απορώ που δεν υπάρχει thread για αυτό το διαμάντι...
Εχω ήδη ρίξει καμια 50αριά ώρες και είμαι ακόμη στην πρώτη περιοχή. Δεν το περίμενα με τίποτε να κολλήσω έτσι αλλά από τα καλύτερα RPGs που έχω παίξει.
απορώ που δεν υπάρχει thread για αυτό το διαμάντι...
Εχω ήδη ρίξει καμια 50αριά ώρες και είμαι ακόμη στην πρώτη περιοχή. Δεν το περίμενα με τίποτε να κολλήσω έτσι αλλά από τα καλύτερα RPGs που έχω παίξει.
Έχεις παίξει το πρώτο; Αν ναι, πως είναι σε σχέση με αυτό; Εγώ έπαιξα το πρώτο πρόσφατα και κόλλησα πολύ άσχημα.
Το παιχνιδι αυτο σιγουρα ειναι εκπληκτικο στο συνολο του και διαμαντι και ημουν ενα βημα πριν το παρω αλλα τελικα εκανα πισω. Ο λογος; Το πρωτο προσωπο και ειδικα η μαχη.. απλα μου φανηκε εντελως ανιαρη και βαρετη η μαχη. Δεν μπορω να καταλαβω το λογο να ειναι πρωτου προσωπου ενα τετοιο παιχνιδι αληθεια. Με χαλασε φουλ.
το πρώτο το είχα παίξει κάποιες ώρες, με δυσκόλεψε λίγο και το άφησα αλλά με την διάθεση να το πιάσω ξανά κάποια στιγμή που θα είχα χρόνο να αφιερώσω.
Τελικά δεν το έκανα ποτέ και τώρα που βγήκε το 2, είδα ότι πολλοι reviewers που εμπιστευομαι έγραψαν τα καλύτερα για αυτό και αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Το παιχνίδι είναι φοβερό! Σε βάζει τελείως μέσα στην φάση μεσαίωνας, μάχες, φύση, χωριά, ταβερνεία, κάστρα, πόλεμος της ελίτ και εσύ σαν απλός άνθρωπος στην μέση αυτών που συμβαίνουν. Έχει επηρεαστεί πολύ απο το RDR2 σε διαφορα πράγματα, πχ συμβαίνουν "τυχαια" γεγονότα στον δρόμο χωρίς να είναι στο quest log. Πρέπει να προσέχεις πολλά πχ, να τρως, να κοιμάσαι, να πλένεσε, να καθαρίζεις τα ρούχα σου και ο κόσμος αντιδρά πχ αν εισαι πολύ βρωμικος ή πχ σε ανακαλύπτουν ευκολα όταν κάνεις stealth γιατί μυρίζεις... γενικά το παιχνίδι προσπαθεί να ειναι ρεαλιστικό και δεν υπάρχει καθόλου (μέχρι τώρα) ή έννοια του φανταστικού (μαγεία, δαίμονες κλπ). Στην μάχη αν δεν επενδύσεις χρόνο να μάθεις το σύστημα μάχης, θα φας άπειρο ξύλο και κάθε τυχαίο encounter μπορεί να είναι το τέλος σου αν δεν προσέξεις.
Ειναι πανέμορφο. Στο ps5 pro, είναι από τα πιο ωραία παιχνίδια που έχω δει, με πάρα πολύ ωραία αποτύπωση της φύσης, με πολύ ωραίο φωτισμό και πάρα πολύ καλό HDR. Δεν εχω παρατηρήσει drops και το στο pro δεν έχει επιλογή 30/60 παίζει στα 60 παντα με fidelity settings νομιζω. Μουσική πάρα πολύ καλή που την ακούω και εκτός παιχνιδιού αρκετές φορές.
Τα side missions ειναι εξαιρετικά, καλύτερα και από το witcher 3 σε κάποιες φάσεις αλλά με άλλο τρόπο. Δεν είναι ότι η ιστορία τους είναι τόσο καταπληκτική, αλλά έτσι όπως είναι γραμμένα, πετυχαίνουν να σε κάνουν πολύ immerse. Κάθε τι που πρέπει να πετύχεις στα πλαίσια ενός quest, μπορείς να το πετύχεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Τέλος, ο κύριος χαρακτήρας, ο Henry είναι μικρός σε ηλικία και έχει μια αφέλεια που σε κάνει να τον συμπαθείς άμεσα αλλά και οι υπόλοιποι που συναντάς έχουν πάρα πολύ καλό γράψιμο και voice acting.
56 ώρες και ακόμη είμαι στην πρώτη από τις 2 μεγάλες περιοχές του παιχνιδιού...
Το φοβόμουν και εγώ αυτό γιατί γενικά δεν μου αρέσουν του πρώτου προσώπου. Εδώ όμως ταιριάζει πολύ και σε βάζει τελειως μέσα στο να κάνεις τον δικό σου Henry και να δεις τον κόσμο από τα μάτια του.
Η μάχη, έχει αρκετή πολυπλοκότητα και δυσκολία, κάθε όπλο παίζει κάπως διαφορετικά αλλά μην νομίζεις ότι έχει άπειρες μάχες το παιχνίδι. Το gameplay δεν στηρίζετε τόσο εκεί, τουλάχιστον όχι όπως το παίζω εγώ.
θα έλεγα να το δοκιμάσεις σε κάποια φάση σίγουρα, νομίζω ότι θα σου αρέσει.
Valkyre (18-03-2025)
Μολις τελειωσα το στορυ παιδια! Μιλαμε για το καλυτερο rpg ισως ολων των εποχων! Τι να λεμε τωρα! Καλυτερο απο το πρωτο, βελτιωμενο σε ολα!!!
panos74gr (23-03-2025)
Απο τα καλυτερα games που εχω παιξει ποτε. Και το πρωτο ηταν πολυ καλο αλλα το 2 ειναι πολυ πιο πανω. Εκανα τα παντα απο side quests κλπ, ασχολήθηκα πολυ με το crafting και το alchemy και οτι αλλο μπορούσες να κανεις. Δεν αφησα κατι που να πω οτι δεν μου αρεσε ή το βαρέθηκα. Για το platinum μου πηρε 95 ωρες στο φουλ αργο αλλα πρεπει να επαιξα πανω απο 120-140 γιατι εκανα πολλες φορες και πειραματα![]()
Οποιος δεν εχει παιξει το 1 και παει κατευθείαν στο 2 νομιζω σεναριακα θα χασει παρα πολλα γιατι ειναι γεγονοτα που συνέβησαν στο 1 που συνεχίζονται στο 2 χωρις πολλες εξηγήσεις. Οποτε αν δεν εχεις ιδεα τι εχει γινει, σεναριακα θα εισαι λιγο στα χαμενα αρκετες φορες
Bookmarks