Καλορίζικο!
Πες μας εντυπώσεις. Εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο η μπαταρία, γιατί δεν παίζω στο "χέρι" παρά μόνο σε οθόνη.
Εγώ ίσως προβώ σε αγορά τα Χριστούγεννα κοντά.
Καλορίζικο!
Πες μας εντυπώσεις. Εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο η μπαταρία, γιατί δεν παίζω στο "χέρι" παρά μόνο σε οθόνη.
Εγώ ίσως προβώ σε αγορά τα Χριστούγεννα κοντά.
LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - SVS SB1000Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos | PS5 |
Follow me!
https://www.instagram.com/tolislivemoments/
Εχθες ασχοληθηκα μονο με το handheld στην ουσια το οποιο και με ενδιαφερει περισσοτερο απο ολα, αλλα και επειδη δεν εχω αρκετα μακρυ καλωδιο ωστε να το συνδεσω απευθειας την τηλεοραση για να εχω φουλ 4K σημα. Προχειρα το εβαλα στον ενισχυτη ο οποιος υποστηριζει μεχρι 1080ρ σημα οποτε δεν ειχε και πολυ νοημα.
Απο την πρωτη επαφη οι εντυπωσεις μου ειναι οι εξης:
Οσον αφορα στην κονσολα αυτη καθεαυτη σαν κατασκευη, ποιοτικα ειναι σιγουρα καλυτερη απο το Switch OLED. Στιβαρη κατασκευη με ωραιο μεγεθος τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα. Πολλοι λενε οτι το μεγαλυτερο μεγεθος και βαρος, τους δημιουργει εργονομικο προβλημα και δεν τους ειναι ανετο. Ανηκω στην αντιθετη οχθη εντελως και βρισκω το μεγεθος ιδανικο. Βεβαια εχω λιγο μεγαλες παλαμες εγω αλλα οχι τιποτα φοβερο.
Το νεο συστημα με τα Joy cons ειναι μακραν καλυτερο απο οτι ειχαμε μεχρι τωρα. Ειναι πολυ δυνατη η συνδεση και απο wobble υπαρχει μονο αν προσπαθησεις πραγματικα να το προκαλεσεις. Επισης ειναι πολυ πιο απολαυστικο σαν σχεδιο θα ελεγα γιατι η ολη φαση με το Switch Oled και τα χρωματιστα joy cons με ενοχλουσε. Τωρα η κονσολα εχει πολυ πιο ομορφο και premium design.
Ηχος πολυ καλος απο τα ακουστικα και πολυ πιο πλουσιος σε σχεση με το παρελθον.
Το OS ειναι πολυ πιο snappy και πραγματα τα οποια καθυστερουσαν (ολιγον αδικαιολογητως) με το προηγουμενο μοντελο, εδω ειναι πολυ πιο γρηγορα.
Παμε στα φλεγοντα ζητηματα:
Οθονη:
Mixed bag πραγματικα. Βεβαια μιλατε με εναν ανθρωπο ο οποιος θεωρει οτι οτιδηποτε μη OLED δεν αξιζει της προσοχης του (πειτε με και κομπλεξικο δε με πειραζει, αλλα ετσι ειναι απλα).
Ειναι πρακτικα αδυνατον να πιασεις το infinite contrast μιας OLED οθονης με οποιαδηποτε τεχνολογια LCD εκει εξω.
Στο Switch 2 η οθονη ειναι εμφανως πιο μεγαλη απο το OLED και υψηλοτερης αναλυσης με VRR / HDR / 120hz. Ολα ωραια και ομορφα. Και ως LCD θεωρω οτι εχει γινει αρκετα καλη δουλεια τηρουμενων των αναλογιων. Η οθονη εχει εντονα και φυσικα χρωματα, ομορφη κινηση και τα 60 fps δειχνουν υπεροχα. Ομως δεν ειναι OLED. Τα μαυρα δεν ειναι μαυρα και τα χρωματα δεν ειναι χρωματα OLED. Απλα πραγματα.
Παρηγορια στον αρρωστο οτι οντως αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει OLED display που να μπορει να βαλει η Nintendo στο Switch 2 που να κανει οτι κανει αυτο που εχει τωρα και να ειναι OLED. Ή αν το βαλουν θα ανεβασει σημαντικα το κοστος.
Ειναι λογος να μην παρει καποιος το Switch 2 η οθονη του? Οχι δεν ειναι. Μονο αν εισαι σουπερ κολλημενος με την OLED τεχνολογια, οπως εγω, ομως ακομα κι εγω το πηρα, αλλα αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
Η οθονη γενικα ειναι καλη. Πολυ καλη για LCD. Και θεωρω οτι το μεγαλο μεγεθος της ειναι αυτο που θα προσεξει καποιος πρωτα και οχι οτι υστερει σε οτι υστερει σε σχεση με την OLED.
Μπαταρια:
Ακομα το δουλευω, θελω να κανω και ενα φουλ training cycle (Πληρης αποφορτιση συνοδευομενο απο πληρη φορτιση) για να εχω πια ακριβη συμπερασματα, αλλα οτι και να ειναι, ειναι πραγματικα η Αχιλλειως πτερνα του συστηματος για εμενα που περισσοτερο με νοιαζει το Switch 2 σαν φορητο μηχανημα παρα σαν επιτραπεζιο.
Η μπαταρια λοιπον ειναι μεγαλο downgrade σε σχεση με το Switch OLED. Θεωρω οτι η Νιντεντο εκανε το Switch 2 περισσοτερο ισχυρο απο οσο χρειαζοταν και θα το εξηγησω αυτο πιο κατω. Ολο αυτο ζηταει ζουμι απο το μηχανημα. Και δυστυχως η τεχνολογια μπαταριας λιθιου απλα ειναι απαρχαιωμενη πια δηλαδη ελεος κατι πρεπει να γινει με αυτο, χρειαζομαστε ενα breakthrough...
Στο δια ταυτα, απο προχειρους υπολογισμους το Tears of the Kingdom σε Switch 2 εκδοση (δλδ upgraded σε 60 fps και μεγαλυτερη αναλυση κλπ) νομιζω θα βγαλει κοντα 3 με 3μιση ωρες. Το Mario Kart World καθε 1 με 2 λεπτα εχανε 1% μπαταρια, οποτε μιλαμε να βγαζει ενα δυωρο και κατι ψιλα. Δεν ξερω τι optimizations Μπορει να κανει σε μελλοντικα Updates η Nintendo, αλλα δυσκολα να αλλαξει κατι ιδιαιτερα. Θα ηθελα παντως να δωσουν την επιλογη στους παικτες να μπορουν να ριξουν το performance των τιτλων στα 30 καρε αν θελουν μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας.
Παμε λιγο στα παιχνιδια και στο σχολιο οτι "η Νιντεντο το εκανε πολυ πιο δυνατο απο οτι χρειαζοταν".
Εγω δεν βλεπω το Switch 2 σαν ενα SwitchPro. Ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα στα παιχνιδια απο το Switch 1. Πρωτα απο ολα, ειδικα σε docked μορφη η βελτιωση ειναι τεραστια αλλα αυτο θα το δω καλυτερα οταν παρω καλωδιο. Ακομα ομως και σε handheld μορφη, δοκιμαζοντας διαφορα παιχνιδια που εχω και διαφορα ντεμο, η φαση ειναι αποκαλυπτικη. Δεν χρειαζεται να πω κατι για το Cyberpunk. Το γεγονος οτι το παιχνιδι αυτο τρεχει με ενα budget 10watt οπως τρεχει ειναι αξιοθαυμαστο πραγματικα. Aυτο δεν ειναι αλμα τυπου Switch Pro, ειναι καθαρο αλμα γενιας για την Νιντεντο. Το Hogwarts ειναι αλλο παιχνιδι. Για πρωτη φορα δικαιολογει την υπαρξη του στην κονσολα της Νιντεντο γιατι ετσι οπως το κυκλοφορησαν στο απλο Switch ηταν ντροπη απλα. Επισης πολλα παιχνιδια ηδη κυκλοφορουν αποκλειστικα στο Switch 2. Αγορασα και το Fast Fusion και αυτα που κανει το παιχνιδι αυτο οπτικα ειναι μαγευτικα για φορητο συστημα. Το Μαριο Καρτ επισης ειναι χαρμα οφθαλμων, δε χανει ουτε ενα καρε και ειναι κρυσταλινο με εξαιρετικο φουλ ανοιχτο κοσμο, με day/night cycles και ολα.
Ακομα και τα παιχνιδια που αποκτουν Switch 2 version οπως το ODyssey (δωρεαν Upgrade) φαινονται τρομερα καλυτερα απο οτι στο original μηχανημα. Το Tears of the Kingdom το εβαλα απλα για να το τεσταρω λιγο και επαιξα 1μιση ωρα επειδη στα 60 καρε και με τετοια αναλυση απλα ειναι αλλη εμπειρια.
Εαν η Νιντεντο συνεχισει σε αυτον τον ρυθμο, νομιζω απο αυτη την αποψη το Switch 2 θα τα παει περιφημα.
Γενικα δεν νομιζω οτι μπορουσαν να δωσουν παραπανω δυναμη στο μηχανημα και να το κρατησουν φορητο. Το γεγονος μαλιστα οτι εφτασαν σε τετοιο επιπεδο ισως να μην ηταν και η καλυτερη επιλογη για καποιον που δινει εμφαση στην φορητοτητα οπως εγω, διοτι δημιουργει θεμα με την μπαταρια. Ισως να ηταν καλυτερο να ηταν λιιιιγο πιο αδυναμο, οσο παραξενο και αν ακουγεται να το λεω αυτο.
Aκομα εχω δρομο για να το ψαξω το μηχανημα, σαν γενικη πρωτη εντυπωση ειναι αρκετα θετικη με οτι μειονεκτημα συνεπαγεται αυτο. Αξιζει να δωσει κανεις 200-300 ευρω για τα επομενα 3-4 χρονια αγοραζοντας το Switch 2 τωρα, μεχρι να κυκλοφορησει το OLED μοντελο και να το αντικαταστησεις? Για εμενα ναι. Μεγαλωνω, οσο αντεχω οικονομικα δεν ειμαι διατεθιμενος να περιμενω πλεον για την "ιδανικη βερζιον των παντων", ποσο μαλλον να χτισω ενα τεραστιο backlog παιχνιδιων μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα και στο τελος να μην προλαβαινω να παιξω τιποτα οοοταν ερθει η πολυποθητη ιδανικη εκδοση (που μεταξυ μας ποτε δεν ερχεται αλλα λεμε τωρα). Οποτε ναι για εμενα και την περιπτωση μου, τα 100 ευρω το χρονο για early Switch 2 access αξιζουν και με το παραπανω και σιγουρα θα αποσβεστουν. Τωρα φυσικα, αν καποιος θελει να περιμενει, πολυ καλα θα κανει και το Switch OLED σιγουρα εχει ακομα ζουμι για να προσφερει αφθονη διασκεδαση.
Εγω, ειπαμε, ΒΕΤΑ τεστερ...
Θα επανελθω με περισσοτερα εν καιρω. Οτι θελετε με ρωτατε.
οβερ εντ αουτ.
Lefteris_X (10-06-2025),MajereMP44 (10-06-2025),PDS (10-06-2025),Slay (22-06-2025),WolfRathmA (13-06-2025)
Καταρχάς καλορίζικο,
Και εγω την έκανα τη λαδιά το Σάββατο χωρις προπαραγγελία. πέρναγα απεξω απο ενα καταστημα (γνωστη αλυσιδα) και μου τη βαρεσε και το πηρα το πακετο με το Mario ΟΤΙΝΑΝΑΙ
Η διαφορά ειναι μεγάλη απο το πρώτο..έχω το OLED και εγω και η οθονη του 2 μου αρεσει. δεν με ενοχλει και τη θεωρω πολυ καλη,
Η μπαταρια εμενα μου κρατησε στο Tears Of the Kingdom (το upgraded) 2 ωρες και κατι αλλα το εχω βαλει στο 90% να πηγαινει το μεγιστο της φόρτισης.
Θα πω και εγω την άποψη μου πιο αναλυτικά με την πρώτη ευκαιρία. αλλα TOTK και Mario ειναι φανταστικα.
Attachment 13350
Last edited by MajereMP44; 11-06-2025 at 07:43.
Satan has left his killing floor
PS4
Τι είπα? Θα πέσει η τιμη?? ΑΧΑΧΑΧΑ
Η κονσόλα έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία! 3,5 κατομμυρια σε 4 μέρες.
https://www.nintendo.co.jp/corporate...25/250611.html
Ας ελπίσουμε αυτά τα 3,5 μύρια να είναι οι ενθουσιώδεις, οι beta testers, οι loyal fans κτλ και μετά λιγο να κωπάσουν τα πράγματα μπας και πάρει κανα μήνυμα η νιντεντο.
Πέρα από την πλάκα, το γεγονός ότι πούλησε τόσα και έχει και στα ράφια, σημαίνει ότι είχε εξαιρετικό προγραμματισμό παραγωγής και κάλυψε πλήρως τη ζήτηση.
ΥΓ. Έχω ξεκινήσει ασκήσεις γιόγκα και ψυχικής ανάτασης, καθώς έχω δει τουλάχιστον 3 αγγελίες με τιμή 100-120 ευρώ κάτω από την ελληνική τιμή. Inhale-Exhale...
Last edited by drifterx; 11-06-2025 at 09:34.
mihalis13 (11-06-2025)
^^ ετοιμαζομουν τωρα να στριλω κι εγω οτι εσπασε ολα τα ρεκορ πωλησης.
Δεν προκειται να αλλαξει καμμια τιμη. Οχι επειδη πουλησε τοσο, και να μην πουλαγε δεν θα αλλαζε η τιμη εκτος αν πατωνε τελειως πραγμα που δεν θα συνεβαινε, αλλα ακομα και ΑΝ συνεβαινε θα σημαινε τεραστιο προβλημα για την Νιντεντο με ισως σοβαρες επιπτωσεις στην εταιρεια.
Υπαρχουν διαφορες αγγελιες, κι εγω τελικα απο αγγελια εδω στην Ελλαδα το πηρα (με αποδειξη σφραγισμενο εννοειται κλπ) σε τιμη Γερμανιας.
Εχθες δοκιμασα κανονικα σε φουλ σημα το docked mode και θα επανελθω λιγο αργοτερα γιατι εχω να πω 2-3 πραγματακια.
ΥΓ: Καλοριζικο και καλοπαιχτο Majere!
MajereMP44 (11-06-2025)
Καλά μη παίρνεις και όρκο.
Αν στα γραφεία τους, έχουν βάλει έναν Α' στόχο τζίρου-πωλήσεων και επανειλημμένα δεν τον πιάνουν, αργά η γρήγορα θα έρθει το price cut για να τονωθούν οι πωλήσεις (ακόμη και σε κάποιες περιόδους προσφορών-πχ black friday)
Επιμένω να λέω ότι σε τέτοια τιμή, δε θα καταφέρει να προσελκύσει το κοινό το οποίο στοχεύει, τα πιτσιρίκια δηλαδή.
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Μπορεί να πέσω σε τέτοιο κουβά που να με χωρέσει ολόκληρο. Ήδη σε μία λεκανούλα έχω πέσει!
Για εμενα το προβλημα δεν ειναι τοσο η τιμη της κονσολας οσο η τιμη των παιχνιδιων. Δηλαδη σε εμενα περισσοτερο αποτρεπτικος παραγοντας αγορας ειναι αυτο, παρα η τιμη ενος μηχανηματος που θα βγαλει σχεδον 8 χρονια ζωης. Δηλαδη το 500αρικο λες παει στο καλο, το δινω και παιρνω εκατονταδες ωρες διασκεδασης σε βαθος χρονου. Το 90αρι ομως σε παιχνιδια νιντεντο δυσκολα το χωνευεις.
Ας πω τωρα λιγα πραγματα και για το dock.
Για εμενα η κονσολα ειναι ξακαθαρα πιο πολυ σχεδιασμενη να παιζει σε dock σε αντιθεση με το πρωτο switch που η εμφαση ηταν καθαρα στο φορητο της υποθεσης.
Η εικονα ειναι πεντακαθαρη και το HDR αρκετα καλο (σε αντιθεση με το HDR σε handheld mode που καλυτερα να απενεργοποιηθει να ειμαι ειλικρινεις...). Πρωτη φορα βλεπω σε τετοια αναλυση 4Κ παιχνιδια της Νιντεντο και σιγουρα το οφελος ειναι μεγαλο. Το Mario Kart ειναι εκπληκτικο και σε εικονα και σε κινηση και ειναι ολο ζωντανια απο χρωματα. Ακομα και παιχνιδια του Switch 1 οπως το Μαριο Odyssey και το ΤΟΤΚ δειχνουν μακραν καλυτερα απο οτι ηταν παλαιοτερα. Ειναι σιγουρα αλμα μεγαλο για την κονσολα της Νιντεντο γενικα το συστημα.
Εχοντας πει αυτα, θελω να σημειωσω οτι οσον αφορα την ολη εμπειρια μεχρι στιγμης, δεν ειναι ολα ροδινα σχετικα με το OS και γενικα το hardware.
Το συστημα θελει σιγουρα καποιο update καθως υπαρχουν software bugs και glitches. Ή τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω αλλιως παιζει να εχω ελλατωματικο joy con. Ομως βλεπω πααααρα πολλα reports online οποτε ειναι μαλλον θεμα glitch. Αυτο που εχω ειναι οτι το αριστερο συγκεκριμενα joy con μου κανει καποια ανεξηγητα disconnects και δεν φορτιζει πανω απο 70%. Νομιζω βρηκα τι φταιει και την λυση ως προς αυτο, ομως οπως και να το κανεις ειναι ολιγον μαλακια τετοια πραγματα.
Καλορίζικο Δημήτρη! Εύχομαι να το χαρείς! Γενικά το 2 εμφανισιακά μου φαίνεται πιο ωραίο από το πρώτο και ένας συνάδελφος που το πήρε μου είπε καλά λόγια και πως τα joycons κάθονται καλύτερα στο χέρι σε σχέση με το πρώτο!
Τρόμερο άνοιγμα η Ν και οπως φάνηκε φρόντισε να έχει αρκετές κονσόλες ώστε να καλύψει την υψηλή ζήτηση!
Valkyre (11-06-2025)
Ναι τα joycons ειναι πολυ πιο ανετα ιδιως οταν τα μοιραζεσαι σε co-op κλπ. Του πρωτου switch ηταν πολυ μικρα και ιδιως το δεξι joy con με δυσκολευε πολυ εμενα με τον μοχλο να ειναι τοσο κοντα στα κουμπια. Τωρα ειναι πιο ανθρωπινο, αν και παντα φορτωνω το δεξι χειριστηριο στον υιο και εγω παιρνω το αριστερο!![]()
Μερικές εντυπώσεις απο το προηγούμενο σ.κ που ασχολήθηκα καθώς δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην εβδομάδα:
Η κατασκευή ειναι όπως αναφέρουν όλοι, στιβαρή, πιο premium και παρόλο που ειναι μεγαλύτερο ειναι όσο άνετο και το προηγούμενο. Η οθόνη επειδή την συνέκρινα με το OLED δίπλα και σε σκοτεινό περιβάλλον μόνο όταν μαυρίζει σε κάποιο transition δείχνει χειρότερη με γκρι αντί το κατάμαυρο του OLED. Δεν ειναι λόγος μη αγοράς σαν εικόνα συνολικά, (μπορούσαν πάντως τα bezels να ηταν μικρότερα) ΑΛΛΑ νομίζω η κατανάλωση μιας OLED κάνει τη διαφορά στην μπαταρία. Και μιας και λέω για μπαταρία ΟΚ εδώ δεν ειναι καλά τα πράγματα πέφτει πολύ γρήγορα και κάπως θα με αποτρέψει να το πάρω στις διακοπες ή σε ταξίδι και πολύ πιθανόν να κουβαλάω το OLED. Αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι έχει στρώσει γιατί το έχω docked συνεχώς και δεν εχει κάνει ουτε 2-3 κύκλους. Βάζω αστερίσκο στην μπαταρία επομένως αλλά δεν περιμένω και πολλά καθώς ειναι εμφανώς ισχυρότερο σύστημα. 2 με 2,5 ώρες κρατάει αν παίζεις κάποιο απαιτητικό παιχνίδι εκτιμώ. Σε ένα καράβι πχ που μπορεί να έχεις ταξίδι 7-8 ωρών θα σου τελειώσει και θα το κοιτάς, ενώ το OLED μπορώ να πω οτι έπαιζα το 2πλάσιο χρονο άνετα.
Στην ισχύ και στην όλη εμπειρία διαπρέπει το μηχάνημα. Δοκίμασα Mario kart World--> αδιανόητο και ειναι ορισμένες φορες που νομίζεις ότι ειναι scripted αυτα που συμβαίνουν σε σημεία ενός αγώνα. Λιγότερο το περιεχόμενο σαφώς σε σχεση με το προηγούμενο Mario kart αλλα εκεί είχα και το dlc οποτε οι πιστες ηταν ατελείωτες. Θεωρώ οτι θα το υποστηρίξουν στην πορεία και θα προσθέσουν πράγματα, όμως αυτη τη στιγμή ενώ ειναι φανταστικό ειναι κάπως πεπερασμένο. Φυσικά έχει το open world κομμάτι που εξερευνείς και εχει mini αγωνες και challenges. Σαν απόδοση, χειρισμό και γραφικά ειναι εξαιρετικό.
ΆΛλο παιχνίδι που δοκίμασα ειναι το Zelda ToTK το είχα αφήσει στις 50 ώρες και πλέον νομίζω με τρσβάει να ασχοληθώ να το τερματίσω με 60fps καθώς η διαφορά ειναι χαοτική. Δεν φτάνει που ειναι παιχνιδάρα ειναι και τεχνικά πλέον σε εξαιρετικό επίπεδο.
Επόμενο που ήθελα να δω ήταν το Mario Odyssey και εδώ έχει πάρει δωρεάν patch και τρέχει άψογα με καλυτερη ανάλυση και σταθερό 60ρι και δεν το περίμενα ότι θα φαινόταν τόσο πολύ η διαφορά παρόλο που ειχα καιρο να δω πως ήταν στο original switch καθώς το εχω τερματίσει κανα χρονο τώρα. Τέλος είδα και απο περιέργεια και το red dead redemption το οποίο τρέχει το ίδο με το OLED και δεν ειδα κατι ιδιαιτερο(αξίζει με τα 1000 να το έχεις σε φορητό αυτο το παιχνίδι και ελπίζω να βγάλουν και το 2 πλέον).
Κάπου εδώ όμως τελείωσαν τα παιχνίδια/ ΔΛΔ μιλάμε για πολύ φτωχό λανσάρισμα και αυτο για εμένα ειναι το μεγαλύτερο αρνητικο. Cyberpunk δεν με ενδιαφέρει καθώς το εχω στο ps5 και δεν με ενδιαφέρει να το τρέξω σε φορητό. Άρα....ναι...δεν έχει παιχνίδια παιδιά. Έχω backlog όπως π.χ το Donkey Kong Tropical freeze και το Mario Bros wonder αλλα αυτα δεν ειναι για το 2 ειναι παλιά παιχνιδια. Επίσης, αρνητικό δεν έχει διαθεσιμότητα στα αξεσουάρ δλδ ουτε τη θηκη βρηκα ουτε το pro controller 2 (ευτυχως εχω το pro controller απο το προηγούμενο αλλα δεν μπορει να ειναι main, τουλάχιστον εγω δεν βρηκα τροπο να το κάνω main. πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορει να ανοιξει η κονσόλα απο το sleep με αυτο οταν ειναι στο dock).
Δεν έχω δοκιμάσει τα joy-cons στη νέα τους λειτουργία mouse. Δεν εχω κάποιο παιχνιδι να τα χρησιμοποιει θα περιμένω το Metroid 4 να το δοκιμάσω εκεί ναδω αν βολευει στα fps. ΕΠίσης, δεν ξέρω αν ειναι πιο βολικά εμένα το ίδιο μου φαίνονται σαν εργονομία την οποία και θα χαρακτήριζα μετρια. Μεγαλυτερα και πιο ποιοτικά απο του πρώτου switch με καλύτερους αναλογικούς αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Ουτε και τη δόνηση τη βρίσκω τόσο καλυτερη θα δω και οταν πιάσω στα χέρια μου και το Pro 2 controller αν εκει υπάρχει διαφορά. Ο μηχανισμός με το μαγνήτη που όλοι τον εκθειάζουν ναι ειναι πολυ ωραίο upgrade και προσφέρει σταθερότητα και κανουν πιο συμπαγες το κράτημα. Δεν ειχα ομως και πρόβλημα με το συρταρωτό σύστημα του παλιού.
Το game chat δεν το δοκίμασα και δεν με ενδιαφέρει κιόλας καθως ουτε συνδρομή έχω (δεν ξέρω τι προσφέρει εχει π.χ δωρεαν παιχνιδια οπως το plus?) ουτε και παιζω online δεν εχω καν friend list στο switch οποτε μου ειναι αδιάφορο και κριμα που χάθηκαν πόροι κατά τη γνώμη μου στην ανάπτυξη. Δεν ξέρω αν στο μέλλον το χρησιμοποιήσω για χαβαλέ αλλα μάλλον απίθανο το βλέπω.
Overall, προφανώς αξίζει το switch 2, χάρηκα που το απέκτησα και είχα καιρό να πάρω κάτι έτσι αυθόρμητα (αλλα πιο αυθμορμητα πεθαίνεις!) και να κάτσω να το περιεργαστώ, αυτό από μόνο του στους ηλίθιους καιρούς που ζούμε μέσα στο άγχος έχει μια αξία. Σαν χρήματα όμως αν μιλησω πιο αντικειμενικά δεν αξίζει ναναι τόσο ακριβό πιστεύω έπρεπε να κάνει 399 με το παιχνίδι μαζί. Όπως επίσης για day 1 που το πήρα πάλι πιστεύω δεν αξίζει εκτός αν θέλετε να ξεφύγετε απο την καθημερινότητα και να πείτε ΟΚ ας κάνω και μια αγορα σαν παιδί και εγω δείχνοντας μηδενική ωριμότητα (το λέω μεταξυ΄σοβαρού και αστείου). Και αυτο που λεει ο Valkyre στο αρχικό post εχει δικιο απόλυτο και συμφωνω οτι έτσι οπως κυλάει η τεχνολογία δεν θα πετύχεις ποτε την απολυτη ισορροπία και να βρεις το σωστό timing να αγοράσεις κάτι που θα ειναι στο 100% η καλυτερη δυνατη επιλογή.Και να περιμενεις να παρεις το OLED 2 μετα απο 2 χρονια ποιος ζει ποιος πεθαινει και επίσης το backlog θα εχει ταβανιάσει και δεν θα παίξεις τιποτα καινούριο, δεν θα χαρεις ποτε. Ημουν αποφασισμένος να μην το αγοράσω αλλα ΟΚ την έκανα τη λαδιά όπως είπα και στο πρώτο μου post και δεν το μετάνιωσα. Χαίρομαι που έχω μια νέα κονσόλα σπίτι μετά απο αρκετά χρόνια. Και btw τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω πάρει ποτε day 1 οτιδήποτε σε κονσόλα και σίγουρα δεν περίμενα ποτε οτι θα γινόταν αυτό με συσκευή της Nintendo.
PS4
Μην μετανιωνεις για τιποτα φιλε! Σκεψου το οπως το ειπα. Δινεις περιπου 200-300€ παραπανω για να εχεις προσβαση στην νεα κονσολα και τα νεα παιχνιδια της νιντεντο 3 (μην πω 4) χρονια πριν την κυκλοφορια του «αναβαθμισμενου» μοντελου. Οταν με το καλο βγει το «αναβαθμισμενο» αποφασιζεις εαν θες να πουλησεις το παλιο και να παρεις το καινουργιο. Στην τελικη δλδ μπορει και να μην χασεις κατι ιδιαιτερο οικονομικα αν αποφασισεις να μην το αλλαξεις καν.
Στα δικα μου, βρηκα τελικα ποιο ήταν το προβλημα μου με τις συνεχεις αποσυνδεσεις των χειριστηριων.. ειτε το ποστευετε ειτε οχι ηταν το HDMI. Καθως χρειαζομαι μεγαλο καλωδιο (κοντα 4 μετρα) και αυτο που εχει στο κουτι η Νιντεντο ειναι κλασσικα 1.5 μετρα (αληθεια τι σκεφτονται..) εβαλα το Switch 2 κατευθειαν στο καλωδιο του Switch 1. Το αποτελεσμα ειναι οτι το καλωδιο δημιουργεί παρεμβολες. Χρειαζεται 2.1 αυστηρα και μαλιστα certified για να είμαστε σιγουροι.
Μπηκα λιγο και ειδα τιμες και μου εφυγε ο πατος.. εχετε ρε παιδια να προτεινετε καμμια λυση με certified hdmi 2.1 καλωδιο που να ειναι και λιγο οικονομικο; Το αστειο ειναι οτι εχω ενα σωρο hdmi 2.1 του 1,5 μετρου και δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω. Μπορω αραγε να τα ενωσω με ανταπτορα; Ευχαριστω!
MajereMP44 (12-06-2025)
Δημήτρη νομίζω κάτι τέτοιο χρειάζεσαι για να συνδέσεις 2 καλώδια
https://www.public.gr/product/tileor...female/1904845
Ευχαριστώ Μιχάλη! Υποστηρίζει όμως αυτό 48 gbps? Γιατι το chatgpt μου λεει οτι πρεπει και ο ανταπτορας να περναει τετοιο σημα. Εσυ το εχεις κανει;
Valkyre (12-06-2025)
Πηρα ενα που βρηκα εδω. Λεει οτι υποστηριζει τα παντα 8k, 48gbps, braided το ενα το αλλο, δεν ειναι ομως επισημα certified αλλα αν εχω θεμα εχω δικαιωμα να το επιστρεψω. Ελπιζω να με βγαλει. Τι στο καλο, απλα θεμα παρεμβολης ειχα με το hdmi 2.0 που ηταν της πλακας τελειως του 5αευρου...αν δεν λυθει με αυτο εδω, ε οκ θα παω να παρω ενα με 40 ευρω να τελειωνουμε.
mihalis13 (12-06-2025)
Προς τα παιδιά που έχουν Switch 2 αλλά δεν έχουν παιχνίδι για να δοκιμάσουν το mouse mode των Joycons 2: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (τα) mouse στο μενού (στο γενικότερο UI).
Κάντε ένα τσεκ και πείτε εντυπώσεις αν θέλετε!
MajereMP44 (12-06-2025),Valkyre (12-06-2025)
Ελα ρε, σοβαρα?! Το δοκιμαζω τωρα και επανερχομαι!
Επανηλθα!
Oντως με το που γυρνας οποιοδηποτε joy con σε θεση ποντικιου ενεργοποιειται αυτοματα στο μενου.
Δοκιμασα και μου φανηκε σαν κανονικο ποντικι. Καθολου lag, μια χαρα ακριβες. Το δοκιμασα και σε διαφορες επιφανειες οπως Ξυλο, πλαστικο μεχρι και στο τζιν που φοραω στο ποδι το εβαλα και μου φανηκε εντυπωσιακο οτι ακομα και εκει λειτουργουσε πολυ καλα.
Το τεστ που εκανα ηταν να μπω στο Νιντεντο shop και να κατσω να γραψω 1-2 αναζητησεις παιχνιδιων και να σερφαρω εκει περα. Μια χαρα ηταν. Σαν κανονικο ποντικι.
Lefteris_X (12-06-2025)
Μερικες φωτογραφιες απο Mario Kart και Tears of the Kingdom. Και λιγο τεστ απο τη μερια του Nintendo app καθως οι φωτο ειναι κατευθειαν απο εκει και αναρωτιεμαι σε τι ποιοτητα βγαινουν σε σχεση με το PS5.
EDIT: Ναι ειναι ψιλοχαλια το συστημα με τις φωτο της Νιντεντο. Καμμια σχεση με του PS5. Η ποιοτητα ειναι αθλια και ειναι μονο απο handheld υλικο οχι docked. θα δοκιμασω πως φαινονται οι φωτο αν τις παρεις ενω εισαι docked. Παντως καμμια σχεση στο πως φαινεται την ωρα που παιζεις με αυτες τις φωτο.
Lefteris_X (12-06-2025),MajereMP44 (12-06-2025),PDS (12-06-2025)
Δοκιμασα και νω αυτο με το ποντικι που πρότεινε ο Λευτερης. Η αποκριση ειναι οπως ενα καλο mouse και ισως μπω στο τρυπακι να ασχοληθω με καποιο rts αν βγει κατι της προκοπης (το civilization VII το βλεπω καπως να την παλευει αλλα δεν ξερω ισως σε πτωση τιμης). Ανοιξα την κονσολα μονο να δοκιμασω αυτο με το mouse αργα το βραδυ και δυστυχως ημουν τεζα για να κανω κανα αγωνα στο Mario. Νομιζω για καποιο λογο αρχιζω και το γουσταρω ακομα περισσοτερο το μηχανημα. Ειναι επισης και πολύ γρηγορο στην αποκριση του και με εμφανως καλυτερα loading times αλλα και ΠΟΛΥ γρηγορο e-shop που παιζει να ειναι και πιο γρηγορο απο του PS5. Δεν σιχαινομαι να το ανοιγω να χαζευω παιχνιδια, ενω του παλιου ηταν μιλαμε απελπισια....αν εκανες το λαθος να κανεις 2 κλικ παραπανω αυτο στα εμφανιζε 10 δευτερολεπτα μετα.
BTW ακομα δεν βρισκω σε αλυσιδες τη θηκη και το Pro controller. Τόσος πολυς κοσμος τα πηρε day 1 ή είχαν ελάχιστο απόθεμα άραγε?
PS4
Εγώ απο θήκες πήρα αυτήν εδώ
https://www.youtube.com/shorts/jAnX7WI6L_E
https://www.transnovo-tech.com/produ...intendo-switch
Μπορώ να πω ότι με καλύπτει πλήρως.
Σε αλλα νεα, επιβεβαιωνω οτι το καλωδιο ηταν το θεμα μου με τις παρεμβολες. Απο εχθες που αλλαξα σε 48gbps καλωδιο (και ας μην ηταν certified) τα χειριστηρια δεν χανουν επαφη με τιποτα μεχρι και πισω απο την πλατη μου τα εβαλα καλυπτοντας τα πληρως και ειναι τζετ. Μην χρησιμοποιειτε αλλα καλωδια περα απο 48 gbps.
Bookmarks