναι φθηνοτερο (θελω να πιστευω).

Γενικα δεν ειμαι φαν, αλλα η αγορα ειναι αυτη που ειναι και οι μικροι Indie devs θελουν την φαση με τα game key cards παρα πολυ.

22. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (05-04-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Οι μικροί developers (άντε μη τα ακούσουν και αυτοί τώρα) να μείνουν στο digital only release που τους συμφέρει ακόμη περισσότερο.

Γιατί τα game key cards ούτε άμεσα τους συμφέρουν (κόστος μικρότερης δυνατής χωρητικότητας κάρτας + κόστος retail), ούτε έμμεσα τους συμφέρουν (αν μπορώ να μεταπωλήσω το game key card, θα χάσουν πώληση).

Ο λόγος που το κάνουν είναι ένας: το switch έχει τη μεγαλύτερη αγορά physical από όλους. Αν δε κάνω λάθος στην Ευρώπη περίπου 80% των παιχνιδιών του switch πωλούνται physical. Οπότε ότι αρπάξουν και από εκεί.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται κατά κόρον στο xbox από τη microsoft, όπου τα δισκάκια περιέχουν μέρος του παιχνιδιού και στο ps5 κυρίως σε παιχνίδια ubisoft και ΕΑ.

24. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

geogoku (05-04-2025)

Name
    Δημήτρης

Προφανως και συμφερει και την Νιντεντο το σκηνικο (αλλιως δεν θα το εκανε) αλλα να λεμε οτι ειναι εντελως αβασιμο το ολο θεμα με τους devs που θελουν να κανουν retail και δεν μπορουν ειναι υπερβολη θαρρω. Επισης ακριβως επειδη η νιντεντο εχει το μεγαλυτερο physical κομματι της πιτας, αυτο λειτουργει υπερ στην συζητηση που κανουμε τωρα και οχι κατα.

Εννοειται οτι και εγω πολυ πιο ανετα και ευκολα θα εδινα τα λεφτα μου σε ενα game key card που μπορω να μεταπωλησω, αντι να τα δωσω στο μαγαζι της νιντεντο που δεν μπορω να κανω απολυτως τιποτα. Εγω πιστευω θα αυξησει τις πωλησεις.

Name
    Δημήτρης

PSN ID
    constantineobi

649 euro στην φιλανδια τιμή με bundle και αλλαγή ημερομηνίας pre order στην Αμερική λόγο trump tariffs.
    Θα υπάρχει σημαντική αύξηση στην τιμή του switch .
    Τέλειο;
    makes you wonder about ps6 οΏ½οΏ½

Με βρίσκεις απολύτως σε αυτό το βίντεο
    Last edited by obione; 05-04-2025 at 01:16.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks